Buletin de presă

Sizin üçün oyun:

Google Play'də əldə edin


Yüklə 25.13 Kb.
tarix17.01.2019
ölçüsü25.13 Kb.


INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN

H U N E D O A R ANr. 7759 din 13 noiembrie 2018

BULETIN DE PRESĂ
Hunedorean prins în flagrant de un polițist aflat în timpul liber, chiar în momentul în care a pătruns într-un autoturism, cu intenţia de a sustrage bunuri
În data de 12.11.2018, în jurul orei 23:55, un agent de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică Hunedoara, aflat în timpul liber, a surprins în flagrant un tânăr care pătrunsese în interiorul unui autoturism parcat pe strada Gheorghe Barițiu, din municipiul Hunedoara.

Deşi se afla în afara orelor de program, polițistul a luat primele măsuri de prindere şi reţinere a tânărului, după care şi-a chemat în sprijin colegii din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara.

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a stabilit că cel în cauză, un minor în vârstă de 16 ani, din Hunedoara, a pătruns în interiorul autoturismului parcat, care avea portierele închise (dar neasigurate!), însă nu a reuşit să sustragă nimic, fiind surprins în flagrant de agentul de poliţie.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt.


Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le recomandă posesorilor de autoturisme:

  • contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare - antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care, odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;

  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;

  • a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;

  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip "diplomat", aparatură electronică, etc.;

  • autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, de unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari.

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat o acţiune având drept scop prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În cursul acţiunii, poliţiştii au identificat o societate comercială pe raza comunei Baia de Criș, ai cărei reprezentanţi, în data de 07.11.2018, au transportat 13,96 mc de lemn din specia fag în baza unui aviz de însoțire materiale lemnoase expirat. De asemenea, în data 09.11.2018, la depozitul societății, după compararea stocului scriptic de materiale lemnoase cu cel faptic, polițiștii au stabilit că reprezentanţii societăţii au depozitat fără documente de proveniență legală 8,30 mc de lemn rotund din specia fag și au expediat - tot fără respectarea condiţiilor legale - 12,12 mc de lemn rotund din specia fag (care nu a putut fi identificat la momentul controlului).

În cauză, față de operatorul economic au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.000 de lei și a fost luată măsura complementară de confiscare a 34,38 de mc de lemn din specia fag, în valoare de peste 5.700 de lei.

Acţiunea a vizat persoane fizice și juridice de pe raza municipiului Brad și a localităților învecinate şi a beneficiat de sprijinul unui inginer silvic din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara.La data de 11.11.2018, în jurul orei 18.00, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată telefonic de personalul medical despre faptul că, în cadrul unității de primire a urgențelor a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost adus, prin intermediul Serviciului de Ambulanță, un bărbat în vârstă de 38 de ani, care a fost preluat în stare de inconștiență de la intersecția străzilor 1 Mai cu Oituz, din municipiul Deva, și care prezenta leziuni în zona capului.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au organizat o acțiune în cursul zilei de ieri, în urma căreia au reuşit identificarea și reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Hunedoara, bănuit de comiterea infracțiunii de vătămare corporală reclamate.

Poliţiştii au stabilit, în urma investigaţiilor, că în cursul zilei de 11.11.2018, în jurul orei 16:00, tânărul se afla în fața unui magazin, iar în urma unui conflict spontan, i-a aplicat o lovitură de pumn persoanei vătămate (aflate sub influenţa băuturilor alcoolice), care a căzut pe trotuar, suferind leziuni traumatice la cap (care i-au pus viaţa în pericol).

Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Poliției Municipiului Deva, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

MESAJ PREVENTIV ÎN CADRUL CAMPANIEI

100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTOTURISME
Furturile din autoturisme sunt, de obicei, furturi oportuniste. Bunurile lăsate la vedere atrag ca un magnet privirile hoților, iar ușile neîncuiate sau gemurile lăsate deschise nu fac decât să le ușureze munca. Furturile din autoturisme sunt infracțiuni ușor de prevenit, dacă respectați patru reguli simple de comportare:

Recomandări:

  • Încuiați portierele și închideți geamurile ori de câte ori plecați de lângă mașina, chiar și pentru câteva minute.

  • Dacă plecați de lângă mașină, n-o lăsați pornită sau cheile în contact, chiar dacă o aveți în raza vizuală.

  • Chiar și în timpul zilei, când mergeți la cumpărături, nu lăsați în interior, la

vedere, bunuri de valoare de genul telefoanelor mobile, borsete, poșete, genți de laptop, geci de piele, aparate GPS etc.. Depozitați-le în portbagaj sau luați-le cu dumneavoastră, pentru a evita pagubele spargerii mașinii.

  • Alegeți cu grijă locul de parcare pe timpul nopții. Căutați locuri iluminate sau zone păzite, supravegheate video.


(mesaj realizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Hunedoara).


Recomandări preventive privind circulaţia rutieră în siguranţă:
Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

În condiţiile unui trafic rutier aglomerat, polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

Amplasarea aparatelor radar:


DN 7 Deva - Sântuhalm – Simeria

DJ 687 Cristur – Hunedoara

DJ 687 Hunedoara – Hăşdat

DN 66 Călan – Băcia

DN7 Mintia – Veţel

DN7 Veţel – Leşnic

DN7 Leşnic – Săcămaş

DN7 Ilia – Gurasada

DN7 Gurasada – Burjuc

DN7 Burjuc-Zam

Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos - Bejan

Uricani pe DN 66A, str. Muncii

http://hd.politiaromana.ro

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Deva, str. M. Eminescu, nr. 130, România

Telefon: 0254/206722, fax: 0254/227.954

E-mail: bogdan.nitu@hd.politiaromana.ro


Dostları ilə paylaş:
Orklarla döyüş:

Google Play'də əldə edin


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə