Basın Bülteni 22 Haziran 2012



Yüklə 10,82 Kb.
tarix29.10.2017
ölçüsü10,82 Kb.
#20051



Basın Bülteni 22 Haziran 2012

Polimeks, Bademlik SPA ve Termal Otel’in temelini attı

Polimeks İnşaat tarafından yapımı üstlenilen Bademlik SPA ve Termal Otel’inin temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Toplam 153 oda kapasiteli olarak inşaat edilecek Bademlik SPA ve Termal Otel’inin Eylül 2013’te hizmete açılması hedefleniyor.

Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinden Polimeks, yurtiçindeki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Polimeks İnşaat tarafından Eskişehir’in Bademlik bölgesinde yapımı üstlenilen Bademlik SPA ve Termal Otel’in temeli 21 Haziran Perşembe günü düzenlenen bir törenle atıldı.

Temel atma törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç, Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ve Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Siyahî ve Abdullah Gözener’in yanı sıra iş dünyasından davetliler katıldı. Bademlik SPA ve Termal Otel projesinin Eylül 2013’te yapımı tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

Bademlik Otel’i yeniden canlanacak

Temel atma töreninde konuşan Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, “Şirket olarak bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler üstlendik. Önümüzde yıllarda özellikle yatırımcı olarak yurtiçinde yeni projelere ağırlık vermeyi amaçlıyoruz. Bademlik SPA ve Termal Otel projesi, 27 yıldır atıl durumda olan Eskişehir’in en güzel yerlerinden Bademlik Otel’ini yeniden canlandıracağına inanıyoruz” dedi.


153 oda kapasiteli 5 yıldızlı bir otel olacak

Bademlik SPA ve Termal Otel projesinin toplam 25 bin 619 m2 alan üzerinde doğa ile uyumlu bir şekilde inşa edileceğini vurgulayan Tabanca, “Bademlik SPA ve Termal Otel projesi, 68 adet standart oda, 46 adet premium oda, 4 Adet junior suite oda, 6 adet dublex oda, 8 adet executive suit oda, 4 adet honeymoon oda, 1 adet presidential oda ve 16 adet bungalow odası olmak üzere toplam 153 oda kapasitesine sahip olacağını belirtti.


Eylül 2013’te tamamlanması hedefleniyor

Tabaca: “Bademlik SPA ve Termal Otel projesi içerisinde ayrıca 3 bin m2 lobi bölümü, 1400 m2 konferans alanı, 2 bin m2, 500 kişilik çok amaçlı düğün ve balo salonu, genel ve a’la carte restoran, 3 bin 700 m2 spa, hamam, fitness bölümü, yürüyüş yolları, açık ve kapalı otopark alanları yer alıyor. Projenin inşaatının Eylül 2013’de tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.


Projenin 5 yıldızlı bir otel olarak inşa edileceğini açıklatan Erol Tabanca, “Bademlik SPA ve Termal Otel’i uluslar arası bir otelcilik zinciri tarafından işletilecek. Ağaçların korunduğu, doğanın içerisinde kendine yer bulan ve çevre ile dost bir mimari anlayışla inşa edilecek projenin Eskişehir’in aktif sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Polimeks İnşaat Hakkında

Polimeks’in temelleri, şirketin kurucu ortaklarından mimar Erol Tabanca’nın 1992 yılında gittiği Türkmenistan’daki yatırım olanaklarını keşfetmesiyle atıldı. Erol Tabanca, bakir ve yatırıma açık bir pazar olarak değerlendirdiği Türkmenistan’da, iki ortağı Cem Siyahî ve Abdullah Gözener ile birlikte 1995 yılında Polimeks şirketini kurdu. Kısa zamanda çok yol kat eden Polimeks, bugün 13 bin 570 çalışanı ile dünya inşaat liginde istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor.
Üç girişimci ortağın mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimdeki yetenekleriyle doğru ve nitelikli projeler üstlenen Polimeks,, kuruluşundan bu güne geçen 17 yıllık sürede Türkmenistan’da toplam 118 projeye imza attı. Hâlihazırda şirket portföyünün yüzde 95’lik bölümü Türkmenistan’da üstelendiği projelerden oluşuyor. Polimeks, 2011 yılında inşaat sektörün en prestijli yayınlarından uluslar arası Enginnering News Record (ENR) Dergisi tarafından “En büyük 225 Uluslararası Müteahhit” sıralamasında 59’uncu sırada gösterildi. Şirket aynı listede yer alan 31 Türk firması arasında ilk sırada yer aldı.
Türkmenistan’da üstlendikleri projeler ve yaptıkları ihracat rakamları ile Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayan Polimeks, “2010 yılında bütün Türkiye’nin Türkmenistan’a gerçekleştirdiği ihracat miktarı 1.139 milyar ABD doları iken, firmamız Polimeks’in aynı dönemde sadece Türkmenistan’a sevk ettiği malzeme miktarı 1.235 Milyar ABD doları, 2011 yılında ise 1.878 Milyar ABD Doları oldu. Polimeks’in son 5 yıllık dönemde Türkmenistan’a sevk ettiği malzeme hacmi 4.174 Milyar dolara ulaşmıştı. Polimeks’in Türkmenistan ve Türkiye’deki faaliyetlerinin yanı sıra Suudi Arabistan ve Çin’de de ofisleri bulunuyor.


Bilgi için: Medyaevi İletişim-Şener Aslıbay-0212 351 91 81-153
Yüklə 10,82 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin