Cirriculum Vitae Anders ÖstlingYüklə 27,87 Kb.
tarix07.01.2018
ölçüsü27,87 Kb.
#37325

http://poweradmin.se/blog/wp-content/uploads/systemsecurityfirewallon256x256.png
port389.se

Cirriculum Vitae

Anders Östling

Född: 1956


Hjortstigen 3
266 93 Munka Ljungby
anders.ostling@port389.se
0768 - 716 165
CV - Sammfattning

Jag har snart 30 års erfarenhet av en mängd teknikområden. Har expertkunskaper i ett antal av dessa, bl.a. nätverk och säkerhet (IP, LDAP, IdAM mfl) men även operativ-system (Linux och OpenVMS) och mycket goda kunskaper i många andra ämnen. Har alltid haft som motto att för att kunna arbeta effektivt i ett ämne så måste jag behärska det till fullo. Som person är jag analytisk, noggrann, social och har lätt för att arbeta med både individer och grupper. Har en djup förståelse för hur IT kan användas för att stödja och optimera affärsprocesser och strategier. Är bra på att förklara komplexa sammanhang och på att få individer att arbeta tillsammans mot gemensamma mål.
Mina 8 första år i branschen arbetade jag som teknisk konsult åt bl.a Televerket, TV4, SEB, Volvo och Ångpanneföreningen. Mina uppdrag var främst av teknisk natur (utveckling av systemprogramvara) men också design och uppbyggnad av infrastruktur (bl.a TV4 1991-1992). Under tiden på ÅF och SEB arbetade jag också med utbildning och coaching av interna resurser i diverse tekniska ämnen.
På IKEA fungerade jag de första 7 åren som ansvarig för drift av IT-systemen på varuhusen i Norden, BeNeLux och Storbritannien. Detta innebar att jag tillsammans med de lokala organisationerna ansvarade för upphandlingar, drift, uppdateringar, support och felsökning tillsammans med IKEA’s leverantörer. Under perioden 1999-2004 var jag del av arkitektgruppen (4 personer) som designade och tog fram en helt ny distribuerad SOA-plattform för IKEA’s retail och supplyverksamhet. Mitt specialansvar var säkerhet och integration. Denna plattformen är nu i drift på 290 varuhus globalt sedan 2005.
Mellan 2006 och 2011 har jag varit chef för IT-säkerhet och arkitektur hos Inter IKEA Systems, IKEA’s globala franschisor och ägare av IKEA konceptet. Mitt huvudansvar var att, tillsammans med CIO, ta fram en IT-strategi och få denna implementerad genom val av infrastruktur och processer/policies för Inter IKEA Systems globala verksamhet. Huvuddelen av detta har jag gjort jag på vårt huvudkontor i Nederländerna.

Kompetensområden
 • Informationssäkerhet (analys, coaching, utbildning)
  Jag har självständigt tagit fram en modell i Excel som verksamhetsansvariga inom Inter IKEA Systems använder för att gradera sina system och sin information baserat på värden för ”Confidentiality, Availabilty & Integrity”. Resultatet används för att bestämma risker och vilka system och information som behöver extra skydd. Verktyget har via workshops lämnats över till verksamheten för använding i alla projekt som resulterar i något form av IT-stöd.
  Har tagit fram ett globalt program för ”security awareness” som Inter IKEA Systems nu har som en del av introduktionsprogram för alla nyanställda.
  Tillsammans med företagsledningen har jag tagit fram säkerhetspolicies och riktlinjer för hur Inter IKEAs medarbetare ska arbeta med känslig information, både inom och utom företagets gränser. • IT-säkerhet
  Analys, design, dokumentation och konsolidering av system för nätverkssäkerhet. Jag kan ta ansvar som arkitekt för att specifiera, designa och implementara lösningar som innefattar Identity och Access Management, PKI, LDAP katalogtjänster och Active Directory. Även säkerhetslösningar som VPN, DMZ, Radius, Proxy och andra teknologier för att skydda kundens nätverk och information.

Några större säkerhetsprojekt där jag varit drivande • Design och implementation av global LDAP katalog för identiteter och rättigheter för ovannämnda kund/säljsystem (Linux, Netscape DS, Shell, PHP)

 • Specifikation och design av en global PKI för IKEA och Inter IKEA.

 • Konsolidering och standardisering av nätverksinfrastruktur för Inter IKEA’s 5 sajter, bl.a gemensamma proxy, VPN och DMZ tjänster.

 • Integrering av LDAP och AD kataloger för gemensam behörighetskontroll (IKEA Toolbox).
Kompetenser, tekniker & metoder


Specialistkompetens på

 • Katalogtjänster (LDAP, AD, Metakataloger mm, Active Directory, iPlanet/Netscape)

 • Identitets- och åtkomsthantering (IdAM)

 • PKI och hantering av digitala certificat (X509v3)

 • Riskanalys och Business Continuity Planning

Metodik

 • IT-säkerhet/revision med stöd av ISO2700x och andra generella ramverk.

 • Projektledning med Prince2 och PPS.

 • Grundkunskaper i ITILv3

 • Certifierad SCRUM master

Verktyg

Google Apps, VMware, Apache, DNS/Bind, MQseries, Active Directory, iPlanet Directory
Utbildningar

1982 – 1984 Programmering, datakunskap

Högskolan i Halmstad

1984 – 2011 Regelbunden fortbildning i programmering, systemadministration, nätverk, databaser, säkerhet, operativsystem, webbteknik, projektledning och ledarskap. Har haft som målsättning att vidareutbilda mig minst 1 gång per år, gärna i nya och spännande ämnen.


Medlem i Internet Security Forum (ISF), Cloud Security forum och flera andra nätverk med specialintresse inom IT och informationssäkerhet.
Uppdrag som konsult

2012-02-01 Projektledare

Leder ett outsourcingprojekt där Göteborgs Spårvägar flyttar hela sin IT-drift och support till RICOH Sverige. Projektet består av 6 projektmedlemmar och beräknas vara avslutat i September 2012.


Anställningar

2012-01 – 2010 Inter IKEA Systems

Information Security Manager

2010 – 2006 Inter IKEA Systems

Manager, IT Architecture & Security

2006 – 2005 IKEA IT

IT Security Architect

2005 – 2004 IKEA IT

Chief Archtect, Data Warehouse

2004 – 1999 IKEA IT

IT Architect

1999 – 1992 IKEA IT

Systems Manager

1992 – 1990 RKS Data, Stockholm

Teknisk konsult

1990 – 1988 ÅF Data AB, Stockholm

Systemspecialist

1988 – 1987 Volvo ÅF, Halmstad

Driftsansvarig, IT

1987 – 1984 JA Data, Malmö

Systemutvecklare


Språk

Engelska Har haft engelska som dagligt arbetsspråk sedan 2006.
Personligt

Bor med min hustru Karin vid Västersjön i nordvästra Skåne. Har 2 vuxna söner som numera arbetar på IKEA och inom försvaret. Har ett förflutet som lagledare i FC Helsingborg (2001-2006) där jag också var webb-ansvarig under några år. Numera föredrar jag dock att sitta på läktaren.

Sitter också i styrelsen för Ljungabolets Intresseförening, en sammanslutning av 85 fastigheter i vårt område vid Västersjön. Är också revisor i samma förenings Väg- och vattensamfällighet.

Kör MC när vädret tillåter, annars läser jag gärna historiska romaner och biografier. Fiskar i Västersjön när tillfälle ges och lusten faller på.

http://www.linkedin.com/profile/edit?trk=hb_tab_pro_topport389 AB 0768-716 165

Hjortstigen 3 anders.ostling@port389.seSE-266 93 Munka Ljungby Organisationsnr 556881-3264


Yüklə 27,87 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin