2018 tez yaziminin aşamalari danışman ve konunun belirlenmesi 2



Yüklə 242,13 Kb.
səhifə1/4
tarix29.07.2018
ölçüsü242,13 Kb.
#62660
növüYazi
  1   2   3   4




T.C.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
TEZ YAZIM KILAVUZU

2018


TEZ YAZIMININ AŞAMALARI
1. Danışman ve konunun belirlenmesi

2. Webden formların doldurulması

3. Danışman seçiminden sonra aday, tez önerisi dosyasını, konu önerisi formuyla beraber Doktora ve Sanatta Yeterlikte 1. Tez İzlemeden önce Yüksek Lisansta 1. dönemin içinde Enstitüye teslim eder.



4. Konu/ danışman değişikliği durumunda, danışman talebi doğrultusunda Konu Değişikliği Formu / Danışman Değişikliği Formu doldurup, Tez Önerisi formunun yeniden doldurulması

5. Yönetmeliğe bakılarak gerekli işlemlerin yapılması

6. Proje yazımında da tez yazım kılavuzuna başvurulur.

7. Doktora ve Sanatta Yeterlilik Programı öğrencilerinin tezlerini tamamladıktan sonra ulusal veya uluslararası hakemli bir dergide tezden üretilmiş bir makalenin yayınlanacağına dair onay yazısının savunma öncesi tezle birlikte enstitü müdürlüğüne teslim edilmesi.


1. GİRİŞ

T.C. Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne teslim edilecek yüksek lisans/doktora/sanatta yeterlik tezleri ve dönem projesi raporları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca hazırlanmış olan “Yükseköğretim Kurumlarında Hazırlanan Lisansüstü Tezlerinin İnternet Üzerinden Derlenmesi Hakkında Kılavuz ” ile Enstitümüze ait bu kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak yazılır ve teslim edilir.

Tez kelimesi, aynı zamanda dönem projesi raporunu da kapsar. Yukarıda açıklanan yazım kılavuzlarında belirtilen formatlara uygun olarak yazılmamış tezler ve raporlar kabul edilemez.

2. TEZ SINAVI BAŞVURUSU VE JÜRİ OLUŞTURULMASI

Öğrenci, tez sınavına girebilmek için, danışmanın tezi yeterli gördüğünü ve bu kılavuza uygunluğunu belirten “Tez / Dönem Projesi Sunuş Formu” (Ek: 1) yazısı ile birlikte süresi içinde jüri üyelerinin sayısından bir fazla sayıda ciltlenmemiş kopyası ile birlikte ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığına başvurur. Anabilim/anasanat dalı başkanlığı başvuruyu 2 yedek üye olmak üzere tez jüri önerisi ile birlikte ilgili enstitüye iletir ve Enstitü Yönetim Kurulu kararından sonra tezler jüri üyelerine dağıtılır. Tez kopyalarının tez jüri üyelerine teslim görevi, anabilim/anasanat dalı başkanlığının sorumluluğunda ilgili öğrenciye aittir.



3. GENEL KURALLAR

3.1. Tezin Bilgisayar Ortamına Kaydedilmesi

Tezin tamamı ekler dahil tek bir pdf dosyası olarak dijital ortamda hazırlanır ve CD’ ye aktarılır. Word dosyalarının pdf dosyalarına dönüştürülmesi için, http://www.yok gov.tr/tez/pdf.hazirlama.htm adresli YÖK Başkanlığının internet sayfasında bulunan bağlantılardan yararlanılabilir. Hazırlanan pdf dosyaları tezin Enstitü’ye teslim edilen kopyası ile aynı olmalıdır. Dosyalar sıkıştırılmamış ve şifresiz olmalıdır. Dosyalar isimlendirilirken Türkçe karakter kullanılmamalıdır. Dosyalara isim verilirken yazar adı ve soyadının sonuna hangi bilgiyi içerdiği eklenmelidir.



Örnek:

ad_soyadı_tez.pdf

ad_soyadı_ozet_tr.pdf

ad_soyadı_ozet_en.pdf

Metin formatındaki veya çoğaltma (fotokopi) ile hazırlanmış olan tez ekleri tezin tam metninin bulunduğu pdf dosyası içinde yer almalıdır. Tezde geçen tablolar, şekiller ve formüller bilgisayar ortamında oluşturulur. Bilgisayar ortamında oluşturulması mümkün olmayanlar şablonla yazılır. Bunlarda elle düzeltme yapılmaz.

3.2. Kullanılacak Kağıt ve Çoğaltma Sistemi

Tüm çıktılar, A4 (210x297 mm) standardında 80-100 gramaj arası “birinci hamur” olarak bilinen beyaz kâğıda alınmalıdır. Tez yazımında kâğıdın sadece bir yüzü kullanılmalıdır. Tez kopyasının çoğaltımı orijinal tezden yapılmalı ve ikinci maddede belirtilen sayıdan az olmamalıdır. Çıktılar bilgisayar yazıcılarından alınmalı, kopyalar net ve okunaklı olmalıdır. Tez ciltlenip kenar düzeltmesi için kesim yapıldıktan sonra son boyutları 205x290 mm olmalıdır. Tezin ön ve arka kapakları parlak beyaz kartondan hazırlanmalıdır.



3.3. Yazım Şekli

Tezler, bilgisayar ortamında hazırlanmalıdır. Tezler, yazım (imlâ) ve noktalama bakımlarından Türk Dil Kurumu’nun İmlâ Kılavuzu’na uygun olarak Türkçe yazılmalıdır. Önsöz ve dipnotlar dışında birinci şahıs anlatım kullanılmamalıdır.



3.4. Yazı Karakteri

Tez yazımında, 12 punto “ Times New Roman ” yazı karakteri kullanılmalı ve yazı rengi siyah olmalıdır. Tablo ve şekillerdeki yazılar gerekirse 8 puntoya kadar küçültülebilir. Tablo ve şekil başlıkları ile tablo ve şekillerin altına yazılacak kaynaklar 10 punto olmalıdır. Metin dik ve normal harflerle yazılır, koyu (bold) harfler başlıklarda kullanılır. İtalik yazı karakteri, sadece gerekli hallerde (Latince isim, kısaltmalar, tanım vb.) kullanılabilir. Virgül, nokta gibi tüm noktalama işaretlerinden sonra bir karakter boşluk bırakılmalıdır.



3.5. Sayfa Düzeni

Tezde, kapaklar hariç sayfanın sol kenarından 4 cm, diğer kenarlarından 2.5 cm (üst, sağ, alt) boşluk bırakılmalıdır. Var ise, açıklama dipnotları da bu sınırlar içinde kalmalıdır. Metin alanının dışında yalnızca sayfa numarası yer alabilir. Tezdeki önsöz, içindekiler, listelemeler, kaynaklar, özgeçmiş ve ana bölüm başlıkları sayfa üst kenarından 5 cm. aşağıdan ortalanarak yazılmalıdır.



3.6. Satır Aralıkları ve Düzeni

Kılavuz içinde geçen “aralık” terimi, yaklaşık olarak iki küçük harf boyutuna eşdeğer olan metin satırları arasındaki uzaklığı ifade eder. Tez metni 1,5 ara ile iki yana yaslanmış olarak yazılır. Tezdeki İçindekiler, Önsöz, Özetler, Kısaltmalar, Tablo, Şekil ve Sembol Listeleri ve Kaynaklar 1,5 satır aralığı Bloklanmış Alıntılar, Ekler, Özgeçmiş, metin içindeki Tablo ve Şekil’lerin isim ve açıklamaları ile açıklama notları ise 1 satır ara ile yazılmalıdır. Paragraf girintisine 1,25 cm içeriden başlanır ve paragraflar arasında boş aralık bırakılmaz. Tez metninde, kelimelerde tire ile hece ayrımı yapılmaz.



3.7. Sayfa Numaralama

Tezin Dış-İç kapak, Tez Kabul Onay Sayfası ve Önsöz dışındaki tüm sayfaları numaralanır. İçindekiler sayfasından itibaren varsa kısaltmalar listesi, tablolar, şekiller ve özetler gibi ön sayfalar Romen rakamları (I,II,III…); giriş bölümü ile başlayan metin kısmı ise normal rakamlarla (1,2,3… ) numaralandırılır. Ancak, Giriş kısmının olduğu sayfada numara gösterilmez, ardından gelen sayfaya bir sonraki numara verilerek kaynaklar ve ekler dahil olmak üzere metnin son sayfasına kadar devam edilir.

Sayfa numaraları, parantez, çizgi vb. işaretler kullanılmadan kağıdın alt kenarından 1.5 cm yukarıya ve yazı çerçevesinin ortasına yazılır. Sayfa numaraları metin için kullanılan yazı karakteri ile yazılmalı ve yazı boyutu Times New Roman için 11 punto olmalıdır.



Dış Kapak




Numaralanmaz

İç Kapak

-

Romen rakamı, sayfaya konmaz

Tez Onay Sayfası




Numaralanmaz

Önsöz (varsa)

iii

Romen rakamı, sayfa alt ortaya konur

İçindekiler

iv



Kısaltmalar

v



Sembol Listesi

vi



Şekil Listesi

vii



Tablo Listesi

viii



Abstract

ix



Özet

x



Giriş Bölümü

1

Bundan sonraki sayfadan sonra konur.

Diğer Bölümler

2

Arap Rakamları, sayfa alt ortaya konur.

Sonuç

3



Kaynakça

4



Ekler

5



3.8. Ana ve Ara Başlıklar

Tezde her bölümün ve alt bölümün bir sınıflandırma numarası, bir de başlığı vardır. Başlıkta gereksiz kelimelere yer verilmemeli ve çok uzun başlıklardan kaçınılmalıdır. Başlıkların numaralandırılması “Ondalık Sistem” ile yapılmalıdır. Bu sistemde birinci rakam ana bölümü, daha sonraki numaralar da alt bölümleri gösterir.



Örnek:

1. ANA BAŞLIK

    1. Birinci Derece Alt Başlık

1.1.1. İkinci derece Alt Başlık

1.1.1.1. Üçüncü Derece Alt Başlık
Anabölüm başlıkları (1., 2., gibi), ilk sayfanın üst kenarından 5 cm aşağıdan başlar, 14 punto, tümü büyük harflerle ve paragraf başıyla aynı hizada; alt bölüm başlıklarının tümü 12 punto, her kelimenin ilk harfi büyük, diğerleri küçük harflerle ve paragraf başıyla aynı hizada yazılır. Alt başlıklarda eğer “ve/veya/ile” vb. bağlaçlar varsa, bunlar küçük harflerle yazılmalıdır.

Tüm bölüm, alt bölüm başlıkları koyu yazılır ve başlığın sonuna herhangi bir noktalama işareti konmaz. Ana bölüm başlıkları ile ilk alt bölüm başlığı veya metnin ilk satırı arasında 2 aralık (iki 1,5 satır aralığı); bir alt bölümün son satırı ile bir sonraki alt bölümün başlığı arasında 1 aralık (1,5 satır aralığı) boşluk bırakılmalıdır.



4. TEZİN YAZIMI VE BÖLÜMLERİNİN İÇERİĞİ İLE İLGİLİ KURALLAR 

4.1. Tezlerin Derlenip Ciltlenmesindeki Sıralama

Genel olarak bir tezde bulunması gereken bölümler, aşağıdaki gibi sıralanmalıdır:



  • Dış Kapak

  • Sırt Kısmı

  • İç Kapak

  • Tez Kabul Onay Sayfası

  • Önsöz ( ve/veya Teşekkür)

  • İçindekiler

  • (Varsa) kısaltmalar/ şekiller/ tablolar (grafik, harita, diyagram, nota, resim vb.) listeleri

  • Türkçe hazırlanmış tez özeti

  • Yabancı dilde hazırlanmış tez özeti.

  • Metin Bölümü (Giriş-Diğer Bölümler-Sonuç ve/veya Tartışma)

  • Kaynaklar

  • (Varsa) Ekler

  • Özgeçmiş

  • İntihal Raporu

4.1.1. Dış Kapak

Kapaktaki tüm bilgiler, üst ve alt kenarlardan 5’er cm, sol ve sağ kenarlardan 3,5 cm bırakılarak yatayda ortalanır. Cilt kapağında beyaz parlak karton malzeme kullanılır ve üzerindeki yazılar koyu renkte yazılır. Tezin kapağı aşağıdaki kurallara ve ekte verilen örneğe uygun olarak hazırlanmalıdır (EK 2).



  • Üst kenardan 5 cm aşağıya başlık bloku (Üniversite, enstitü, anabilim/anasanat dalı, program adı);

  • Başlık bloğu alt satırından sonra 11 satır aralığı (12 pt. üzerinden) boşluk bırakılarak tezin/dönem projesinin adı;

  • 2 satır aralığı (16 pt. üzerinden) boşluk bırakılarak “Yüksek Lisans Tezi/Dönem Projesi” ;

  • 2 satır aralığı (12 pt. üzerinden) boşluk bırakılarak “Hazırlayan…” ;

  • 4 satır aralığı (12 pt. üzerinden) boşluk bırakılarak “Danışman…” ;

  • 10 satır aralığı (12 pt. üzerinden) boşluk bırakılarak İl ve Yıl yazılmalıdır.

Tezin Sırt Kısmı

Tezin sırt kısmında aşağıda Şekil 1’de olduğu gibi tezi tanıtacak öz bilgiler yer alır. Tezi yazan kişinin adı ve soyadı, tezin ismi, anabilim dalı/bilim dalı, yeri ve yılı yer alır. Times New Roman yazı tipi kullanılarak, tez kalınlığına uygun ölçülerde yazılır.



ÖN KAPAK

ÖĞRENCİNİN

ADI SOYADI

TEZİN İSMİ

ANABİLİM DALI/

BİLİM DALI

YER.YIL

ARKA KAPAK
Şekil 1. Tezin Sırt Kısmı Örneği
4.1.2. İç Kapak

İç Kapak, dış kapaktaki bilgilerin A4 kağıdına yeniden basımıdır. Varsa 2. Danışmanın İsmi de ikinci danışman olduğu belirtilerek unvanı ile birlikte adı ve soyadı yazılır.



4.1.3. Tez Kabul Onay Sayfası
Tez “Kabul Onay Sayfası”, tezi kabul eden jürinin kabul ve onayını içerir. Bu form, tez sınavından önce Enstitü Müdürlüğünce hazırlanır ve tezin kesin kabulünden sonra jüri tarafından doldurulur. Tez Kabul Onay Sayfası, tezin teslim edildiği üniversite, enstitü, ABD/ASD ve program adını, tez başlığını, kimin tarafından hazırlandığını, tez savunma tarihini, tez danışmanı ve diğer jüri üyelerinin isimlerini içerir.

Tez Kabul Onay Sayfası Enstitü Müdürlüğünce 2 nüsha olarak düzenlenir; jüri onayından sonra 1 nüshası öğrenciye verilir, diğer nüshası da tez sınav tutanağı ile birlikte ilgili enstitüye teslim edilir. Tez Kabul Onay Sayfasına numara verilmez ve tez ciltlenirken iç kapağın altına konur.




4.1.4. Önsöz ve/veya Teşekkür
Önsöz, tez yazarının tezin içeriğinden bağımsız olarak görüşlerini, iletmek istediği özel mesaj, amaç ve dileklerini kapsar. Araştırmacının yardım gördüğü kişi veya kurumlara teşekkürü de yine bu bölüm içinde yer alır. Önsözü girişle karıştırmamak gerekir. Giriş tezin bir parçasıdır ve birinci bölümünü oluşturur.

Jüriye sunulan ve henüz kabul edilip edilemeyeceği belli olmayan tez çalışmalarına önsöz konulamaz. Tez yazarı isterse, jürinin onayından sonra bir sayfayı geçmeyecek şekilde önsöz sayfası hazırlayabilir. Önsöz sayfasına numara verilmez ve tez ciltlenirken Tez Onay Sayfasından sonra konur.

Önsöz yazısının bittiği yerin sol alt kısmına şehir adı ve yıl, sağ alt kısmında ise yazar adı belirtilir (EK 3).
4.1.5. İçindekiler
Tez içeriğinin bir sıra dahilinde ve sayfa numaralarına göre yer aldığı kısımdır. Konu başlıkları ve alt başlıklar, çift numaralama sistemine (ondalık sistem) göre kademeli şekilde yazılarak karşılarında başlangıç sayfa numaraları gösterilir.

Ana bölüm başlıkları büyük harflerle ve koyu olarak, alt bölüm başlıkları ise ilk harfleri büyük olacak şekilde iki harf boşluğu içerden başlanarak yazılır. Ana bölüm başlıklarından önce ve sonra 1,5 aralığı, alt bölüm başlıkları arasında ise 1 aralığı boşluk bırakılır.

İÇİNDEKİLER” başlığı sayfa üst kenarından 5 cm aşağıdan ortalanarak yazılır. Aşağıdan sağa dayalı ve koyu Sayfa No. aşağıdan sola dayalı örnekteki bilgiler sıralanarak yazılır ve karşılarına yer aldığı sayfa numaraları verilir.

Sayfa numaraları, son rakamlar alt alta gelecek biçimde yazılmalıdır. Tez metninde yer alan bütün bölüm alt bölüm başlıkları, kaynaklar ve ekler içindekiler sayfasında eksiksiz olarak metin içindeki numaraları ile birlikte verilmelidir (EK 4).


4.1.6. Kısaltmalar
Tezde çok kullanılan ve birden fazla sözcükten oluşan terimler için baş harfleri kullanılarak kısaltma yapılabilir. Metin içinde kısaltma yapılırken, kısaltılan ifade ilk yazılışta tam olarak yazılır ve kısaltması parantez içinde gösterilir (Kısaltma yapılırken uyulması gereken esaslar TDK İmla Kılavuzunda belirtilmiştir).

Kısaltmalar ve kısaltmaların hangi kurum, kuruluş ya da ifadelerin kısaltılmış şekilleri oldukları “KISALTMALAR” başlığı altında liste halinde verilir. Başlık, sayfa üst kenarından 5 cm aşağıdan ortalanarak yazılır. 2 aralık (iki 1,5 satır aralığı) boşluk bırakılarak sayfanın soluna dayalı olarak kısaltmalar alfabetik olarak sıralanır ve karşılarında neyi gösterdikleri yazılır (EK 5).


4.1.7. Tablolar ve Şekiller  (grafik, harita, diagram, nota, resim, plan, fotoğraf vb.)
Bir araştırmada elde edilen toplu veriler tablo ve şekillerle sunulur. Tablo dışında kalan tüm çizimler veya resimler “Şekiller” başlığı altında toplanmalıdır. Grafik/harita/diyagram//nota/plan/fotoğraf vb bu gruba girer. Tablo ve şekiller sayfa içinde ortalanarak yerleştirilirler. Çok fazla verilmesi gerektiği takdirde veya taşma durumunda olanlar ya küçültülmeli ya da “Ekler” bölümünde sunulmalıdır.

Tablo ve şekillere, ilk rakam bölüm numarası (eklerde harf), ikinci rakam tablonun/şeklin bölüm içindeki sıra numarası olmak üzere ana bölümlerde “ Tablo 1.2 ” , “ Şekil 1.1 ” ; eklerde “ Tablo A1 ”, “ Şekil B1 ” biçiminde sıra numarası verilir. Tablo numaraları ve başlıkları tablonun üzerine, şekil numaraları ve açıklamaları ise şeklin altına yazılır. Tabloların/şekillerin alıntı yapılması halinde, alt kısma 10 punto ve sola dayalı olarak sırasıyla kaynak ve daha sonra da açıklayıcı dipnot yazılır. (Örnek: Kaynak: Sönmez, 2001: 15.)

Tablo ve şekillerin üst ve altı ile metin arasında 1aralık (1,5 satır aralığı) boşluk bırakılmalıdır.

Tablo ve şekiller fazla değilse bunların bir listesini yazmaya gerek yoktur. Fakat tablo ve şekillerin bulunmasını kolaylaştırmak için listelerin hazırlanması daha doğru olacaktır.

Ön kısımdaki “TABLO LİSTESİ” veya “ŞEKİL LİSTESİ” başlığı, sayfa üst kenarından 5 cm aşağıdan ortalanarak yazılır. 1,5 satır ara verilerek sağa dayalı Sayfa No., tablo/şekil isimleri ise numaraları ile birlikte 1,5 satır aşağıdan sola dayalı olarak sırayla yazılır ve karşılarına yer aldığı sayfa numarası verilir (EK 6 ve 7).
4.1.8. Türkçe  ve Yabancı Dilde Özetler
Özet, yapılan araştırmayı kısaca tanıtmak üzere tüm bölümleri içerecek şekilde hazırlanır. Özette tez çalışmasının amacı, kapsamı, kullanılan yöntem, varılan sonuçlar açık ve öz olarak belirtilir. Özette italik yazı tipi, tablo, şekil, grafik, matematiksel formüller, semboller, alt veya üst simge, Yunan harfleri veya diğer standart olmayan simge veya karakterlere yer verilmemelidir. Özetler, biri Türkçe olmak üzere iki dilde en az 250 kelime ve ekte verilen örneklere (EK 8 ve EK 9) uygun olarak hazırlanmalıdır

Tez çalışmasının yaygın olarak duyurulması yönündeki en önemli araçlardan biri “Anahtar kelimeler” dir. Bunların gelişigüzel seçilmesi yerine, ilgili programın bilgi veritabanlarınca kullanılan kelimeler dikkate alınmalı ve tez başlığına uygun kelimeler seçilmelidir. Anahtar kelimeler tez içeriği ile ilgili 3-5 adet olmalı ve özetin altına sola dayalı olarak yazılmalıdır.



4.1.9. Metin Bölümü
Tezin en önemli bölümünü oluşturur. Giriş, ana bölümler, alt bölümler ve sonuçtan oluşur.
4.1.9.1. Giriş Bölümü
Bir tezin metin kısmı, “GİRİŞ” kelimesinin sayfanın üst kenarından 5 cm aşağıdan koyu ve büyük harflerle (14 pt.), paragraf başıyla aynı hizada yazılmasıyla başlar. Girişi önsözle karıştırmamak gerekir. Giriş bölümü, okuyucunun konuyla ilgili başka yayınları okumaya gerek duymadan tezi anlayıp değerlendirebilmesini sağlamak için yeterli temel bilgileri içermeli, çalışmanın yapılmasının gereğini ve amacını da kısaca anlatmalıdır.

Girişte araştırmanın çözümlemeye çalıştığı sorun ortaya konarak, kullanılan yöntemler ve araştırmanın sınırlamalarından bahsedilir. Konuyla ilgili olarak söz edilmek istenen önceki çalışmalar varsa, bunlar da giriş bölümünde verilir. Literatür araştırması yapılırken daha önce yapılan teknik ve bilimsel çalışmalardaki alıntıların bilgilendirici nitelik ve nicelikte olmasına dikkat edilmelidir.


4.1.9.2. Ana Bölümler
Giriş” ile “Sonuç” bölümleri arasındaki bölümlerin tümüdür. Bölümler, ele alınan ana düşünceyi destekleyici nitelikte olmalıdır ve tez içinde orantılı olarak dağılmalıdır. Bölümler konunun niteliğine, yapılan araştırmanın ayrıntısına ve tezin hacmine göre alt bölümlere ayrılır. Bölümlerin numaralandırılmasında, çift numaralama sistemi (ondalık sistem) kullanılmalıdır.

Ana bölümler (Giriş ve Sonuç bölümleri dahil) daima yeni bir sayfadan başlar. Ana bölüm ve alt bölüm başlıkları bu kılavuzun 3.8. bölümünde açıklandığı şekliyle yazılmalıdır.



4.1.9.3. Sonuç ve/veya Tartışma Bölümü
Metnin son bölümünü “Sonuç” ve/veya “Tartışma” kısmı oluşturur. Bu bölümde çalışmadan elde edilen genel sonuçlar ile bu sonuçların yorumları, alanına katkısı, bu konuda çalışmak isteyenlere yol göstermek için yapılan çalışmalardan başlangıçta belirlenen hedefe ne kadar ulaşıldığı, çalışmanın üstün ve eksik yönleri anlatılmalı ve ileriye yönelik çalışmalar için varsa öneriler belirtilmelidir.

Sonuç ve/veya Tartışma bölümü de numaralandırmaya dahil edilir ve ana bölüm başlıkları ile ilgili yazım kuralları uygulanır.


4.1.10. Kaynak Gösterimi

4.1.10.1. Metin İçinde Kaynak Gösterimi

Tez hazırlanırken başka kaynaklardan elde edilen bilgilerin anında belirtilerek kaynağının tanımlanması gerekmektedir. Kaynak göstermede farklı yöntemler kullanılmaktadır. Ancak, Enstitümüzde hazırlanan tezler için dipnotsuz “Metin İçi Kaynak Gösterme (Bağlaç) Yöntemi” kullanılmalıdır.

Yazar-Tarih Yöntemi (APA), American Psychological Association’ın benimsediği ve Sosyal Bilimler alanında genel kabul gören bir yöntemdir.

Yazar-Tarih Yönteminde kaynak gösterme, kitaplardan veya makalelerden yapılacak alıntılarda metinde ilgili kelimeden sonra açılan parantezin içine yazarın soyadı, yayım yılı ve alıntı yapılan sayfanın numarası yazılarak yapılır. Metin içinde başvurulan tüm kaynaklar tezin sonundaki “Kaynaklar” bölümünde ayrıntılı olarak verilir. Kaynaklara yazılan kaynak sayısı ile metinde başvurulan kaynak sayısının birbirine eşit olması gerekir.

Metinde açıklama dipnotları, kullanıldığı sayfanın sonunda yer alır. Açıklaması yapılacak kelime ya da cümlenin sonuna üste rakam (1, 2, ..) konularak, sayfa sonunda açıklaması yapılır. Açıklama dipnotunun da aynı sayfada yapılmasına dikkat edilmelidir.
4.1.10.2. Kaynaklar Bölümünde Kaynak Gösterimi
Tezde değinilen ve yararlanılan tüm kaynaklar, “KAYNAKLAR” başlığı altında ve yazarların soyadlarına göre alfabetik sıralama yapılarak verilir. Başlık koyu, 12 punto ve sola dayalı olarak yazılır. Sonra 2 aralık boşluk (iki 1,5) bırakılır. Yazımda bir satır aralığı kullanılır. Eserler soyadına göre alfabetik olarak sıralandığından ayrıca sıra numarası verilmez ve yazarların unvanları kullanılmaz. Eserlere ilişkin ana kaynaklar italik yazı karakteri ile gösterilir.
Örnekler :
a) Kitaplar :
Tek Yazarlı Kitap
Metin İçinde: (Say, 1999: 72)

Kaynaklar Bölümünde: Say, A. (1999). Müzik Tarihi. (9.Baskı). İstanbul: Pan Yayınları.

İki Yazarlı Kitap
Metin İçinde: (Kökdemir ve Demirutku, 2000: 148)

Kaynaklar Bölümünde: Kökdemir, D. ve Demirutku, K. (2000). Akademik Yazım Kuralları Kitapçığı. Ankara: Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yayınları.

Üç Yazarlı Kitap
Metin İçinde: (Kökdemir, Şenocak ve Demirutku, 2000: 148)

Kaynaklar Bölümünde: Kökdemir, D., Şenocak, C. ve Demirutku, K. (2000). Akademik Yazım Kuralları Kitapçığı. Ankara: Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yayınları.

Yazar Sayısı Üçden Fazla
Metin İçinde: (Kökdemir ve diğ., 2000: 148)

Kaynaklar Bölümünde: Kökdemir, D., Şenocak, C., Demirutku, K., Yusufi, F., Özyurt, R. (2000). Akademik Yazım Kuralları Kitapçığı. Ankara: Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yayınları.

Aynı Yazar, Aynı Yılda Birden Fazla Yayın
Metin İçinde: (Harvey, 1999 a: 148)

Kaynaklar Bölümünde:

Harvey, D. (1999 a). The Urbanization of Capital. Oxford: Blackwell.



Harvey, D. (1999 b). The Conciousnes and Spatial Structures. Londra: Macmillan.

Kitaptan Bölüm
Metin İçinde: (Şimşek, 2000: 59)

Kaynaklar Bölümünde: Şimşek H. (2000). Nitel araştırmanın planlanması. Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri (2. baskı) içinde (49-91). Ankara: Seçkin Yayınları.

Çeviri Kitap
Yararlanılan kaynak orijinal yerine kitabın çevirisi ise, başlık olarak eserin sadece Türkçe adı yukarıda açıklanan düzen içinde yazılır. Buna ek olarak çeviriyi yapanın adı ve soyadı, eserin başlığından sonra “Çev.” Kısaltması yazıldıktan sonra belirtilir. Aynı şekilde editörü varsa “Ed.” Hazırlayan için “Haz.”, derleyen için “Der.” kısaltması kullanılır.
Metin İçinde: : (Harvey, 1999: 148)

Kaynaklar Bölümünde: Harvey, D. (1999). Müzik Tarihi. A. Coşkun (Çev). İstanbul: Pan Yayınları.

Kitaplardaki Çeviri Makale
Metin İçinde: (Harvey, 1999: 36)

Kaynaklar Bölümünde: Harvey, D. (1999 ). Modern Dünyada Sanat. A. Can (Çev). Modern Sanat. Ankara: Pan Yayınları, 10, 25-40.

Tek Editörlü Kitap

Metin İçinde: (Karancı, 2005: 148)

Kaynaklar Bölümünde: Karancı, A.N. (Ed.). (2005). Farklılıkla Yaşamak Aile ve Toplumun Farklı Gereksinimleri Olan Bireylerle Birlikteliği. Ankara : Türk Psikologlar Derneği Yayınları.

İki Editörlü Kitap
Metin İçinde: (Savaşır ve Şahin, 1997: 148)

Kaynaklar Bölümünde: Savaşır, I. ve N. H. Şahin (Ed.). (1997). Bilişsel-Davranışçı Terapilerde Değerlendirme: Sık Kullanılan Ölçekler. Ankara: Türk Psikologlar Derneği

Editörlü Kitaptan Bölüm
Metin İçinde: (Sucuoğlu, 1997: 39h)

Kaynaklar Bölümünde: Sucuoğlu, B. (1997). Özürlü Çocukların Aileleri ile Yapılan Çalışmalar. A. N. Karancı (Ed.). Farklılıkla Yaşamak Aile ve Toplumun Farklı Gereksinimleri Olan Bireylerle Birlikteliği İçinde (35-56). Ankara: Türk Psikologlar Derneği Yayınları.



  1. Süreli Yayınlar


Tek Yazarlı Dergi Makalesi
Metin İçinde: (Özkan, 2007:234)

Kaynaklar Bölümünde: Özkan, T. (2007). The Effects of the 2001 Economic Crisis on the Insurance Industry in Turkey: Increasing the Share of Foreign Capital. The Business Review, Cambridge. 9 (1), The USA, 230-236.

Ansiklopedi Makalesi
Metin İçinde: (Warrens, 1997:203)

Kaynaklar Bölümünde: Warrens, A.(1997). Mental retardation and environment. International Encyclopedia of Psychiatry. Psycology, Psychonalysis and Nerology içinde (c.7, 202-207). New York: Aesculapius Publishers.

Dergilerdeki Çeviri Makale
Metin İçinde: (Bernard, 1991: 115)

Kaynaklar Bölümünde: Bernard, A. (1991). Uluslararası Anlaşmazlıkların Çözümlenmesinde Yeni Yaklaşımlar. R. Sirmen (Çev.). Dış Politika Dergisi. 7, 110-132.

Kitaplarda Yayınlanan Çeviri Makale

Metin İçinde: (Demac, 1991: 178)

Kaynaklar Bölümünde: Demac, A. (1991). İletişim Uyduları ve Üçüncü Dünya. Y. Kaplan (Der. ve Çev.). Enformasyon Devrimi Efsanesi. Kayseri: Rey Yayıncılık.



  1. Tezler ve Yayınlanmamış Çalışmalar

Yayınlanmamış çalışmalar ve yayınlanmamış ders notları kaynak olarak gösterilemez. Yayınlanmamış tezler, yayınlanmadığı belirtilerek aşağıdaki gibi gösterilir:


Metin İçinde: (Üstünipek, 1998: 182)

Kaynaklar Bölümünde: Üstünipek, M. (1998). Cumhuriyetten Günümüze Türkiye’de Sanat Yapıtı Piyasası. Yayınlanmamış Doktora Tezi. İstanbul: MSÜ. Sosyal Bilimler Enstitüsü.



  1. Dergi Makalesi (Yazarsız)


Metin İçinde: (“Blodd Business,” 1998: 49)

Kaynaklar Bölümünde: The Blood Business. (1992, September 11). Time, 97, 47-48.



  1. Gazete Makalesi (Yazarsız)


Metin İçinde: (“Amazing Amazon Region,” 1998)

Kaynaklar Bölümünde: Amazing Amazon Region. (1998, January 12). New York Times, s.11.


  1. Raporlar ve Bültenler


Metin İçinde: (Mead, 1992:128-130)

Kaynaklar Bölümünde: Mead, J.V. (1992). Looking at Old Photograaps: Investigating the Teacher Tales That Novice Teachers Bring with Them (Report No. NCRTL-RR-92-4). East Lansing, MI:National Center for Research on Teacher Learning. (ERIC Document Reproduction Service No .ED 346 082)


  1. Dolaylı Referans


Metin İçinde: (Komisar, aktaran Adıyeke 1999: 13)

Kaynaklar Bölümünde: Dolaylı referans ile ilgili tüm bilgilere yer verilmelidir.



  1. Film


Metin İçinde: Kurtuluş (Öztan, 1996)

Kaynaklar Bölümünde: Öztan, Z. (1996). Kurtuluş [Film]. Türkiye. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu.



  1. Televizyon Programı


Metin İçinde: Sansürsüz (Bulut, 2009)

Kaynaklar Bölümünde: Bulut, Y. (2009). Sansürsüz [TV Programı]. Med Yapım. İstanbul: Habertürk TV.


  1. Radyo Programı


Metin İçinde: Çeşm-i Siyah (Toprak, 2009)

Kaynaklar Bölümünde: Toprak, A. (2009). Çeşm-i Siyah [Radyo Programı]. İstanbul: İstanbul Radyosu.
k) Ses Kaydı

Metin İçinde: Taupin, (1975).

Kaynaklar Bölümünde: Taupin, B. (1975). “Someone Saved My Life Tonight [Recorded by Elton John], Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy [CD]. London: Big Pig Music Limited.

l) Kişisel Görüşme
Metin İçinde: Asna, Aktaran: Dayanç Kıyat (2004).

Kaynaklar Bölümünde: Asna, A. Aktaran: Dayanç Kıyat, G.B. – Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi eski Dekanı. “Halkla İlişkiler Stratejileri” konulu kişisel görüşme. 1 Haziran 2004. İstanbul.

m) Yasa ve Yönetmelikler
Bu tür kaynaklar “Yasa ve Yönetmelikler” başlığı altında toplanarak, gruplandırılır.
Metin İçinde: 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Yapıtları Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine İlişkin Kanun. (1995)

Kaynaklar Bölümünde: 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Yapıtları Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine İlişkin Kanun. (1995). T.C. Resmi Gazete, 22311, 12 Haziran 1995.



  1. İnternetten Alıntılar

İnternetten yapılan alıntılar, Kaynaklar Bölümü’nün sonunda “İnternet” başlığı altında ve aşağıda belirtilen iki farklı sınıflama yapılarak gösterilir.


Elektronik Makale ve Yayınlar
Örnek 1:

Metin İçinde: (Özkan, 2006:103)

Kaynaklar Bölümünde: Özkan, T. (2006). Sigorta Sektörünün Türkiye Ekonomisine Net Döviz Etkisi. Öneri Dergisi, T.C.Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayın Organı. Altı Aylık Dergi, Sayı: 25, Yıl:12, Cilt:7. 91-106. Erişim Tarihi: 16 Şubat 2007, http://sbe.marmara.edu.tr/oneri/

Örnek 2: (Veri tabanında bulunan dergi makalesi)

Metin İçinde: (Jacobson, 2006: 755)

Kaynaklar Bölümünde: Jacobson, J.W. (2006). A History of Facilitated Communication: Science, Pseudoscience, and Antiscience. American Psychologist, 50, 750-765. Retrieved January 12, 2006, PsycARTICLES veritabanı.
Yazarsız Alıntılar
Metin İçinde: (Türkiye Bankalar Birliği [TBB], 2009:110)

Kaynaklar Bölümünde: Türkiye Bankalar Birliği [TBB]. (2009). Erişim Tarihi: 25 Kasım 2009, http://www.tbb.org.tr/Dosyalar/istatistiki_raporlar/Uc_Aylik_Banka_Bilgileri_(Son_Donem_Karsilastirmali)_/883/Tablolar/Tablo_1-Aktif_Buyuklugune_Gore_Banka_Siralamasi.xls
Kaynaklar Bölümü’ne ilişkin örneğe Ek: 11’de yer verilmiştir.
4.1.10.3. Metin Aktarmaları

Metin aktarmaları, doğrudan aktarma ve dolaylı aktarma olmak üzere iki şekilde yapılabilir. Yararlanılan kaynaklardaki bilgi, bulgu, kişisel görüşme, röportaj veya görüşlerin olduğu gibi aktarılması doğrudan aktarma, değiştirilerek aktarılması ise dolaylı aktarmadır.

Doğrudan aktarmada, alıntı üç satır ya da daha az ise tırnak işareti içinde metnin içinde verilir.

Alıntılama sürecinde ardışık alıntılar kullanılmaz.

Alıntılamada birincil kaynağın kullanılması gerekmektedir.
Örnek (Yazar-Tarih Yöntemi):
Yergin (1991:11), “yirmibirinci yüzyıla bakarken üstünlük kavramının bir petrol varilden olduğu kadar bir bilgisayardan da gelebileceğini” ifade etmektedir.

Doğrudan aktarmalarda alıntılar üç satırdan fazla ise ana metinden ayrı olarak yazılır. Bu durumda iki aralık boşluk (iki 1,5 satır) bırakıldıktan sonra satır başından 2,5 cm. içeriden başlayarak bir satır aralığında ve 10 punto olarak yazılır. Alıntıdan sonra tekrar ana metine geçerken yine iki aralık boşluk bırakılmalıdır.




Örnek :
Metin İçinde Gösterilmesi: Sezer’in (2010) ifade ettiği gibi:
Bankaları birbirinden kesin hatlarla ayrılacak biçimde gruplandırmak, ülke düzeyinde kısmen mümkünse de dünya genelinde oldukça güçtür. Bu güçlük, bankacılık faaliyetlerinin ülke ekonomisi ve sermaye piyasasına bağımlılığından faaliyet sahalarının genişliğinden ve bankaların büyük ölçüde yasal denetim altında bulunmasından kaynaklanmaktadır.
Kaynaklar Bölümünde Gösterilmesi: Sezer, N.– Art Reklam Ajansı Genel Müdürü - (01 Haziran 2010). “Reklam Stratejileri” konulu görüşme. İstanbul.
Dolaylı (değiştirerek) aktarmada, ana kaynağın dil ve içerik yönünden özetleme biçiminde alınmaya elverişli olmadığı durumlarda yapılabilmektedir. Burada önemli olan anlamı değiştirmeden aktarılan bilgilerin metinle bütünleştirilmesini sağlamaktır. Bu bilgilerin tırnak içinde verilmesine gerek yoktur. Ancak alınan kaynağın belirtilmesi zorunludur.
Örnek :

Ağızdan ağza iletişim, temelinde karşılıklı etkileşimin olduğu, çeşitli ortamlarda ve şekillerle gerçekleşebilen en eski fakat popüler kişiler arası iletişim türüdür (Çağlar ve Kılıç, 2014: 136). Dolayısıyla her insan günlük yaşamında farkında olmasa da ağızdan ağza iletişim faaliyetlerinde bulunur. Devamlı başvurduğumuz bu iletişim türü, çoğu zaman plansız ve biçimsel olmayan bir şekilde gerçekleşir.



4.1.11. Eklerin Gösterimi

Tez içinde yer alması halinde konuyu dağıtıcı, okumada sürekliliği engelleyici nitelikteki ve dipnot olarak verilemeyecek kadar uzun açıklamalar, çizimler, şekiller vb. metinden ayrı olarak çalışmaya eklenir.

Eklerin hazırlanması ve teze yerleştirilmesi aşağıda belirtilen kurallara uygun olarak yapılır:

Tezin kaynaklar sayfasından sonra boş bir sayfaya “EKLER” (14 punto ve koyu) yazılır ve sonraki sayfada ekler sıralanır. “EK” (12 punto) kelimesi, sayfanın üst kenarından 5 cm aşağıya sola yanaşık ve koyu olarak yazılır. Her ek ayrı bir sayfadan başlayacak şekilde sunulur. Her ekte bir numara ve isim verilmelidir.

Örneğin, “EK 2: Öğretim Programları” gibi. EK 3: Mozart, A., Piyano Sonatı No:11 Notası.

Ekler bölümün sayfa numaraları, Kaynaklar bölümünü izleyen sayfa numarası ile devam etmelidir.



4.1.12. Özgeçmiş

Tezi hazırlayan öğrencinin kronolojik sıraya göre, kısa özgeçmişini belirten ve tezin son sayfasında yer alan bilgilerdir. “ÖZGEÇMİŞ” (12 punto) başlığı altında 3. şahıs anlatımı ile yazılmalıdır.



Örnek:1960 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı … 1980 yılından beri … görev yapmaktadır.

5. ÖĞRENCİ MEZUNİYETİNDE TAMAMLANMASI GEREKEN BELGELER
Tez sınavında başarılı olan öğrencinin, tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde; 1 adet Tez, 2 adet Kompakt Disk (CD) ile 3 adet Tez Veri Girişi ve Yayımlama İzin Formu’nu enstitüye teslim etmesi gerekir. Yapılan kontrol sonucu bu kılavuza uygunluğu belirlenerek sisteme kabul edilen Tez, CD, Tez Veri Girişi ve Yayımlama İzin Form’ları enstitü görevlisi tarafından teslim alınır ve “İlişik Kesmesi” onaylanır. Bu belgelerin aşağıda belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanması ve sunulması gerekmektedir. İstenilen formata uygun olarak hazırlanmamış belgeler öğrenciye iade edilir.
5.1. Tezlerin Enstitüye Teslimi
Öğrenci, Tez sınavı başarıyla sonuçlandıktan sonra, danışmanının tezin enstitü nüshasının iç kapak üzerine “Görülmüştür” onayını alarak, Tez Onay Sayfasını da eklemek suretiyle tezini beyaz karton malzeme ile ciltletir ve enstitüye teslim eder.

5.2. Tez Veri Girişi ve Yayımlama İzin Formunun Doldurulması
Tez Veri Giriş ve Yayımlama İzin Formu (http://tez2.yok.gov.tr/) adresinde bulunmaktadır. Form, öğrenci tarafından doldurulan bilgilerin, Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanı ile bağlantılı geçici bir tabloya aktarılmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu form, öğrenci tarafından bilgisayar ortamında aşağıdaki işlemler yapılarak doldurulur (Tezsiz yüksek lisans öğrencilerinden istenmez).


  1. Form adresinden YÖK Ulusal Tez Merkezi bölümüne girilerek sisteme üye olunur.

  2. Üyelik gerçekleştikten sonra e-mail adresine gelecek olan aktivasyon mesajı ile üyelik aktif hale getirilir.

  3. Anasayfada üye oturumu açılır ve kullanıcı adına e-mail adresi yazılır.

  4. Şifre kısmına daha önce belirlenen şifre yazılır, açılan sayfadaki form doldurulduktan sonra “Kaydet” kutucuğu tıklanır ve üzerinde “Referans Numarası” olacak şekilde basılıp imzalanır. Herhangi bir nedenle hatalı veri girişi yapılmış ise, form basılmadan önce geri dönülerek düzeltme yapılabilir.

  5. Formdaki Bölüm, Anabilim/Anasanat Dalı ve Bilim Dalı satırlarında duruma uygun seçenek bulunamazsa bu satırlar boş geçilebilir.

  6. Dizin Terimleri: Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanında aranan tezlere doğrudan erişimi sağlayan anahtar kelimelerin alfabetik listesidir.

  7. Önerilen Dizin Terimleri: İlgili anahtar kelimelerin, sistemde var olan Dizin Terimleri Listesinde bulunmaması durumunda; öğrenci tarafından önerilen anahtar kelimenin Türkçesi = İngilizcesi şeklinde bu alana yazılmalıdır.

  8. Yayımlama İzni ve Erteleme: Tez Veri Giriş ve Yayımlama İzin Formu, tezlerin internet üzerinden yayınlanmasını sağlayacak izin metnini de içerdiğinden, ayrıca bir izin formu doldurulmaz. YÖK Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanı üzerinden tezinin tam metin araştırma hizmetine sunulmasını kabul eden öğrenciler, “Yayımlanmasına İzin Veriyorum” seçeneğini işaretleyerek Form adresindeki EK-1A örneğinde görüldüğü gibi Formu düzenler. Tezin bir yayınevi tarafından yayımlanma sürecinde olması veya patent başvurusunda bulunulması gibi durumlarda; erişime açılması en fazla 3 yıl süreyle ertelenebilir. Bu durumda tez yazarı, isterse “Erteleme” seçeneğini işaretleyerek erteleme süresini belirtir ve EK-1B örneğinde görüldüğü gibi Formu düzenler.

5.3 Kompakt Disklerin ( CD ) Hazırlanması
CD, aşağıdaki açıklamalara uygun olarak hazırlanır. (CD iki adet olmalıdır.)


  1. Tezin tam metni (ekler dahil) tek bir pdf dosyası olarak hazırlanır ve üzeri etiketlenerek darbeye dayanıklı bir CD kutusu içinde enstitüye teslim edilir. CD etiketi, http://www.halic.edu.tr/docs/tez_cd_kapagi.doc adresindeki örneğe (EK 10) uygun olmalıdır.

  2. Tezin tam metnini içeren dosya sıkıştırılmamış ve şifresiz olmalı, ekler ise WİNRAR programı ile sıkıştırılmalıdır.

  3. Dosyalar isimlendirilirken Tez Veri Girişi ve Yayımlama İzin Formundaki referans numarası kullanılmalıdır.


Örnek:

Tam metin için Referansno.pdf

Ekler için Referansno.rar
(4) Tez ekleri tezin tam metninin bulunduğu pdf dosyasının içinde yer almalıdır. Bunun için tarayıcı veya dijital fotokopi makineleri kullanılarak belgeler pdf formatına dönüştürülmelidir.
(5) Karma Tezler : Tez, yalnızca metin dosyasından oluşmuyorsa (eklerle birlikte tam metin tek bir pdf dosyası haline getirilemiyorsa), resim, harita, bilgisayar programları, görüntü veya ses kayıtları da kullanılarak karma tez şeklinde hazırlanmış ise, bu durum özetle dosya adları da verilerek belirtilir. Bu dosyalar, WİNRAR programı kullanılarak referans numarasını da içeren Referansno.rar biçiminde tek bir dosya haline getirilir ve CD’ye kaydedilir.
(6) Sanatta Yeterlik Mezuniyet aşamasında: Tez ve özgün sanat çalışmasından oluşan sergi, oyun veya konser vb. gibi uygulama çalışmasının CD’sinin enstitüye verilen tezin arkasına eklenmesi.

İstenen Formatlar:

i- Resim Formatları

GIF(.gif), PDF(.pdf), TIFF (.tiff), JPEG (.jpeg)



ii- Görüntü Formatları

MPEG(.mpg), Quick Time-Apple(.mov), Audio Video İnterleaved-Microsoft (.avi)



iii- Ses Formatları

Wav (.wav), MIDI(.midi), MP3 (.mp3)


5.4. Mezuniyet Onayı Verilmesi İşlemleri
Öğrencinin, mezuniyet işlemlerinin sonlandırılması için; Tez, CD, Tez Veri Girişi ve Yayımlama İzin Formlarının aşağıda belirtilen kurallara uygun hazırlanması ve eksiksiz olarak enstitüye teslim edilmiş olması gerekir.


  1. Tez Veri Girişi ve Yayımlama İzin Formu ile CD içindeki dosya adının referans numarası ile aynı olması,

  2. Dosya içeriğinin ve künye bilgilerinin doğru olması,

  3. Tezlerin internet üzerinden YÖK Ulusal Tez Merkezi Tez Otomasyon sistemine yüklenmesi işlemlerinde CD içindeki dosyaların açılabilir olması,

  4. CD içindeki Tezin Tam Metin içeren dosyası ile Referans no.pdf ekleri içeren dosyaların Referansno.rar formatında olması,

  5. Tez Veri Girişi ve Yayımlama İzin Formu’nun hatasız düzenlenmiş olması.


T.C.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

İŞLETME ANABİLİM DALI

İŞLETME DOKTORA PROGRAMI/

İŞLETME TEZLİ YÜKSEK LİSANS /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (12 pt)

MARKA ÖZGÜNLÜĞÜNÜN AĞIZDAN AĞIZA PAZARLAMA İLE İLİŞKİSİNDE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİN ARACILIK ROLÜ: HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE BİR ARAŞTIRMA (16 pt)

YÜKSEK LİSANS TEZİ / YÜKSEK LİSANS DÖNEM PROJESİ (12 pt)

Hazırlayan

Halil ŞİMŞEK (12 pt)
Danışmanı

Yrd.Doç.Dr.Banu DAYANÇ KIYAT (12 pt)

İstanbul – 2017 (12pt)


EK 2: Dış Kapak örneği


Yüklə 242,13 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin