Haftalik medya bülteni (11–18 ocak 2009)



Yüklə 77,69 Kb.
tarix01.06.2018
ölçüsü77,69 Kb.
#52383



HAFTALIK MEDYA GÜNDEMİ (02 ŞUBAT 2015 – 08 ŞUBAT 2015)
GÖRSEL BASIN


  • Oya Aydoğan: “Ekranda 49 Dizi Var”

Şubat ayının ilk haftasına başladık. Ocak ayı diziler için hiç fena geçmedi. Ama 2015 diziler için biraz eksik başladı. Interpress'ten Deniz Bağcı bir araştırma yapıp yollamış. Araştırma bize geçtiğimiz sezonun durumunu çok net gösteriyor. 2015'in Ocak ayında 10 televizyon kanalında 49 dizi ekrana geldi. Şimdi bu sayıya çok diyeniniz varsa, bundan önceki yıllarda en az 70 dizi yayınlanıyordu Anlayacağınız 2015'in başında diziler düşüşte... 5 ayda 31 dizi yayından kaldırıldı. Bu da son yılların rekoru. Ama önümüzde başlayacak 26 yeni dizi var. Bu da ayrı bir rekor. Yeni başlayacak diziler hangileri mi? En yakın zamanda başlayacakları hatırlatalım. Acil Servis, Aşk Yeniden, Sevdam Alabora, Asla Vazgeçmem, Beş Kardeş, Serçe Sarayı, Kara Kutu, Racon, Eve Dönüş, Milat ve Maral. Baksanıza sadece Şubat ayında 11 dizi başlıyor. Bizi yine yerli dizi dolu günler bekliyor.


  • En Çok ‘Karadayı’ Konuşuldu

2015 yılının ilk ayında yerli dizilerin haber yarışında en çok 'Karadayı' konuşuldu. Medya takip ajansı Interpress'in araştırmasına göre; Ocak ayında ekranda gösterilen 50'ye yakın yerli dizi hakkında 3 binden fazla haber yayınlandı. Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel'in başrollerini oynadığı 'Karadayı', 241 haberle zirveye yerleşti. İkinci sırada 'Poyraz Karayel' 139 haberle yer alırken, üçüncü sırada ise 136 haberle 'Paramparça'nın olduğu belirtildi.


  • Oktay Kaynarca’dan Yeni Dizi

'Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Süleyman Çakır'ı canlandıran Oktay Kaynarca, yıllar sonra yeniden benzer bir rolle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Habertürk yazarı Mustafa Doğan'ın köşesinden duyurduğu ve Oktay Kaynarca'nın rol alacağı yeni dizi, 'Kurtlar Vadisi' ekibinden ayrıldıktan sonra kendi yapım şirketleri Reaksiyon Film’i kuran ünlü senaristler Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan'ın imzasını taşıyacak.
RTÜK


  • RTÜK'ten Yönetmelik Değişikliği

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle "geçici yayın iletim yetkisi ve izni verilmesi" konusunda düzenleme gerçekleştirildi. Buna göre, mevcut yönetmeliğe, "Geçici yayın iletim yetkisi ve izni verilmesi" başlığıyla "Ulusal karasal sayısal yayın lisansları verilinceye kadar, 6112 sayılı Kanunun 26'ncı maddesinin sekizinci fıkrasına göre kurulması gereken verici tesis ve işletim şirketi, 6112 sayılı Kanunun geçici 4'üncü maddesinin birinci fıkrası kapsamında yayın izni verilmiş olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar tarafından kurulabilir" geçici maddesi eklendi. Kurulan verici tesis işletim şirketine, Üst Kurul'a başvuruda bulunması halinde, yönetmelikte belirtilen belgeleri ibraz etmesi şartıyla, RTÜK tarafından uygun görülen yerlerde bir yıl süreli geçici yayın iletim yetkisi verilebilecek. Bir yıllık sürenin sonunda gerekli görülmesi halinde geçici yayın iletim yetkisinin süresi Üst Kurulca uzatılabilecek. Geçici yayın iletim yetkisi verilen şirketten, yayın iletim yetkilendirme ücreti alınacak. Bu ücretin miktarı ile ödenmesine ilişkin usul ve esaslar, yönetmeliğin ilgili hükümleri de gözetilmek suretiyle Üst Kurulca belirlenecek. Geçici yayın iletim yetkisi verilen kuruluşun, bu yönetmelikte yer alan yükümlülükleri sağlaması gerekecek. 


  • RTÜK’e Ahlak Şikâyetleri Arttı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) istatistikleri, genel ahlak konulu şikâyetlerin yüzde 101 arttığını, bununla birlikte ırkçılık, cinsiyet, mezhep ayrımcılığına karşı daha yüksek sesle karşı çıkıldığını ortaya koydu. RTÜK’ün 2014 Yılı Vatandaş Bildirimleri Yıllık Değerlendirme Raporu’nda şu tespitler yer aldı:

2014 yılında RTÜK’e toplam 121 bin 138 şikâyet yapıldı. 2013 yılına göre şikâyet oranı yüzde 2.30 arttı.


Genel Ahlaka ve Ailenin Korunması İlkesine Aykırılık kriterine ilişkin 2014 yılında 31 bin 768 yani yüzde 15 oranında şikâyet gelirken, bir önceki yıl ile kıyaslandığında yüzde 101 oranında ciddi bir artış gösterdiği tespit edildi. “Kişilik Haklarını İhlal ve İftira-Hakaret” konulu kritere 2014 yılında gelen bildirimlerin bir önceki yıla oranla yüzde 64 oranında azaldığı görüldü.


  • RTÜK ‘Kaçak’ Dizisine Rapor Hazırlandı Ama Ceza Kesilemedi

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) ATV ekranlarında yayınlanan 'Kaçak' dizisi hakkında bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda; dizinin 13 Ocak 2015’te yayınlanan bölümünde Berkay ile Tülay adlı karakterlerin birbirlerine “bonzai” ikram ettiği ifade edildi. Raporda, Berkay’ın Tülay’a, “Seni rahatlatacak bir şey. Bonzai, kullandın mı daha önce?” dediği ve “hayır” cevabını alınca bonzai paketini çıkararak, “o zaman mutlaka denemelisin” dediği belirtildi. Bonzai’nin rahatlık veren ve dertleri unutturan bir madde şeklinde tanıtıldığı vurgulanan raporda, gençleri sanatçıları rol model aldığı, rol gereği de olsa uyuşturucu konusunda hassas davranmak zorunda oldukları kaydedildi. Ancak, üyeler arasındaki farklı görüşler nedeniyle kanala ceza kesilemedi.


  • RTÜK’ten Eşcinsel Cezası

RTÜK Movimax Premier kanalında "+18" işareti ve saat 01.00'den sonra yayınlanan "The Normal Heart" filmi için 13 bin 600 lira para cezası verdi. Uzman raporunda şöyle denildi: "Filmde 2 erkek dudak dudağa öpüşürken ve çıplak görülüyor. Toplumsal yaşam alanı içinde kabul görmesi zor olan gay erkeklerin yaşadığı aşk ve cinsel yaşamlarından kesintilerin ekrana taşınması, toplumun utanma duygularını örseleyen ve genel ahlak sınırını zorlayan hususlar olarak değerlendirilmiştir." 


  • ‘Bu Tarz Benim’e RTÜK Cezası

Vatandaşların yoğun şikâyetleri nedeniyle geçmişte Show TV'ye iki kez para cezası kesen RTÜK, TV8'de yayınlanan, "Bu Tarz Benim" adlı programı da affetmedi. RTÜK, cezayı verirken reyting uğruna insan onurunun hiçe sayıldığını kaydetti. RTÜK uzmanları, 17 Ocak 2015'te TV8'de yayınlanan Bu Tarz Benim adlı yarışma programı hakkında çarpıcı bir rapor hazırladı. Uzmanlar raporda şu tespitlere yer verdi: "Yarışmacıların birbirleriyle dalga geçtikleri, birbirini küçük düşürmeye çalıştıkları ve karşılıklı ağız dalaşına girdikleri bölümlerin programın ekibi tarafından ön plana çıkarılarak izleyiciye sunulduğu görülmüştür. 200 bin TL ceza almıştı... Eleme gecesinde Maria'nın giydiği kıyafeti beğenmeyen Özden, söz alarak Maria için, 'www nokta yine mi korkunç oldum nokta com' diyerek dalga geçmiş, Maria da Özden'in kıyafeti için, 'www nokta yarı çıplak nokta com' diyerek cevap vermiştir." Üst Kurul, uzmanların raporu doğrultusunda yaptığı değerlendirmede TV8'e para cezası kesti. Ceza miktarı TV8'in bir önceki ay elde ettiği Reklam gelirinin yüzde 1'i kadar olacak. RTÜK, daha önce de Show TV'deki, Bu Tarz Benim adlı yarışmaya 200'er bin TL. civarında iki ayrı ceza kesmişti...
FOX TV


  • ‘Aşk Yeniden’ 10 Şubat’ta Yayında

Fox TV'nin yapımcılığını Süreç Film'in yaptığı 'Aşk Yeniden' dizisinin izleyiciyle buluşma tarihi belli oldu. Başrollerinde Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci'nin yer aldığı dizi 10 Şubat Salı akşamı saat 20.00’de ilk bölümüyle ekranlarda olacak. 'Aşk Yeniden' sevgilileri tarafından terk edilen Zeynep ve Fatih'in hikâyesini anlatıyor.


  • Sertab Erener Jüri Üyesi Olacak

Formatını şimdilik gizli tuttuklarını söylediği bir yarışma programında jüri üyesi olacağını söyleyen Sertab Erener, "Bu hafta sonu son toplantıyı yapıp netleştireceğiz. Sürprizi o zaman açıklarız" diye konuştu. Erener programın Fox TV'de yayınlanacağını belirtti.
KANAL D


  • Mesut Yar: “Ulan İstanbul” Sosyal Medyada Devam Edecek

'Ulan İstanbul' Dizinin başrol oyuncuları (Kanal D) dizisi ekrana veda ediyor. Ama sadece alıştığımız TV aygıtlarının ekranlarına... Son zamanlarda ciddi miktarda artış gösteren sosyal medya izleyicisi için yeni bölümleriyle yine yayında olacak. Üstelik bu yeni bölümler aynı gün ve saatte servis edilecek... Bu kararın Türkiye için birkaç "ilk" barındırdığını söyleyebilirim.
SHOW TV


  • Mahkeme 'Bu Tarz Benim' İle İlgili Kararını Verdi

Show TV ile TV8 arasındaki "Bu Tarz benim" davasının bugün görülen duruşmasında hâkim, programın isim hakkının Show TV'de kalmasına karar verdi.  Program format hakkı takdirini ise TV8'den yana kullanan mahkeme, Show TV'nin formata ilişkin değişiklikler yapması kararını verdi. Ayrıca mahkeme taraflar için verilen bu hakların tedbirinin konulması için taraflardan 1'er milyon TL'lik teminat yatırmalarını zorunlu kıldı. 


  • ‘Asla Vazgeçmem’ Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu

Asla Vazgeçmem’de başrolleri; Tolgahan Sayışman ve Amine Gülşe paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda Nihat Durak’ın oturduğu dizide, Şafak Pekdemir, Ayşegül Günay, Tugay Mercan, Yonca Cevher, Ümit Yesin, Hülya Gülşen Irmak, Yağızkan Dikmen ve Poyraz Bayramoğlu rol alıyor. “Asla Vazgeçmem”, 12 Şubat Perşembe akşamı saat 20.00’de Show TV’de başlıyor.
STAR TV


  • 'Ve Kazanan' Çok Yakında Star TV Ekranlarında

Star TV'nin merakla beklenen 'Ve Kazanan' yarışmasında yarışmacılar şarkılarıyla düelloya tutuşacak. Ünlü sanatçılar Kenan Doğulu ve Şebnem Ferah’ın liderlik yapacağı 101 kişiden oluşan büyük jüri ise kazananı belirleyecek.   Yapımcılığını Promore Prodüksiyon’un üstlendiği yarışmanın sunuculuğunu da oyuncu Uraz Kaygılaroğlu yapacak.   Riske giren kazanacak!   Dünyanın pek çok ülkesinde “The winner is” ismiyle  izlenme rekorları kıran yarışmanın en büyük  özelliği; yarışmacıların oylama sonucunu görmeden, kendilerine teklif edilen parayı alıp, yarışmadan çekilme hakkının olması.   Ve Kazanan’da kazanmak için sadece muhteşem bir sese sahip olmak yeterli değil, yarışmacıların riske girip, doğru zamanda doğru kararı vermeleri gerekiyor.  Yarışmaya 13 yaşından büyük olup, sesine ve yorumuna güvenen herkes katılabilecek. Aile ya da grup olarak da yarışabilmenin mümkün olduğu, ekranların en eğlenceli yarışması.
TRT


  • Türkiye Eurovision’da

Oylama sistemindeki adaletsizlik gerekçesiyle 3 yıldır Eurovision'a katılmayan TRT, organizasyonu düzenleyen Avrupa Yayın Birliği ile görüşerek 2016'dakiyarışmaya katılma kararı aldı. TRT Genel Müdürü Göka, yönelttikleri eleştirilerle ilgili yol alındığını belirtti. 


  • TRT’ye Seçim Soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı devlet televizyonu TRT hakkında soruşturma başlattı. Sebebi ise Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde izlediği yayın politikası... Savcılık, TRT hakkında Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Recep Tayyip Erdoğan ile diğer adaylar arasında "Eşit ve adil bir propaganda sürecine olanak tanımadığı ve ayrımcı bir politika izlendiği" iddiası üe soruşturma açtı. Soruşturma, CHP ve HDP'nin suç duyurusuyla Ağustos 2014'te başladı. 


  • Mesut Yar: “Beni Böyle Sev’ Bu Hafta Bitiyor

TRT 1 yayınlarıyla ilgili yapılan çalıştay sonrasında yapılan açıklama çok net oldu. İki dizi daha yayından kalktı Aslında "Beni Böyle Sev" dizisinin yayından kalkacağı çok önceden biliniyordu. Dizinin sürekli gün ve saat değiştiriyor oluşu sinyalleri güçlendirdikçe güçlendiriyordu... Yine de tahminler bir psikolojik rakam olan 100'üncü bölüm üzerinden yapılıyordu ama dizi 11 bölüm eksikle finale erdi. "Beni Böyle Sev" bu hafta 89'uncu bölümüyle ekrana veda ediyor kısacası... 


  • Bir Diziden Daha Final Haberi Geldi

Oyuncu Oya Aydoğan Beyaz TV'de sunucusu olduğu 'Söylemezsem Olmaz' programında, Şafak Sezer ile birlikte rol aldıkları 'Şimdi Onlar Düşünsün' dizisinin yayından kaldırılacağını açıkladı. Başrollerini Şafak Sezer ve Açelya Samyeli Danoğlu'nun paylaştığı dizi, 26 Ekim tarihinde TRT1'de ekran macerasına başlamıştı. Oya Aydoğan, Medyalab Yapım imzasıyla ekrana gelen dizide sona gelinmesiyle ilgili şöyle konuştu: "Ratinglerin oldukça düşük gelmesi bizi yaralayan bir durum oldu. Diziyi kanal değil, yapım şirketi bitirdi. Son üç bölümümüzü çekecek, daha sonra da ekranlara veda edeceğiz."
TV 8


  • İki Dizi Birden

"BabyDaddy" Türkiye'ye uyarlanıyor. TV 8 için çekilecek olan, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak, Oğuzhan Koç, Murat Boz ve Özkan Uğur'u oyuncu kadrosunda buluşturan dizinin bir de sürprizi var. Halen "Kaçak" kadrosunda bulunan Yağmur Tanrısevsin, bu projede de yer alacak ve iki seti bir arada yürütecek.


  • 'Survivor All Star 22 Şubat’ta Başlıyor

Türkiye'de 2005 yılından bu yana yayınlanan 'Survivor Türkiye' yarışmasında daha önce yarışan ve başarılı olan isimlerin tekrar yarışacağı 'Survivor All Star'ın kadrosu belli oldu. 22 Şubat'ta TV 8 ekranlarına gelecek olan 'Survivor All Star' Dominik Cumhuriyeti'nde çekilecek. Şampiyonlar, finalistler ve unutulmayan isimlerin yarışacağı Survivor All Star'ın tam kadrosu şöyle:

Nihat Doğan, Pascal Nouma, Doğukan Manço, Hasan Yalnızoğlu, Hilmi Cem İntepe, Turabi Çamkıran, Bozok Gören, Anıl Tetik, Hakan Hatipoğlu, Taner Özdeş, Serenay Aktaş, Merve Aydın, Almeda Abazi, Duygu Çetinkaya, Merve Oflaz, Fulya Keskin, Begüm Yücetan, Sahra Işık, Berna Canbeldek, Seda Aktuğlu, Özlem Çalın, ve Survivor Türkiye-Yunanistan yarışmasında Yunanistan takımında yer alan Nadia Zagli. 




  • Türkiye'nin En Komiği Aranıyor

Acun Ilıcalı, TV8’deki yeni yarışma programı için Gülse Birsel’le işbirliği yaptı. İkili, hayata geçirecekleri ortak projeyle Türkiye’nin en komik ismini bulmaya çalışacak. Mizah gücüne ve komedi dalında oyunculuğuna güvenen her yaştan isme açık olacak yarışma için start verildi. Bu arada jüri üyelerinin ismi de belirlendi; jüri koltuklarında Gülse Birsel, Haluk Bilginer ve Gani Müjde oturacak. Bu dev kadro önünde kendini kanıtlamaya çalışacak yarışmacıların oyuncu koçluğunu yapacak ekipse Derya Karadaş, Bartu Küçükçağlayan, Ömür Arpacı ve Murat Akkoyunlu’dan oluşuyor.
YENİ YAYINLAR


  • 'Maksimum Sağlık' 2 Şubat’ta Show Max’de yayında (Sağlık)

  • ‘Acil Servis’ 3 Şubat’ta Show TV’de yayında (Yerli dizi)

  • ‘Pelin Çift Gündem Ötesi’ 4 Şubat’ta TRT 1’de yayında (Haber) 

  • ‘Muhteşem Yüzyıl’ eski bölümleriyle 9 Şubat’ta Star TV’de yayında.


YAYINI DEĞİŞEN-DURDURULAN YAYINLAR


  • Jülide Ateş, Habertürk’te yayınlanan ‘Ana Haber Bültenini’ sunmaya başladı.

  • ATV’de yayınlanan ‘Kaçak’ dizisi sona erdi.

  • ATV’de 18 Ocak tarihinde yayına başlayan 'En Sevdiğim 3 Şarkı' isimli yarışma programı yayından kaldırıldı.

  • Nihat Alptuğ Altınkaya ATV’de yayınlanan ‘Karapara Aşk’ dizisinin kadrosuna dâhil oldu.

  • Gonca Vuslateri, Star TV’de yayınlanan ‘Gönül İşleri’ dizisinin kadrosuna katıldı.

  • Erdal Cindoruk, FOX TV’de yayınlanan ‘O Hayat Benim’ dizisine dahil oldu.

  • TRT’de Cumartesi akşamı yayınlanan ‘Beni Böyle Sev’ dizisi 6 Şubat’tan itibaren artık Cuma akşamı yayında.

  • İlker İnanoğlu, Kanal D’de yayınlanan ‘Arka Sokaklar’ dizinin kadrosuna tekrar dâhil oldu.

  • Oyuncu ve dublaj sanatçısı Levent Sülün, Kanal D’deki "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinin kadrosuna dahil oldu.


YAZILI BASIN


  • Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), 2014 Yılının Başarılı Gazetecilerini Açıkladı

Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından belirlenen 2014 yılının başarılı gazetecileri şöyle:

ÖZEL ONUR ÖDÜLÜ:  Devletin malının kendilerine, çocuklarına, yakınlarına peşkeş çekildiği,  doğmamış çocuklarımızın haklarıyla KAÇAK SARAYLAR yaptırıldığı, kısaca hırsızlığın 24 saat sürdüğü günümüzde;  


“Manisa’nın Soma ilçesinde maden faciasından sağ kurtulduktan sonra ambulansta sedyeye yatırılırken  “Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin” diyen Murat YALÇIN ve kendisi son anda faciadan kurtulan, faciada ölen ağabeyi Nuran YANKIN’ın cesedini taşıdığı battaniyeyi “ihtiyacı olan başka biri kullanır” diyerek Kızılay’a iade eden, Ahmet YANKIN şahsında bütün onurlu emekçilerimize…”

HABER ÖDÜLÜ

Ferit DEMİR - DHA - Tunceli

“TOKİ  Zengine Çalışıyor” 

UĞUR MUMCU ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK ÖDÜLÜ

Uğur KOÇ - BİRGÜN 

“Zanlının Telefonundan AKP’li Vekil Aranmış”

MUSTAFA EKMEKÇİ HABER ÖDÜLÜ

Aykut KÜÇÜKKAYA - CUMHURİYET

“Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü Gerçeği”

RAFET GENÇ HABER ÖDÜLÜ

Nurettin KURT – HÜRRİYET

“Türk Hava Kurumunda Yolsuzluk”

BEHZAT MİSER HABER ÖDÜLÜ

Seda BUGARİ – YURT

“Suruç’ta Çocukların Kardeşlik Maçı”

İZZET KEZER FOTOĞRAF ÖDÜLÜ

Altan BURGUCU  - YURT

“Enerji Bakanlığı Önünde Eylem Yapan Yatağan İşçilerine Polis Şiddeti”

FOTOĞRAF ÖDÜLÜ

Ümit KOZAN – DHA

“Baş”bakan Sevinci” 

KARİKATÜR
Musa KART - CUMHURİYET 

“2014 yılı çalışmaları”

RÖPORTAJ
Ömür ÜNVER - MİLLİYET  

“IŞİD Militanı Türk Çocuk”

MAHMUT TALİ ÖNGÖREN TELEVİZYON PROGRAM ÖDÜLÜ

Göksel GÖKSU – Caner Emre KINACI - CNN Türk  

“Ölüm Yolunda Ezidiler

TELEVİZYON HABER (Selçuk ALTAN anısına)

Anıl ERGİN – Volkan NAKİBOĞLU - HABERTüRK  

“IŞİD’den Kaçan Ezidiler”

TELEVİZYON PROGRAM

Cüneyt ÖZDEMİR - Kenan TAŞ - KANAL D - 5N 1K Programı 

“GAZZE” ve “MADEN” bölümlerine

TELEVİZYON BELGESEL

Mete ÇUBUKÇU - NTV Pasaport Programı

“Sınırda Savaş” 

İNTERNET MEDYASI

Çağıl M. KASAPOĞLU - BBC Türkçe

“Kobani Sınırında İzlenimler” 

YEREL BASIN

Arif ARSLAN – BATMAN ÇAĞDAŞ 

“Ekmek Kuyruğu”

- Rabia DENİZ – BURSA HÂKİMİYET  

“Cahil Kal Dilara!”

Saniye DOĞUKAN – ANAYURT

“Eğirdir Gölünden İmdat Çağrısı”

- Hüsnüye KARAKOYUN – TUNCELİ EMEK

“Uyanmak İstiyorum Bu Kabustan”

YEREL TV

- Kübra ULUTAŞ – BURSA LİNE TV

“Ölmekte Zor”

- Yusuf YAVUZ – Pelin GEL AĞAN - VTV – ANTALYA

“İki Ağaç İçin” belgesel programı    

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ DAYANIŞMA ÖDÜLÜ



Direnişteki Maltepe (Hastanesi) Taşeron İşçilerine


  • Zaman Ve New York Times'tan Ortak Dergi: Turning Points

‘Turning Points: Global Agenda’  isimli dergi, 2014 yılı hakkında çeşitli analizlere yer verirken, 2015’e dair de öngörülerde bulunuyor. Yılda bir kez yayımlanan dergide yerli ve yabancı önemli isimlerin görüş ve makalelerine yer veriliyor. Bu isimler arasında İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Wikileaks kurucusu ve internet aktivisti Julian Assange, Grammy ödüllü müzisyen Pharrell Williams, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Sabancı Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Profesörü Ersin Kalaycıoğlu bulunuyor. Dergide 2014 yılının unutulmaz anları fotoğraflarla da anlatılıyor. 3 yıl boyunca Zaman Gazetesi işbirliği ile yayınlanacak olan Turning Points: Global Agenda dergisi NT, D&R, Remzi Kitabevi, İnkılap Kitapevi, Migros, CarrefourSa, Kipa, Tesco ve Yaysat gazete bayilerinde satışa çıktı.

Cumhuriyet Gazetesinin başarılı savunma Muhabiri Barkın Şık, Ankara‘daki evinde ölü bulundu. Yakınları Barkın Şık’ın Sokullu’daki evine akın etti. Milliyet gazetesinde savunma ve diplomasi muhabiri olarak görev yapan Barkın Şık, ardından Akşam gazetesinde Savunma muhabiri olarak çalışmaya başlamıştı. Şık son olarak Cumhuriyet Gazetesi’nde savunma muhabirliği yapıyordu. Barkın Şık’ın en son Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın resmi internet sitesinden, ’Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması ve kollanması’ ile ilgili görev tanımını kapsayan bölümün siteden kaldırılması haberi ile gündeme gelmişti.


  • Zaman Yazarı Vefat Etti

Zaman gazetesinde dış politika yazılarıyla tanınan Fikret Ertan hayatını veda etti. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Mehmet Kamış, Fikret Ertan'ın ölümünü "Fikret Ertan vefat etti. Hak rahmet etsin, hepimizin başı sağ olsun!" sözleriyle duyurdu.
GÖRSEL BASINDA GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ


  • Halk TV, gazeteci Makbule Cengiz ile yollarını ayırdı.

  • TVEM Haber Koordinatörlüğü görevine 30 yıldır medyanın içinde yer alan Bülent Çöltekin getirildi.

  • TRT Merkez Haberler Müdürü Zafer Kütük, TRT Haber Müdürü İlker Taşkın ve Yurt Haberler Müdürü Şener Şavşatlı, Nasuhi Güngör'ün talimatıyla görevlerinden alındı.


YAZILI BASINDA GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ


  • Fortune Türkiye Finans Editörü ve Fortune Türkiye 500’ün Direktörü Kenan Şanlı istifa etti.

  • Cumhuriyet Gazetesi, yazar Işık Kansu’nun yazılarına son verdi.

  • Gazeteci Ali Ekber Ertürk,  Sözcü Gazetesi'nde, bürokrasi muhabiri olarak göreve başladı.

  • Sözcü Gazetesi'nin Ankara Haber Müdürlüğü görevini Emin Özgönül yürütecek.

  • Star Gazetesi'nin yeni Yayın Koordinatörü Yücel Koç oldu.

  • Yurt Gazetesi'nde editörlük yapan Çiğdem Korkmaz görevinden ayrıldı.


26.01.2015 01.02.2015 TARİHLERİ ARASINDA GAZETE SATIŞ RAPORU



GAZETE

SATIŞ

ZAMAN

997.889

POSTA

385.638

HÜRRİYET

352.385

SÖZCÜ

326.260

SABAH

305.390

P.FOTOMAÇ

186.409

HABERTÜRK

183.021

TÜRKİYE

162.403

MİLLİYET

157.509

FANATİK

152.068

BUGUN

124.495

YENİ ŞAFAK

109.586

TAKVİM

107.286

VATAN

102.584

STAR

101.891

AKŞAM

101.491

GÜNEŞ

101.274

YENİ AKİT

58.835

TARAF

55.320

YENİ MESAJ

53.568

CUMHURİYET

52.996

YENİ ÇAĞ

52.091

AYDINLIK

51.886

YENİ ASYA

51.703

MİLLET

44.380

KORKUSUZ

38.380

MİLAT

30.024

YENİ ASIR

27.439

BİRGÜN

26.474

A.ŞOK

25.642

MİLLİ GAZETE

21.741

VAHDET

20.861

G.EVRENSEL

10.718

YURT

10.073

TODAYS ZAMAN

9.446

ORTADOĞU

5.979

H.DAİLY NEWS

4.893

DAILY SABAH

4.636

HÜRSES

1.192

TOPLAM

4.615.856

Top of Form



Bottom of Form





Yüklə 77,69 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin