2. İstanbul Tasarım Bienali Basın Toplantısı, 30 Ekim Perşembe, 10. 00, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İksv)



Yüklə 59,39 Kb.
tarix12.09.2018
ölçüsü59,39 Kb.
#81621





2. İSTANBUL TASARIM BİENALİ

KAPILARINI 1 KASIM’DA AÇIYOR
2. İstanbul Tasarım Bienali Basın Toplantısı,

30 Ekim Perşembe, 10.00, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, Zoë Ryan küratörlüğünde Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil başlığıyla gerçekleştirilecek. 1 Kasım-14 Aralık 2014 tarihleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek bienalin ortak alanı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, 53 projeye ve bienal süresince devam edecek farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bienal, Arçelik, Doğuş Grubu & Bilgili Holding, ENKA Vakfı ve VitrA eş sponsorluğunda yapılacak.
2. İstanbul Tasarım Bienali’nin ortak alanı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda tasarım, teknoloji, moda, grafik tasarım, şehircilik, ürün tasarımı, film ve yemek gibi alanları kapsayan projeler yer alacak. Projeler, küratör Zoë Ryan ve yardımcı küratör Meredith Carruthers’ın çalışmaları içeriklerine göre ayırdığı ve farklı manifesto konularına göre derlediği Yayın Bölümü, Kişisel Bölüm, Kaynaklar Bölümü, Norm ve Standartlar Bölümü ve Toplumsal İlişkiler Bölümü’nde sergilenecek.
2. İstanbul Tasarım Bienali’nde yer alacak projelerin listesi ekte görülebilir.

30-31 Ekim basın toplantısı ve ön izleme günleri
2. İstanbul Tasarım Bienali sergisi ve programının detaylarının açıklanacağı basın toplantısı, 30 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda yapılacak. Basın toplantısına konuşmacı olarak İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, 2. İstanbul Tasarım Bienali Küratörü Zoe Ryan ve İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova katılacak. Basın toplantısının ardından bienal sergisi, küratör Zoë Ryan ve küratör yardımcısı Meredith Carruthers rehberliğinde gezilecek.
2. İstanbul Tasarım Bienali sergisinin 30-31 Ekim basın toplantısı ve ön izleme günlerine katılmak isteyenlerin http://tasarimbienali.iksv.org/tr/basin adresinden akreditasyonlarını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Basın toplantısı ve ön izleme günleri için geçerli olacak akreditasyon mektupları, 28 Ekim Salı gününden itibaren ilgili e-posta adreslerine iletilecektir.

Bienalin açılış haftasında etkinlikler
2. İstanbul Tasarım Bienali, ana serginin yanı sıra birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacak.
Panel ve söyleşiler
Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda kürator, eleştirmen ve tasarımcıların bienaldeki diyaloglar ile karşılıklı fikir alışverişinin içeriği üzerine kurulmuş “Bizimle Konuşun” panel ve söyleşileri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Panel ve söyleşiler VitrA sponsorluğunda yapılacak. Katılım için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek onay almak yeterli.
Tasarım Manifestolarının Geleceği

31 Ekim Cuma, 14.00-15.00

Moderatör: Zoë Ryan

Katılımcılar: Aric Chen, Alison Clarke, Fiona Raby, Gökhan Karakuş
Tasarımcılarla Söyleşiler: Gelecek…?

1 Kasım Cumartesi, 14.00 - 16.00

Moderatör: Denise Marie Bennett

Katılımcılar: Jessica Charlesworth ve Tim Parsons ile Coralie Gourguechon, Mansour Ourasanah ile Marco Susani ve Defne Koz, Rural Urban Framework, Joshua Bolchover ve John Lin ile Kadambari Baxi ve Mabel Wilson, Natasha Marks, AVM Curiosities ile Mischer’Traxler
Sergilerin Geleceği

1 Kasım Cumartesi, 16.30 - 17.30

Moderatör: Zoë Ryan

Katılımcılar: Paola Antonelli, Jan Boelen, Vasıf Kortun, Prem Krishnamurthy
Tasarımcılarla Söyleşiler: Gelecek…?

2 Kasım Pazar, 14.00 - 16.00

Moderatör: Denise Marie Bennett

Katılımcılar: disturbATI collective ile Clio Capeille, GOTWOB ile Manufakturist, Arctic Perspective ile Kontraakt (Cenk Dereli & Yelta Köm), Beth Schechter ile Helen Maria Nugent, Haelo Design
Yayıncılığın Geleceği

2 Kasım Pazar, 16.30 - 17.30

Moderatör: Meredith Carruthers

Katılımcılar: Adam Michaels, Can & Aslı Altay, Twtrate, Simon Johnson
Atölyeler
2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında ayrıca çeşitli mekânlarda ücretsiz atölyeler de düzenlenecek. Atölyelere katılım için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek onay almak yeterli.
Kağıttan Elektronikler: Temelleri öğrenmek

1 Kasım Cumartesi, 10.30 - 13.00

Galata Özel Rum İlköğretim Okulu

Düzenleyen: Coralie Gourguechon

Atölyede, kağıt, iletken boya veya bant ve LED’leri kullanarak basit elektronik devreler yaratılacak. Anahtarlar, yaratılan diziler ve paralel devreler gibi elektroniğin temellerini gözden geçirilecek. Atölye, 12 kişiyle sınırlıdır.


Kağıttan Hoparlörler: Bir hoparlör nasıl çalışır?

2 Kasım Pazar, 11.00 - 13.30

Atölye İstanbul, Çukurcuma Cad., No: 19/A, Beyoğlu

Düzenleyen: Coralie Gourguechon

Atölye İstanbul işbirliğiyle gerçekleşecek bu etkinlikte, teller, iletken bantlar ve mıknatıslar gibi malzemeler kullanarak kağıttan bir hoparlör yapılacaktır. Birkaç kısıtlayıcı kural eşliğinde kağıt elektronik etkileşimi ile deney yapılacak ve el-işi malzemeleri kullanılarak basit bir elektronik proje meydana getirilecektir. Atölye, 10 kişiyle sınırlıdır.


Yeni Hayatta Kalmacılık: Alternatif  Bir Acil Durum Çantası Tasarlamak

2 Kasım Pazar, 11.00 - 14.00

Galata Özel Rum İlköğretim Okulu

Düzenleyenler: Tim Parsons & Jessica Charlesworth

Bu sergiyi bir ilham aracı olarak kullanarak, katılımcılar gösterideki koleksiyonun üretimindeki yaklaşımı izleyen spekülatif bir tasarım atölyesine katılmaya davet ediliyor. Katılımcılar, spekülatif tasarım çalışmalarında kullanılan yöntemlere ilişkin bir seanstan sonra, kurgusal bir kahraman ve Yeni Hayatta Kalmacılık senaryosu geliştirecekler ve bunlar acil durum çantalarının tasarımının odak noktası olacaktır. Kahraman ve senaryo, kişisel çıkarlar ve yeni malzemeler, teknoloji, insan vücudu, sentetik biyoloji, uzay seyahatleri, iletişim, ritüeller ve inançlar gibi atölye araştırmasında paylaşılan konuların bir karışımı ile beslenecektir.




Katılımcılar kendi alternatif acil durum çantalarını tasarlayıp, görselleştirecekler ve buna eşlik eden bir anlatı yaratacaklardır. Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır, katılımcılar 16 yaşın üzerinde olmalıdır.
TAK Kadıköy projeleri 1-2 Kasım’da hayata geçiyor
İstanbul Tasarım Bienali’nin, TAK Kadıköy işbirliğiyle hayata geçirdiği, 72 Hour Urban Action ekibinin “Kadıköy’den Bul Kadıköy’de Buluştur” başlıklı projesi kapsamında seçilen 5 kent mobilyası, Kadıköy’ün 5 buluşma noktasında uygulanacak.
İstanbullularla birlikte yapılacak projeler arasında; Kadıköy’ün Moda sahilinde yer alacak ve kırmızı şeritlerden oluşan Ribbon-Lay Above The Rock hamaklar, Kadıköy'deki iskele önünde çok yüzeyli dolap parçalarının ayrılıp birleştirilerek farklı oturma alanlarının yaratılacağı sokak mobilyası KADIKÜP, Moda burnundaki çay bahçesinde olacak eski lastik ve itfaiye hortumlarından oluşan oturma grupları, sokak lambalarının kamusal müzik aletine dönüştüğü Ses Lambası ve TAK’ın Yeldeğirmeni’ndeki binasının önünde olacak bisiklet ve eşyaların aynı yerde bırakılmasını sağlayan eski rogar kapaklarından geliştirilen Bisiklet Park-Kamusal Çekmece yer alıyor.
Tasarımcıların geliştirdiği bu projeler, 1 Kasım Cumartesi ve 2 Kasım Pazar günleri, İstanbulluların desteğiyle, geri dönüşüm depolarından toplanan malzemeler kullanılarak üretilecek. Projelerin üretim sürecinde yer almak isteyenler iletişim bilgilerini info@kadikoytasarim.org adresine gönderebilir. Ayrıntılı bilgilere ayrıca tasarimbienali.iksv.org ya da www.kadikoytasarim.org adreslerinden ulaşılabilir.

Ayrıntılı bilgi için: tasarimbienali.iksv.org

Yüksek çözünürlüklü görseller için: www.iksvphoto.com

İstanbul Tasarım Bienali’ni sosyal medyada takip etmek için:



facebook.com/istanbultasarimbienali ve twitter.com/tasarimbienali

Basın mensuplarının bienalle ilgili tüm soruları için: medya@iksv.org - (212) 334 07 14




2. İSTANBUL TASARIM BİENALİ PROJELERİ
Kişisel Bölüm / Personal Department:

- Ay Yürüyüşü Makinesi-Selena’nın Adımı / The Moonwalk Machine-Selena’s Step, Sputniko!
- Peki, Ya Güzellik / Consider Beauty, Studio Frith & Thirteen Ways
- Natürmorttan Yaşayan Resimlere / Still Life to Living Pictures, Atelier Manferdini: Elena Manferdini
- Jardin d’hiver (Kış Bahçesi / Jardin d’hiver (Winter Garden), Dice Kayek: Ayşe Ege ve Ece Ege
- Gelecekte Herkes 1.5 Dakikalığına Kahramanlaşacak / In The Future, Everyone Will Be Heroic for 1.5 Minutes, Sarraf Galeyan Mekanik: Memduh Can Tanyeli, Erhun Erdoğan ve Emine Seda Kayım
- BIRDY 2214, Meriç Canatan ve Fatosh Erhuy
- Yüzün Mülkiyeti / Ownership of the Face, Kristina Cranfeld
- Aşkın Resmini Beyan Etmek / Manifesting the Look of Love, Haelo Design: Helen Maria Nugent ve Ron Kirkpatrick
- Poly, giffin’termeer: Jess Giffin ve Jim TerMeer
- Haritacı Manifestosu / Mapmaker Manifesto, Stamen Design: Beth Schechter ve Eric Rodenbeck
- Yeni Hayatta Kalmacılık / New Survivalism, Jessica Charlesworth ve Tim Parsons
Norm ve Standartlar Bölümü / Norms and Standards Department:

- N°41 Sporbilgisayarı / N°41 Workoutcomputer, BLESS: Desiree Heiss ve Ines Kaag
- Dyslexie Yazı Karakteri / Dyslexie Typeface, Christian Boer
- Şekerleme Aralığı / Nap Gap, J. Mayer H. und Partner, Architekten: Jürgen Mayer H. ile Wilko Hoffmann ve Julien Sarale
- akıllı tasarım (. . .) akıllı yaşam / smart design (. . .) smart life, Jacob de Baan, Giorgio Caione ve Rianne Koens
- Sadecesuekle / Justaddwater, Koz Susani Design: Defne Koz, Marco Susani
- LEPSIS: Çekirge Yetiştirme Sanatı / LEPSIS: The Art of Growing Grasshoppers, Mansour Ourasanah
- Altıncı Soy Tükenmesi için Tasarım / Designing for the Sixth Extinction, Alexandra Daisy Ginsberg
- Yeni Enerji Ortamları / New Energy Landscapes, Sean Lally
- Gece Vakti için Bitmemiş Manifesto / Incomplete Manifesto for The Night, Clio Capeille
- Evrensel bir Olağanlık Manifestosuna Doğru / Towards a Universal Mundane Manifesto, Emmet Byrne ve Alex DeArmond

Kaynaklar Bölümü / Resources Department:

- Okuma Odası / A Reading Room, Future Anecdotes Istanbul: Can Altay ve Aslı Altay


- Açık Manifesto / Open Manifesto, FormaFantasma: Simone Farresin ve Andrea Trimarchi
- Palamut Zaman Çizelgesi / Palamut Timeline, Lokanta Maya ve Gram'dan Didem Şenol, Elif Esmez ve Esra Aca ile birlikte
- Elektronik ve Dijital Araçları Baştan İnşa Etmek / Rebuild the Electronic and Digital Tools, Coralie Gourguechon
- NASALO Koku Sözlüğü / NASALO Dictionary of Smell, Sissel Tolaas
- Bu Şeker Dünyası Sınır Tanımıyor / This sea of sugar knows no bounds, AVM Curiosities: Tasha Marks
- Modern Mutfağı Hacklemek / Hacking the Modern Kitchen, Gastronomika
- Diario, Moisés Hernández
- bilgi-araçlar-hafıza / knowledge-tools-memory, Studio mischer’traxler: Katharina Mischer ve Thomas Traxler
- Crafted in Istanbul, Seda Erdural, Barış Gümüştaş ve Bilal Yilmaz
- Onarım Toplumu / Repair Societ, Gabriele Oropallo, Joanna van der Zanden, ve Cynthia Hathaway
- Toplantı Kültürleri / Cultures of Assembly, Studio Miessen
- Ortak Geleceğimizi Düşlemek, Atatürk Kitaplığı / Imagining Our Shared Future, Atatürk Library, Alexis Şanal ve Ali Taptık

Toplumsal İlişkiler Bölümü / Civic Relations Department:

- Kamuya Açık Çizim / Public Drawing, Atelier Bow-Wow: Yoshiharu Tsukamoto ve Momoyo Kaijima
- Kıyıların Kullanımı, Mikro-Kentsellikler için bir Mikro-Manifesto / Use of Shores, a Micro-Manifesto on Micro-Urbanisms, İyiofis: Elif Ensari ve Can Sucuoğlu
- Genelin Vakti Şimdi / The Moment for the Generic is Now, fala atelier: Filipe Magalhães ve Ana Luisa Soares
- #occupygezi mimarlığı / #occupygezi architecture, Architecture for All (Herkes için Mimarlık)
- Karşılaşma Kültürü ya da Katılımın Yedi Yolu / The Encounterculture or, Seven Ways to Participate, SIBLING: Amelia Borg, Nicholas Braun, Jonathan Brener, Jessica Brent, Jane Caught, Qianyi Lim, Timothy Moore ve Alan Ting
- Geri Çekilme / Retreat, dpr-barcelona: Ethel Baraona, Studio-X; GSAPP: Marina Otero ve FAST, The New Institute, Rotterdam: Malkit Shoshan
-Tasarım Aktivizmi: Bir Çağdaş Tasarım Beyanı / Design Activism: A Contemporary Design Manifest, Manufakturist: Mia Bogovac, Matea Bronić, Maša Milovac, ve Kristina Volf; GOTWOB: Begüm Çelik ve Berk Şimşek
-TWTRATE, Cansu Cürgen, Eren Tekin, Yelta Köm, Barış Gümüştaş, Avşar Gürpınar, Yağız Söylev ve Arzu Erdem
-Yapılarınızı Kim İnşa Ediyor / Who Builds Your Architecture?, WBYA?: Kadambari Baxi, Jordan Carver, Laura Diamond Dixit, Tiffany Rattray, Beth Stryker, Mabel O. Wilson
- Kadıköy’den Bul, Kadıköy’de Buluştur! / How To Do Too Kadıköy, 72 Hour Urban Action: Kerem Halbrecht ve Gilly Karjevsky; Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) ile birlikte: Onur Atay, Ömer Kanıpak, Sıla Akalp
- Retroaktif Manifesto / Retroactive Manifesto, Rural Urban Framework: Joshua Bolchover ve John Lin
- UMK: Yaşamlar ve Manzaralar / UMK: Lives and Landscapes, Dunne & Raby: Anthony Dunne ve Fiona Raby
- Phoenix Bildirisi / Phoenix Declaration, Arctic Perspective Initiative (API): Matthew Biederman ve Marko Peljhan
- Kültürel Hamam / The Cultural Sauna, Åbäke
- ABC Manifesto Şirketi Yazar ve Danışmanları / ABC Manifesto Corporation Writers and Consultants, disturbATI collective
Yayın Bölümü / Broadcast Department:

- Kontraakt, H. Cenk Dereli, Hayrettin Günç ve Yelta Köm
- Yetiştirme Manifestosu / Growing Manifesto, Something & Son: Andrew Merritt ve Paul Smyth
- Unfacebook, Vibok Works: Paula Alvarez
- 140journos: Veri Somutlaştırma / 140journos: Data Concretization, Institute of Creative Minds: Cem Aydoğdu, Engin Önder, Hilal Koyuncu, İgal Nassima, Meriç Şeker
Yüklə 59,39 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin