Cluj-Napoca, 8 Noiembrie 2012



Yüklə 18,29 Kb.
tarix12.09.2018
ölçüsü18,29 Kb.
#81232

Cluj-Napoca, 8 Noiembrie 2012

Contracte cu statul vs contracte cu firme private. Care au adus în 2012 bani mai mulţi din proiectarea de instalaţii?

-Ce spun statisticile?-

În urma  analizelor realizate de instalfocus.ro s-a constatat cã firmele de proiectare care au obţinut contracte pentru realizarea de instalaţii ocupã din nou poziţii importante pe piaţa de profil.  Dintre acestea, se remarcã în Top 100 Firme de Proiectare din România, firmele care au preponderent contracte cu statul.

Sectoarele fruntaşe - proiectarea energeticã şi hidroenergeticã - sunt reprezentate de ISPH SA şi Institulul de Studii şi Proiectãri Energetice SA. ISPH SA,  care lucreazã  în proporţie de 90% cu statul, are printre lucrãrile de referinţã în 2012 Hidroconstrucţia Siriu, având ca beneficiar Hidroelectrica Buzãu.

Institulul de Studii şi Proiectãri Energetice SA, care are mai mult de jumãtate din lucrãrile de anul acesta cu statul, menţioneazã printre proiectele reprezentative pe anul în curs CET 2 Lukoil, unde realizeazã modernizarea sistemului apei recirculate, staţie pompe apã incendiu, staţie electricã şi circuite de racord.

Totuşi, sectorul privat nu se lasã mai prejos, printre marii proiectanţi de instalaţii  strecurându-se  şi firme care lucreazã în totalitate cu beneficiari privaţi. Dintre acestea, menţionãm Ludan Engineering  (proiectare industrialã, instalaţii de proces), Turbo Tech (instalaţii de producere a energiei în cogenerare), Exeliance East  (HVAC, desfumare, camere curate, sanitare, curenţi tari, curenţi slabi).

În ceea ce priveşte firmele executante de instalaţii, mai mult de jumãtate dintre primele 100 de firme de profil* din România preconizau în 2011 cã vor încheia anul cu o creştere a activitãţii faţã de 2010. Chiar 7% dintre acestea anunţau o creştere de peste 30%. Pentru 2012, au fost însã mai pragmatice: doar 36% previzionau o creştere a activitãţii lor faţã de 2011.

www.instalfocus.ro s-a relansat de curând cu un nou design şi content reînnoit. Dar, în esenţã, a rãmas acelaşi: cel mai mare portal din domeniul instalaţiilor. Pentru cã:

- Suntem o comunitate care se bucurã de prezenţa virtualã a 9.000 de specialişti. De experienţa, consultanţa şi recomandãrile lor.

- Publicãm cererile de ofertã din domeniu şi oferim ghiduri practice, fişe tehnice şi documentaţii despre produsele din domeniul instalaţiilor.

- Învãţãm continuu. Suntem un portal care se strãduieşte sã educe piaţa, prezentând produse originale şi tehnologii inovative.

- Oferim lunar analiza job-urilor în instalaţii şi statistici din industrie.

* Anual, realizãm dupã criterii riguroase singurul Top 100 al Firmelor Executante de Instalaţii.

Pentru cã suntem perfecţionişti, am schimbat exact ceea ce era nevoie pentru ca instalfocus.ro sã fie: complet în informaţii şi mai prietenos la accesare.

Pentru mai multe detalii despre cum funcţioneazã cel mai mare portal din domeniul instalaţiilor, sau mai multe informaţii despre Top 100 Executanţi de Instalaţii şi Top 100 Firme de Proiectare din România, vã rog sã mã contactaţi:



Alina-Delia COZEA
alina.cozea@instalfocus.ro
0730.023.716
(0264)430.013
Yüklə 18,29 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin