Basın Bülteni Mersad Berber Sergisi’nden İlham Alan Çocuklar Yaratıcılıklarını Konuşturuyor!



Yüklə 22,71 Kb.
tarix29.05.2018
ölçüsü22,71 Kb.
#52043


y:\iae\firdevs ev\logolar\pm yatay\muze logo.jpg



Basın Bülteni

Mersad Berber Sergisi’nden İlham Alan Çocuklar



Yaratıcılıklarını Konuşturuyor!
4- 25 Mart 2017
Pera Eğitim, “Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi” sergisi kapsamında, 4-6 ve 7-12 yaş gruplarına yönelik atölyeler düzenliyor. 4-25 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek atölyeler ile çocuklar, Bosna-Hersek sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden Mersad Berber’in eserlerini keşfederken, yaratıcılıklarını destekleyen aktivitelerle keyifli vakit geçiriyor.
Pera Çocuk mart ayı programı, Pera Müzesi’nin yeni sergisi paralelinde birbirinden farklı, renkli ve eğlenceli sekiz yaratıcı atölye içeriyor. “Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi” sergi turu ile başlayan atölyeler, eserler üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından, yorum ve yaratıcılığa dayanan uygulamalı çalışmaları kapsıyor.  
4-6 yaş aralığındaki çocuklar, atlarla dörtnala koşuyor
"Piksel Piksel At" atölyesinde katılımcılar, Mersad Berber’in at figürüne yer verdiği eserleri inceledikten sonra, rengarenk boncuklarla kendi atlarını çiziyor. 4 Mart Cumartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleşen atölye ile çocuklar, renkler ve piksel sanatı hakkında bilgi sahibi oluyor.

"100’lerce Yüz" atölyesinde katılımcılar, seçecekleri çeşitli yüzleri akrilik boya ve spatula kullanarak tuval üzerinde kolaj tekniğiyle tamamlıyor. Atölye, 11 Mart Cumartesi günü 11.00-.13.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.
Bambaştan: Baş, Omuz, Diz, Ayak” atölyesi ile katılımcılar, farklı kişilere ait yüz, kol ve bacak resimlerini kullanarak nasıl kolaj yapılabileceğini öğreniyor. 19 Mart Pazar günü 12.30-14.30 saatleri arasında gerçekleşecek atölye ile çocuklar aynı zamanda vücutlarını tanıma fırsatı yakalıyor.
Dıgıdık Dıgıdık Atlar” atölyesi, dikkatleri yine at figürüne çekerken, çocuklara tahta parçaları, doğal malzemeler, rafya, keçe, kozalak gibi farklı malzemelerle atlara yaşam alanları tasarlamalarına olanak sağlıyor. Atlar nerede yaşar, ne ile beslenir, yaşam biçimleri nasıldır gibi konularda bilgi ve düşüncelerin paylaşılacağı atölye, 25 Mart Cumartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.
7-12 yaş aralığındaki çocuklar, geleneksel ve dijital sanatı deneyimliyor
"İki Elin Sesi Var, Üç Elin Nesi Var?” atölyesi sergi turunun ardından vücuda odaklanıyor, ellerin ifade ettiği anlamlar ile resmedilme biçimlerini konu ediniyor. Katılımcılar, alçı ve eldiven kalıpları kullanarak oluşturdukları kalıpları, atölye sonunda yanlarına alabiliyor. Atölye 4 Mart Cumartesi günü 14.00-.16.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Renkli Mini Kilimler” atölyesinde katılımcılar, geleneksel sanatlar ve dokuma sanatı üzerine bilgi aldıktan sonra, dokuma tezgahında rengarenk ipliklerle, farklı desenlerde kilimler üretiyorlar. Annesi de dokuma ile uğraşan Mersad Berber’den ilham alan atölye, 19 Mart Pazar günü 15.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.


Dört Nala Stop-Moton” atölyesinde katılımcılar, İngiliz fotoğrafçı Eadweard Muybridge’in fotoğraf makinelerinden elde ettiği görüntüleri inceledikten sonra, sanatçı Berber’in resimlerinden esinlenerek bir hikaye oluşturuyor. Hem stop-motion tekniği hem de fotoğraf çekimi üzerine yoğunlaşan atölye, 11 Mart Cumartesi 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.
Tam Tersine” atölyesinde katılımcılar, sanatçı Berber’in at resimlerini inceliyor ve atları en kolay nasıl çizebileceğini öğreniyor. Rönesans dönemine ait perspektif tekniği ve duvar resmi yapımı üzerine bilgi edindikten sonra atölyedeki masaların altına giren çocuklar, tıpkı Michelangelo’nun Sistine Şapeli tavanına uyguladığı freskler gibi, bu kez yukarı bakarak hayallerindeki resimleri yapıyor. Atölye, 25 Mart Cumartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Piksel Piksel At”, “100’lerce Yüz”, “Bambaştan: Baş Omuz Diz Ayak”, “Dıgıdık Dıgıdık Atlar” atölyeleri katılım ücretleri 45 TL.


"İki Elin Sesi Var, Üç Elin Nesi Var?”, “Renkli Minik Kilimler”, "Dört Nala Stop-Motion", "Tam Tersine!"atölyeleri katılım ücretleri 45 TL.
10 kişilik kontenjanı bulunan atölyelerin biletleri Biletix üzerinden temin edilebilir. Atölye katılım ücretleri PERAkart Aile sahiplerine %50 indirimli.
Detaylı bilgi ve rezervasyon için: 0212 334 99 00 (4)  egitim@peramuzesi.org.tr

Ayrıntılı Bilgi:

Hilal Güntepe - Grup 7 İletişim Danışmanlığı / hguntepe@grup7.com.tr / 0212 292 13 13




Pera Eğitim Hakkında
Pera Müzesi’nde eğitimi, çocuklar, gençler ve yetişkinleri sanatla buluşturmak, bir müze bilinci oluşturmak, sanatı ulaşılabilir kılmak ve izleyiciyle sergilenen eserler arasında iletişim kurmak amacıyla yapılan çalışmaları kapsıyor. Yorum ve yaratıcılığa dayanan bu etkinliklerde, eserler üzerinde değerlendirmeler yapılırken yaratıcılık da destekleniyor. Atölyede uygulamalı çalışmalarla pekiştirilen eğitim programı, müzeyi sosyal hayatın bir parçası kılmayı da amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda oluşturulan “Pera Eğitim” programları, koleksiyon sergilerinin yanı sıra, süreli sergiler için de, farklı yaş gruplarına ve engellilere hazırlanan birbirinden renkli ve yaratıcı etkinlikleriyle yıl boyunca sürdürülüyor.
Pera Müzesi http://www.peramuzesi.org.tr

Pera Müzesi Blog http://blog.peramuzesi.org.tr/

Twitter https://twitter.com/PeraMuzesi

Facebook http://www.facebook.com/PeraMuzesi.Museum

YouTube http://www.youtube.com/user/PeraMuzesi

Instagram http://instagram.com/peramuzesi

Meşrutiyet Caddesi No.65, 34430 Tepebaşı - Beyoğlu – İstanbul Tel. + 90 212 334 99 00


Yüklə 22,71 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin