Activitatea 4- evacanta

Sizin üçün oyun:

Google Play'də əldə edin


Yüklə 12.58 Kb.
tarix07.09.2018
ölçüsü12.58 Kb.

Activitatea 4- Evacanta

,,In perioada 19-23 iulie 2010, 30 de tineri din judetul Dambovita vor fi oaspetii Centrului Europe Direct din Targoviste la Tabara de ecologizare si sensibilizare a turistilor si a populatiei din judetele Dambovita, Arges si Prahova.“ Campania de ecologizare - constientizare, desfasurata pe platoul Muntilor Bucegi si in tabara “Caprioara” din Moroieni, se va desfasura sub sloganul “Noua chiar ne pasa! Dar tie?”, ne-a declarat Vladut Andreescu - managerul Centrului Europe Direct Targoviste. Evenimentul va fi organizat in parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct Arges si Mizil- Prahova, Serviciul de Informare EURODESK si Primaria comunei Moroieni, Primaria orasului Busteni, Biblioteca comunala “Ion Cioranescu” Moroieni, Parcul Natural Bucegi si Ocolul Silvic Ialomicioara. Obiectivul acestei actiuni consta atat in activitatea practica de ecologizare a unor zone intens frecventate din Platoul Bucegilor, cat si constientizarea turistilor si a populatiei din judetele Dambovita, Arges si Prahova privind protejarea mediului, mesajul ce se urmareste a fi transmis constituindu-l sloganul sub care se desfasoara aceasta campanie”, a mai precizat Vladut Andreescu. Pe tot parcursul acestui program, vor avea loc si diferite alte activitati instructiv - educative organizate de catre centrele partenere EURODESK, precum si de catre cadrele didactice de specialitate care vor insoti grupurile de copii. In cadrul manifestarii, vor fi oferite pliante, brosuri si DVD-uri cu inregistrari pe teme legate de protectia mediului.c:\users\roxana\desktop\alexandra si roxana\eco.bmp

Un amplu program de ecologizare urmeaza sa demareze in Romania, acesta fiind unul dintre cele mai ample proiecte nationale de implicare sociala.

"Let's Do It, Romania!" este un proiect ce presupune curatirea de deseuri a arealelor naturale ale tarii intr-o singura zi, respectiv in ziua de 25 septembrie. Proiectul a fost implementat cu succes in Estonia (2008), Letonia si Lituania (2009), Portugalia si Slovenia (martie 2010).

Echipa de coordonare judeteana Let's do it Romania sustine ca obiectivele principale sunt curatarea teritoriului Romaniei de deseurile aruncate necorespunzator in ecosistemele naturale si prevenirea reaparitiei acestora, lucrari care au fost solicitate Romaniei si de Uniunea Europeana, prin intermediul Comisiei Europene.

"In organizare sunt implicate pana in acest moment 17 ONG-uri, 11 autoritati centrale si locale, o serie de persoane publice si cel mai important, cetatenii. Avem sustinerea Ministerului Mediului si al Padurilor, care implica structurile sale din teritoriu - Garda Nationala de Mediu, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Administratia Nationala "Apele Romane", cu structurile subordonate - si a Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sporturilor", afirma reprezentantii proiectului.
Prima actiune a echipei de coordonare judeteana Let's do it Romania va avea loc in Hunedoara la sfarsitul acestei saptamani, mai exact in ziua de vineri, cand va fi prezentat proiectul si vor fi instruiti voluntarii pentru... mai mult

c:\users\roxana\pictures\ale.bmpc:\users\roxana\pictures\miha.bmpc:\users\roxana\pictures\pera.bmpc:\users\roxana\pictures\andra.bmpc:\users\roxana\pictures\mama.bmp

Ziua Pamantului Data oficiala este 22 aprilie. Multe comunitati si grupuri, aleg sa organizeze activitati legate de mediul inconjurator, pe perioada denumita Saptamana Pamantului, adica in saptamana de dinaintea Zilei Pamantului, sau, chiar in Luna Pamantului (toata luna aprilie). Cum a inceput totul Ziua Pamantului 22 aprilie fiecare an marcheaza aniversarea nasterii miscarii moderne a interesului pentru mediul inconjurator. Printre multe alte lucruri, anul 1970 a adus introducerea fibrei optice, Apollo 13, ultimul album al formatiei Beatles, moartea lui Jimi Hendrix sau nasterea lui Mariah Carey.Intr-o asemenea lume, a luat nastere, pentru prima data, un eveniment numit Ziua Pamantului. Intemeietorul a fost Gaylord Nelson, apoi un senator american din Wisconsin, care a propus primul protest national legat de mediul inconjurator, pentru a zgudui aranjamentele politice si pentru a forta introducerea acestei probleme in agenda natioanla . A fost un pariu riscant isi aduce aminte dar a mers. In acel timp, industria elibera fum si alte substante toxice fara a se teme de consecintele legale sau presa. Poluarea aerului era in mare parte acceptata ca si cum ar fi reprezentat aroma prosperitatii. Mediul inconjurator era mai mult un cuvant ce, mai degraba isi avea locul in dictionar decat la stirile serii Ziua Pamantului a schimbat insa toate aceste obisnuinte. Pe 22 aprilie, 20 de milioane de americani, au iesit in strazi, parcuri sau in amfiteatre pentru a protesta in favoarea unui mediu inconjurator mai stabil si mai sanatos. Denis Hayes, coordonatorul national, si tanara lui echipa, au organizat proteste masive din oras in oras. Mii de colegii si universitati au organizat proteste impotriva deterioararii mediului inconjurator. Grupuri care militau impotriva varsarilor de petrol, fabricilor care poluau si a centralelor electrice, deseurilor toxice, pesticidelor, pierderea faunei, au realizat dintr-o data ca au atat de multe valori si principii...

Instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei “Ecologia Umană” de la Stockholm, Ziua Mondială a Mediului şi Ecologiei sărbătorită la data de 5 iunie, reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP).

Ziua Mondiala a Mediului (Ecologiei) - 5 Iunie - instituita în 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite pentru celebrarea Conferintei "Ecologia Umana" de la Stockholm si reprezinta elementul cel mai important al Programului Ecologic al Natiunilor Unite (UNEP).

Aceasta zi se sarbatoreste în ziua de 5 iunie a fiecarui an si constituie un prilej pentru institutiile guvernamentale, administratiile locale, asociatiile de tineri, organizatiile

nonguvernamentale, întreprinzatori, industriasi, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestari comune menite sa atraga atentia asupra necesitatii protejarii factorilor de mediu.

Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezinta un binevenit semnal si un îndemn de a actiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lasa nealterat generatiilor viitoare.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Directorul executiv al Programului Natiunilor Unite pentru Mediu, Klaus Topfer, a adresat un mesaj de salut tuturor celor care se implica in protectia mediului. "Noi am facut un pas de gigant asupra "mondializarii".

Mondializarea s-a extins asupra intregii planete, aducand beneficii pentru jumatate din populatie. Cealalta jumatate continua sa supravietuiasca cu doi dolari pe zi si neavand probabil sansa de a se bucura de o cana de apa curata. Noi trebuie sa facem in asa fel, ca mondializarea sa devina benefica pentru toata lumea, nu doar pentru unii oameni,,”

Noi trebuie sa protejam natura,deoarece ea cu bunatatea ei ne-a daruit padurile din care am folosit lemnul si ne-am construit casele,ne-a daruit animalele.Odata ce o poluam ,noi cat si natura vom muri si intreaga planeta va fi distrusa.Exista o singura cale spre a ne a indrepta greselile dar si de o a salva.Gunoaiele trebuie stanse toate ,fara a le da foc si a polua AERUL.Daca vom salva natura si ea ne va salva pe noi!Planeta noastra are incredere in noi caci putem sa o protejam de toate gunoaiele.Am face un gest extreme de bun iar Dumnezeu ne va ajuta.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:u-tkgcadqtiaqm:http://www.esquire.com/cm/esquire/images/ecology-concept-0309-lg-67276657.jpg

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ovyny1i6oi5tim:http://www.charleslebbe.be/images/ecologie_4.jpg

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:y68kpuxfsw9sim:http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/66/l_e5670ee497c0457f9633d2c3ccd4f0f0.jpg

Dostları ilə paylaş:
Orklarla döyüş:

Google Play'də əldə edin


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə