Asebuss & Kennesaw State University Program Executive mba durataYüklə 20.94 Kb.
tarix27.01.2018
ölçüsü20.94 Kb.

ASEBUSS & Kennesaw State University - Program Executive MBA

Durata: 2 ani (octombrie 2011 – iulie 2013)

Limba de predare: Engleza

Diploma obtinuta: Executive MBA cu recunoastere internationala: diploma de Master tip Bologna in domeniul Administrarea afacerilor si certificare Executive MBA din partea Kennesaw State University, Atlanta

Locatie: Cursurile au loc in fiecare saptamana, alternativ vineri sau sambata, intre orele 09:00 – 17:00, la sediul nostru din Calea Grivitei 8-10, sector 1, Bucuresti.

Despre ASEBUSS: Institutul de Administrare a Afacerilor- ASEBUSS este singura scoala privata acreditata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sa organizeze program de master in administrarea afacerilor – tip executive, conform noilor reglementari ale conventiei de la Bologna.

ASEBUSS este prima scoala care a organizat acest tip de program in Romania, avand o experienta de 18 ani in educatia manageriala si aproape 1100 de absolventi pana in prezent, reprezentand aproximativ 40% din totalul absolventilor EMBA din tara.


Programul EMBA al ASEBUSS ocupa locul 1 in clasamentul programelor din Romania (conform Topul MBA/EMBA 2011 realizat de Ziarul Financiar) in ceea ce priveste:


  • Aplicabilitatea

  • Experienta echipei de profesori

  • Dezvoltarea abilitatilor personale

  • Networking.


Despre Kennesaw: Kennesaw State University deruleaza programe de EMBA destinate domeniului de afaceri din 1985 si ocupa, incepand cu anul 2000, locul al doilea ca marime intre programele EMBA din Georgia, S.U.A. Kennesaw State University este acreditata de cel mai inalt for international: Association of Advanced Collegiate Schools of Business (AACSB) din S.U.A. si a devenit in 2007 membra a European Foundation for Management Development (EFMD).

Kennesaw State University (KSU), Atlanta- Georgia, SUA - www.kennesaw.edu, s-a clasat in TOP 25 programe Executive MBA din Statele Unite conform clasamentului CEO Magazine din august 2009. Aceasta recunoastere din partea unei publicatii economice de prestigiu confirma reputatia Kennesaw - o universitate care pune accent pe educatia globala, pe inovatie , parteneriate si programe diverse in diferite regiuni. Kennesaw State University detine cea mai valoroasa acreditare internationala, din partea  AACSB. http://coles.kennesaw.edu/spotlight/accreditation.htm.

Despre program: Pornind de la diferenta de baza dintre un program MBA si unul EMBA, si anume faptul ca fiecare categorie de programe se adreseaza unor participanti cu obiective de cariera diferite: pregatirea pentru pozitii specializate in cazul MBA, avansarea in pozitii de conducere complexe in cazul EMBA, ASEBUSS a structurat programul EMBA astfel incat sa raspunda nevoilor de pregatire profesionala ale participantilor. Programul EMBA ofera o educatie de afaceri la nivel international, specializarea fiind pe management general, cu accent pe ariile financiar-contabila, leadership, management international si antreprenoriat.

Programul româno- american Executive MBA se adreseaza nevoilor de pregatire ale managerilor cu studii superioare si cu experienţă profesionala relevanta, aflati in functii de conducere de minim 3 ani, antreprenorilor, specialistilor, consultantilor indiferent de domeniul de activitate. Executive MBA este un Master in Administrarea Afacerilor potrivit pentru cei care au experienta manageriala relevanta, de minim 3 ani, si obiective de dezvoltare profesionala fie in directia unei pozitii de conducere complexe, incepand de la nivel de department, business unit, in Romania sau regionala, fie in dezvoltarea propriei companii.Noutati in 2011:

  • Programul are drept obiectiv aplicabilitatea imediata, motiv pentru care am inclus cea de a treia simulare de business, axata pe leadership si team-building. Programul include alte 2 simulari complexe, potrivite programelor Executive MBA, in strategie si marketing.

  • In cadrul procesului de aliniere la standardele acreditarii internationale actualizam anual toate disciplinele. Participantii pot opta pentru un curs facultativ nou: Six Sigma.

  • Componenta internationala presupune realizarea de studii comparative  sau tip best practices elaborate de cursantii romani si americani, prin colaborarea directa cu companii interesate din Romania sau SUA (din industria analizata); tema de proiect poate fi aleasa astfel incat sa raspunda nevoilor de cercetare ale unei companii.

Profilul participantului: Cursantii nostri sunt directori generali, directori financiari, de vanzari sau marketing (sefi de departamente), consultanti, intreprinzatori, doctori– oricine coordoneaza echipe, gestioneaza resurse sau administreaza diverse proiecte. Toti detin functii de conducere la nivel mediu sau superior, chiar daca pregatirea lor universitara nu este una economica.

Aceasta diversitate de profesionisti ajuta la crearea unei atmosfere stimulative si interactive, in care fiecare participant beneficiaza de un schimb reciproc de experienta. Fiecare cursant este membru al unui grup de studiu, avand posibilitatea de a-si dezvolta relatii puternice si spiritul de echipa, precum si posibile colaborari profesionale si parteneriate de afaceri.

Varsta medie : 35

Experienta medie in munca : 8-10 ani

Experienta medie de management: 6 ani

Marimea grupei de cursanti: 40 participanti

Procentajul barbati/femei intr-o serie: 60/40

Alte statistici: http://www.asebuss.ro/p237/Profilul+unei+clase+Executive+MBAEchipa de profesori: Ca rezultat al parteneriatului international de durata, ASEBUSS detine una dintre cele mai experimentate echipe de profesori romani si americani din domeniul educatiei manageriale. Profesorii romani au fost pregatiti in cadrul celor mai bune universitati americane: Harvard Business School (PCL – Participant Centered Learning), precum si la alte scoli de afaceri de prestigiu, ca Wharton, Stanford, Cambridge, MIT, ei continuand sa participe in programele internationale, dedicate insusirii metodelor de predare inovative, bazate pe studii de caz. Majoritatea au propriile companii de consultanta, modalitate prin care sunt permanent conectati la realitatea pietei romanesti, in context international.

Profesorii romani si americani au experienta reala de business, multi dintre ei ocupa sau au detinut pozitii de conducere in cadrul unor companii multinationale sau romanesti, precum: Vodafone, Agricover, PriceWaterhouseCoopers, Experian, Consiliul Concurentei, Ernst&Young, General Motors, Michelin, Toyota Motor Company, The Coca Cola Company, Pepsico, AT&T, Citibank, Delta Air Lines, IBM, Xerox, etc.Modalitatile de predare folosite sunt multiple, combinand studii de caz, simulari, concursuri pe echipe, discutii, prezentari, studii individuale si proiecte de grup, toate punand accentul pe interactivitate, aplicabilitate si lucru in echipa.

Diploma: In urma absolvirii programului Executive MBA al ASEBUSS, cursantii primesc o diploma de Master in Administrarea Afacerilor eliberata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, precum si o diploma Executive MBA eliberata de universitatea noastra partenera, Kennesaw State University, Atlanta – Georgia, SUA. Ambele sunt recunoscute international, atat in Europa cat si in SUA.

Acreditare: Programul EMBA al ASEBUSS este acreditat pe plan local de ARACIS conform noilor standarde cerute de conventia de la Bologna, si international de catre AACSB, prin parteneriatul cu Kennesaw State University, Atlanta.

Elemente diferentiere: Programul include perioade intensive de studiu, numite Sesiuni Rezidentiale, cu participarea profesorilor americani, organizate in locatii de training in afara Bucurestiului, precum si Saptamana Rezidentiala Internationala (Study Trip), ce are loc in anul doi de studiu si se desfasoara in Atlanta-Georgia, SUA. Sesiunile rezidentiale sunt perioade compacte de studiu care au obiective diferite, de la familiarizarea cu modelul de invatare specific programului- axat pe aplicabilitate - pana la acoperirea unor subiecte de actualitate sau participarea la simulari de business. Saptamana Rezidentiala Internationala presupune ca toti cursantii ASEBUSS sa participe, timp de o saptamana, intr-un program complex in Atlanta ce cuprinde vizite la companii: CNN, Coca-Cola, Georgia Power, Manheim Auto, Bank of America, Delta Airlines, Jack Daniels etc, prezentarea in echipe a proiectelor internationale, activitati sociale si culturale, participarea la seminarii de business in campus etc.

Noutatea pe care o aduce programul EMBA al ASEBUSS este colaborarea timp de 8 luni de zile dintre participantii EMBA ai ASEBUSS si Kennesaw State University, Atlanta- Georgia, USA, in cadrul Proiectului International. ASEBUSS este singura scoala de afaceri din Romania care organizeaza vizita intregii serii de cursanti americani - directori in companii multinationale, dar si antreprenori din Atlanta- in Romania, timp de o saptamana in luna septembrie. La randul lor, participantii EMBA ai ASEBUSS au ocazia sa participe timp de o saptamana in Atlanta, in Saptamana Rezidentiala Internationala care presupune finalizarea proiectelor comune, vizite la companii si prezentari ale oamenilor de afaceri din SUA. Pe parcursul celor 8 luni echipe mixte de cursanti americani si romani lucreaza impreuna la elaborarea unor proiecte de afaceri, axate pe identificarea de best practices in diferite industrii sau functiuni de management, prin compararea companiilor din Romania si SUA.

In acest mod programul EMBA al ASEBUSS incurajeaza nu doar latura academica, insusirea teoriilor de management cat si aplicarea si valorificarea lor in practica de zi cu zi si in cadrul companiilor nationale sau multinationale in care isi desfasoara activitatea.

Fiind un program Executive MBA, adica un program MBA special creat pentru persoanele cu functii de conducere, acesta aduce un alt avantaj: valoarea relatiilor ce se stabilesc in cursul programului (networking). Absolventii ASEBUSS mentin legatura si dupa incheierea programului si ne dezvaluie constant ca in spatele unei afaceri de success sau al unei solutii ingenioase au stat un sfat, o recomandare, un contact pe care l-au obtinut prin colegi sau prin intermediul nostru ca si scoala. Anual, organizam mai multe evenimente pentru absolventi.

Taxa 2011: 20.000 euro.

Taxa an I: 9000 euro. Taxa an II (include Atlanta Residence Week): 11.000 euro.Cerinte inscriere: Selectia participantilor este un proces individualizat care ia in considerare faptul ca acest program este special conceput pentru managerii maturi - media de varsta 33-35 de ani – cu o experienta manageriala relevanta (minim 3 ani).

Unul dintre criteriile de selectie in program este experienta manageriala de minim 3 ani, criteriu indeplinit de aproximativ 90% dintre cei admisi in fiecare an. Restul de 10% au 2 ani de experienta manageriala, insa sint sustinuti de companiile in care lucreaza datorita potentialului de dezvoltare pe care il poseda.

De altfel, toti cursantii recunosc inca din primele luni ale programului imensul avantaj de a invata atat de la profesori cat si de la colegii de clasa, fiecare avand o experienta relevanta in domeniul in care lucreaza – aceasta fiind o caracteristica importanta a programelor Executive MBA, care se bazeaza pe interactivitatea dintre cursanti si dintre acestia si profesor. Evaluarea fiecarui candidat se face pe baza unui test scris de limba engleza si a unui interviu in limba engleza. Detinerea unei diplome de licenta este obligatorie.

Rentabilitatea investitiei:

Cercetarea de piata realizata de Graduate Management Admission Council (www.gmac.com) la nivelul companiilor care sponsorizeaza cursanti in programele Executive MBA, arata ca durata de recuperare a investitiei este de 17 luni de la inceperea programului. Aceasta si pentru ca toate proiectele din cursul programului au ca punct de pornire situatii reale din companie, in fiecare caz participantul analizeaza si cauta solutii potrivite cazului respectiv.Conform statisticilor ASEBUSS, cresterile de venituri dupa absolvirea programului, cresteri care provin nu numai din cresterea salariala dar si din alte beneficii acordate de catre companii, se incadreaza intre 50-200%.


Каталог: files
files -> Fövqəladə hallar və həyat fəaliyyətinin təhlükəsizliyi”
files -> Azərbaycan Respublikası Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi Azərbaycan Dövlət Aqrar Universiteti adau-nun 80 illik yubileyinə həsr edilir adau-nun elmi ƏSƏRLƏRİ g əNCƏ 2009, №3
files -> Ümumi məlumat Fənnin adı, kodu və kreditlərin sayı
files -> Mühazirəotağı/Cədvəl I gün 16: 40-18: 00 #506 V gün 15: 10-16: 30 #412 Konsultasiyavaxtı
files -> Mühazirə otağı/Cədvəl ivgün saat 13 40 15 00 otaq 410 Vgün saat 13 40 15 00
files -> TƏDRİs plani iXTİsas: 050407 menecment
files -> AZƏrbaycan respublikasi təHSİl naziRLİYİ XƏZƏr universiteti TƏHSİl faküLTƏSİ
files -> Mühazirə otağı/Cədvəl Məhsəti küç., 11 (Neftçilər kampusu), 301 n saylı otaq Mühazirə: Çərşənbə axşamı, saat 16. 40-18. 00


Dostları ilə paylaş:


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə