Basın Bülteni 7 Ağustos 2009



Yüklə 22,75 Kb.
tarix28.10.2017
ölçüsü22,75 Kb.
#19308


Basın Bülteni                                                                                    7 Ağustos 2009


Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Kâğıthane İlçesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Kâğıthane OfisPark Projesi’ni başlatıyor

Tekfen-OZ’dan, Kâğıthane’ye
100 milyon dolarlık proje

Avrupa Yakası’nın en önemli merkezlerine yakınlığı ile ön plana çıkan Kâğıthane, yatırımcıların yeni gözdesi oluyor. Kâğıthane Belediyesi’nin başlattığı ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Kâğıthane OfisPark Projesi’yle İstanbul Avrupa yakasının yeni iş merkezinin de ‘temelini' atıyor.
Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. yatırımlarına devam ediyor. Tekfen-OZ, Kâğıthane ilçesinde 100 milyon dolarlık yeni projesine başlıyor. 14.235 metrekare arsa üzerinde toplam 55 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak proje, ‘Kentsel Dönüşüm Projeleri’yle dikkat çeken ilçelerden Kâğıthane’de yer alacak..
Tekfen-OZ, gelişen ulaşım altyapısı ve kent merkezine yakınlığının sağladığı avantajlarla Avrupa yakasının yeni “Merkezi İş Alanı” haline gelecek olan ilçede “Kâğıthane OfisPark” projesinin yapımına başlıyor. “Kâğıthane OfisPark”’ın mimari projesini ünlü mimar Emre Arolat üstlendi.. Arolat, “Kâğıthane OfisPark” projesiyle gayrimenkul sektörünün önemli uluslararası organizasyonlarından MIPIM’de “Architectural Review Future Project Awards 2009” ödülünü de kazandı.
Levent merkezi iş alanının uzantısı olarak gelişecek Kâğıthane bölgesinde yatırım kararı alan Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. yenilikçi yaklaşımı ve sürdürülebilirlik anlayışı ile bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak.
Kâğıthane’nin kentsel dönüşüm sürecine büyük katkı sağlayacak Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş’nin Kâğıthane OfisPark Projesi’nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Ömer Egesel ve proje mimari Emre Arolat katıldı.

Geleceğin ilçesi: Kâğıthane…
Kâğıthane İlçesi’nin kentsel dönüşüm sayesinde İstanbul’un önemli merkezlerinden biri haline geleceğini söyleyen Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, tarihsel geçmişi ile de dikkat çeken Kâğıthane ilçesine yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi. Bunun için önemli yatırım kararları aldıklarını ve bu konuda bölgeye yatırım yapacak yatırımcılara da gereken desteği sağlayacaklarını kaydeden Kılıç, “Kâğıthane ilçesi önemli bir değişimin eşiğindedir. İlçemizde ‘Kentsel Dönüşüm Projeleri’ne hız kazandırdık. Bu projeleri gerçekleştirirken özel sektörün de yanımızda olmasını istiyoruz. Bu anlamda Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş’ye bölgemize yapacağı yatırımlar için şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.
Kentsel Dönüşüm Projeleri öncelikli
İlçede ‘Kentsel Dönüşüm Projeleri’ kapsamında ‘3 D’ Projeleri olarak tanımlanan bir dizi çalışma yapıldığını kaydeden Başkan Kılıç, bunların Deniz Suyu Projesi, Tarihi Demiryolu Projesi ve Cendere Vadisi Dönüşüm Projesi olduğunu belirtti. Deniz Suyu Projesi’nin Baltalimanı’ndan başlayarak 5 km.lik bir tünel/boru hattı sistemiyle saniyede 3 m3 su pompalayarak, Kâğıthane Deresi’ne verilecek projenin 2011’de tamamlanacağını öngören Kılıç, bunun için 29,5 milyon dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.
Belediye olarak yapacakları ikinci önemli projenin ‘Tarihi Demiryolu’ projesini hayata geçirmek olduğunu belirten Fazlı Kılıç, bu projeyle de 1. Dünya Savaşı’nda şehrin elektriğini sağlamak için gerekli kömürün ulaştırılması için kurulan demiryolunun yeniden inşa edileceğini vurguladı. İlçenin 3. ve en önemli projesinin Cendere Vadisi Dönüşümü olduğunu ifade eden Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, vadideki sanayi bölgesine ticari fonksiyon kazandırılmasıyla yeni bir ekonomik-sosyal ve kültürel yaşam alanı yaratacaklarını kaydetti.
Kılıç, “Tüm bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte Kâğıthane önümüzdeki dönemde İstanbul Avrupa Yakası’nın önemli iş merkezlerinden biri olacaktır” dedi.
Tekfen-OZ’dan büyük yatırım
Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş Genel Müdürü Ömer Egesel ise toplantıda yaptığı konuşmada grup olarak Kâğıthane bölgesinin taşıdığı potansiyele inandıklarını ve bu nedenle de bölgeye yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi. Kâğıthane’de başlatılacak proje değerinin yaklaşık olarak 100 milyon dolar olacağını kaydeden Egesel, Kâğıthane’yi İhalihazırda stanbul’un en önemli Merkezi İş alanı (MİA) konumundaki Levent bölgesinin direkt uzantısı olarak gelişecek bir bölge olacağını kaydetti. Kâğıthane’nin Avrupa yakasının en önemli merkezlerine yakınlığı ile dikkat çektiğini belirten Egesel şunları söyledi:

“Kâğıthane, Levent- Maslak merkezi iş alanının yanı başında bir bölgedir. Bölgenin kent merkezine yakın konumu ve kolay ulaşılabilirliği burayı geleceğin en önemli çekim noktalarından biri haline getirecektir. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin de verdiği destekle birlikte Kâğıthane Belediyesi’nde ulaşım ve altyapı sistemi konusunda önemli atılımlar yapmıştır.


Tekfen-OZ keyifli çalışma alanları yaratır
Tekfen Emlak Geliştirme Grubu şirketlerinden Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş’nin yenilikçilik ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda kullanıcıya yüksek konfor standartlarıyla birlikte verimlilik sağlamayı amaçladığını kaydeden Egesel, şirket olarak keyifli çalışma ve yaşam alanları yarattıklarını söyledi. Egesel, “Tekfen-OZ, ‘Levent Ofis’ projemiz ile başlattığımız Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) sertifikası almaya yönelik çalışmalarımız Kâğıthane OfisPark projemizde de sürdürüyoruz. LEED kriterleri ilk aşamada proje maliyetini yükseltse de, uzun dönemli bakıldığında yarattığı katma değer ve yapının kullanım ve işletim maliyetinde son kullanıcılar açısından önemli avantajlar da sağlıyor” diye konuştu.
Ödüllü proje: Kâğıthane OfisPark
Projenin mimari konsept ve uygulaması mimar Emre Arolat tarafından yapılıyor. Emre Arolat ve ekibinin Kâğıthane OfisPark Projesi’yle gayrimenkul sektörünün önemli uluslararası organizasyonlarından MIPIM’de “Architectural Review Future Project Awards 2009” ödülünü kazandığını da hatırlatan Ömer Egesel proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Kâğıthane OfisPark Projesi toplam 55 bin 500 metrerakelik inşaat alanına sahip olacak. 2,5 yıl olarak öngörülen inşaat sürecinin 6 ayı sadece zemin güçlendirme çalışmalarına ayrılmış olup 25 ile 35 metre derinlikte toplam 1.200 fore kazık çakılacak. Proje, Kâğıthane’nin mevcut dokusunun modern bir yorumu olarak tasarlandı. ‘A’ sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan proje, yüksek bir kule yerine, az katlı, birbirleriyle bütünleşik 9 adet bloktan oluşacak. Zemin üstü, 4 ile 7 kattan oluşan bloklar köprülerle birbirine bağlanacak. Projede blokların açıldığı ortak bir avlu olacak ve bu avlunun zemin katta yer alacak mağazalar, cafeler ve sosyal donatılar ile birlikte ortak bir yaşam alanı olarak hizmet verecek. . Projede 400 ile 1 bin 500 metrekare arasında değişen büyüklükte kiralanabilir ofis alanları yer alacak. Projemizin müşteri kitlesini ise kentin merkezi iş alanında yer almak isteyen fakat yüksek kiralar ve kısıtlı arz nedeniyle bölgede yer bulamayan yerli ve yabancı firmalar oluşturuyor.”


Kâğıthane ilçesinin gelecek dönemde İstanbul içindeki en cazip kentsel gelişim alanlarından biri olacağına dikkat çeken Tekfen-OZ Genel Müdürü Ömer Egesel, projenin ‘Yerel Yönetim- Yatırımcı-Mimar’ üçlüsünün yakın işbirliği ile yürütüldüğünü söyledi.
Farklı bir konsept: Ofis Park
Tekfen-OZ’un geliştirdiği projelerde kullanıcılara konforlu bir ortam sağlamanın yanı sıra kentle bütünleşen, sürdürülebilir projeler üretme hedeflerinin olduğunun da altını çizen Ömer Egesel şunları söyledi:

“Bu kapsamda Kâğıthane bölgesinde tek ve yüksek bir ofis bloğu yerine bölgenin dokusuna uygun olarak parçalı ve bir avlu etrafında yaşayan girift bir yerleşim planladık. Ortak avlu etrafında konumlandırılan az katlı ofis bloklarından oluşan Kâğıthane OfisPark, kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını bu mekanda karşılamak amacıyla tasarlandı. Bu doğrultuda avlu etrafında mağazalar, cafeler ve sosyal alanlar tasarlanmış, kullanıcılara yönelik ortak bir yaşam alanı planlandı. Bu özellikleriyle ofis kavramına yepyeni bir açılım da yapıyoruz.”



Basın bilgi: Medyaevi İletişim – Olcay Nacar 0212 351 91 81 / 114 - 142
Yüklə 22,75 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin