26 martie 2010, Velobello wordpress Cum vă spuneam

Sizin üçün oyun:

Google Play'də əldə edin


Yüklə 29.81 Kb.
tarix30.07.2018
ölçüsü29.81 Kb.
26 martie 2010, Velobello wordpress

Cum vă spuneam Metrorex a inițiat o dezbatere publică pentru a afla părerea cetățenilor despre amplasarea suporturilor de bicicletă în unele stații și chiar în vagoanele de metrou.

Propunerea Metrorex se potrivește foarte bine cu profilul extrem de aglomerat al capitalei și dacă ar face lucrurile cum trebuie, inițiativa ar avea un succes enorm. Un început timid a făcut CFR-ul, cu o dezbatere similară, când probabil li s-a umplut și lor căsuța de mail cu aprecieri și păreri pozitive.

Rezultatul a fost apariția suporturilor de biciclete în unele trenuri pe ruta București-Brașov. Însă pe timp de vară sunt supra-aglomerate, se leagă biciclete una peste alta. Ceea ce înseamnă că au amenajat spațiul fără o analiză prealabilă a numărului de călători ce își transportă bicicletele cu trenul. Ca și treaba cu pistele pe trotuare…să nu zicem că n-avem, nu pentru a convinge cât mai mulți oameni să folosească bicicleta.Asociația BateŞaua a trimis o scrisoare deschisă către Metrorex, în care a venit cu propuneri și idei constructive, atrăgând atenția asupra dezavantajelor unei implementări « de ochii lumii ». Totodată, oferă autorităților în mod deschis ajutorul în demararea acestui proiect și îi asigură, dacă mai era cazul, că toată comunitatea de bicicliști apreciază și susține inițiativa lor.

Cristina Ilie & Bogdan Cotigă 8.04.2010
Vom avea voie du bicicleta in metrou

Începutul verii va aduce o bucurie bicicliştilor din Capitală. După îndelungi dezbateri, conducerea Metrorex a decis să răspundă pozitiv sutelor de pasionaţi de ciclism care au cerut să poată transporta bicicleta cu metroul.

Orice posesor de bicicletă ştie cât de greu se poate ajunge pe două roţi într-un parc prin traficul supraaglomerat din Bucureşti. Metroul este pentru mulţi cel mai convenabil mijloc prin care pot transporta bicicleta la locul de agrement, numai că accesul nu este permis. În ultimii ani, numărul locuitorilor Capitalei care merg cu bicicleta a crescut. Mulţi dintre aceştia au cerut conducerii Metrorex să permită accesul cu bicicleta în vagoane.

“Am luat în calcul două variante”
Directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, ne-a spus că acest subiect a fost supus dezbaterii publice şi că, peste aproximativ o lună, bicicliştii vor avea o surpriză. „Am luat în calcul două variante. Prima este să montăm nişte rastele în staţiile din centru: Piaţa Victoriei, Romană, Universitate, Unirii, Tineretului şi Eroilor. Aici, bicicliştii vor putea parca. A doua măsură constă în a permite accesul acestora, în week-end, în ultimul vagon”, ne-a explicat Udrişte.

Speranţa moare ultima


De aproximativ trei ani, Federaţia Bicicliştilor din România face tot posibilul pentru ca iubitorii de ciclism să poată folosi transportul în comun. “Este un pas înainte. Sperăm ca în timp să avem acces cu bicicleta în metrou şi în cursul săptămânii. În acest sens, voi înainta o nouă cerere către Metrorex”, ne-a spus George Culda, vicepreşedintele Federaţiei Bicicliştilor din România.

Premii de la Apa Nova


Astăzi, în trafic, 10 biciclişti de la Apa Nova vor fi prezenţi pe traseul: Casa Presei - Arcul de Triumf - Piaţa Charles de Gaulle - Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Universităţii - Piaţa Unirii - Parcul Tineretului. Ei vor oferi cadouri bicicliştilor surprinşi în trafic pentru alegerea ecologică de transport. De asemenea, şi şoferii vor fi premiaţi. Această acţiune se înscrie în categoria evenimentelor organizate în fiecare lună de Apa Nova.

680 de cereri privind accesul cu bicicleta în vagoane a primit Metrorex.

Romania Libera - 24 Iulie 2010
Liber cu bicicleta la metrou! În weekend şi de sărbătorile legale!

Metrorex, administratorul metroului bucureştean, a decis ca începând cu weekend-ul 24-25 iulie 2010 să permită transportul bicicletelor, dar numai în zilele de sâmbătă/duminică şi sărbători legale.
"Accesul cu bicicleta în trenurile de metrou este permis numai în primul vagon, în sensul de mers, în zona din spatele cabinei de conducere a trenului", se arată într-o informare a Metrorex, remisă Mediafax.

Compania

mai anunţă că pe parcursul călătoriei, bicicletele vor trebui asigurate de posesor astfel încât să nu afecteze confortul şi siguranţa călătorilor şi să nu deterioreze interiorulvagonului de metrou.
Adevarul – Florentina Ionescu Miercuri 14 apr 2010
Bicicleta în metrou, ultima zi de dezbatere

Pasionatii de mers pe bicicleta mai au doua zile sa-si spuna parerea, pe adresa de mail a Metrorex, cu privire la propunerea de acces cu bicla în metrou. Metrorex a lansat la 12 martie o dezbatere publica pentru a afla parerile calatorilor fideli cu privire la permiterea accesului cu bicicletele în interiorul trenurilor de metrou. Parerile le trimiteti la adresa: contact@metrorex.ro.
Dezbaterea publica lansata de Metrorex se refera la doua aspecte majore: amplasarea de rasteluri si accesul cu bicla în metrou. Astfel, bucurestenii pot spune daca considera utila amplasarea în zona statiilor de metrou a unor suporturi (rasteluri) pentru parcarea bicicletelor pe durata utilizarii metroului si care sunt aceste statii în opinia lor.
De asemenea, calatorii îsi pot spune parerea cu privire la transportul bicicletelor în interiorul trenurilor de metrou la sfârsit de saptamâna. Cei care doresc ca în viitor sa îsi poata transporta bicicleta în interiorul trenurilor de metrou pentru a se deplasa spre diverse locuri, pot trimite si mâine un e-mail la adresa contact@metrorex.ro.
La aceeasi adresa, iubitorii mersului pe bicicleta pot propune îmbunatatiri ale initiativei conducerii Metrorex, ca de exemplu în ce statii de metrou sa fie amplasate rastelurile pentru biciclete.
600 de mailuri într-o luna
„Am primit peste 600 de mesaje de la calatorii nostri. Majoritatea dintre acestea sunt pozitive, fiind foarte multi «pro» care si-au exprimat dorinta. Vom trage o concluzie în functie de solicitarile oamenilor care ne-au scris, iar la final vom lua o decizie în vederea depozitarii bicicletelor pe timpul zilei, cât si pentru transportul lor în interiorul trenurilor de metrou în weekend“, a spus Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex.
El a mai precizat ca ar putea exista o taxa pentru transportul bicicletei cu metroul. „Daca se intra cu bicicleta la metrou, avem prevazut în regulament conditia ca la bagajele voluminoase calatorii platesc o taxa cât pretul unei calatorii cu metroul“, a adaugat Gheorghe Udriste.
Bloggerii s-au alaturat ideii
Mai multe asociatii si grupuri de biciclisti au demarat campanii de promovare a acestei initiative a Metrorex. Spre exemplu, pe site-ul www.cyberculture.ro/blog, George Hari Popescu îndeamna bucurestenii sa-i „loveasca“ cu mail-uri pe cei de la Metrorex.
„Eu am fost foarte surprins, la modul placut, de aceasta initiativa. De când au lansat-o cei de la Metrorex, ma gândesc ca se va schimba ceva si în Bucuresti, mai ales ca am vazut biciclete la metrou în mai multe capitale din Europa. Initiativa poate încuraja familiile sa iasa în grup“, a spus George, asistent universitar si biciclist.
El propune ca rastelurile sa fie instalate în statiile de metrou, în raza de actiune a camerelor video si a paznicilor. „În felul acesta, se rezolva si problema furtului“, scrie George.
Biciclistii au format chiar si un grup în reteaua de socializare Facebook, pentru a promova initiativa Metrorex chiar pe ultima suta de metri. Grupul se numeste „Free Bike on Metrorex“ si are, deocamdata, doar 91 de membri.
„În Bucuresti exista metrou care este administrat de compania Metrorex. În momentul de fata nu se poate circula / parca o bicicleta în garile aflate în oras. Încercam sa facem cât mai multe pentru ca biciclistii sa poata beneficia de aceste avantaje absolut utile pentru viata de zi cu zi“, scrie pe grupul „Free Bike on Metrorex“.

Adevarul – Ana-Maria Niculae Sâmbata 24 iul 2010

Începând de sâmbătă bucureştenii au acces liber cu bicicletele la metrou

Bucurestenii au acces, începând de mâine, cu bicicletele în garniturile de metrou numai în zilele de sâmbata si duminica si de sarbatorile legale. Reprezentantii Metrorex au decis de asemenea, ca cei cu biciclete sa foloseasca doar vagoniul din fata, în directia de mers, iar bicicletele vor trebui asigurate de posesorpentru a nu afecta siguranta calatorilor.
Dupa câteva luni de dezbateri si zile la rând în care au strâns semnaturi de la locuitorii Capitalei, reprezentantii Metrorex au decis sa permita accesul calatorilor cu bicicletele în trenurile de metrou.
Dezbaterea a fost lansata în luna martie, iar pasionatii mersului pe bicicleta asteptau de mult timp ca masura sa fie aprobata. În ultimele zile ale dezbaterii, reprezentantii Metrorex au numarat în jur de 600 pareri pozitive. „Am primit peste 600 de mesaje de la calatorii nostri pâna în luna aprilie. Foarte multi dintre cei care si-au exprimat dorinta fiind «pro»“, a declarat atunci directorul Metrorex, Gheorghe Udriste.
Fara taxa suplimentara

Cei care vor apela la mersul pe bicicleta în weekend si vor sa le tina cu ei în metrou, pentru a-si continua apoi calatoria tot pe bicicleta, nu vor fi nevoiti sa plateasca vreo taxa suplimentara. Calatorul trebuie totusi sa respecte anumite reguli: accesul cu bicicleta în trenurile de metrou este permis numai în primul vagon, în sensul de mers, în zona din spatele cabinei de conducere a trenului. Chiar daca varianta nu poate fi una utila si pentru drumul catre serviciu, biciclistii sunt multumiti ca intram în rândul capitalelor europene unde de ani buni accesul cu bicicleta la metrou este permis. „Foarte tare! Pacat însa ca nu avem acces si în cursul saptamânii pentru a putea merge la munca. Oricum, chiar îmi este de folos. Vin destul de des în weekend sa ma plimb cu bicicleta personala prin Izvor si e mai bine ca o parte din drum sa o fac cu metroul“, a spus Alexandru Giuhat, un tânar în vârsta de 27 de ani.


De asemenea, pe parcursul calatoriei, bicicletele vor trebui asigurate de posesor, astfel încât sa nu afecteze confortul si siguranta calatorilor si sa nu deterioreze interiorul vagonului de metrou.

Pentru transportul bicicletelor nu se percepe nicio taxa suplimentara, iar accesul se face prin portile de acces destinate persoanelor cu nevoi speciale, dupa validarea legitimatiei de calatorie.


Printre masurile dezbatute pe site-ul metrorex se afla si amplasarea de rasteluri în metrou unde bicicleta putea fi lasata în timpul saptamânii, dar pentru aceasta nu s-a luat înca nicio decizie.
Alexandru Giuhat, 27 de ani: „Ma bucur ca au luat aceasta masura. Eu merg cu bicicleta prin Bucuresti de vreo 10 ani si am fost alaturi de cei care si-au dorit acest lucru si am semnat acea petitie“.
pagina
Dostları ilə paylaş:
Orklarla döyüş:

Google Play'də əldə edin


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə