Burçlar pınar Aktaş Milliyet Gazetesi 23 Temmuz 2002



Yüklə 59,85 Kb.
tarix12.08.2018
ölçüsü59,85 Kb.
#69794

BURÇLAR Pınar Aktaş Milliyet Gazetesi 23 Temmuz 2002

Koçlar sürpriz dolu Bogalar aska âsik! Gücü ve özgürlügü seven koç kadini, her an sürpriz yapabiliyor; kusursuz kadini arayan koç erkegi aski için savasmayi seviyor... Boga kadinlari sevgiyi her seyden önde tutarken erkek boga, sevdi mi tam seviyor! Burçlara göre ask ve evlilik - 1 Pinar Aktas Her ne kadar "Ben inanmiyorum" deseniz de, yildizlar gelecegi söylüyor, dogum tarihlerimizin kisiliklerimiz üzerinde esasli bir yeri oluyor... Bu yazi dizisinde, kisilerin burçlarina göre ask ve evlilige karsi tutumlarini göreceksiniz... Ve burçlar arasindaki uyuma göre, iliskinize en dogru yönü verebilecek, belki de dogru aski yakalayabileceksiniz... Iste ilk gün tüm özellikleriyle Koç ve Boga...
KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Koç Kadini

Baglanmaktan hoslanmaz Etrafinda her zaman birçok erkek olur. Begenilmek ona büyük zevk verir. Çok begenilen biri de olsa kendisine çok güvenmez, hep kusurlari oldugunu düsünür. Iliskilerinde çok kiskançtir, sevdiklerini paylasamaz. Ancak kendisi birden fazla erkekle birlikte olabilir. Hayatinin son erkegi oldugunu düsünmedikçe birisine tamamen baglanmaktan hoslanmaz. Bir anda âsik olup, bir anda "her seyim" dedigi erkekten vazgeçebilir. Ugruna tüm özgürlüklerden vazgeçecegi çok az erkek vardir. Sert etkiler almis bir Koç kadininin evliliginin nedeni, sadece sevgi olmayabilir. Güçlü, zengin, ünlü, iyi mevkide biri de onu evlenmeye ikna edebilir. Kendisinden üstün buldugu bir erkegi elde etmeye ugrasmak hosuna gider. Evlilik hayatini biraz sikici bulabilir. Esi baskici olursa iliskisi uzun sürmez. Istek ve hirsina cevap verebildigi sürece hayatinin sonuna kadar ayni erkekle birlikte olur. Inkâr etse de bencildir. Erkek arkadasindan her seyi ister ama ayni karsiligi vermez.

Koç Erkegi Her zaman en iyiyi arar Koç erkegini etkileyebilmek için bir kadinin, onun her sekilde ilgisini çekmesi ve bu ilgiyi her zaman ayakta tutmayi bilmesi gerekir. Koç erkegi, kendini çok üstün buldugu için, kadinin da öyle olmasini ister. Onun esi herkes tarafindan taktir edilen ve kendisine yakisan biri olmalidir. Ama Koç erkegi esini çok da sevse ‘en iyiyi arama’ özelligi yüzünden aldatabilir. ‘Kadini’ için çaba harcamak ister. Kendini tamamen teslim etmis bir kadin, onun için itici olabilir. Onlari sahiplenmeye çalisip, ‘karisan’ kadinlardan da pek hoslanmazlar.

Ask ve Evlilik: Bu burcun insanlari küçük yaslardan itibaren karsi cinse ilgi duymaya baslar; karsi tarafi, bir av olarak görürler. Özellikle Koç erkekleri için bu davranis, egolarini tatmin etmenin, Koç kadinlari içinse, çekiciliklerini test etmenin en iyi yoludur. Âsik oldugu zaman isler degisir. Mükemmel âsik olur, romantizmi dolu dolu yasatirlar. Eger bu burçtan biriyle uzun süreli bir birliktelik yasamayi planliyorsaniz, rutin bir iliski beklemek büyük bir hata olur. Koç erkegi ile evlilik, inisli çikisli bir yolda ilerlemeye benzer. Koç kadinlari ise pek çok erkegin elinde tutamayacagi kadar zordurlar.
BOGA (21 Nisan - 20 Mayis)

Boga Kadini Ask için yaratilmis Kelimenin tam anlamiyla bir disidir. Kendi arzu ve hirslarini gerçeklestirebilmek için her seyi yapar. Ask için yaratilmistir, bir erkegi sevdigi zaman tüm isteklerinden vazgeçebilir. Ne yaptigini bilir, dengelidir. Genelde ask hayatinda mantiga yer verir. Istedigi erkegi elde etmesi pek de zor degildir. Sevdigi zaman, iliskisinin sonsuza dek sürmesini ister ve bunun gerçeklesmesi için elinden geleni yapar. Esine her seyiyle baglanir ve ona sadik kalir. Eger hayatinin erkegini bulduguna inanirsa, sartlar ne kadar kötü olursa olsun o, mutluluk için yasar. Esi onu aldatirsa çok aci çeker, yikilir ama yeni bir iliski kurmanin zorlugu altinda ayrilmaya pek yanasmaz. Kendini güven içinde hissetmek ugruna buna katlanir. Duygusal oldugu için çok çabuk kirilabilir. Ama hislerini "güçsüzlük" belirtisi diye yansitmak istemez. Kolay unutmaz, kincidir.

Boga Erkegi Evlilik tam onlara göre Boga erkegini idare etmek zordur. Taktik, sözlerine itiraz etmeden, fikirlerini onaylayarak, yapilanlarin kendi istedikleri olduguna inandirmak olabilir. Pürüz yoksa sadik bir dost, iyi bir es, sefkatli bir baba ve mükemmel bir aile reisi olur. Boga erkegi karsisinda zayif bir kadin görmek istemez. Her dedigini kabul eden biriyle uzun süreli birlikte olamaz. Sevdigi kadina saygi duymak ister. Ask konusunda sadik, müsfik ve naziktir. Birisini gerçekten severse, ömür boyu sürebilir. Sevdiginden kolay vazgeçmez. Begendigi kadini mutlaka elde etmek ister; her seyi yapar. Ama onunla masallardaki gibi bir ask yasanmaz. Iliskiye gerçekçi yaklasir. Her zaman süslü sözler söylemez, küçük sürprizler yapmaz ama sevdigi kadina rahat, mutlu ve güven dolu sicak bir yuva, ask sunabilir. Yarini planladigi için evlilik tam ona göredir. Kalbine giden yol midesinden geçer. Yataktaki istahi da en az sofradaki kadardir.

Ask ve Evlilik: Bogalar için ask ve cinsellik, hayatin önemli bir parçasidir. Ama sipsevdi degillerdir. Aksine zor âsik olurlar. Iliski için israrci olurlar, iliski boyunca da sizi memnun etmek için her seyi yaparlar. Birliktelige baslama konusunda agir ve süpheci olan Boga, karsisindakinden emin oldugu zaman inanilmaz bir degisim gösterir. Karasiz ve zorlu hali yerini romantik bir âsiga birakir. Evlilik karari Boga burcu insani için çok güç verilen bir karardir. Öncelikle iliskiden tam anlamiyla emin olmasi gerekir. Bu zor karari alirsa her seyi en ince ayrintisiyla planlayarak, uygulamaya koyar. Gösterisli ve detaylarla süslenmis bir dügün isterler. Evliligin ilk zamanlarindan sonra Boga erkegi, esini tamamen sahiplenir. Sadik ve güvenilirdir. Boga erkegi ile evlenirseniz her türlü ihtiyacinizin karsilanacagina emin olabilirsiniz. Boga kadini için öncelikle is hayati gelir. Kariyer onlar için büyük bir önem tasir. Daha sonra bir aile isterler. Aslinda sevgi dolu, ideal bir estirler. Evcimen, iyi bir anne olurlar.
Koçlarin Ask Uyum Tablosu Koç: Her an firlamaya hazir bir fisek Boga: Can sikici ve siradan Ikizler: Heyecan verici Yengeç: Çok duygusal Aslan: Güçlü ve zehirli bir ask Basak: Anlasilmaz Terazi: Kazançli bir iliski Akrep: Ibreyi çevirmek elinizde Yay: Mükemmel Oglak: Sikintili Kova: Ayaklariniz yerden kesiliyor Balik: Ufak bir ayrinti Kaynak: Boyut Yayinlari - Astroloji Atlasi
Bogalarin Ask Uyum Tablosu Koç: Çok atesli Boga: Hepsi ya da hiçbir sey Ikizler: Olmasa da olur Yengeç: Güzel bir ask Aslan: Bir zamanlar Basak: Dünyanin en büyük zevki Terazi: Mümkündür Akrep: Zit çekim Yay: Gerçekten iyi! Oglak: Bekleyin Kova: Kaçirilmis bir maç Balik: Sirin ve sevgi dolu

Kaynak: Boyut Yayinlari - Astroloji Atlasi

YARIN • Ikizler kadini neden çift kismetli? • Ikizler erkeginde seytan tüyü var • Yengeç kadini neden yataga düser? • Yengeç erkegi annesi gibi kadin arar • Ikizler ve Yengeç’in ask uyum tablolari
Ikizler çok degisken Yengeçler asiri kiskanç

Özgürlüge son derecede düskün olan Ikizler burcu insanlari, farkli kisilik özellikleri sergileyerek sasirtici olabilirler. Ancak renkli kisilikleri sayesinde çok sevilirler. Sevdiklerine çok baglanan Yengeç burçlari ise kiskançliklariyla zaman zaman bunaltsalar da iyi birer âsiktirlar



Burçlara göre ask ve evlilik - 2
Pinar Aktas


IKIZLER (21 Mayis - 20 Haziran)
Ikizler Kadini
Cazibeli, hirsli ve zeki

Ikizler kadini, birbirinden farkli kisilik özellikleri gösterebilir.. Hem zihinsel, hem de fiziksel açidan sürekli hareket halindedir. Yalniz kalmaktan hoslanmaz. Çok yönlüdür. Çok fazla okuyup arastirdigi için, her konuda fikir yürütebilecek bir bilgi ve kültür birikimine sahiptir. Her zaman yeni seyler ögrenmeye açiktir. Meraki hiç bitmez. Hirslidir, kivrak zekâsi sayesinde karsisina çikan firsatlari en iyi sekilde degerlendirir. Etkileyici bir sekilde konusabildigi ve insanlara nasil davranacagini bildigi için, kilit kisilerle iyi iliskiler kurar.
Cazibelidir. Zekâsi, zarif tavirlari, yasam sevinci ve nerede nasil davranacagini bilmesi sayesinde, en ulasilmaz sanilan erkekleri bile kendisine baglayabilir. Çok da sanslidirlar... Ilk iliskisi olumsuz sonuçlansa bile yeni bir es bulmakta gecikmez.
Onunla birlikte olan erkek, onun ani ruh degisikliklerine karsi hazirlikli olmalidir. Çünkü o, kendisini degistirmeye çalisanlardan ya da elestirenlerden hoslanmaz. Hele hele azarlanmaktan nefret eder. Yumusaklik ve anlayistan çok hoslanir.

Ikizler Erkegi
Onda seytan tüyü var!
Bir Ikizler burcu erkegi ayni anda 2, 3 ya da daha fazla sey düsünebilir. Fikirleri her gün degisiklik gösterebilir. Bu nedenle ilk karsilasmada ‘güvenilmez’ imaji verebilir. Onda seytan tüyü vardir. Ne yaparsa yapsin affedilir. Ilgi görmekten, etrafindakiler tarafindan begenilmekten çok hoslanir. Çevresinde, inceleyebilecegi ve etkileyebilecegi insanlar varsa, kendisini daha iyi hisseder.
Ask konusunda çok ender olarak ciddi olur. Bir anda begenip, bir anda fikir degistirebilir. Birçok kisiyle olur ama bu, hepsine gönlünü kaptirdigi anlamina gelmez.
Ikizler erkeginin birlikte olacagi kadin, onu sikmamali, ani kararlarina hazirlikli olmalidir. Çünkü Ikizler erkegi, yere göge sigdiramadigi bir kadinla ertesi gün görüsmek bile istemeyebilir. Ikizler erkegi için sorumluluk altina girmek çok zordur. Gelecege dair ciddi kararlar almaktansa içinde bulundugu ani yasamayi tercih eder. Bu erkekle olmak isteyen kadin çok yönlü, ilginç gizemli, kültürlü, yeniliklere açik ve ilgili biri olmalidir.

Ask ve Evlilik:

Ikizler için mantik çok önemlidir. Iliski gelismeden önce, mantik baginin gelismesini isterler. Fazla duygusallik onlara baslangiçta agir gelebilir. Bazi seyleri sürekli dengede tutmak isterler.


Ikizlerin kapisini açmak güçtür ama bir defa açildi mi gösterdikleri hassasiyet ve duyarlilik sizi çok sasirtabilir. Iliskileri heyecan vericidir. Gerektiginde çekici olmayi ve bu çekiciliklerini kullanmayi iyi bilirler. Eger bu burçtan biriyle beraber olacaksaniz, degisken bir ruh haline de kendinizi hazirlamalisiniz.
Genellikle, ilgisiz, ulasilmaz ve zor görünürler. Bu durumda neyin yanlis gittigini düsünür durursunuz. Siz bunu düsünürken onlar kisa bir süre sonra eski nazik ve eglenceli hallerine geri dönerler.
Ikizler, hareketi ve degisikligi sever. Bu nedenle bir kisiye baglanmak, onlar için çok güçtür. Birden fazla kisiyi idare etmek en büyük becerilerinden biridir. Üstelik bunu yaparken karsi tarafa bir sey sezdirmeyecek kadar da yeteneklidirler.
Ikizlerle baliklama bir evlilik dogru olmaz. Ihtiyaçlarini önemseyen ve onunla ayni hayat tarzini paylasan bir es ile çok mutlu olurlar. Evlilikten önce birkaç yil birlikte yasamakta faydali olabilir. Bu onlarin kendilerini de hazir hissetmeleri açisindan önemli bir süredir.

YENGEÇ (21 Haziran - 22 Temmuz)
Yengeç Kadini
Kendini sevdigine adar
Yengeç kadini, kendisine kol kanat gerecek güçlü bir erkek arar. Sevdigi insana ilgi göstermek, onu simartmak hosuna gider. Fakat hükmedici erkeklere katlanamaz. Onun degisen duygu hallerini anlayacak, dinleyecek bir erkek ister. Erkegi, onun çabalarini takdir edebilmeli, saygi duymali ve onu çok sevmelidir.
Esinin yaninda oldugunu bildigi sürece her isin üstesinden gelir. Sevdigi erkege kayitsiz sartsiz baglanir. Birini sevdiginde, gözü baskasini görmez. Ayni tutumu esinden bekler.
Aldatilmayi asla kabul edemez. Zaten çok süphe ettigi için de en ufak seyi büyüterek aci çekebilir. Bu burcun kadininin iliskilerini tanimlayan kelime; adanmisliktir. Kendisini iliskisine adar ve hiçbir iliskiye bitecek gibi baslamaz. Sen sakrak dis görünüsüne ragmen ürkek ve kirilgandir. Esi onunla konusurken çok dikkatli olmalidir. Agir sözleri kaldiramaz, tüm kederini içine atar, sonuçta hasta bile olabilir.

Yengeç Erkegi
Annesi gibi bir kadin arar
Sahiplenicidir, kadini için her fedakârligi yapabilir. Ancak süpheci yapisi, bekledigi sevgiden emin olmasini engeller. Bu onu zaman zaman huysuz ve müthis kiskanç yapabilir. Tüm duygulari gibi güvensizlik ve kiskançligini da gizlemeye çalistigindan bazi hareketlerine anlam verilemez.
O kadar ilgiye düskündür ki, kendisinden ayri geçirdiginiz zaman bile kiskanir. Asla kirici olmaz ve gönül almayi çok iyi bilir.
Yengeç erkegi, annesine düskündür. Bu sevgi, bazi iliskilerde sorunlar yaratabilir. Annesine benzeyen, bakimli, neseli kadinlardan hoslanir. Beraber oldugu kadin, anne sefkatiyle yaklasmali, ona hayatin hos yanlarini gösterebilmelidir. Tartisma, onlari evden kaçirabilecek tek seydir.
Yengeç erkeginin esi, iyi yemek yaptigi gibi yemeyi de sevmelidir. Bu erkek, hazirladigi lezzetli yemeklerle esine jest yapmayi sever. Evde yapilan arkadas toplantilari, yemekler, onu disaridaki renkli hayattan daha çok çeker. Güvenilir, sefkatli, neseli, sevgisini gösteren bir kadinla ömür boyu mutlu olabilir.

Ask ve Evlilik:

Yengeç burcundakiler, çok duygusaldir ve âsik olduklari zaman olaylara dikkatle yaklasirlar. Kirilmaktan çok korkarlar; bu nedenle partnerine kalplerinin kapilarini açmakta zorlanir, öncelikle ondan emin olmak isterler. Iliskiye bir kez basladi mi, bunun uzun süreli bir beraberlik olmasini isterler.


Yengeç, hemen harekete geçmez. Çünkü karsilik göreceginden emin olmak ister. Bu nedenle onlari pasif asiklar olarak görebilirsiniz.
Düzenli bir iliski ve aile özlemi çekerler. Aile onlar için dünyanin en önemli kavramidir, bu kuruma deger verir ve korurlar. Eger evliliklerinde bir problem varsa inatla bunu çözmeye çalisirlar. Iliskileri bittigi takdirde kirilir, yeni bir iliskiye baslamakta güçlük çekerler.
Evlilikte Yengeç kadini, genellikle klasik ev kadinini oynar. Esi disaridayken çocuklariyla ilgilenmekten, ev isleriyle ugrasmaktan büyük mutluluk duyar. Yengeç erkegi ise esinin ihtiyaçlarini karsilamaktan hoslanir. Esinin hislerini ve düsüncelerini dikkate alir.

YARIN
• Aslan kadini, aldatildigini fark edince ne yapar?
• Aslan erkeginin kaçamak tutkusu...
• Basak kadinina yaklasmak neden zor?
• Basak erkegi asla yari yolda birakmaz


Gösterisli Aslanlar Sabirli Basaklar

Kendisine güveniyle taninan Aslan kadini, görkemlidir. Sicak, romantik ve atesli Aslan erkegi koruyup kollayacagi bir kadin arar. Iyi yürekli Basak kadini asla dalga geçilecek biri degildir. Erkek Basak ise dürüst, güvenilir ve tutumludur



Burçlara göre ask ve evlilik - 3
Pinar Aktas


ASLAN (23 Temmuz - 23 Agustos)
Aslan Kadini
Atesli, kararli ve bagimsiz

Her zaman bakimlidir. Gösterisine önem verir. Gece hayatina bayilir. Modayi takip eder. Pahali seylerden hoslanir. Özgürlügüne düskündür. Kendisine olan güveniyle, kalabalikta bile fark edilir. Sempatik ve nazik kadin modeli, tamamen iyi bir etki yaratmak için oynadigi bir roldür.
Özellikle esi tarafindan ne yapmasi gerektiginin söylenmesinden hiç hoslanmaz. Bir kez karar verdi mi asla dönmez. Ilgi odagi olmak ister. Eglence hayatina düskünlügü nedeniyle evlilik ona uzak gelebilir. Evlense de erken çocuk sahibi olmaya pek yanasmaz. Onu elde etmenin en iyi yollarindan biri ona sürekli hediye vermektir. Kendisini bir yildiz gibi hissettirdiginizde size yaklasacaktir. Baski ve kiskançliktan hoslanmaz ama kendisi bunlari yapar.
Çok sadik ve ateslidir. Bir erkegin kendisini hakettigine inanirsa, ona sevgisini verir. Ask konusunda ayaklari hep yere basar. Emretmeyi çok sever. Kukla bir erkegi de tercih edebilir. En küçük kaçamak girisimini bile hos görmez; karsilik verir.

Aslan Erkegi
Kahraman ruhlu
Gösterisine çok düskündür. Etrafinda mutlaka kendisine hayran, kendini dinleyen insanlar barindirir. Sakin görünür ama öfkelendigi zaman yeri gögü inletir. Birlikte oldugu kadini ne olursa olsun korur. Kahraman gibi davranan erkeklerden hoslanan kadinlar için idealdir. Sicak, romantik, ateslidir. Güzel ask sözleri ve jestleriyle birlikte oldugu insanin ayaklarini yerden keser. Oyun kabiliyetini, ask hayatinda en iyi sekilde kullanir.
Kendini begenmis görünse de hep pohpohlanmak ister. Sevgi, ilgi ister. Fakat anaç bir ilgi istemez. Görkemli, asil, cana yakin, söz dinleyen ve güçlü kollarinin arasinda kaybolan bir kadin arar. Esini çok sevse de zaman zaman küçük çapkinliklarin, kendini iyi hissetmesi için gerekli oldugunu düsünür. Özgür olmayi ister. Ama esine ayni toleransi tanimaz. Esinin çalismayip evde olmasini isteyebilir.

Ask ve evlilik:

Romantiktirler ve kolay âsik olurlar. Ama iliskinin baslangicinda partnerlerini ezmekten biraz hoslanirlar. Iliski ilerledikten sonra kendilerini karsi tarafa teslim ederler ve oyunu kuralina göre oynayan bir asiga dönüsürler. Cinselliklerini yogun yasar; mükemmel es olabilirler. Aslan kadini, tapilircasina sevilmek ister. Esinin her zaman arkasindadir. Erkekler ise biraz serttir. Evde oturmaktan mutluluk duyan kadinlardan hoslanirlar. Bagimsiz kadinlarla ise pek anlasamazlar.



BASAK (24 Agustos - 23 Eylül)
Basak Kadini
Disi sert, yüregi yumusak

Disardan baktiginizda ‘dünyalari ben yarattim’ edasi vardir. Insanlari kendine yaklastirmaz. Ama basarili olup iç dünyasina girerseniz, bu ‘kendini begenmis’ görüntüsünün altinda ne kadar kirilgan bir insan oldugunu görebilirsiniz.
Iyi yürekli ve yardimseverdir. Duygularini kolay kolay disa vuramaz, iliskiye baslamalari zordur; sabirli bir erkege ihtiyaç duyar. Iliski kurulduktan sonra ise aradaki iletisim gün geçtikçe güçlenir. Laf olsun diye iliski yasamaz. Bunun yerine yalnizligi seçer. Dalga geçilecek bir kadin degildir. Her zaman ciddiye alinmak ister.
Güven duymak için paraya ve güce ihtiyaç duyar. Bunun için, iyi bir iste, kazanci bol olan erkeklerle ilgilenir. Sade ve zariftir, gösteristen hoslanmaz. Karsi cinsle her seyden önce dost olmalidir.

Basak Erkegi
Yolda birakmaz
Dürüst ve çaliskandir. Kendisine olan güveni biraz azdir. Bunu durusuyla da zaman zaman belli eder. Belki büyüleyici sözler söylemez fakat agizindan çikan her kelime gerçektir. Çok tutkulu ya da heyecan verici görünmez ama kimseyi de yari yolda birakmaz. Iliskilerinde macera degil, huzur ve düzeni arar.
Tutumlulugu bazen can sikabilir. Sadece çok ihtiyaci oldugu zaman para harcar. Özellikle lükse, paraya düskün, pahali hediyelerden hoslanan kadinlar, Basak erkeginden uzak durmalidir.
Kadinin tüm iyi özelliklerinin yani sira öncelikle dostu olmasini ister. Bir kadinla ciddi bir beraberlik kurmaya karar verirse bunu en ince ayrintisina kadar hesaplar.
Hayati da, kadinlari da ciddiye alir. Âsik olmasi için önce karsisindaki kadina güvenmesi gerekir. Güvendigi zaman ise tüm kapilarini ardina kadar ona açar. Cinsellikte mesafeli davranabilir. Bazi kadinlar onu soguk bulabilirler. Aslinda bu, kolay kolay kimseye kendisini teslim edememesinden kaynaklanir.

Ask ve evlilik:

Basaklarin hayallerinde hep bekledikleri bir ‘beyaz atli’ vardir ve o özel insani bulana kadar beklerler. Hayallerindeki kisiyle karsilasinca ise kendilerini ona adarlar. Bu durumda üstün bir gayret ve sabirla asklari için yasarlar. Cinselligi çok rahat yasamazlar. Ancak rahatlayip kendilerini güvende hissedince sehvetli birer âsik olurlar. Bazen iletisim güçlügü yasarlar, isteklerini söylemekten çekinirler. Duygusaldirlar, düsüncelerini hemen harekete dönüstürmezler. Evlenmeden önce maddi konularda kendilerine güvenmek isterler. Hem kadini, hem erkegi, elestirmeye, sürekli söylenmeye egilimli insanlardir.



YARIN
• Terazi kadini, kendisini ne zaman güvende hisseder?
• Terazi erkegi, askinizi nasil test eder?
• Akrep kadini erkege ne zaman saygi duyar?
• Akrep erkegi, her yasta çapkin!

Flörtçü Teraziler Atesli Akrepler

Ask oyunlarini seven Terazi kadini, her zaman bakimlidir. Kur yapmakta sinir tanimayan Terazi erkegini elde tutmak zordur. Gözleriyle büyüleyen Akrep kadini, tutkuludur. Erkek Akrep içinse cinsellik her zaman ön plandadir



Burçlara göre ask ve evlilik - 4
Pinar Aktas


TERAZI (24 Eylül - 23 Ekim)
Terazi Kadini
Düzenli, bakimli, heyecan verici
Her zaman bakimlidir. Kiyafetleri her zaman düzgün, makyaji yerindedir. Düzen kurmayi çok sever. Onun hayatinda her sey yerli yerinde olmalidir. Ama bu düzeni saglarken konforundan ödün vermez. Mutlaka bir yardimciya ihtiyaci vardir.
Güçlü bir çekim alanina sahiptir; etrafinda sürekli hayranlari bulunur. Onlarin ilgisi, Terazi kadinini yasatir. Flörtü sever. Yolda yürürken karsidan gelen bir erkekle kurdugu göz temasi bile onun ruhunu oksar. Dikkat çekici olmaktan büyük zevk alir. Ama ilgisi çabuk sönebilir. Karsisindaki erkegin tüm ilgisini çektigini anladiginda hemen kendisine hayran olacak baska kurbanlar arar. Oyun, erkek için yeni baslamistir ama o çoktan oyunu bitirmis ve baska arayislar içine girmistir.
Evlilik onun için öncelikle arkadasliktir. Ama evlilige karar vermekte zorluk çeker. Onu seven, kisitlamayan, degisen hallerine sabir gösteren bir erkek mutlu edebilir. Maddiyat onun için önemlidir. Kendisini güvende hissetmesi ve genelde çok pahali olan zevklerine ulasabilmesi için para gerektigine inanir.

Terazi Erkegi
Kadin ruhundan anlar, kur yapar
Kendisiyle çok ugrasir. Giyimine, konusmasina çok dikkat eder. Her hareketinin, her kelimesinin mutlaka bir amaci vardir. O da Terazi kadini gibi flörte bayilir. Kur yapmakta üstüne yoktur. Kadin ruhundan iyi anlar.
Basta onu elde ettiginizi düsünürsünüz. Ama bu erkegi elde tutmak biraz zordur. Bir anlik bile ilgisini kaybederse baska ufuklara yelken açabilir. Beraber oldugu kadinin, bakimli, güzel, akilli, kisacasi yaninda tasimaktan zevk alacagi biri olmasini ister. Hayatla ilgili kötü ayrintilari dinlemekten hoslanmaz. Ona sürekli kötü haber veren, olumsuz bir kadin, ne kadar güzel olursa da ilgisini çekmez.
Baskalarini incitmemeye özen gösterir. "Hayir" demekten nefret eder. Dengesiz olabilir. Kimi zaman sicak, kimi zaman uzak olarak süphe uyandirabilir. Sizi kirdiginda ve siz her seyin bittigini sandiginiz anda, bir anda güzellesip sizi allak bullak edebilir.
Dikkatlidir; Saçinizin yeni rengini fark eder ve güzel buldugunda iltifat eder. Hep mükemmel kadini arar. Aradigi özellikler o kadar fazladir ki bunu tek kadinda bulamayabilir. Yalnizligi sevmedigi ve bu yüzden evliligi önemsedigi için birkaç kez evlenebilir.

Ask ve evlilik:

Iliski hakkinda ciddi düsünmeye basladiklarinda, birlikte olduklari insani tamamen sahiplenirler. Hayat onlar için iste o zaman anlam kazanir. Kalplerini kazanmak o kadar zor degildir. Mum isiginda romantik bir yemek, ayni zamanda kalplerine giden bir yol olabilir.


Bazen iliskiye karsi güvensiz bir tutum içine girebilirler. Bu durumda aslinda içten içe sizden sevginizi kanitlamaniz için ispat istiyorlardir. Siz yine de orali olmazsaniz, bu kez sudan sebeplerden kavga çikararak askinizi test etmek isteyebilirler. Ancak kendilerini güvende hissettikleri anda evlilik üzerinde düsünebilirler. Evlilikte destekleyicidirler. Seksüel açidan emin görünseler de mahremiyetleri sasirtici olabilir.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasim)
Akrep Kadini
Kinci ve esrarengiz
Çok tutkulu ve duygusaldir. Bu tutkusu giyimine yansir. Her kiyafetinde muhakkak dikkat çekici bir unsur vardir. Duygularini ve iç dünyasini gizlemeyi iyi basarir. Kendisine zaman zaman rahatsiz bile edebilecek derecede güvenir. Içinde firtinalar kopuyor olsa bile renk vermez. Çünkü esrarengiz olmayi sever.
Birinin dikkatini çekmek istediginde hedefe kilitlenir ve muhakkak amacina ulasir. Çok kalabalik bir ortamda bile bir kisinin dikkatini çekmek istediginde, baskalari fark etmeden ufak bir hareketle mesajini yerine ulastirabilir.
Kendisini asla ezdirmez. Karsisindaki erkegin muhakkak kendisinden üstün olmasi gerekir. Erkege ancak üstün ve güçlü olmasi karsiliginda saygi gösterebilir. Birlikte oldugu erkegin cinsel ve duygusal arzularini tam anlamiyla tatmin etmesini ister. Flörtü, macerayi sevse bile, erkege sadik kalmayi tercih eder. Aldatildigini ögrenirse, elinden gelen kötülügü yapacak kadar da kinci ve öfkelidir.

Akrep Erkegi
Seks çok önemli!
Kendisine zaman zaman ukalalik boyutuna ulasabilecek kadar güvenir. ‘Dedigim dedik’tir. Aksini düsünseniz bile en sonunda onun istedigi olur. Genç yaslarda çapkinliga baslar. Yaninda sürekli bir kadinin olmasini ister. Kendisini tek tecrübeyle sinirlamaktan hoslanmadigi için, çok sayida ve farkli iliskiler yasayabilir. Ilk gördügü kadina âsik olup, ömür boyu birlikte olmasi hemen hemen imkansizdir.
Birinden hoslandiginda, bir anda atesli bir erkege dönüsebilir. Cinsellik onun için oldukça önemlidir. Iliskiyi yöneten tarafin kendisi olmasini ister. Çok kiskançtir ama esinin, her seyiyle dikkat çekici olmasini ister. Herkesin ilgisini çeken bir kadinin onun oldugunu düsünmesi gururunu oksar. Kiskançligiyla esini bunaltabilir. Daldan dala konsa da aradigi kadini buldugunda onu mutlu etmek için elinden geleni yapar. Aile yasaminda titiz sayilir.

Ask ve evlilik:

Akrep insaninin gözleri çok belirgindir. Bakislariyla yakar. Asklarini dolu dolu ve sinirsiz yasamak isterler. Seksüel açidan kendilerini çok yüksek seviyede görürler. Onlar için sekste güçlü olmak hayati bir meseledir. Sevinçlerini de, üzüntülerini de yogun yasarlar bu nedenle bir Akrep’le beraberseniz mutlaka sabirli olmalisiniz. Evlilige karar verdiklerinde seksüel uyumu sart kosarlar. Dikkatli, sevgi dolu ve esinin basarisi için destekleyen bir es olurlar. Kiskanç olabilirler. Evliliklerini korumak için ellerinden geleni yaparlar.



YARIN
• Yay kadini önder erkekten hoslanmaz
• Yay erkeginin basina gelecek en korkunç sey...
• Oglak kadiniyla evlilik, hayat sigortasi gibidir
• Oglak erkeginin en büyük sorunu ne?
• Yay ve Oglak’in ask uyum tablolari


Maceraci Yaylar Mantikli Oglaklar

Yay kadininin enerjisi yüksek, fantezileri boldur. Yay erkegi çapkindir. Oglak kadiniyla yapilan evlilik hayat sigortasi gibidir... Oglak erkegi, çok olgundur asla tutkularinin esiri olmaz



Burçlara göre ask ve evlilik - 5
Pinar Aktas


YAY (23 Kasim - 21 Aralik)
Yay Kadini
Neseli, vurdumduymaz, enerjik

Enerji dolu, basina buyruk ve özgürlügüne düskündür. Genellikle ince ve uzun bir vücut yapisi; dogal bir güzelligi vardir. Giyiminde abartiya yer vermez, kendisine özgü bir tarzi vardir.
Her fikrini rahatça söyler. Bazen cüretkâr bile gelebilir ama kötü bir niyeti yoktur. Kendisine güvenir. Kaliba sokulmayi sevmez, kendine özgü bir ahlak anlayisi vardir. Hayati sürekli hareket halinde geçer. Eglenmek ve yeni insanlar tanimak güdüsüyle sürekli oradan oraya kosar. Sosyal hayati oldukça hareketlidir. Erkekler konusunda akli biraz havadadir. Gençliginde flörte yatkin olur ama bu dönemde yasadigi iliskilerin sonu genelde hüsranla biter. Kandirilmaya açiktir. Büyük darbeler alsa da, bunlardan daha güçlenmis sekilde çikmayi basarir.
Cinsellige düskün, enerjisi yüksek, fantezileri boldur. Erkeginin önderlik etmesini sevmez. Iliskileri sirdir. Evlilik düsüncesinden korkar. Onunla evlilik asla monoton olmaz. Neseli ve vurdumduymazdir. Gerektiginde sorumluluklarini bilir.

Yay Erkegi
Capkin ama eglenceli
Hayat enerjisi gözlerinden fiskirir. Gerektiginden fazla iyimserdir. Hareketli hallerine ragmen, içinde çok sakindir. Hayati bir eglence olarak görür. Esprili ve disa dönüktür. Kadinlara çok düskündür. Iliskilerini yüzeysel yasar. Sürekli etrafinda kadinlarin olmasini ve onlarla vakit geçirmeyi ister. Ruhundaki romantizm ve yasadigi heyecan verici hikayelerle, kadinlari kolayca fethetmeyi basarir.
Çapkinligi kendisine zarar verebilecek boyutlara bile ulasabilir. Basina gelecek en korkunç olay; bir yere ve bir insana baglanmaktir! Bu düsünceleri, uzun süre birisine baglanmasini engeller.
Kiskançliga ve dirdira asla katlanamaz. Esi onu ilgisiz ve düsüncesiz bulabilir. Çogunlukla çocukça davranir.

Ask ve evlilik:

Yaylar, kendilerini aska adar ve düsüncelerini açikça belirtirler. Cesur ve çapkindirlar. Begendiklerini elde edene kadar ugrasirlar. Ama elde etme isleminden sonra onu elde tutma becerisi tamamen karsi tarafindir. Yaylarla hayat asla siradan olmaz. Sicakkanli, romantik ve ateslidirler. Genellikle saglikli bir seks hayatlari vardir. Sikistirilmaktan hoslanmazlar. Onlar için evlilik, duygusal bir macera ve kesiftir. Sadakatte güvenilir sayilmazlar.



OGLAK (22 Aralik - 20 Ocak)
Oglak Kadini
Güçlü ve gururlu
Mantikli, ciddi, güçlü ve gururludur... Gözleri hüzünlü bakar. Ilk bakista göze çarpan bir güzelligi olmayabilir ancak baktikça güzelliginin farkina varilir.
Hayatlarinda is önceliklidir. Genelde bu nedenle geç evlenir. Erken yasta evlense bile, kariyerinde kendisini destekleyecek, ayak bagi olmayacak bir es tercih eder. Ama bu özel hayatlarinin olmadigi anlamina gelmez. Sirtina ne kadar yük verilirse, o kadarini kaldirabilir güçtedir. Her zaman dengelidir.
Içgüdüsel bir sorumluluk duygusu vardir. Tüm zorluklara, sikayet etmeden katlanir. Genelde çok basarili olur ama ilerleyen yaslarda hâlâ istediklerini elde edememisse bunalima da girebilir.
Sevgiye çok önem verir. Ona göre gerçek sevginin tek kaniti sadakattir. Ihmal edilmekten hoslanmaz. Evi ve ailesi, onun için önemlidir. Zaten elde edene kadar aradigi tek sey, kendisini hayatinin sonuna kadar yalniz birakmayacagina inandigi bir erkek olacaktir.
Beceriksizlige katlanamaz. Esi, en az kendisi kadar pratik ve basarili olmalidir. Pek çok erkegin aradigi sadakat onda fazlasiyla vardir. Fazla hassastir ve esi sabirli, anlayisli davrandigi ölçüde tatmin edici cinsel yasamlari olabilir. Çok iyi bir es ve anne olur.

Oglak Erkegi
Ayaklari yere basar
Duygularini belli etmez. Ona yaklasabilirsiniz ama ne hissettigini asla size göstermez. Yalnizligi sever. Ayaklari yere basar. Geçici hevesler pesinde degildir. Tutkularinin esiri olmaz.
Bu olgunlugunun asil nedeni genç yasindan itibaren, kendisinden büyük insanlarla arkadaslik etmesidir. Erken gelen olgunluk, yasitlariyla arasinda uçurumlara neden olabilir.
Ihtiyatlidir, asla düsünmeden hareket etmez. Karamsar yapisina ragmen, saf ve gerçek sevgiyi yakalayabilecegine inanir. Birlikte olacagi kadinin, iyi ve kötü gününde yaninda olmasini ister. Aradigi, kendisi kadar güvenilir bir estir.
Onun ölesiye bagli oldugu kurallari, hayati kolaylastirdigi kadar zorlastirabilir. En büyük sorunu hata yapmaktan nefret etmesidir. Ona, hatalarin da hayatin bir parçasi oldugunu anlatabilecek bir kadin, fazla tedbirden kaynaklanan sert tutumunun üstesinden gelebilir.
Görgülü, ölçülü, birlikte olmaktan gurur duyacagi bir kadin ister. Hos bir sosyal hayati vardir. Evlendiginde, ailesini her türlü tehdide karsi korur. Buna karsilik evinde; huzur, güven ve düzen ister. Mantikli bir adamdir, aski bile mantikli yasar.

Ask ve evlilik:

Sevgi dolu bir kalp tasirlar. Ancak duygularini kontrol altinda tutmaya çalisirlar. Partnerine her geçen gün daha da âsik olurlar, bu arada ona olan güvenleri artar. Hemen cinsellik düsünmez; iliskinin gelismesini beklerler. Bazi Oglaklar oldukça muhafazakârdir. Rahatlamak için güzel sözler duymaya ihtiyaçlari vardir. Güvene dayali bir iliskileri olduguna inanirlarsa ihtirasli ve dünya iyisi bir sevgili olurlar. Çok tutumludurlar.


Iliskide istikrar ve mahremiyete önem verirler. Evlilik kararini kolay olamazlar; her seyi kontrol ederler. Emin olduklarinda ise sevgi ve saygi dolu, her konuda destekleyiyi bir es olurlar. Evlilik onlar için ölene dek yasanir.

YARIN
• Kova kadiniyla kavga neden kolay?
• Kova erkegi, neden kalp kiricidir?
• Balik kadini neden aglar?
• Balik erkeginin dengesiz tavirlarinin nedeni ne?


Baliklar duygusal Kovalar Zekâ küpü

Sivri dilli Kova kadini, sorunlara çözüm bulmakta ustadir. Eglenceli ve disa dönük Kova erkekleri için dostluk çok önemlidir. Kirilgan Balik kadini agladikça rahatlar... Önsezisi güçlü Balik erkekleri, yatakta iyidir



Burçlara göre ask ve evlilik - 6
Pinar Aktas


KOVA (21 Ocak - 18 Subat)
Kova Kadini
Zeki, becerikli, açik sözlü
Kova kadini, sivri dilli ve açik tavirlidir. Bu da birlikte oldugu insanla kolay sürtüsmeye girmesine neden olabilir. Her seyi irdeler. Sorunlari çözmekte üzerine yoktur. Iliskisinde de bir sorun çiktiginda, hemen "Nasil bu hale geldi?" diyerek nedenini bulur ve çözüm yolu üretir. Bazen bilmece gibi olabilir.
Kendi ayaklari üzerinde durmasini bilir. Bir erkege ihtiyaç duydugunu itiraf edecek en son kadin odur. Ama ara sira aska ihtiyaci oldugu aklina gelir ve sakin bir liman arar.
Kiskanç degildir. Birlikte olmak istedigi erkek de, onu sikmayan biri olmalidir. Çünkü gösterdigi sadakat sonucu, buna gerek olmadigini düsünür. Ama sadik kalabilmesi için de bir sart vardir: Âsik olmasi. Ask ve özgürlük arasindan özgürlügünü seçer.
Degiskendir. Görünüsünde sürekli degisiklik yapmaya bayilir. Ama bu duygularinda degisiklik yaptigi anlamina gelmez. Birlikte oldugu erkegin buna adapte olmasi gerekir. Cinsellige fazla düskün degildir. Bazi erkeklere soguk gelebilir.

Kova Erkegi
Her seyi bilen adam
Çok eglenceli ve disa dönüktür; her sey hakkinda bilgi sahibidir. Özgürlügüne düskün ve degiskendir. Arkadasliga çok önem verir. Herkese iyi davranmaya özen gösterir. Zekidir, insanlari sasirtmayi sever. Kiskanç degildir. Iliskilerinde de arkadaslik ön plandadir. Kisitlanmaktan hoslanmaz; baglanmaktan korkar. Kirici olmak istemese de kadinlar için hazin öykülerin unutulmayan kahramanidir.
Onu oldugu gibi kabul eden, fikirlerini destekleyen, degisken ruh halini anlayabilen bir kadin arar. Özgürlügü kisitlandiginda mücadele etmez hemen baska denizlere yelken açar. Duygularini ifade etmekte biraz zorlanir. Karsisindaki kadinin güzelligiyle birlikte zekâsina da oldukça önem verir.
Genelde geç evlenir. Erken evlenen Kova erkegi ise genelde basarisiz olur. Yasak iliskilere olan düskünlügüyle bilinir. Onunla birlikte olan kadin, büyük mutluluklarla birlikte, büyük üzüntülerin de gelebilecegini bilmelidir.

Ask ve evlilik:

Kova, insanlari izler, kararini verir ve ona göre samimiyet kurar. Gereksiz samimiyetlerden hoslanmazlar. Görümden çok zekâya önem verirler.


Kova burcu insanlarinda güçlü bir çekim alani vardir. Kalabalikta bile fark edilirler. Cinsellik onlar için ‘çok çok önemli’ bir konu degildir. Tabii ki olmalidir. Ama bunun da doganin bir geregi oldugunu düsünürler. Cinsellikle ilgili yaratici bir anlayislari vardir. Fakat iliski hizla ciddilesirse kendilerini geri çekme ihtiyaci duyarlar.
Hayatlarini biriyle paylasma heyecani içinde degildirler. Ancak dogru zaman ve dogru insani bulduklarina inandiklarinda güçlü bir iliski için adim atarlar. Evlendiklerinde de çogunlukla sadik kalirlar. Evlilikte özgürlük isterler, ayni özgürlügü eslerine de sunarlar. Tüm zamanlarini bir kisiyle geçirmek istemedikleri için sosyal hayatlari renklidir. Bunu kaldiramayacak bir es, sorun yaratacak demektir.

BALIK (19 Subat - 20 Mart)
Balik Kadini
Mahsun prenses
Yaralansa da yasadiklari yüzüne yansimaz. Her zaman mutluymus gibidir... Ama aslinda içinde sikintilar tasidigini hiçkimse bilmez. Duygulari çok büyük bir hizla degisir. Mahsun bir çekiciligi vardir.
Tek derdi sevilmektir. Ilgiye her zaman ihtiyaci vardir. Hayatinin her evresinde duygularini paylasabilecegi birinin yaninda olmasi çok önemlidir. Aglamayi çok sever. Bunu kendini rahatlatmak için yapar. Aglamadigi taktirde rahatlayamayarak hasta bile olabilir. Birlikte oldugu insanin yumusak olmasi gerekir. Sert sözler karsisinda kirilabilir. Mücadeleci degildir; sert tavirlar karsisinda kaçabilir.
Karamsar yapilari nedeniyle karsi cinsle iliskilerinde ürkek davranabilir. Kendisini koruyacak, dis dünyanin kötülüklerinden uzak tutacak birini .
Cinsellikle arasi iyidir. Ürkekligi ona ayri bir çekicilik verir. Birlikte oldugu insani mutlu etmek için ne yapacagini çok iyi bilir. Gelismis bir erotizm anlayisi vardir.
Karsisindakini mutlu ettigi zaman kendisi de mutlu olur. Evlenip güvenli bir yuvaya sahip olmaktan ve çocuklariyla ilgilenmekten zevk alir.

Balik Erkegi
Degisken çapkin!
Bir günüyle diger günü tutmayabilir. Sirlarini genelde kimseyle paylasmaz ama çok iyi bir sirdastir. Degisik bir önsezisi vardir. Etrafta dönen bütün oyunlari hemen çözebilir.
Iliskilerinde güvene ve sadakate ihtiyaci vardir. Kiskançtir ama bu duyguyu içinde yasar. Birlikte oldugu insan ise onun kendisini hayatta kiskanmadigini düsünecektir. Bazen esiyle ilgili garip davranislar içine düser. Birden bire ilgisizlesebilir. Böyle durumlarda üstüne gitmek tehlikelidir. Çünkü iyice içine kapanabilir.
Birlikte oldugu kadini mutlu etmeye bayilir. Karsiliksiz verir. Bu özelligiyle istismarlara açik bir yapisi vardir.
Çapkindir. En iyiyi bulmak için bir kadindan digerine kosabilir. Eger yasadigi iliskide ask bitmisse, bunu muhakkak baska bir kadinda bulabilecegine inanir. Cinsel hayati oldukça renklidir. Gelismis bir hayal gücü vardir.
Hayalindeki kadin, ona karismayan, en küçük hatasinda söylenmeyen, onun moralini yükselten bir kadindir. Genelde çocuklarina çok düskün oldugu söylenemez.

Ask ve evlilik:

Büyük aski ararlar... Bu ugurda birçok basarisiz tecrübe geçirip, kalplerini birçok parçaya bölebilirler. Kalp kirikliklarini genelde asamazlar ama yeni asklara her zaman umut dolu baslarlar.


Iliskiye baliklama dalarlar ve hemen âsik olurlar. Gözleri hiçbir seyi görmez. Bu körlük bazen birlikte olduklari kisinin hatalarini görmemeye kadar varabilir.
Özel günlere çok önem verirler, bunun için bir kutlamayi asla unutmazlar. Onlar için balayi asla bitmez. Evlilikleri rüya gibi olmalidir. Eger bir gün bu rüyadan uyanirlarsa, hayalkirikligi baslar. Problemler arttigi takdirde ayrilik çok uzakta degildir.
Evlilik kurumuna saygisinin yani sira sosyal yasamlari çok önemlidir. Dostluklara çok önem verirler. Asiri sosyal yapilari, zaman zaman kiskançlik konusu olabilir.

-BITTI-
Milliyet Gazetesinden alınmıştır. 23 Temmuz 2002

Yüklə 59,85 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin