EylüL 2014 yaş 2014 eylül programi



Yüklə 128,39 Kb.
tarix22.01.2019
ölçüsü128,39 Kb.
#101637


GÜNE BAŞLAMA ZAMANI

Çocuklara gün içersinde oyun saatinde müzikli balon oyunu oynayacağımız Hikaye anlatilacağı ve resim yapılacağının ve çok eğleneceğimizin açıklaması yapılarak etkinliklere geçilir.


OYUN SAATİ

Halka şeklinde oturulur. Çocuklar müzik eşliğinde içinde şeker olan bir balonu elden ele gezdirir. Belirli bir anda müzik durdurulur. Elinde balonla kalan çocuğa ismi sorulur. Tüm çocuklar o ismi tekrar eder. Çocuğun elindeki balonun içinden şeker çıkartılır ve çocuğa verilir. Yeni bir balon alınır ve oyuna devam edilir. Her çocukla tanışılana dek oyun aynı şekilde devam eder.

TÜRKCE DİL ETKİNLİĞİ

"Esra Okula Başlıyor" isimli hikaye yi kukla eşliğinde okuyoruz.

SANAT ETKİNLİĞİ

"Renkli Boya Kalemlerimle Resim Yapıyorum" isimli bütünleştirilmiş sanat ve okuma yazmaya hazırlık etkinliği yapıyoruz. Beğeni ifade eden ve takdir edici cümlelerle etkinlik tamamlanır .

MÜZİK ETKİNLİĞİ Okuluma başladım adlı şarkıyı öğreniyoruz.

GEMS AKTİVİTESİ: Öğrenilen rakamları Kartlar eşliğinde hatırlama çalışması yapıyoruz.

1 EYLÜL 2014

6 YAŞ 2014 EYLÜL PROGRAMI



GÜNE BAŞLAMA ZAMANI

Çocuklara gün içersinde oyun saatinde müzikli balon oyunu oynayacağımız Hikaye anlatilacağı ve resim yapılacağının ve çok eğleneceğimizin açıklaması yapılarak etkinliklere geçilir

MÜZİK VE OYUN ETKİNLİĞİ Müzikli Sandalye Oyunu" isimli bütünleştirilmiş müzik ve oyun etkinliği"Bugün sizinle Müzikli Sandalye Oyunu oynayacağız." denir ve oyunun kuralları açıklanır. ▪ Çocuklardan müzik devam ettiği sürece dans etmeleri, müzik durduğu andaysa bir sandalye kapmaları istenir. Sandalye kapamayan çocuk oyundan çıkar. Oyundan her çocuk çıktığında sandalye sayısı bir eksiltilir. Oyunda bir çocuk kalıncaya kadar oyun devam ettirilir. Birkaç kez deneme yapılır. Sonra da oyuna geçilir. Müzik eşliğinde çocuklar oyuna başlar. ▪ Oyun çocukların istekleri doğrultusunda devam eder ve başarılı çocuklara oyunun sonunda balon hediye edilir .

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK

Tahtaya çizilen resim ile görsel okuma tekniği yapıyoruz.Gökyüzünde kaç tane kuş var?Çiçeklerin arasındakı hayvanların isimleri nelerdir?......
SANAT ETKİNLİĞİ

Çocuklara pastel boyaları ve boyama kâğıtlarını nasıl kullanmaları gerektiği anlatılıp örnekler gösterilir.

▪ Kalemin nasıl tutulacağı hakkında çocuklar bilgilendirilerek ve gerekli yönlendirmeler yapılarak sevdikleri bir resmi serbest olarak çalışmaları istenir.

▪ Tamamlanan resimler panoda sergilenir ve resimler hakkında çocuklarla sohbet edilir.



2 EYLÜL 2014


3 EYLÜL 2014


GÜNE BAŞLAMA ZAMANI:Daire şeklinde oturularak gün içersinde neler yapacağız hakkında sohbet ediyoruz.

SANAT ETKİNLİĞİ:"Artık Materyal Çalışması Yapıyorum" isimli sanat etkinliğiFarklı artık materyaller masalara konulur.

▪ Çocuklara önce, "Bu eşyalar daha önce hangi işler için kullanılmış olabilir?" sonra da "Sizce bu malzemelerden yeni başka ürünler yapabilir miyiz?" soruları sorulur. ▪ Çocuklar artık materyaller konusunda bilgilendirilir.

▪ Ardından yapıştırıcı kullanmalarına da izin verilerek özgün çalışmalarına rehberlik edilir.

▪ Süre bitiminde çocuklarla elde ettikleri ürünler hakkında sohbet edilir.

OYUN SAATİ

Çocuklar daire şeklinde oturur. "Bugün hep beraber Merkez Bulmaca oynayacağız." denilerek oyunun nasıl oynanacağı anlatılır. ▪ Gönüllü bir çocuk ebe olur ya da çocuklardan biri ebe seçilir ve odadan dışarı çıkarılır.

▪ Diğer çocuklarla birlikte öğrenme merkezlerinden birisi seçilir. Ayrıca herkes bir müzik enstrümanı seçer.

▪ Ebe sınıfa çağrılır ve seçilen merkezi bulması istenir. İpucu olarak, ebe belirlenen öğrenme merkezine yaklaştığında herkes enstrümanını hızlı tempoda çalar; uzaklaştığındaysa tempo zayıflatılır.

▪ Oyun bu şekilde sırayla bütün çocuklar ebe olacak şekilde sürdürülür

ANADİLİ ETKİNLİĞİ :Seçtiğimiz hikayeyi okuyoruz.Hikaye bitiminde soru cevap şeklinde çocuklarla sohbet ediyoruz.Okulum adlı şiiri öğreniyoruz.

"Köşe Bulmaca Oyunu" isimli oyun etkinliği






4 EYLÜL 2014

6 YAŞ 2014 EYLÜL PROGRAMI




GÜNE BAŞLAMA ZAMANI:Çocuklar çember şeklinde oturmaları sağlanarak gün içersinde yapacağımız etkinliklerin bilgisi paylaşılır.

BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ ANADİLİ OYUN ETKİNLİĞİ Daire şeklinde dizilen minderlere oturulur. ▪ "Ben Büyüdüm" adlı parmak kuklası oyununun sözleri söylenir. Hareketleri çocuklar kendileri belirler. ▪ Parmak oyununun ardından "Arkadaşımı Tanıyorum" adlı oyun oynanır. ▪ Çocuklara oyunun kuralları anlatılır: Elinde top bulunan çocuk kendi adını ve topu atacağı arkadaşının adını, "Benim adım Ali senin adın Ahmet!" şeklinde söyler ve topu arkadaşına atar. ▪ Oyun, bütün çocuklar birbirlerinin isimlerini söyleyerek top atana kadar sürdürülür.

SANAT ETKİNLİĞİ▪ Masalara yönlendirilen çocuklara kâğıttan köpek yapacakları söylenir. ▪ Önceden hazırlanmış kare şeklindeki el işi kâğıtları dağıtılır ve çocuklara yapılan örneği dikkatle izlemeleri söylenir. ▪ Kare el işi kâğıdı üçgen şeklinde katlanır sonra kenarlardan da katlanarak köpeğin kulakları oluşturulur. ▪ Çocuklardan ellerindeki kâğıtları örnekteki gibi katlamaları istenir. ▪ Oynar göz ya da düğme gibi malzemelerle köpekler süslenir.

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK:Kırmızı renkli varlıkların isimlerini söylüyoruz.Çevremizdeki kırmızı renkli varlıkları buluyoruz.

MÜZİK ETKİNLİĞİ:Ritm aletlerini kullanarak müzik oluşturuyoruz


GÜNE BAŞLAMA ZAMANI:Çocuklar çember şeklinde oturmaları sağlanarak gün içersinde yapacağımız etkinliklerin bilgisi paylaşılır.

OYUN SAATİ: Çocuklara oyun hamurları dağıtılır. Çocuklar oyun hamurlarını kullanarak oyun oynarlar. Oyun sırasında hamurun özellikleri hakkında sohbet edilir ve yumuşaklığı, rengi, kolay şekil alması, kayganlığı vs. üzerinde durulur. Oyun zamanı bitince çocuklar ortalığı toplarlar.

BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ FEN ANADİLİ ETKİNLİĞİ: ▪DENEY malzemeleri çocuklarla birlikte hazırlandıktan sonra etkinlik başlatılır.

▪ Bir bardak sütün üstüne mürekkep damlatılır. Sütün yüzeyinde kalan mürekkep çocuklarla incelenir.

▪ Ardından bu mürekkebin üzerine bir damla sıvı sabun damlatılır. Mürekkebin dağıldığı gözlemlenir.

▪ Çocuklara sıvı sabunun mürekkebi neden dağıttığı yalın bir dille açıklanır.

▪ Deneyin ardından temizlik için sabun kullanmanın gerekliliği hakkında sohbet edilir.

SANAT ETKİNLİĞİ:Çocuklara gazete kâğıtları dağıtılır. Bunları istedikleri gibi yırtabilecekleri söylenir. ▪ Çocuklardan yırttıkları parçaları katlayarak ya da birleştirerek farklı nesnelere benzetmeleri istenir. ▪ Daha sonra her çocuğun oluşturduğu şeklin neye benzediğine dair tahmin etme oyunu oynanır ve beğenilen şekiller hep birlikte panoya asılır.

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK: Afiş üzerinden görsel okuma etkinliği yapıyoruz. Afiş, çocuklarla birlikte incelenir ve aşağıdaki gibi sorular sorularak çocukların yorum yapması istenir: ▪ Çocuk elini neden yıkıyor▪ Sırtında çanta olan çocuk nereye gidiyor? ▪ Resimdeki çocuğun çantasında ne olabilir? Koyunlar ne ile beslenir.

▪ Koyunlar ne ile beslenir?





5 EYLÜL 2014


8 EYLÜL 2014




GÜNE BAŞLAMA ZAMANI.:Sınıfa gelen çocuklarla tek tek selamlaşılır.Daire şeklinde oturularak Hafta sonu çocukların neler yaptıkları hakkında sohbet edilir. O gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir.

BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ ANADİLİ OYUN ETKİNLİĞİ:▪ Büyük ve küçük legolar birbirine karışmayacak şekilde yere dökülür. ▪ Legolar arasındaki boyut farkına dikkat çekilir ve çocukların, legoları kullanarak istediklerini yapmalarına izin verilir. ▪ Bir süre sonra çocuklar minderlere yönlendirilir ve el kuklası ile aşağıdaki öykü anlatılır. ▪ Anlatımın ardından çocuklarla öykü hakkında sohbet edilir. etkinlik bitiminde legolar hep birlikte toplanır ve yerine yerleştirilir.

GÜZEL OKULUM Sınıfımızda Selen adında bir arkadaşımız vardı. Okula başlayalı bir hafta olmasına rağmen her gün ağlıyordu. Ben, "Arkadaşım, neden ağlıyorsun?" diye sorarak yanına oturdum. Selen, "Burası bilmediğim bir yer ve kimse benimle oynamıyor, oyuncaklarını paylaşmıyor!" dedi. Arkadaşımın elinden tuttum. Onunla oyuncaklarımı paylaştım. Artık Selen ağlamıyordu. Çok mutluydu ve bana sarılarak "Canım arkadaşım, iyi ki varsın." dedi. O günden sonra diğer çocuklar da oyuncaklarını Selen ile paylaştılar, Çocuklarla okulları hakkında sohbet edilir.

SANAT ETKİNLİĞİ:Çocuklara hayellerindeki okulda nelerin olmasını istedikleri sorulur.Çocuklardan hayallerindeki okulu anlatan bir resim yapmaları istenir.Tamamlanan resimler hakkında sohbet edilir ve çocukların yorumları alınır

▪ Derlenen yorumlar resim kâğıtlarına küçük notlar şeklinde yazılır.

▪ Resimler panoda sergilenir.



SCAMPER ÇALIŞMASI:Kediler neden 4 ayak üstüne düşer




GÜNE BAŞLAMA ZAMANI: Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir.

OYUN SAATİ:Hep beraber evcilik oyunu oynanacağı söylenir. Sırayla çocuklara hangi rolde olmak istedikleri sorulur. Eğitimci de kendine bir rol belirler ve oyun esnasında çocuklara müdahale etmeden oyuna katılır. Etkinlik sonunda çocuklar sınıfı toplarlar.

SANAT ETKİNLİĞİ:Okul figürü yer alan etkinlik kâğıdı çocuklara dağıtılır ve "Okulumuzu istediğimiz renklere boyayalım." denilir. ▪ Boyama tamamlandıktan sonra "Herkes kendi okulunda ne olmasını istiyorsa onu boya kalemleriyle çalışabilir." denilerek çocuklar serbest çizim ve boyama çalışması için yönlendirilir. ▪ Tamamlanan etkinlik kâğıtları ve serbest boyama çalışmaları hakkında sohbet edilir ve çocukların tercihiyle belirlenen çaışmalar panoya asılır.

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK :Sağ-sol, 1-20 arası sayılar, açık-kapalı kavramlarını tekrar ediyoruz.

GEMS ACTİVİTE:1 DEN 20 ye kadar sayıları kartlar kullanarak kavrıyoruz.

ANADİLİ ETKİNLİĞİ.Okulum adlı şiirİ tekrar ediyoruz.Ellerim parmaklarım parmak oyununu oynuyoruz.Hikayemizi okuyup sohbet ediyoruz.



9 EYLÜL 2014

6 YAŞ 2014 EYLÜL PROGRAMI



GÜNE BAŞLAMA ZAMANI Çocuklardan çember şeklinde dizilmiş minderlere oturmaları istenir. Gün içersinde neler yapılacağının bilgisi verilir.

BİRLEŞTİRİLMİŞ ANADİLİ VE MÜZİK ETKİNLİĞİ

"Sizce iyilik yapmak ne demektir?" şeklinde bir soru yöneltir. Çocukların görüşleri hakkında aralarında sohbet etmelerine izin verilir.

▪ Sonra, "Bugün sizinle birer iyilik arkadaşı seçeceğiz." denilerek açıklamalarda bulunulur: "Herkesin bir iyilik arkadaşı olacak ama kimse iyilik arkadaşının kim olduğunu söylemeyecek. Herkes günün sonunda iyilik arkadaşının kim olduğunu tahmin edecek. Peki, iyilik arkadaşları ne yapacak? İyilik arkadaşı, arkadaşına yardım edecek. Bir ihtiyacı olduğunda ona destek olacak."

▪ Çocuklar tek tek çağrılır ve "iyilik arkadaşı"nın ismi kulağına fısıldanır. Ardından "İyilik Yap, İyilik Bul" isimli şarkı (Söz - Müzik: Muammer Sun) önce tek başına sonra hep birlikte söylenir. ▪ Günün sonunda çocuklardan iyilik arkadaşlarının kim olduğunu tek tek söylemeleri istenir. ▪ Çocuk arkadaşının ismini söylerken yaptığı bir resmi ona hediye eder. ▪ Hediyeyi alan öğrenciye, "Bugün arkadaşının sana ne gibi iyilikler yaptığını fark edebildin mi? Neler yapmıştı?" şeklinde sorular yöneltilir



SANAT ETKİNLİĞİ. "Sizce boya kalemleri olmadan resim yapabilir miyiz?" sorusuyla çocukların ilgisi çekilir.

▪ "Parmaklarımızı kalem gibi kullanarak da resim yapabiliriz." denilerek parmak boyası kullanımı uygulamalı olarak gösterilir.

▪ "Parmağımı boyaya batırıyorum, sonra kâğıda sürüyorum ve dilediğim gibi resim yapıyorum" denilerek nasıl çalışılacağı, parmağın kullanılacağı, nelere dikkat edileceği anlatılır. Ortaya çikan resimler panoda sergilenir

OYUN SAATİ Sınıfa belli aralıklarla minderler yerleştirilir. Müzik eşliğinde minderler üzerinden zıplama oyunu oynanır




10 EYLÜL 2014


11 EYLÜL 2014




Güne Başlama Zamanı

Öğrencilerle "Günaydın!" diyerek selamlaşılır. Küçük gruplar oluşturularak kısa sohbetler yapılır ve o günkü etkinlikler hakkında bilgi verilir



ANADİLİ ETKİNLİĞİ DRAMA "Hepimiz birer resim fırçasıyız ve bir kâğıdı boyayacağız." açıklamasının ardından şöyle devam edilir: "Haydi, bütün fırçalar ayağa kalksın ve kâğıtlarına doğru koşsun. Yavaş yavaş kâğıtlarımıza doğru ilerliyoruz. Şimdi daha hızlı koşuyoruz. Şimdi yavaşlıyoruz, şimdi tekrar hızlanıyoruz. Şimdi kâğıda zıplaya zıplaya ulaşalım. Şimdi kâğıdımızı boyamaya başlayalım. Şimdi kollarımızla kâğıdımızı boyayalım. Şimdi ellerimizle kâğıdımızı boyayalım. Şimdi parmaklarımızla kâğıdımızı boyayalım. Şimdi ayaklarımızla kâğıdımızı boyayalım. Şimdi topuklarımızla kâğıdımızı boyayalım. Şimdi sırtımızla kâğıdımızı boyayalım. Şimdi burnumuzla kâğıdımızı boyayalım. Şimdi saçlarımızla kâğıdımızı boyayalım. Şimdi sırt üstü yatalım ve ayaklarımızla gökyüzüne bir güneş çizelim. Artık bacaklarımızı uzatalım ve eserimizi seyredelim." ▪ Etkinliğin ikinci aşamasında, "Şimdi herkes bana, çizdiği resmi anlatsın." denir. Çocuklar drama etkinliğinde yaptıklarını ve düşündüklerini söyleyerek duygularını paylaşırlar. ▪ Son olarak çocuklar anlattıkları resimleri kâğıt üzerine aktarmaları için masalara yönlendirilir

SANAT ETKİNLİĞİ :Çocuklara elmanın rengi ve şekli ile ilgili sorular yöneltilir. Gelen cevaplar doğrultusunda renkler hakkında sohbet edilir. Ardından "Elmayı en bilinen rengine uygun şekilde boyayalım." denilerek, çocukların elma figürünü kırmızıya boyamalarına rehberlik edilir. ▪ Boyama tamamlandıktan sonra, "Sınıfımızdaki kırmızı nesnelerin adını söyler misiniz?" diye sorulur. ▪ Etkinlik bitiminde boyanan elmalar panoda sergilenir.

GEMS AKTİVİTESİ: Boncuklar yardımı ile toplama yapıyoruz.



GÜNE BAŞLAMA SAATİ:Çocuklar daire şeklinde oturur Günün plan ve programı hakkında sohbet edilir.

ANADİLİ ETKİNLİĞİ: Kediler hakkında neler bildiklerini sorarak cevapları dinlenir.Kediler ile ilgili görseller incelenir Kedi tekerlemesini öğreniyoruz .Çocuklar minderlere yönlendirilir. "Şimdi duygularımız hakkında konuşacağız, hazır mısınız?" denilerek dikkatleri çekilir. Çocuklara duyguları ifade eden Kavram Kartları birer birer gösterilir. Kartlarda mutlu, üzgün, kızgın, şaşkın, korkmuş ifadeli resimler yer alır. ▪ Her bir kartın gösterimi sırasında "Bu kartta ne resmi görüyorsunuz? Sizce ne hissediyor olabilir? Peki, neden ötürü bu şekilde hissediyor olabilir?" şeklinde sorular yöneltilir. Çocukların görüşleri alınır ve görüşleri hakkında aralarında sohbet etmelerine izin verilir. Sonra, "Siz şu anda neler hissediyorsunuz? Duygunuzu resimle ya da sözlerle ifade eder misiniz?" soruları sorulur ve bu sorular hakkında sohbet edilir.

SANAT ETKİNLİĞİ Çocuklara, önceden beyaz mum ya da beyaz pastel boya ile beyaz resim kâğıtlarına çizilen resimler dağıtılır. ▪ "Bu kâğıtlarda gizemli resimler var. Sulu boya ile kâğıtları fazla bastırmadan boyadığınızda bu resimleri göreceksiniz." denilir. ▪ Çocuklar masalara su kaplarını ve sulu boyaları yerleştirilmeleri için görevlendirilir. Hazırlıklar bitince sulu boya ve resim fırçasının nasıl kullanılacağı uygulamalı bir şekilde gösterilir. ▪ Beyaz mum ya da beyaz pastel boya ile önceden boyanmış yerler boya tutmayacağından, çocukların kâğıdın kalan kısımlarını boyamalarıyla resimler ortaya çıkacaktır. ▪ Yapılan çalışmalar kuruyunca panoda sergilenir

GEMS AKTİVİTESİ: Legolarla çıkarma işlemi yapıyoruz.



12 EYLÜL 2014

6 YAŞ 2014 EYLÜL PROGRAMI




GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir.

GEMS AKTİVİTE:Köpük bardaklar kullanılarak sayı eşleştirmesi yapıyoruz

ANADİLİ ETKİNLİĞİ Çocuklarla uymamız gereken kurallar hakkında sohbet edelir. Öğretmen “Çocuklar hepimizin sorumlulukları vardır. Ben bir öğretmenim benim sorumluluğum her gün zamanında okula gelmek ve öğrencilerimin yeni bilgiler öğrenmelerine yardımcı olmaktır.” diyerek sorumluluk konusunda karşılıklı sohbet başlatır. Sınıf içindeki ve dışındaki sorumluluklarımız konuşulur. Sınıfta oyun oynadıktan sonra oyuncakları yerine koymamız gerektiği, oyuncaklarımız arkadaşlarımızla paylaşmamız gerektiği, konuşmak için izin almamız gerektiği gibi kurallar anlatılır ve birkaç tane bilmece sorulur.Bilmeceler tahtaya ipucu resimler çizilerek sorulur. Her çocuğun cevap vermesine fırsat verilir. Doğru cevap veren öğrenciler alkışlanır.

Karası var beyazı var Ne yazsa aklında tutar(Tahta Bir kovanda bin arı Bini çalışkan arı Balları baldan tatlı Canları candan tatlı(Öğretmen veÖğrenciler)Bilmecelerin ardından bir hikaye seçilerek anlatılır.

SANAT ETKİNLİĞİ Çocuklara renkli kağıtlar dağıtılır. Renkli kağıtları katlanarak okul etkinliği yapmaları için rehberlik edelir. Çocukların okul modellerini çeşitli malzemeler kullanarak tamamlamalarını istenir. ( Yapıştırıcı,pullar,boyalar vb.)Tamamlanan etkinlikler panoda sergilenir.

OYUN ETKİNLİĞİ Çocuklarla “Koş-Yürü-Dur” adlı tanışma ve ısınma oyunu oynanır. Öğrencilere odada yürümeleri söylenir. Seçtiği bir zamanlama ile “Koş yürü, dur, yavaş yürü” komutları verilir. Öğrencilere birbirlerine dokunmadan, konuşmadan sadece birbirlerinin gözlerine bakarak yürümelerini söylenir. Sonra arkadaşının burnuna dokunup ona “merhaba” demesini söylenir. Sonra karışık olarak birbirlerine dokunmadan, konuşmadan yürümeleri gerektiğini söylenir. Biraz yürüdükten sonra durmalarını ve arkadaşına sarılmalarını ve ona adını söylemesi istenir.Drama sonunda çocuklarla neler hissettikleri hakkında sohbet edilir.

ona adını söylemesi istenir. Sonra tekrar koşmaları ve durmaları söylenir.

Dramatizasyon sonunda çocuklarla etkinlik sırasında neler hissettikleri ile ilgili

sohbet edilir

SANAT ETKİNLİĞİ






15 EYLÜL 2014


16 EYLÜL 2014



GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir.

GEMS AKTİVİTE: Ruloları kullanarak sayı kadar ponpon atarak sayma çalışması yapıyoruz.

ANADİLİ ETKİNLİĞİ Çocuklar “Vuralım Küçük Elleri” tekerlemesini söyletilir. Çocukların tekrar etmesine rehberlik edilir. Vuralım, vuralım, küçük elleri / Çevirelim, çevirelim, değirmenleri.Yaşasın, yaşasın küçük çocuklar. / Her zaman her yerde, uslu dururlar hey! Çocuklara okulun kuralları, arkadaşlık paylaşma, temizlik ve toplama kuralları hakkında sohbet edilir. Sohbetin ardından konu ile ilgili bir hikaye seçilerek anlatılır.

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK Kitabımızın ilgili sayfasını tamamlıyoruz. afiş üzerinden görsel okuma etkinliği yapılabilir. Afiş, çocuklarla birlikte incelenir ve aşağıdaki gibi sorular sorularak çocukların yorum yapması istenir:

▪ Hangi çocuğun başına meyve düşüyor?

▪ Topun şekli nedir?

▪ Elmalar ne renktir?

▪ Bankta oturan çocuk ne yapıyor?

SANAT ETKİNLİĞİ Çocuklar masalara alınır. Ardından kıvamı katı olarak hazırlanmış parmak boyaları poşetlerin içine konulur. Poşetin üzerine minik bir delik açılır. Poşet sıkıştırılarak deliklerden kâğıtların üzerine boya fışkırtılır. Çocuklar fışkıran boyalarla kâğıt üzerine özgün şekiller oluştururlar.



GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir

ANADİLİ ETKİNLİĞİ Ayın bitkisi üzüm hakkında sohbet edilir. Üzüm çeşitleri ve yararları akıllı tahta yardımıyla izliyoruz .Evden getirilen kitaplarımı zı okuyoruz.

OYUN SAATİ Çocuklara „Tavşan Kaç‟ oyununu oynayacaklarını söyler. Oyunu anlatır. Çocuklar tavşanlar ve tilkiler olarak iki gruba ayrılırlar. Tavşanların başına bir anne tavşan seçilir. Tilkilerin kenarda bir evi olur ve saklanırlar. Anne tavşan çocuklarını geziye çıkarır ve tilkilerin evine doğru ilerler. Anne tavşan tilkilere iyice yaklaşınca „Koş Tavşan Koş‟ diye bağırır. Tavşanlar koşmaya başlarlar, yakalananlar tilki olur

SANAT ETKİNLİĞİ Ayın bitkisi üzümle ilgili proje çalışmamızı yapıyoruz.

MÜZİK ETKİNLİĞİ Okuluma başladım adlı şarkı tef eşliğinde söylenir.

GEMS AKTİVİTE OKUMA YAZMA HAZIRLIK Sınıfımızdaki legoları kullanarak sayma çalışması yapıyoruz.Kitabimızın ilgili sayfasını tamamlıyoruz.



17 EYLÜL 2014

6 YAŞ 2014 EYLÜL PROGRAMI




GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir

ANADİLİ ETKİNLİĞİ Atatürk’ü tanıyoruz Hayatı hakkında sohbet edip bilgilerimizi tazeliyoruz.1881 de bir çpcuk doğdu adlı şiiri okuyoruz.Atatürk’ün hayatı ile ilgili yazıyı okuyup sohbet ediyoruz

SANAT ETKİNLİĞİ PROJE ÇALIŞMASI Atatürk köşesi hazırlıyoruz.

OKUMA YAZMA HAZIRLIK Kitabımızın okul çalışanları ile ilgili eşleştirme çalışmasını tamamlıyoruz.GEMS AKTİVİTE Boncuklarla TOPLAMA yapıyoruz

MÜZİK ETKİNLİĞİ Ritm aletleri kullanarak ritm çalışması yapıyoruz.Öğrendiğimiz şarkıları tekrar ediyoruz.

OYUN SAATİ Yayaların ve taşıtların uyması gereken kurallar sorularak Trafik kuralları hakkında sorulu cevaplı sohbet edilir.

▪ Trafik oyunu oynanacağı söylenir ve çocuklar üç gruba ayrılır. Bazı çocuklardan trafik kurallarına uygun, bazı çocuklardan da kurallara aykırı şekilde hareket etmeleri istenir. Üçüncü grup ise diğer arkadaşlarını izleyecektir. Oyun bittikten sonra izleyici çocuklardan, arkadaşlarının yanlış ve doğru davranışları hakkında konuşmaları istenir. Çocuklar zeminde tuvalet kâğıdıyla oluşturulan şeritlerin üzerinde sıra olurlar. Trafik lambasında yanan ışığın rengi söylenerek çocukların yolu geçmesi ya da beklemesi istenir.

Çocuklar trafik ışıklarına uygun olarak hareket ederler.







18 EYLÜL 2014


19 EYLÜL 2014



GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir

ANADİLİ ETKİNLİĞİ Çocuklar hilal şeklinde dizilmiş minderlere otururlar.

▪ Çocuklara, işlenerek kullanılır duruma getirilmiş hayvan postuna deri denildiği bilgisi verilir ve deriden yapılmış eşyalar hakkında sohbet edilir. ▪ Çocuklara “Yaşlı Eşek“ isimli hikâye anlatılır ve "Sizce hikâyenin devamında ne oldu?" diye sorularak çocukların hayal güçlerini harekete geçirmelerine fırsat verilir. .

YAŞLI EŞEK

Sahibine yardımcı olmayı seven bir eşek vardı. Ne yazık ki yaşlandığı için çabucak yoruluyordu. Eskisi gibi sahibiyle birlikte ormana gidip odunları sırtına alsa da odunları taşımakta zorlanıyor hatta yere düşürüyordu. Eşeğin sahibi hem eşeğinin hâline üzülüyor hem de odunları nasıl taşıyacağını düşünüyordu. Derken eşeğin sahibinin aklına bir fikir geldi....

SANAT ETKİNLİĞİ Masalarda yerlerini alan çocuklara kese kâğıdı ve pastel boyalar dağıtılır. ▪ Çocuklara ellerindeki malzemelerle neler yapabilecekleri sorulur. ▪ Alınan cevaplardan sonra tavşan yapılacağı söylenir ve nasıl yapılacağı hakkında çocuklara açıklama yapılır. ▪ Çocuklar istedikleri kese kâğıtlarını boyar ve oynayan gözler takılarak tavşan kuklası tamamlanır.▪ Tamamlanan kuklalar sınıf panosunda sergilenir

SANAT ETKİNLİĞİ




GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir

ANADİLİ ETKİNLİĞİ Çocuklara, “Düşme ya da çarpma sonucunda yaralandığımızda ne yapmalıyız?”, “Okulda böyle bir durumla karşılaşırsak nasıl hareket etmeliyiz?", "Kimden yardım istemeliyiz?” gibi sorular sorulur.

▪ Bu durumlarda ilk müdahale için kullanılacak ilk yardım malzemeleri ana hatlarıyla tanıtılır ve kullanımları hakkında sohbet edilir.

OYUN SAATİ El ele tutuşulup bir halka oluşturulur. "Gözlerimizi kapatıp vücudumuzun bir kalem olduğunu düşünelim." denir. Çocuklara vücutlarını hareket ettirerek daire, üçgen, kare ve dikdörtgen oluşturmaları söylenir. Çocuklar etkinliğe müzik eşliğinde dans ederek devam ederler.

SANAT ETKİNLİĞİ Çocuklar etkinlik için davet edilir. Masaya renkli boncuklar ve tahta çubuklar yerleştirilir. ▪ Çocuklara, “Masadaki malzemelerle neler yapabiliriz?” diye sorulur. Çocuklara abaküs yapımı ile ilgili bilgi verilir. Her çocuğa ip ve boncuklar dağıtılır. Çocuklar boncukları ipe dizerler. Hazırlanan ipler rehberlik edilerek tahta çubuklara takılır.Tamamlanan ürünler sınıfta sergilen ir

FEN ETKİNLİĞİ DENEY Masaya şişe, sirke, karbonat ve mum yerleştirilir. Mum yakılır ve sirke dolu şişeye karbonat dökülüp muma doğru yaklaştırılır. Ortaya çıkan gazın mumu söndürdüğü görülür. Etkinlik tüm aşamalarıyla anlatılır ve çocukların sorularına yanıt verilirGönüllü çocuklar deneyi tekrarlayabilirler.



22 EYLÜL 2014

6 YAŞ 2014 EYLÜL PROGRAMI




GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir

ANADİLİ ETKİNLİĞİ ETKİNLİĞİ Çocuklara aile hakkında sorular yöneltilir. Her çocuğun fotoğraflarla ailesini tanıtması istenir. Çocuklardan evlerini, aile bireylerini, isimlerini, görev ve sorumluluklarını, ailede uyulması gereken kuralları açıklamaları istenir. Aile kimlerden oluşur? Sizin ailenizde kimler var? Alınan cevaplar doğrultusunda çocuklara aile hakkında bilgiler verilir. Ailem adlı şiir tekrarlanarak söylenir

MÜZİK ETKİNLİĞİ DVD'de yer alan "Ambara Vurdum Bir Tekme" isimli şarkı dinlenir. Şarkının sözleri dramatize edilerek sergilenir ve çocuklarla birlikte tekrar edilir.Çocuklar müzik enstrümanlarını alarak ritim tutarlar. İsteyen çocuk şarkıyı tek başına arkadaşlarının önünde söyler.

BİRLEŞTİRİLMİŞ OKUMA YAZMA VE OYUN

GEMS AKTİVİTE Kavram Kartları'ndaki sayı kartları kullanılarak 0'dan 10'a kadar ileriye ve geriye doğru ritmik sayma etkinliği yapılır. Küçük kâğıtlara 1'den 10'a kadar rakamlar yazılır ve bir kutunun içine konulur. Herkesin kutudan bir kâğıt çekmesi ve kâğıdında yazan rakam kadar nesneyi bulup masasına getirmesi gerektiği açıklanır. "Başla!" komutu verilerek etkinliğe geçilir. Belli bir süre sonra herkesten yerine oturması istenir. Çocuklara ne kadar nesne topladıkları ve bu nesnelerin birbirlerinden farklı mı yoksa birbiriyle aynı mı oldukları sorulur.




23 EYLÜL 2014


24 EYLÜL 2014




GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir

ANADİLİ ETKİNLİĞİ Sağım solum isimli parmak oyununu oynuyoruz.Hikayemizi okuyoruz. Bu benim sağ elim, onu böyle kaldırırım. (Sağ el kaldırılır.) Bu ise sol elim, onunla da gökyüzünü tutarım. (Sol el kaldırılır.) Sağ elim, sol elime dikkatle bakar, (Eller avuçlar açılıp karşılıklı tutulur.) İşte böyle “şak şak şak” yaparlar. (Üç kez el çırpılır.)



BİRLEŞTİRİLMİŞ HAREKET VE OYUN ETKİNLİĞİ Kavram Kartları kullanılarak sağ ve sol kavramları hatırlatılır.İki grup oluşturulur ve çocuklar belirlenen bir çizginin üzerinde karşılıklı olarak tek sıra hâlinde dizilirler. "Sağınıza dönün.", "Solunuza dönün.", "Sağa bir adım atın.", "Sola bir adım atın.", "Sağa bir adım sıçrayın.", "Sola çift adım sıçrayın." şeklinde hareket yönergeleri verilir. Birinci grubun sol eliyle, ikinci grubun sağ eliyle uzanarak erişebileceği mesafeye oldukça yakın çeşitli nesneler yerleştirilir. Çocuklar bulundukları gruba bağlı olarak sağ ya da sol ellerini kullanarak ama çizgiyi aşmadan nesneleri yakalamaya çalışırlar. Grupların ellerini değiştirmesiyle etkinlik sürdürülür

SANAT ETKİNLİĞİ Her çocuk için üzerinde tavuk resmi bulunan etkinlik kâğıdı, fon kartonu, bulgur, saman parçaları, makas ve yapıştırıcıyla birlikte çocuklara dağıtılır ▪ Çocuklar tavuk resmini kesip fon kartonlarına yapıştırmaları için yönlendirilir. ▪ Çocuklardan resmin üzerindeki uygun yerlere yapıştırıcı sürerek önce bulgurları sonra da tavuğun yumurtaları için samanları yapıştırmaları söylenir. ▪ Son olarak tuz seramiği ile tavuğun yumurtaları yapılır ve onlar da yapıştırılır. Tamamlanan ürünler panoya asılarak sergilenir.






GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur.O gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir.

ANADİLİ ETKİNLİĞİ

Sohbetin ardından Çevre temizliği ve çöplerin doğru şekilde toplanması hakkında sohbet edilir. Geri dönüşüm kavramı hakkında bilgi verilir. Geri dönüşüme verilebilecek atık grupları hakkında konuşulur. Çöpçü ve çöp kovası bilmeceleri sorulur. Çocuklara, “Çöp Kovası” isimli şiiri okunur ve şiirin sözleri hep birlikte tekrar edilir.

BİLMECE

Elinde kürek ile süpürge / Çöpleri toplar gide gele (Çöpçü)

Dökülmez sağa sola, kokmaz doğa / Çöpler zamanında içime atılınca. (Çöp kovası)

ÇÖP KUTUSU

Çevrede çöp bırakmam İçime alırım hepsini Örterim üstünü kötü kokuların

Temizlerim çevrey i İnsanlar yardım eder bana Çöpleri toplamamda

Topladıklarımı veririm ben Çöp kamyonuna

BİRLEŞTİRİLMİŞ OKUMA YAZMA OYUN ETKİNLİĞİ Çocuklar etkinlik için minderlere davet edilir ve çember şeklinde oturmaları istenir. Eşleştirme Kartları dağıtılır ve çocuklara doğru eşleştirmeleri yapmaları söylenir. Eşleri saklı malzemeler çemberin ortasına konur. Nesnelerin isimleri ve ne işe yaradıkları hakkında sohbet edilir. Çocuklara, "Siz gelmeden bu eşyaların eşlerini sınıfta bir yerlere sakladım. Onları bulabilir misiniz?" diye sorulur. En fazla eş bulan çocuk oyunu kazanır.

SANAT ETKİNLİĞİ

OKUMA YAZMA HAZIRLIK GEMS AKTİVİTESİ Nesnelerle çıkarma yapıyoruz.Çizgileri ok yönünde birleştiriyoruz.

25 EYLÜL 2014

6 YAŞ 2014 EYLÜL PROGRAMI




GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir

ANADİLİ ETKİNLİĞİ



Çocuklar, dan bir problem durumunda ne yapabileceklerini düşünmeleri ve cevap vermeleri istenir. Bunun için şu tarz bir örnek olay anlatılır.“Diyelim ki bir tiyatro oyununda oyuncusunuz. Oyun sırasında bir arkadaşınızın ayağı yanlışlıkla kıyafetinizin ucuna takılıyor ve kıyafetiniz yırtılıp zarar görüyor. Tam da oyunun sonuna yaklaşmışsınız ve rolünüzün öneminden dolayı sahneden ayrılmanız da mümkün değil. Oyunun sonuna kadar sahnede kalmanız gerekiyor. Ne yapardınız? Nasıl bir çözüm bulurdunuz?”

▪ Her çocuk bulduğu çözümü söyler ve arkadaşlarıyla çözümü hakkında görüş alışverişinde bulunur.▪ Sohbet bittikten sonra örnek olaya ilişkin çocukların en beğendikleri çözüm önerisini yansıtan bir drama yapılır.▪ Drama değerlendirilerek etkinlik sonlandırılır.









OYUN ETKİNLİĞİ Tebeşirle yere düz bir çizgi çizilir. Çizginin bir tarafı sıcak, diğer tarafı soğuk olarak kabul edilir. Sınıftaki çocuklar iki gruba denildiğinde tüm çocuklar sıcak; soğuk denildiğinde tüm çocuklar soğuk tarafa geçer. Bazen hızlı ve arka arkaya yönerge verilerek çocuklar şaşırtılır; yanan çocuklar oyundan çıkar. ▪ Grupta tek bir çocuk kalana kadar etkinliğe devam edilir. Sonra ikinci gruba geçilir, ikinci grupta da tek bir çocuk kalana kadar oyuna devam edilir.




26 EYLÜL 2014


29 EYLÜL 2014




GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir

ANADİLİ ETKİNLİĞİ Kukla Sahnesi uygun şekilde konumlandırılarak etkinliğe hazır hâle getirilir.

▪ Çocuklar el kuklalarını seçmeleri için yönlendirilir.

▪ Çocuklar sırayla Kukla Sahnesi'nin arkasına geçerek istedikleri bir konu ya da olayı kuklaları ile sunarlar.

▪ Diğer çocuklar Kukla Sahnesi'nin önünde minderler üzerinde oturup sıralarını beklerler. Bu arada sunum yapan arkadaşlarına sorular sorarlar. ▪ Öğrencilerin tamamı sunumunu yapana kadar etkinlik devam eder.

SANAT ETKİNLİĞİ Çocuklar masalara alınır. Ardından kıvamı katı olarak hazırlanmış parmak boyaları poşetlerin içine konulur. Poşetin üzerine minik bir delik açılır. Poşet sıkıştırılarak deliklerden kâğıtların üzerine boya fışkırtılır. Çocuklar fışkıran boyalarla kâğıt üzerine özgün şekiller oluştururlar.

BİRLEŞTİRİLMİŞ OKUMA YAZMA OYUN ETKİNLİĞİ :Etkinliğe giriş için şöyle bir yönerge verilir: “Bir at çiftliğinde her birimiz bir at olduğumuzu hayal edelim. Birazdan kır gezintisine çıkacağız ama önce karnımızı doyuralım, önümüzdeki otları yiyelim.” Minderler toplanır ve hep beraber kır gezintisine çıkıldığı hayal edilir. "Atlar yavaş yavaş yürüyorlar, atlar bir süre sonra hızlanmaya başlıyor, hızlı yürüyen atlar öne geçiyorlar. Birazdaha hızlanıyorlar, biraz daha hızlanıyorlar, atlar koşmaya başlıyor, hızlı koşuyorlar, en hızlı koşan atlar öne geçiyor." şeklinde yönergeler verilerek yavaş-hızlı kavramı işlenir.




GÜNE BAŞLAMA SAATİ Çocuklar, "Günaydın!" denilerek güler yüzle karşılanır daire şeklinde oturulur ve kendilerini nasıl hissettikleri sorulur. Sohbetin ardından o gün yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilir

OYUN ETKİNLİĞİ:Çocuklar, yüzleri daireye dönük biçimde aralıklarla dairenin dışında yan yana dizilirler. ▪ Şu şekilde yönerge verilir: "Çocuklar ortada bir deniz var. Ben 'Denize!' dersem herkes denizin içine çift ayakla ya da tek ayakla atlayacak. 'Sahile!' dediğim zaman da çizgiye basmadan sahile sıçrayacaksınız, yani çizginin dışına çıkacaksınız. Yanılanlar elenecektir." ▪ Bir kaç kez deneme yapılır ve oyuna geçilir. ▪ Çocukların reflekslerini geliştirmeleri için çocuklar sahilde iken tekrar sahile, denizde iken tekrar denize denir ve yanılan çocuklar daireden çıkarlar. Oyun tek bir çocuk kalana kadar devam eder. ▪ Oyun tamamlandıktan sonra değerlendirmesi yapılır ve bir süre dinlenilir.

SANAT ETKİNLİĞİ Büyük boy bir fon kartonu ve pipetler masanın ortasına konulur. Çocuklardan birine görev verilir ve sulu boyalar dağıtılır. Çocuklara, sulu boyanın renklerini sulandırdıktan sonra fırçayı bandırıp kartona büyük bir damla olacak şekilde bırakılacağı sonra da pipetle damlanın üzerine üfleneceği söylenir. ▪ Hareket birkaç kez gösterilir ve çocuklardan da aynı şeyi yapmaları istenir. Tamamlanan ürünler panoya asılır ve sergilenir.

ANADİLİ ETKİNLİĞİ Çocuklara kırmızı meyveler hakkında "Bildiğiniz kırmızı meyveler hangileridir?", "Bu meyvelerin tatları, kokuları, dokuları nasıldır?" gibi sorular sorulur.▪ Kırmızı bir elma çocuklara gösterilerek, "Çocuklar bu elma size bir tekerleme söyleyecekmiş. Şimdi hep birlikte onu dinleyelim ve söylediklerini tekrar edelim." denir. Tekerleme çocuklar öğrenene kadar tekrar edilir.



30 EYLÜL 2014

6 YAŞ 2014 EYLÜL PROGRAMI



AİLEM ELLERİM PARMAKLARIM

Bilirsiniz hiçbirimiz. Evde yalnız değiliz. Sağ elimde 5 parmak sol elimde 5 parmak

Büyükanne, büyükbaba. Daha kim var acaba? Say bak say bak 1 2 3 4 5

Ha, ha buldum, buldum. Baba, oğul, anne, kız Hepsi eder 10 parmak sen de istersen say bak say bak

Ağabeyimiz, ablamız. Amca, teyze, halamız 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Bir soydan bir kandanız.

BEN BÜYÜDÜM Öğretmenim ben büyüdüm. Öğretmenim ben büyüdüm
Elbisemi giyebiliyorum.Annem yardım etmese de, Sen de öyle söylüyorsun
Ayakkabımı bağlıyorum. Mutlu olmam için bana
Öğretmenim ben büyüdüm. Sorumluluk veriyorsun
Telefona bakıyorum.
Babam zile bastığında,Kapıyı ben açıyorum


Öğretmenim ben büyüdüm..,Bazen toz da alıyorum.
Öğretmenim ben büyüdüm.Tek başıma uyuyorum.

Sabahları uyanınca,Yatağımı topluyorum.

Öğretmenim ben büyüdüm.


Sen de öyle söylüyorsun.
Mutlu olmam için bana,
Sorumluluk veriyorsun.
 

Kedi damdan atladı,
Apandisi patladı.
Onu gören kediler,
Birer birer saklandı.
Hastalanan kediyi küçük fareler,
Doktora götürdüler.
Kedinin yaptığı kötülüğe
İyilikle cevap verdiler 







AMBARA VURDUM BİR TEKME OKULUM (şiir) VURALIM VURALIM

Ambara vurdum bir tekme bir tekme Ben akıllı çocuğum Vuralım vuralım küçük elleri

Ambarın kapısı açıldı açıldı Ne güzeldir okulum Çevireli çevirelim değirmenleri

İnci de boncuk saçıldı saçıldı Kardeşimdir çocuklar Biz gideriz bahar sabahı

Limonu da böyle keserler keserler Burada çok mutluyum Bahçelerden toplarız gülleri

Suyunu da böyle sıkarlar sıkarlar Öğretmenim beni sever Yaşasın yaşasın küçük çocuklar

Çamaşırı böyle yıkarlar yıkarlar Benimle şarkı söyler Her zaman her zaman uslu dururlar

Çamaşırı böyle sıkarlar sıkarlar Oyun oynar dans eder

Çamaşırı böyle asarlar asarlar Burada çok mutluyum

Ütüyü de böyle yaparlar yaparlar





Yüklə 128,39 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin