01 Nisan- 15 Mart 2016 haberler 01. 04. 2016 Kıyı Emniyeti yeni botlarını teslim aldı



Yüklə 21,46 Kb.
tarix01.11.2017
ölçüsü21,46 Kb.
#25693

01 Nisan- 15 Mart 2016 HABERLER

01.04.2016 Kıyı Emniyeti yeni botlarını teslim aldı

Kıyı Emniyeti yeni botlarını teslim aldı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından inşa ettirilen Kıyem 5 ve Kıyem 6 isimli Çok Maksatlı Hızlı Tahlisiye Botu düzenlenen törenle denize indirildi.

Yalova Özata Tersanesince inşa süreci tamamlanan Kıyem 5 ve Kıyem 6 hızlı tahlisiye botları, gemi tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün filosuna katılarak, 1 Nisan tarihi itibarıyla Harem Tahlisiye Bot İstasyonu'nda konuşlandırıldı. 2012 yılında 2 adet teslim edilen ve 2 adet daha sipariş alınıp inşasına başlanan arama kurtarma botları özellikleriyle dikkat çekiyor. Tekneler 23,30 metrelik tam boya ve 6,60 metrelik tam genişliğe sahip. Alüminyum malzemeden inşa edilen tekneler tam yüklü deplasmanı olan 70 ton, draftı 2,20 metre ve 27 deniz mili hıza ulaşabiliyor. 6g dalga kuvvetine dayanıklı olup self righting (su içerisinde ters dönebilen batmayan) özelliğinde dizayn edilen Kıyem 5 ve Kıyem 6, 6 kişilik personeli ile özel durumlara ani müdahale yapabiliyor. İki dizel makine(2x1080 kw), iki devir düşürücü dişli, iki şaft hattı ve iki adet kontrol edilebilir kanatlı pervaneden oluşan ana tahrik sistemi ile gemi azami olarak 27 deniz mili hıza ulaşabiliyor. Kaynak: ViraHaber.com 

01.04.2016 Kraliyet Donanması'na ait RFA ORANGELEAF isimli yakıt destek gemisi Aliağa'ya satıldı

1989 yılından beri dünyada İngiliz Kraliyet Donanması'na ait hizmet ömrü dolmuş savaş gemilerini, Aliağa Bölgesi'nde geri dönüşümünü gerçekleştiren Leyal Gemi Söküm Şirketi, son olarak Kraliyet Donanması Yardımcı Destek Filosu'nda A110 bordo numarası ile kayıtlı RFA ORANGELEAF yakıt tankerini satın alarak Aliağa'ya demirledi.

Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; 1979 yılında İngiltere'nin Cammell Laird Tersanesi'nde inşa edilen, 171 metre boyunda, 26 metre genişliğinde ve 29 bin 999 DWT taşıma kapasitesine sahip 8 bin 80 ton ölü ağırlığı olan İngiliz Kraliyet Donanması Destek Filosu'na kayıtlı RFA ORANGELEAF isimli yakıt tankeri, Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi'nde Leyal Gemi Söküm Şirketi'ne satıldı.

Mart ayının ortasında Aliağa Nemrut Körfezi'ne demirleyen RFA ORANGELEAF isimli yakıt tankeri, geçen hafta karaya vurdurularak sökülmeye başlandı. (Deniz haber)


01.04.2016 R/V Teal araştırma gemisi ilkbahar çalışmalarına başlıyor

Girne Üniversitesi’nin Araştırma Gemisi R/V TEAL JR ile TÜBİTAK projesi kapsamında KKTC kıyıları taranıyor.

TÜBİTAK Projesi ile bölgenin hidrodinamik yapısının anlaşılması ve daha önceki bulgular ile birlikte yorumlanması, biyokimyasal ve ekosistem dinamiklerinin fiziksel yapı ile olan etkileşimlerinin belirlenmesi, atmosfer-deniz-kara etkileşimlerinin ekosistem yapısına katkılarının incelenmesi, insan kaynaklı ve doğal değişkenliklerin ekosistem yapısına göreceli etkilerinin belirlenmesi, kıyı bölgelerinin biyolojik çeşitliliğinin ve biyotop yapılarının saptanması, kıyı ve açık sularda ’iyi çevresel durum’ hedeflerine yönelik ’referans şartların’ belirlenmesi, pelajik balık biyo çeşitliliği ve biyo kütlesinin mevcut durumunun saptanması amaçlanıyor. Projenin mevsimsel olarak düzenlenen İlkbahar deniz çalışmaları 4-5 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. (Deniz Haber)
31.03.2016 Yonca-Onuk, Katar Deniz Kuvvetleri ile 41 milyon avroluk sözleşme imzaladı

Yonca-Onuk Firması ile Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında 41 milyon avro değerinde sözleşme imzalandı.

Katar'ın Başkenti Doha'da 29 Mart'ta kapılarını açan  Doha International Maritime Defence Exhibition & Conference (DIMDEX 2016) bugün sona eriyor.  DIMDEX 2016 Denizcilik ve Savunma Fuarı'nda, Yonca-Onuk Firması ile Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında 41 milyon avro değerinde sözleşme imzalandı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, müsteşarlık öncülüğünde milli katılım sağlanan fuarda yerli savunma sanayisi ürünlerinin ihracatında yeni bir adım atıldı. Bu kapsamda, Yonca-Onuk Firması ile  Katar  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında 41 milyon avro değerinde sözleşme imzalandı. Bu imza ile 6 adet MRTP 20 (yüksek süratli devriye botu) sözleşmeye bağlandı.

Ayrıca yüksek süratli devriye botları üzerinde ASELSAN yapımı 12,7 mm stabilize makineli tüfek platformu teslim edilecek. (Deniz Haber



31.03.2016 Yusuf Öztürk'ün teşvik çıkışı

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin gerçekleştirdiği Mart ayı olağan toplantısında denizcilik ve kent turizme yönelik konuları değerlendirdi. DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk hükümetin otelcilere yönelik verdiği teşviklerin deniz turizmini kapsamamasına tepki gösterirken ”Turistler sadece otellere gitmiyor” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Mart ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda denizcilik ve kent turizmine yönelik konular değerlendirildi.

Hükümetin turizmdeki teşvik politikalarında deniz turizmine yer verilmediğini ifade eden Öztürk, “Hükümetin turizme yönelik açıkladığı destekler, en azından bu sezon için yaraya merhem olmayacak. Dolayısıyla turizm gelirlerinin yüzde 20’sini gerçekleştiren deniz turizminde çabaları yoğunlaştırmak zorundayız. Açıklanan turizm teşviklerinde deniz turizmi yer almıyor. Sadece otelciler yer alıyor. Deniz turizmi çok önemli bir sektör. İnsanlar sadece otelde kalmıyor. Burada su sporları yapılıyor. Deniz turizmiyle uğraşan arkadaşlarımız zor durumdalar. Bu alana da teşviklerin verilmesi lazım. Doğal zenginlikleri olan ve ucuz bir ülkeyiz. Turizmdeki bu düşüşün gelecek teşvikle zamanla daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 


Vira Haber

31.03.2016 Düzensiz göçü önlemek için Sahil Güvenlik Karakolu kurulacak

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, artan yasa dışı faaliyetler ve düzensiz göç olayları nedeniyle denize kıyısı bulunan 25 ilde Sahil Güvenlik Karakolları kurulacağını açıkladı.

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem,  25 ilde Sahil Güvenlik Karakolları kurulacağını açıkladı. Ege Denizi’nde düzensiz göç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde 24 saat esasına göre kesintisiz olarak görev yaptıklarını belirten Üstem, “Mobil Radar Timleri ile karadan kontrol faaliyetleri icra edilmekte, havadan kontrol faaliyetleri kapsamında SG hava unsurlarından istifade edilmekte. Açık denizlerde uzun süreli görev ihtiyacı kapsamında sekiz 600 sınıfı gemi tedarik edilecek. Ağır hava şartlarında arama kurtarma görev ihtiyacı kapsamında tedariki planlanan altı çok maksatlı helikopteri envantere kazandırılacak.” diye konuştu. (Deniz Haber)

21.03.2016 IMO Alt Komitesi SSE'nin Başkan Yardımcılığı’na Umut Şentürk 2. Kez Seçildi

Uluslararası Denizcilik Örgütünün (IMO) alt komitelerinden biri olan ShipSystems&Equipment (SSE) 3. Dönem toplantısı 75 ülke delegasyonu ve 33 Uluslararası Hükümet dışı kuruluşun (NGO) katılımı ile 14-18 Mart 2016 tarihlerinde IMO’nun Londra’da bulunan merkezinde gerçekleşti.

Ship Systems&Equipment (SSE) 3. Dönem toplantısının son gününde yapılan Başkanlık ve Başkan Yardımcılığı seçimlerinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan Ülkemiz adayı olarak Umut ŞENTÜRK, Şili’nin önerisi ardından Çin ve birçok ülkenin genel desteği ile 2. kez yeniden  Komite Başkan Yardımcısı (Vice-Chairman) olarak seçildi. (Aktüel Deniz)


14.03.2016 LNG’li Gemilerde Rolls-Royce Ataği

Rolls-Royce Türkiye’de Norveçli gemi armatörü NSK Shipping için üretilecek yük gemisi için Tersan Tersanesiyle 6,5 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. 

Rolls-Royce Türkiye’de Tersan Tersanesiyle 6,5 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Anlaşmaya göre Rolls-Royce Norveçli gemi armatörü NSK Shipping için tasarlanan yük gemisi için sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tahrik sistemi sağlayacak. Tahrik sisteminin monte edileceği gemi BioMar grubu adına balık yemi taşımakta kullanılacak. 81.5m boyundaki gemi Norveç kıyılarındaki balık çiftliklerine bir seferde 2 bin 700 ton balık yemi taşıyacak. (Aktüel Deniz)

12.03.2016 Tüm Savaşları Kazandırabilecek Olan Gemi Tasarlandı!


Dünyada son yıllarda artan terör olayları ve gelişmiş ülkelerin güç savaşı, askeri alanda birtakım devrimleri de zorunlu kılıyor. İngiliz donanma mühendisleri de bu gereksinimleri karşılamak üzere yeni bir savaş gemisi tasarladı. 

1906 yılında inşa edilen HMS Dreadnought'ın gelişmiş versiyonu olan gemide, birbirinden önemli özellikler bulunuyor.  Buhar gücüyle çalışabilen gemide 12 inch ebatında bir makineli tüfek bulunuyor. Çimento takviyeli zırh ile kaplanan dış cephe, aynı zamanda füzelere karşı da dayanıklı hale getirildi. Gemi, savaş esnasında her türlü hareket kabiliyetine uygun olarak tasarlandı. Son derece çevik bir manevra hassasiyetine sahip olan HMS Dreadnought, kendi ekseni etrafında bir turu 19 saniyede tamamlıyor.

20 savaş gemisi gücünde olan HMS Dreadnought, 50 kişilik bir ekip tarafından yönetilebilecek. Gemide bulunan 'Ay Havuzu' sayesinde askeri dalgıçların çok hızlı bir şekilde suyun altına inmeleri sağlanabiliyor. 

HMS Dreadnought'da bulunan drone güvertesi sayesinde 3D çekim yapabilen çok sayıda drone, keşif uçuşu yapabilecek.  360 derecelik quadcopter sayesinde HMS Dreadnought, çevresinde bulunan ve yaklaşan tüm savaş gemilerini tespit edebilecek. Uzun menzilli vuruş mesafesi sayesinde hiçbir savaş gemisi HMS Dreadnought'a yaklaşamayacak.



Geminin yan tarafları grafen kaplı ultra güçlü akrilik ile kaplanacak. Buna ek olarak savaş esnasında istendiği taktirde kenarlar saydam hale gelerek etkili bir görüş kolaylığı sağlanacak.
Yeni HMS Dreadnought için İngilizler herhangi bir tarih vermedi. Ancak mühendislerin bu konuda yoğun bir mesai harcadığı biliniyor. (Yeni Yüzyıl)
Yüklə 21,46 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin