Gemensamt seminarium



Yüklə 10,98 Kb.
tarix18.01.2019
ölçüsü10,98 Kb.
#101071

Gemensamt seminarium

Lördag 10:15 – 11:15
Verksamhetsinriktning 2014 och framåt
Andreas Hagström, SISU, beskriver det arbete som ligger framför oss för att vi på Förbundsårsmötet 2014 skall kunna fatta ett väl förankrat förslag för hur vi ska driva Svensk Friidrott framåt från 2014 fram till nästa decennium.

Parallella seminarier

Lördag 11:30 – 12:30
Trygga, säkra friidrottsmiljöer

Under slutet av 2011 uppdagades flera allvarliga exempel på hur barn och ungdomar farit illa och utnyttjats i sin friidrottsmiljö. Beslut togs om ett riktat värdegrundsarbete, och under hösten 2012 initierades ett projekt som ska ge Sveriges friidrottsföreningar redskap för att kunna erbjuda en verksamhet där medlemmarna ges möjlighet till idrottslig utveckling i trygga, säkra och delaktiga miljöer. På detta seminarium redovisar projektledaren Johan Andersson sitt arbete och två av de nya redskapen: En utbildning för friidrottsföräldrar och ett koncept där föreningen kan ’certifiera sin idrottsmiljö’ genom att diskutera värdegrund med styrelse, tränare och föräldrar.

Medverkande: Johan Andersson (Svensk Friidrott)
Arenaarrangemangens framtid

Vad innebär arrangemangen för svensk friidrott?

Svensk friidrott har flertalet publika arenatävlingar/galor på hög nivå. Under seminariet diskuteras dess roll för föreningar, distrikt och friidrotten i stort. Kan svensk friidrott tillsammans utveckla verksamheten och se till att arrangemangen finns kvar även i framtiden? Seminariet har fokus på möjlighet till tävlingstillfällen för våra aktiva, ekonomiska förutsättningar och marknadsföring av vår idrott.
Medverkande: Stephan Hammar (Svensk Friidrott) Pia Bosdotter Olson (Förbundsstyrelsen)
Långloppens utmaningar – fortsättning på förra årets seminarium

 Svensk Friidrott står inför stora utmaningar inom långloppsområdet. Hur tacklar vi en tuffare marknad? Hur behåller vi greppet om loppen? Framför allt, hur kan vi hjälpa våra föreningar till bättre arrangemang och hur fyller vi vårt tillstånd (vår långloppssanktion) med ett innehåll som är attraktivt?

Medverkande: Anders Albertsson och Andreas Thornell (Svensk Friidrott)

Projekt SkadeFri år 2013 och ny Medicinska Kommittén

Projekt ”SkadeFri” startade 2008, som ett samarbete mellan Linköpings Universitet och Svensk Friidrott, dess främsta syfte var att göra en första kartläggning av skadeförekomsten inom svensk elitfriidrott. Arbetet ledde till att Jenny Jacobsson skrev en avhandling som hon försvarade hösten 2012. Jenny Jacobsson kommer under det aktuella seminariet presentera var projektet befinner sig 2013.

Inrättandet av en ny Idrottsavdelning berör även den medicinska verksamheten i förbundet och en Medicinsk Kommitté (MK) har bildats. Jan Kowalski kommer presentera den nya MK organisation och dess verksamhetsinriktning samt presentera detaljer kring det nya friidrottsmedicinska kvalitétsregister och journalföringsprogram som introduceras i förbundet under 2013.

Medverkande: Jenny Jacobsson (Svensk Friidrott), Jan Kowalski (Förbundsstyrelsen)



Ungdomsrådets seminarium

Diskussioner kring konkreta frågeställningar gällande Ungdomsverksamheten i Friidrottssverige med utgång i material ifrån Ungdomskonferensen som hölls i Stockholm under hösten. Introduktion av Åke Westerlund.



Några av de områden som kommer tas upp till diskussion är:

  • Samarbete med andra idrotter

  • Anledningar till att ungdomar slutar, kan vi involvera ungdomar för att knyta dem närmre friidrotten?

  • Hur underlättar vi för ungdomar att engagera sig ytterligare inom friidrotten?


Medverkande: Åsa Jönsson och Linus Skjutar Apell (Ungdomsrådet) Daniel Bergin (Svensk Friidrott) och Åke Westerlund (Förbundsstyrelsen)
Yüklə 10,98 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin