02. Mayıs. 2016 “Değişimi yönetmek gerekiyor”



Yüklə 7,58 Kb.
tarix14.02.2018
ölçüsü7,58 Kb.
#42755




02.Mayıs.2016

Değişimi yönetmek gerekiyor”




Yalın yönetim modelini uygulayan Yeşim Tekstil, “7 İsraf Günleri” söyleşi etkinlikleri kapsamında İş Mükemmelliği Uzmanı Elif Dörter’i ağırladı.

2006 yılından bu yana Yalın düşünceyi üretimde ve yönetimde uygulayan Yeşim Tekstil, bu konuda rakiplerine ve paydaşlarına örnek olmaya devam ediyor. Daha önce “7 İsraf Günleri” projesi kapsamında yalın üretim ve yönetim yapan birçok özel kuruluşun yöneticisinin yalınla ilgili bilgiler paylaştığı Yeşim Tekstil’in bu seferki konuğu İş Mükemmelliği Uzmanı Elif Dörter oldu. Geçtiğimiz günlerde firmanın konferans salonunda yapılan söyleşide Dörter, “İç disiplin mi, iş disiplini mi? Ya da…” başlıklı bir sunum yaptı.


Söyleşisine “Yalın’ın 7 israf felsefesine ek olarak insan gücü israfı da var. Zaman zaman emeğimizi de israf ediyoruz” sözleriyle başlayan Dörter; Endüstri 4.0 robotik üretim devri ile geleceğe doğru ilerlerken çağa ayak uydurmak için en önemli noktaların inovasyon, sinerji ve değişen kültür olduğunun altını çizdi.
Dörter, Yalın Yönetim’i uygulayan şirketlerin sürekli iyileştirme süreçleriyle ilgili düşüncelerini ise şu sözlerle ifade etti: “Sürekli iyileştirmeyi kurumun gelişmesi için mutlak suretle öğrenmemiz gereken sistemler, süreçler veya metodlar olarak açıklayabiliriz. Sürekli iyileştirmeyi kurum kültürü haline getirmek istiyorsanız bunun en iyi yollarından biri Yalın Yaklaşımını ve İş Mükemmelliği modelini uygulamaktır.”
Dörter, kurumların çağa ayak uydurmak konusunda dikkat etmesi gereken noktalar ile ilgili görüşlerini ise şu sözlerle ifade etti: “Ölçemediğinizi, gözlemlemediğinizi yönetmek mümkün değildir. Öncelikle işi her yönüyle ölçmemiz ve mevcut durumu görmemiz gerekiyor. İkinci önemli nokta ise; olduğumuz yerde durmamak, değişmek; ulaşılabilir hedefler koymak ve gözden geçirmek. Değişimi kuruma katkı da sağlayacak şekilde yönetebiliyor olmak gerekiyor. Değişimi yönetmek ise insana dokunmaktan ve takım çalışmasının sağladığı katma değerden geçiyor. Bu noktada da yeni çağa ayak uydurabilmek için yeni yönetim modellerini uygulayabilecek dönüşüm liderleri yetiştirmek gerekiyor. Son olarak da iş disiplinini iç disiplinimizle örtüşecek şekilde geliştirmek ve disiplini tıpkı alışkanlıklarımız gibi tutarlı ve sürekli şekilde devam ettirmek başarıya ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.”
Söyleşisine kendi örneği olarak bildiği iş disiplinleri ve iç disiplinini uyum içinde yönetmenin sayesinde 2003 yılında sadece sağlıklı beslenme ile 60 kg verdiği süreci anlatarak ve bugüne dek sürekliliğini nasıl sağladığını paylaşarak son veren Dörter’e, Yeşim Tekstil Sürekli Geliştirme Departmanı Müdürü Ayşe Sülün tarafından bir teşekkür plakedi takdim edildi. Yeşim Tekstil Sürekli Geliştirme departmanının hayata geçirdiği 7 İsraf Günleri etkinliği ile; çalışanların 7 temel israfı (zaman kaybı, bekleme, taşıma, fazla üretim, stok, gereksiz operasyon, fire) görmeyi öğrenmesini, israflara odaklanmasını, fırsatları görmesini sağlamak ve iyileştirme çalışmaları yapmak amaçlanıyor.
Yüklə 7,58 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin