Basin bülteni 8 Mart 2017



Yüklə 11,08 Kb.
tarix31.10.2017
ölçüsü11,08 Kb.
#23192


BASIN BÜLTENİ 8 Mart 2017
Zorlu Holding, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ünlü Fütürist Ufuk Tarhan’ı ağırladı
Zorlu Holding’in kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Fütürist Ufuk Tarhan’ın katıldığı “Gelecekte Kadının Rolü” konulu programda bir araya geldi
Zorlu Holding, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dünyanın en etkili 100 kadın fütüristi arasında yer alan Ufuk Tarhan’ı ağırladı. Hürriyet Gazetesi yazarı Elif Ergu’nun moderatörlüğünü üstlendiği, “Gelecekte Kadının Rolü” konulu programda Ufuk Tarhan; kadınların geleceğin şekillendirilmesinde ne tür roller üstlenebileceği ve geleceğin şifreleri de dâhil olmak üzere birçok konuya değindi.
Zorlu Holding 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadın çalışanları için çok özel bir kutlama programı düzenledi. Hürriyet Gazetesi yazarı Elif Ergu’nun moderatörlüğünde, Zorlu PSM Meydan Fuaye’de düzenlenen programda, ünlü fütürist Ufuk Tarhan, “Gelecekte Kadının Rolü” başlığı altında, geleceğin başarılı insan modeli T-İnsan’dan ve başarılı bir kariyer için neler yapılması gerektiğinden, kadınların geleceğin tasarlanmasında üstleneceği rollerden ve geleceğin şifrelerinin basıl bozulabileceğinden söz etti, uygulanabilir ipuçlarını Zorlu Holding’in kadın çalışanları ile paylaştı.
Gelecek tahmin edilmez, tasarlanır ve yaşanır

Zorlu Holding’in kadın çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği Türkiye’deki ilk kadın fütürist olan Ufuk Tarhan, konuşmasında büyük bir ilgi gören kitabı ‘T-İnsan’da da yer alan bir çok konuyu oldukça ilgi çekici örnekler üzerinden giderek katılımcılarla paylaştı. Tarhan; “Gelecek, hakkında tahmin yapmanın, isabetli bilgi üretmenin en güç, belirsizliklerin en çok olduğu alan. Bu yüzden geleceği tasarlamak, kurgulamak ve dahası bunları yaşamak çok daha büyük önem taşıyor. Gelecek tahmin edilmez, tasarlanır ve yaşanır” dedi. Bunun nasıl yapılabileceğini somutlaştıracak bilgiler paylaştı.


Sürdürülebilir kariyerin formülü derinleşmede

Ortaya koyduğu T-İnsan modelinin sürdürülebilir bir kariyer tasarlamada çok önemli olduğunu dile getiren Ufuk Tarhan, gelecekte iş bulmada en kritik faktörün geleceğin alanlarında derinleşmek olacağını dile getirdi. Tarhan; “Gelecekte diplomaların tek başına bir önemi olmayacak. Bunun altının çok derin bir beceri ile mutlaka doldurulması gerekecek. İşi ya da uzmanlık alanı ile ilgili bir konuda derinleşen, tasarımcı kafasıyla ve teknolojik yetkinliklerle sürekli versiyonunu yükselten insanlar, her sektörde aranan ve talep gören profesyoneller, proje elemanları, talep gören “iş sahipleri” olacaklar” dedi.



Kadınlar geleceğin tasarlanmasında önemli bir rol üstlenebilir
Gelecek, cesurlar, bozguncuları ve paylaşımları sever. Kadınlarda da bu özellikler fazlası ile var. O halde kadınların geleceğin şekillendirilmesinde çok önemli bir rol üstlenebileceklerini değinen Ufuk Tarhan sözlerine şöyle devam etti: “Kadınların detaylara çok iyi hâkim olmaları, bir konuda derinleştiklerinde, teknolojiyi kavradıklarında onların çok daha fazla fark yaratmasına yol açabilir. Bunun için herkesin işi ile ilgili pek çok yaratıcı ve yenilikçi fikir tasarlaması, tekno kadınlara dönüşmesi gerekiyor. Bugün yeni işyerimiz internete bağlanan beynimiz olduğuna göre geleceğin isteklerini iyi okuyup hazırlıklı olmak, mesleklere değil becerilere odaklanmak daha akıllıca olacaktır. O yüzden sürdürülebilir bir kariyer isteyen her kadının mutlaka bir alanda derinleşmesi, teknoloji ile bütünleşmesi ve o alanda kendini geliştirmesi şart. Kazandığı bu yetkinliği anlatabilmek için ise bugünden dijital her alanda yetkinlik kazanması, kendini online dünyaya şimdiden tanıtması gerekiyor. Çünkü dijital medya, böyle bir yetkinlik arandığında o kişinin keşfedilmesini hızlandıracak ve kolaylaştıracak en önemli kanal, araç” dedi.
Yüklə 11,08 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin