Biroul permanent al Parlamentului Republicii Moldova

Sizin üçün oyun:

Google Play'də əldə edin


Yüklə 8.45 Kb.
tarix30.12.2018
ölçüsü8.45 Kb.

ProiectPARLAMENTUL REPUBLICII MOLDOVA

LEGE

■ \


pentru modificarea şi completarea Legii nr.1384 din 11.10.2002 cu privire la rechizitiile de bunuri şi prestările de servicii în interes public

Parlamentul adoptă prezenta lege organică.Articol unic - Articolul 5 din Legea nr. 1384 din 11.10.2002 cu privire la rechizitiile de bunuri şi prestările de servicii în interes public (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2002, nr.178, art.1352), cu modificările ulterioare, se completează după cum urmează:

articolului 5, se completează cu litera p) cu următorul cuprins: „medicamente şi consumabile parafarmaceutice, aparataj, echipament şi instrumentariu medical";

articolului 21, alineatul (1) se completează cu litera g) cu următorul cuprins: „reprezentantul Ministerului Sănătăţii;", punctele g),h),i),j), şi k) devin respectiv h),i),j), k) şi 1).

PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI

Notă-informativă

la proiectul Legii Republicii Moldova pentru modificarea şi completarea Legii nr.1384 din 11.10.2002 cu privire la rechiziţiile de bunuri şi prestările de

servicii în interes public

Una din componentele de bază ale procesului de pregătire pentru intervenţie promptă şi lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale este asigurarea tehnico-materială a activităţilor, care urmează a fi întreprinse în asemenea cazuri.

Prin urmare este extrem de important ca structurile, implicate în realizarea activităţilor ce ţin de lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale, să dispună de un volum suficient de rezerve materiale, care vor putea fi utilizate în caz de necesitate. Totodată, potenţialul economic al ţării permite menţinerea în rezervele statului numai a unei părţi din volumul necesar.

întru soluţionarea problemei în cauză, Parlamentului Republicii Moldova a adoptat la 11.10.2002 Legea nr.1384 cu privire la rechiziţiile de bunuri şi prestările de servicii în interes public, care reglementează rechiziţionarea bunurilor - măsură excepţională prin care autorităţile administraţiei publice împuternicite prin lege obligă instituţiile publice, agenţii economici, precum şi cetăţenii la cedarea temporară a unor bunuri materiale cu restituirea ulterioară a acestora.

In articolul 5 al prezentei Legi sunt stipulate bunurile materiale, care pot fi rechiziţionate, însă în numărul acestora nu sunt incluse bunurile materiale de gen medical, iar în componenţa Comisiei Centrale de Rechiziţii (art. 21) nu este inclus reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

Ca rezultat, rechiziţionarea bunurilor materiale de gen medical nu poate fi efectuată, fapt care, luînd în consideraţie posibilitatea actualulă limitată de a menţine în stocuri necesarul de rezerve medicale, complică esenţial asigurarea cu materiale medico-sanitare a asistenţei medicale populaţiei în cazul unor eventuale situaţii excepţionale, soldate cu un număr mare de lezaţi.

Intru soluţionarea problemei în cauză se propune modificarea Legii nr.1384 din 11.10.2002 cu privire la rechiziţiile de bunuri şi prestările de servicii în interes

Public, care va permite rechiziţionarea în situatile excepţionale a bunurilor materiale de gen medical.


Proiectul Legii respective se anexează.

Dostları ilə paylaş:
Orklarla döyüş:

Google Play'də əldə edin


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə