Briefbogen emo



Yüklə 21,89 Kb.
tarix26.07.2018
ölçüsü21,89 Kb.
#58774



EMO Hannover – Lumea prelucrării metalelor


COMUNICAT DE PRESĂ

Autor: Sylke Becker

Telefon: +49 69 756081-33

E-mail: emo@vdw.de




Sectorul internațional de mașini-unelte înregistrează creșteri în anul EMO

EMO HANOVRA 2017 este o bună platformă de informare pentru deciziile investiționale ale clienților industriali români
București, 5 aprilie 2017. - Următoarea ediție a EMO Hanovra are loc în perioada 18 - 23 septembrie. În calitate de expoziție de referință la nivel mondial pentru întreaga industrie a prelucrării metalelor, EMO este cel mai important reper pentru tendințele tehnice și inovațiile din producție. Astfel, EMO impulsionează investițiile în mașini-unelte, soluții de producție și servicii asociate producției. Sub motto-ul „Connecting systems for intelligent production“, organizatorul EMO VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken, rom. Asociația Germană a a Producatorilor de Masini-Unelte) din Frankfurt am Main, Germania, supune atenției expozanților și vizitatorilor digitalizarea și interconectarea. „În contextul interconectării, experții se așteaptă la un salt remarcabil în ceea ce privește creșterea productivității și a competitivității utilizatorilor din toate branșele”, declară Christoph Miller, director al departamentului de târguri al asociației VDW, cu prilejul conferinței de presă EMO de la București, din data de 5 aprilie 2017. S-ar putea declanșa astfel un boom investițional, consideră Miller.

Cererea de mașini-unelte la nivel internațional se intensifică din nou în 2017

Piața mondială pentru mașini-unelte s-a situat în anul 2016 la valoarea de 67,7 miliarde euro, conform statisticilor VDW. Această valoare se situează cu 3% sub valoarea anului precedent. Pentru anul EMO 2017, Institutul Britanic de Cercetări Economice estimează o îmbunătățire a situației generale, cu o creștere a produsului social la nivel mondial cu 2,6 procente. În anul precedent, creșterea înregistrată a fost de 2,3 procente. Producția industrială și cererea de mașini-unelte urmează să crească în anul 2017 fiecare cu 3,1 procente. Cererea va atinge în Europa din nou cu probabilitate un vârf, cu o creștere de 3,6 procente. Creșterea se datorează în continuare țărilor sud-europene Italia și Spania, dar și Franței, toate cele trei țări fiind piețe importante pentru mașini-unelte pe continentul european. Și în Asia se prevede în anul 2017 o creștere a cererii de mașini-unelte cu 3,4 procente. China a depășit perioada dificilă, iar piața urmează să crească cu 3,9 procente. Pe de altă parte, există așteptări că piețele ASEAN se vor relaxa din nou. Probabil că se va stabiliza piața de mașini-unelte și în America. După o scădere în anul 2016, piața va înregistra în 2017 o creștere ușoară, cu 0,5 procente.


România rămâne pe trendul de creștere economică

Economia românească se află pe o cale bună. Motoarele de creștere sunt consumul privat și investițiile. Consumul profită de scăderea taxei pe valoare adăugată, de creșterile salariale inclusiv de creșterea salariului minim pe economie, de prețurile scăzute la carburanți și de dobânzile la credite la nivel minim. Cererea internă la nivel ridicat trebuie însă, conform opiniei experților, să fie urmată de progrese în domeniul infrastructurii și de o competitivitate economică mai mare a industriei locale, pentru a susține efectul măsurilor de stimulare economică și fiscală și pentru a nu acoperi cererea cu produse importate. Pe agenda Guvernului României se regăsesc astfel sustenabilitatea politicilor fiscale, continua îmbunătățire a condițiilor-cadru și a climatului de afaceri, accelerarea reformelor structurale și o utilizare eficientă a fondurilor europene.


Pentru anul 2017, Comisia Europeană prognozează că România va cunoaște o creștere economică de 3,9 procente. Formarea brută de capital fix se va majora cu 6,4 procente. România are o structură diversificată a industriei, cu producători de construcții metalice, metale neferoase, mijloace de transport, industrie alimentară și industria băuturilor, electronică etc. Industria auto cu cei doi producători, Dacia și Ford, și industria de componente auto reprezintă coloana vertebrală a economiei românești.
România atrage investiții din străinătate prin nivelul salarial scăzut în comparație cu media europeană. Dacă România dorește să iasă din competiția prețurilor scăzute și să între în cea a calității, vor fi necesare investiții în mașini-unelte moderne. Până acum, România acoperă 90% din cererea de mașini-unelte prin importuri. Conform statisticilor VDW, în anul 2016 România a înregistrat importuri de mașini-unelte în valoare de 232 milioane euro. Cel mai important furnizor este Germania, țară care deține o cotă de aproape 40 de procente din totalul importurilor, urmată de Italia, Franța, Turcia și Spania.
Exporturile germane în România au avut în anul 2016 valoarea de 117 milioane euro. Acesta valoare se situează cu 13% sun nivelul anului precedent. S-au livrat în primul rând componente și accesorii, precum și o gamă largă de tehnologii, în principal mașini de șlefuit, strunguri și centre de prelucrare.
„EMO HANOVRA 2017 este cea mai bună platformă pentru informare despre produse și soluții pentru producția industrială”, afirmă Christoph Miller de la VDW. Producătorii de mașini-unelte din 42 de țări, printre care și cei mai importanți furnizori ai industriei românești, prezintă la EMO tehnologii de producție simple, robuste și competitive din punct de vedere al prețului, dar și hightech, din zona superioară de preț. Sunt prezentate atât mașini stand-alone, cât și sisteme integrate, linii de transfer și mașini de dimensiuni mari, dotate cu un grad mare de automatizare. „EMO HANOVRA este platforma ideala nu numai pentru marii investitori”, explică Miller. „Dorim să încurajăm în special utilizatorii de mașini-unelte din companii mici și mijlocii să se informeze în detaliu despre ce are de oferit lumea prelucrării metalelor.” În 2013 au fost prezenți aproape 500 de vizitatori români de specialitate la Hanovra.

Și România produce mașini-unelte, iar în 2016 valoarea producției s-a ridicat la 64 milioane euro, conform statisticilor VDW. Peste 60% din producție este exportată, din care aproape o cincime pe cea mai importantă piață, Germania. În 2016, românii au livrat în primul rând componente și accesorii în valoare de 17 milioane de euro. Acesta valoare se situează cu 36% peste nivelul anului precedent. De aceea, producătorii români de componente pentru mașini-unelte sunt sfătuiți să profite de EMO Hanovra 2017 pentru se a se prezenta pe piața internațională. Până în acest moment și-au anunțat prezența patru producători români.


EMO Hanovra 2017 – Expozția mondială de referință privind prelucrarea metalelor

În perioada 18-23 septembrie 2017, producătorii internaționali de tehnologii de producție prezintă „Connecting systems for intelligent production“ in cadrul EMO Hanovra 2017. Expozitia mondială de referință pentru prelucrarea metalelor prezintă întreaga gamă de tehnologii de prelucrare a metalelor, care constituie inima oricărui proces de producție industrială. Se vor prezenta cele mai noi masin- unelte și soluții tehnice eficiente, servicii ce însoțesc produsele, proceduri ce asigura durabilitatea în cadrul producției şi multe altele. EMO Hanovra se concentrează în primul rând pe mașini-unelte de prelucrare prin așchiere şi mașini de deformare, sisteme de producție, scule de precizie, flux automatizat al materialelor, tehnologii computerizate, electronică industriala şi accesorii. Vizitatorii de specialitate ai EMO vin din toate branșele industriale importante, cum ar fi construcția de maşini şi instalații, industria auto și de componente, tehnologiile aeronautice şi aerospațiale, mecanică fină si optică, construcția de nave, tehnică medicală, construcția de unelte şi forme, construcții de oțel şi construcții uşoare. EMO Hanovra reprezintă locul de întâlnire al tehnologiilor de producție la scară mondială. In 2013, peste 2.130 de expozanți au atras circa 143.000 de vizitatori de specialitate din peste 100 tari. EMO este o marca înregistrată a Asociației Europene a Constructorilor de Mașini-unelte CECIMO.


Textele și fotografiile pentru EMO Hanovra 2017 sunt disponibile pe internet lawww.emo-hannover.de > Presse. Urmăriți EMO Hanovra pe canalele social media

http://twitter.com/EMO_HANNOVER

m:\public\logos\cnc-arena\socialmedia-icon.jpg https://de.industryarena.com/emo-hannover

http://facebook.com/EMOHannover

http://www.youtube.com/metaltradefair

26.07.2018

VDW – Comisariatul general EMO Hanovra 2017

Asociația Germană a Producătorilor de Mașini Unelte

Corneliusstraße 4, 60325 Frankfurt am Main, Germania

Tel. +49 69 756081-0, Fax +49 69 756081-74

emo@vdw.de · www.emo-hannover.de

Registrul Comerțului: Tribunalul Frankfurt am Main

Registrul societății: VR4966

Președinte: Dr. Heinz-Jürgen Prokop, Ditzingen

Director executiv: Dr.-Ing. Wilfried Schäfer, Frankfurt am Main



Cod TVA DE 114 10 88 36


Yüklə 21,89 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin