Este important insa, fara falsa modestie, sa subliniem faptul ca, intre operatorii locali din domeniul asigurarilor, Allianz-TYüklə 12.31 Kb.
tarix17.03.2018
ölçüsü12.31 Kb.
Allianz-Tiriac Asigurari – rezultate la sfarsitul trimestrului al treilea 2003:
Realizarile preliminare ale companiei creeaza premisele atingerii tintelor propuse la inceputul exercitiului financiar:

  • Cresterea veniturilor intr-un ritm care sa consolideze pozitia de lider pe segmentul asigurarilor generale si imbunatatirea pozitiei in topul celor mai importanti furnizori de asigurari de viata

  • Pastrarea profitabilitatii si a indicatorilor de siguranta financiara la niveluri superioare

Allianz-Tiriac Asigurari S.A. continua sa inregistreze o evolutie pozitiva in anul financiar 2003, rezultatele preliminare obtinute in perioada ianuarie-septembrie anuntand un nou an cu realizari remarcabile pentru companie. In conditiile temperarii cresterii inregistrate de piata asigurarilor din Romania la nivel global, Allianz-Tiriac isi dovedeste capacitatea de a dezvolta o afacere stabila, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ. “Suntem multumiti de rezultatele obtinute, chiar daca este evidenta reducerea ritmului de crestere a veniturilor in comparatie cu ultimii trei-patru ani”, a declarat Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari S.A. “Traversam o perioada de consolidare pe segmentul asigurarilor non-viata dupa ce, in intervalul 1999-2002, compania a inregistrat o crestere de cinci ori a veniturilor din activitatea de baza. Am reusit sa devenim liderul pietei asigurarilor, pozitie pe care o meritam si, sunt convins, va fi intarita de realizarile viitoare ale Allianz-Tiriac”.Rezultate financiare inregistrate in perioada ianuarie-septembrie 2003
La sfarsitul primelor noua luni de activitate desfasurata in anul 2003, Allianz-Tiriac Asigurari a obtinut venituri din activitatea de asigurari in crestere cu 27 de procente comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. Volumul de prime brute subscrise a atins valoarea de 101,4 milioane de euro, cifra incluzand veniturile cumulate realizate pe cele doua segmente de asigurari – de viata, respectiv generale.
Asigurarile non-viata continua sa detina ponderea principala in formarea cifrei de afaceri a Allianz-Tiriac, primele brute subscrise pe acest segment reprezentand 96,8% din totalul veniturilor realizate de companie din activitatea de asigurari. Volumul primelor subscrise in primele trei trimestre ale anului curent a atins 98,2 milioane de euro, in crestere cu 25 de procente fata de aceeasi perioada a anului 2002.

Daunele brute platite se ridica la echivalentul a aproximativ 41,7 milioane de euro, obligatiile de plata pe termen scurt reprezentate de rezerva de daune depasind (la data de 30 septembrie) 21,4 milioane de euro.

In ceea ce priveste latura calitativa a activitatii de asigurari generale, Allianz-Tiriac continua sa acorde aceeasi atentie dezvoltarii afacerilor sale in conditii de maxima siguranta financiara. Marja de solvabilitate de care dispune asiguratorul (activul net) se mentine la un nivel de doua ori mai mare fata de obligatiile pe termen scurt (marja minima calculata). Pentru sfarsitul anului financiar, proiectiile indica o rata a solvabilitatii companiei de circa 2,5. In acelasi timp, lichiditatea activelor admise sa reprezinte rezerve tehnice se situeaza la cote superioare fata de nivelul impus de reglementarile in vigoare. Cu un coeficient de lichiditate ce depaseste 130%, compania isi dovedeste capacitatea de a rezolva cu eficienta maxima dosarele de dauna ale asiguratilor sai.

Din punct de vedere al indicatorilor de performanta, Allianz-Tiriac a inregistrat, de asemenea, realizari remarcabile: rezultat tehnic de 6 milioane de euro, o rata a daunei de 65,8% si o rata combinata de 80,2%. Aceste cifre au fost obtinute in conditiile in care, anul 2003 este unul in care strategia companiei vizeaza o crestere a ratei retinerii proprii, ca urmare a inaspririi conditiilor impuse de reasiguratorii internationali. Rata cedarilor in reasigurare aferenta intregului portofoliu de asigurari non-viata s-a redus in primele noua luni de activitate ale lui 2003 pana la 50%, de la o cota de peste 55% consemnata in anul financiar 2002.

Activitatea derulata de Allianz-Tiriac Asigurari in anul 2003 nu a adus modificari majore in ceea ce priveste structura portofoliului de asigurari generale. Asigurarile auto CASCO detin, in continuare, o pondere majoritara (54,9%), cele 53,9 milioane de euro aferente subscrierilor pe aceasta clasa de asigurari garantand mentinerea Allianz-Tiriac pe pozitia de lider de piata. Fata de perioada ianuarie-septembrie 2002, in primele trei trimestre din anul curent, veniturile din primele de asigurari CASCO au inregistrat o crestere de aproape 40%.

Asigurarile de bunuri si proprietati ocupa pozitia a doua ca pondere (15%) in portofoliul Allianz-Tiriac. Vanzarile de asigurari de asemenea polite au adus venituri de 14,7 milioane de euro in primele noua luni ale lui 2003 (11,8 milioane de euro in aceeasi perioada a anului anterior).Asigurarile de raspundere civila auto fata de terti cu valabilitate in Romania (RCA obligatorie), respectiv in afara teritoriului tarii (Carte Verde) au contribuit, la randul lor, intr-o proportie insemnata la realizarea veniturilor din asigurari non-viata ale Allianz-Tiriac: 9,7% (RCA) si 7,2% (Carte Verde). Privite sub aspectul dinamicii, rezultatele obtinute pe aceste doua clase evidentiaza cresteri dintre cele mai accentuate la nivelul portofoliului companiei, cu un plus pentru asigurarile obligatorii (+80%).
Activitatea Allianz-Tiriac pe segmentul asigurarilor de viata a evoluat dupa cu totul alte coordonate. Dupa ce, in anul financiar 2002, accentul a fost pus pe consolidarea infrastructurii pe aceasta clasa de asigurari, rezultatele din anul curent evidentiaza primele efecte ale eficientizarii activitatii. In perioada ianuarie-septembrie 2003, Allianz-Tiriac a obtinut venituri din prime de asigurari de viata de aproximativ 3,2 milioane de euro, de 2,7 ori mai mari decat in perioada similara a anului precedent. Dispunand de o forta de vanzari ce depaseste 700 de consultanti financiari, compania a reusit sa puna bazele unui portofoliu de asigurari de viata a carui dezvoltare va fi sustinuta in continuare, inclusiv prin diversificarea ofertei. In anul 2003, Allianz-Tiriac Asigurari a lansat doua noi tipuri de asigurari traditionale: polita de asigurare de renta pentru studii si dota pentru casatorie (START), respectiv polita de asigurare mixta de viata cu capitalizare (ofertata sub numele de marca PARTENER). De asemenea, intr-un viitor nu foarte indepartat, Allianz-Tiriac va lansa un produs de asigurari de grup, care sa completeze oferta de asigurari adresata clientilor persoane juridice, deocamdata limitata la polite de asigurari generale.


Allianz-Tiriac Asigurari SA

Bucuresti, 23 octombrie 2003Contact:

Marius Onofrei Tel. (021) 208 22 67
Dostları ilə paylaş:


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə