Dezbaterea privind viitorul Europei: Viviane Reding ascultă opiniile cetățenilor francezi, la MarsiliaYüklə 118 Kb.
səhifə1/7
tarix10.01.2022
ölçüsü118 Kb.
#100730
  1   2   3   4   5   6   7Comisia Europeană

Comunicat de presă

Bruxelles, 14 noiembrie 2013Dezbaterea privind viitorul Europei: Viviane Reding ascultă opiniile cetățenilor francezi, la Marsilia

Viitorul Europei, drepturile cetățenilor și ieșirea din criza economică vor fi temele celui de al 37-lea dialog cu cetățenii (a se vedea anexa), care se va desfășura astăzi, 14 noiembrie, la Marsilia, în prezența doamnei Viviane Reding, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar european pentru justiție, și a doamnei Christiane Taubira, „Garde des sceaux” (Păstrător al Sigiliilor) și ministru francez al justiției.

Aud că francezii își pun multe întrebări cu privire la direcția în care se îndreaptă Uniunea Europeană și, în special, cu privire la modalitatea de a găsi un just echilibru între obiectivele economice și aspirațiile sociale. Care este poziția pe care o adoptă UE față de politica în domeniul migrației? Ce viitor vor avea tinerii noștri? Alegerile europene din 2014 vor reprezenta o ocazie pentru cetățeni de a se exprima. Mi se pare încurajator faptul că 60 % din francezi își declară interesul față de alegerile europene. Sper ca în urma acestei întâlniri procentul celor pe care pot conta să se ridice la 100 %”, a declarat Viviane Reding. „Sunt foarte fericită că doamna Taubira este alături de mine în acest demers al cărui scop este ascultarea cetățenilor, prezentarea Europei pe înțelesul tuturor și dezbaterea cu privire la viitorul ei. Prin această inițiativă trimitem un semnal puternic: a fi cetățean european înseamnă a depune un efort de echipă.


Yüklə 118 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin