Basın Bülteni 18 Şubat 2009



Yüklə 21,21 Kb.
tarix07.04.2018
ölçüsü21,21 Kb.
#47473



Basın Bülteni                                                                                    18 Şubat 2009


Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., ofis ve konut yatırımlarına devam edecek…

Tekfen-OZ, 395 milyon dolar değerinde yatırım yapacak
Tekfen Emlak Geliştirme Grubu’nun, konut ve ticari gayrimenkul yatırımlarını yürütmek üzere 2007 yılında, ABD’nin önde gelen uluslararası varlık yönetimi şirketi Och-Ziff (OZ) ile ortak olarak kurduğu Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., önümüzdeki dönemde, toplam 395 milyon dolar yatırımla, 2 ofis, 3 konut ve konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan çok fonksiyonlu bir yaşam merkezi (mixed-use) olmak üzere toplam 6 projeye imza atacak.
2008 yılında projelerin hazırlık çalışmalarını tamamlayan Tekfen-OZ, İstanbul’da Levent ve Kağıthane’de 2 adet A sınıfı ofis, İstanbul Şişli Bomonti, Bodrum Gümüşlük ve Konya Meram’da 3 konut ve İzmir Konak’ta konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan, karma kullanımlı gayrimenkul projesi yapımına başlayacak.
Tekfen-OZ, proje portföyü ile yaklaşık 5 bin kişiye direkt ve dolaylı istihdam yaratmayı hedefliyor. Projelerin tamamlanmasının ardından tüm projelerin yönetimi ve servis hizmetleri; Taksim Residences, Yalıkavak Tekfen Evleri ve Tekfen Tower’a da hizmet veren Tekfen Services tarafından yürütülecek.
Mehmet Erktin: “Piyasa dengeye ulaştıktan sonra büyüme devam edecek”

Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin ve Genel Müdürü Ömer Egesel 18 Şubat 2009, Çarşamba günü düzenlenen basın sohbet toplantısında, emlak sektörü ve Tekfen-OZ açısından 2008 yılını değerlendirdiler.


Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, tüm sektörler için oldukça zor geçen 2008 yılını emlak sektörü açısından değerlendirdi. 2008 yılında dünya finans piyasalarında yaşanan ve hızla yayılan krizin Türkiye’de de etkilerinin hissedildiğini belirten Erktin, gayrimenkul ve inşaat sektörünün de bu süreçten önemli ölçüde etkilendiğinin altını çizdi. Erktin ”Orta ve uzun vadede, piyasanın dengeye ulaşması sonrasında büyüme devam edecektir. Bu süreçte finansal yapısı güçlü olan, gerçekçi projeksiyonlarla proje geliştiren gruplar sektörü yönlendirecek ve krizi fırsata çevirme şansı bulabilecek” dedi.
Tekfen-OZ Genel Müdürü Ömer Egesel ise yaptığı konuşmada, Tekfen-OZ’un yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Egesel, Tekfen-OZ’un konsept çalışmasından uygulamaya, piyasa araştırmasından pazarlamaya ve bina yönetimine kadar projeyi bir bütün olarak ele alan yaklaşımını ve tasarım anlayışını yüksek inşaat kalitesiyle bütünleyen projeler geliştirdiğini söyledi.
Tekfen Emlak Geliştirme Grubu’nun, 2007 yılı sonunda, önde gelen uluslararası varlık yönetim şirketi Och-Ziff (OZ) ile ortaklık anlaşması imzalayarak, Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. çatısı altında gayrimenkul yatırımlarını sürdürmeye başladığını hatırlatan Egesel, “2008 yılı içinde İstanbul, İzmir, Konya, Bodrum’da yapımına başlayacağımız yeni projelerin hazırlık çalışmalarına yoğunlaştık. Bu projelerden 2009 Şubat ayı itibariyle, Levent ve Gümüşlük projelerinin inşaatına başladık. Bu yılın 2. çeyreğinde ise Şişli Bomonti Konut ve Kağıthane Ofis Park projelerinin inşaatlarını başlatarak, projelerin lansmanlarını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca 2010 yılı içinde Konya Meram’da konut ve İzmir Konak’ta konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan karma kullanımlı gayrimenkul projelerinin yapımına başlayacağız” dedi.
Tekfen-OZ’un, öncelikle ilgilendiği bölgeler arasında İstanbul kent merkezi ve kentteki gelişme alanları olduğunu belirten Egesel, “Türkiye’nin gelişme potansiyeli yüksek diğer tüm kentlerinde yer alan gayrimenkulleri de stratejilerimiz doğrultusunda değerlendiriyoruz. İstanbul dışında Ankara ve İzmir gibi şehirlerde büyük ölçekli arsalar üzerinde nitelikli projeler geliştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gümüşlük projesinin yanı sıra Bodrum genelinde farklı bölgelerde yer alan arsalar ile ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.
395 milyon dolar değerinde yatırım

Tekfen-OZ, 2009 yılı itibariyle yapımına başlayacağı 6 projesiyle toplam 395 milyon dolar değerinde yatırım yapacak.


Tekfen-OZ, Kağıthane projesini, gelişen ulaşım altyapısı ve kent merkezine yakınlığının sağladığı avantajlarla, yakın dönemde büyük bir dönüşüm süreci içine girecek bölgelerden Kağıthane’de hayata geçirecek. Konseptini ve mimari uygulama projesini Emre Arolat’ın hazırladığı proje, Kağıthane’nin mevcut dokusunun modern bir yorumu olarak tasarlandı. A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan projede 9 adet blok yer alıyor. Toplam 55 bin 500 m² inşaat alanına sahip Projenin inşasına, Mart 2009 tarihinde başlanması planlanıyor. Emre Arolat’ın, Kağıthane projesi ile dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden; “MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2009”da ofis projeleri kategorisinde ödülü bulunuyor.
Tekfen-OZ, Levent projesini ise, kentin en prestijli iş alanı Levent’te, eski otomatik otopark arsası üzerinde hayata geçirecek. Levent Ofis, Tekfen’in, Levent’te, Tekfen Tower’ın ardından geliştirdiği ikinci "A" sınıfı ofis binası. Konsept tasarımını ve mimarı projelerini, Mimar Juan Pablo Molestina ile birlikte Swanke Hayden Connell Architects’in (SHCA) hazırladığı proje, tasarımından uygulamasına kadar birçok yeniliği ve çevre dostu özellikleri barındırıyor. Brüt 800 m²’lik ofis katlarından oluşan projenin inşaasına Şubat 2009’da başlanmış bulunuyor.
İstanbul’un Şişli ilçesine bağlı Bomonti semtinde konumlanacak Bomonti Apartmanları Projesi’nde ise, kentsel doku ve sokak yaşantısı ile bütünleşen ve modern mimarinin tüm gereklerini yerine getiren bir tasarım yaklaşımı benimseniyor. Mimar Bünyamin Derman’ın hazırladığı proje; kent yaşamının ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan konut, ev-ofis ve ticari üniteler, fitness, alışveriş mekânları ve otopark ile desteklendi. Toplam 84 ünitenin yer aldığı ve 17,800 m² inşaat alanına sahip projenin inşaasına Nisan 2009’da başlanması planlanıyor. Tekfen-OZ, “Bomonti Apartmanları” ile ilk etabını başlattığı “Bomonti Projesi”nin diğer etaplarını ise 2010 ve 2011 yıllarında hayata geçirmeyi planlıyor.
Bodrum Gümüşlük’te, 27 bin 400 m² arsa üzerinde, 18 üniteden oluşacak butik konut projesi ise, Tekfen Grubu’nun Yalıkavak Evleri’nden sonra Bodrum’da gerçekleştirdiği ikinci projesi olacak. Yılın her mevsiminde yaşanabilecek şekilde tasarlanan projede, mandalina bahçeleri, üzüm bağları ve zeytinliklerden oluşan doğal, büyük bir bahçe yer alıyor. Projede her ev farklı konsept ve kullanıma göre dizayn edildi. Projenin 2009 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.
Tekfen-OZ, Konya’da da bir konut projesi inşasına başlayacak. Konya’nın en güzel noktalarından biri olan ve kentin gelişme aksında yer alan Meram-Kozağaç bölgesindeki 244.000 m² arsa üzerinde inşa edilecek yüksek nitelikli konut projesi ile Konyalılara çeşitli sosyal imkanlarla zenginleştirilmiş, doğaya duyarlı yeni bir yaşam merkezi sunulması hedefleniyor. Yaklaşık 1.200 konutun yer alacağı projeye, 2010 yılının ilk çeyreğinde başlanması planlanıyor.
İzmir’in Konak İlçesi’nde Rönesans İnşaat ortaklığıyla hayata geçecek gayrimenkul projesi ise konut, ofis üniteleri ve alışveriş merkezinin yer alacağı çok fonksiyonlu bir yaşam alanı. İzmir Bayraklı’da Konak, Bornova ve Karşıyaka’nın kesişim noktasında yer alacak proje, toplam 58 bin 800 m²’lik alan üzerinde inşa edilecek.
Fark Yaratan Projeler

Tekfen-OZ, projelerinde; Emre Arolat, Trafo Mimarlar, Bünyamin Derman, Molestina Architekten, Swanke Hayden Connel Architects, 5+ Design gibi Türkiye’de ve dünyada seçkin projeleriyle fark yaratan ödüllü mimarlarla çalışıyor.


Çevre Dostu Binalar Konseyi (ÇEDBİK) kurucu üyeleri arasında yer alan Tekfen Emlak Geliştirme Grubu, mimari ve mühendislik tasarım projeleriyle çevreye duyarlı binalar inşa ediyor.Tekfen-OZ, LEED sertifikalı çevre dostu yapılar geliştirerek, sürdürülebilir projeler yaratmayı hedefliyor. LEED (Leadership in Energy & Envirenmental Design) Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilmiş bir Çevre Dostu Bina sertifikasıdır.

Basın bilgi: Medyaevi İletişim - Lerna Asurluoğlu&Mariam Öcal - 0212 351 91 81 / 114 - 142
Yüklə 21,21 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin