I-genel biLGİler



Yüklə 217,77 Kb.
tarix21.08.2018
ölçüsü217,77 Kb.
#73797



I-GENEL BİLGİLER



  1. Misyon ve Vizyon

Stratejik plan yapılmadığından yer verilmemiştir.





  1. Yetki ve Sorumluluklar


1- Görevleri


  1. İmar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; coğrafî ve kent bilgi sistemleri; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, nikâh, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır.




  1. Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir; kültür ve tabiat varlıkları ile tarihî dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabilir; bu amaçla bakım ve onarımını yapabilir, korunması mümkün olmayanları aslına uygun olarak yeniden inşa edebilir. Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere Belediye Meclisi kararıyla ödül verebilir. Gıda bankacılığı yapabilir.

Belediyelerin birinci fıkranın (b) bendi uyarınca, sporu teşvik etmek amacıyla yapacakları



nakdi yardım, bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın; büyükşehir belediyeleri için binde yedisini, diğer belediyeler için binde on ikisini geçemez.
Hizmetlerin yerine getirilmesinde öncelik sırası, belediyenin malî durumu ve hizmetin ivediliği dikkate alınarak belirlenir.
Belediye hizmetleri, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulur. Hizmet sunumunda engelli, yaşlı, düşkün ve dar gelirlilerin durumuna uygun yöntemler uygulanır.
Belediyenin görev, sorumluluk ve yetki alanı belediye sınırlarını kapsar.
Belediye Meclisinin kararı ile mücavir alanlara da belediye hizmetleri götürülebilir.
4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu hükümleri saklıdır.


2- Yetkileri


  1. Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak.




  1. Kanunların belediyeye verdiği yetki çerçevesinde yönetmelik çıkarmak, belediye yasakları koymak ve uygulamak, kanunlarda belirtilen cezaları vermek.




  1. Gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri ile ilgili olarak kanunlarda belirtilen izin veya ruhsatı vermek.




  1. Özel kanunları gereğince belediyeye ait vergi, resim, harç, katkı ve katılma paylarının tarh, tahakkuk ve tahsilini yapmak; vergi, resim ve harç dışındaki özel hukuk hükümlerine göre tahsili gereken doğal gaz, su, atık su ve hizmet karşılığı alacakların tahsilini yapmak veya yaptırmak.




  1. Müktesep haklar saklı kalmak üzere; içme, kullanma ve endüstri suyu sağlamak; atık su ve yağmur suyunun uzaklaştırılmasını sağlamak; bunlar için gerekli tesisleri kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek; kaynak sularını işletmek veya işlettirmek.




  1. Toplu taşıma yapmak; bu amaçla otobüs, deniz ve su ulaşım araçları, tünel, raylı sistem dâhil her türlü toplu taşıma sistemlerini kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek.




  1. Katı atıkların toplanması, taşınması, ayrıştırılması, geri kazanımı, ortadan kaldırılması ve depolanması ile ilgili bütün hizmetleri yapmak ve yaptırmak.




  1. Mahallî müşterek nitelikteki hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde taşınmaz almak, kamulaştırmak, satmak, kiralamak veya kiraya vermek, trampa etmek, tahsis etmek, bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesis etmek.




  1. Borç almak, bağış kabul etmek.




  1. Toptancı ve perakendeci hâlleri, otobüs terminali, fuar alanı, mezbaha, ilgili mevzuata göre yat limanı ve iskele kurmak, kurdurmak, işletmek, işlettirmek veya bu yerlerin gerçek ve tüzel kişilerce açılmasına izin vermek.




  1. Vergi, resim ve harçlar dışında kalan dava konusu uyuşmazlıkların anlaşmayla tasfiyesine karar vermek.




  1. Gayrisıhhî müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini ruhsatlandırmak ve denetlemek.




  1. Beldede ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi ve kayıt altına alınması amacıyla izinsiz satış yapan seyyar satıcıları faaliyetten men etmek, izinsiz satış yapan seyyar satıcıların faaliyetten men edilmesi sonucu, cezası ödenmeyerek iki gün içinde geri alınmayan gıda maddelerini gıda bankalarına, cezası ödenmeyerek otuz gün içinde geri alınmayan gıda dışı malları yoksullara vermek.




  1. Reklam panoları ve tanıtıcı tabelalar konusunda standartlar getirmek.




  1. Gayrisıhhî işyerlerini, eğlence yerlerini, halk sağlığına ve çevreye etkisi olan diğer işyerlerini kentin belirli yerlerinde toplamak; hafriyat toprağı ve moloz döküm alanlarını; sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) depolama sahalarını; inşaat malzemeleri, odun, kömür ve hurda depolama alanları ve satış yerlerini belirlemek; bu alan ve yerler ile taşımalarda çevre kirliliği oluşmaması için gereken tedbirleri almak.




  1. Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek.


r)Belediye mücavir alan sınırları içerisinde 5/11/2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, 26/09/2011 tarihli ve 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve ilgili diğer mevzuata göre kuruluş izni verilen alanda tesis edilecek elektronik haberleşme istasyonlarına kent ve yapı estetiği ile elektronik haberleşme hizmetinin gerekleri dikkate alınarak ücret karşılığında yer seçim belgesi vermek,
(r) bendine göre verilecek yer seçim belgesi karşılığında alınacak ücret Ulaştırma, Denizcilik

ve Haberleşme Bakanlığınca belirlenir. Ücreti yatırılmasına rağmen yirmi gün içerisinde verilmeyen yer seçim belgesi verilmiş sayılır. Büyükşehir sınırları içerisinde yer seçim belgesi vermeye ve ücretini almaya büyükşehir belediyeleri yetkilidir.


(ı) bendinde belirtilen gayrisıhhî müesseselerden birinci sınıf olanların ruhsatlandırılması ve denetlenmesi, büyükşehir ve il merkez belediyeleri dışındaki yerlerde İl Özel İdaresi tarafından yapılır.
Belediye, (e), (f) ve (g) bentlerinde belirtilen hizmetleri Danıştay’ın görüşü ve İçişleri Bakanlığının kararıyla süresi kırkdokuz yılı geçmemek üzere imtiyaz yoluyla devredebilir; toplu taşıma hizmetlerini imtiyaz veya tekel oluşturmayacak şekilde ruhsat vermek suretiyle yerine getirebileceği gibi toplu taşıma hatlarını kiraya verme veya 67 . maddedeki esaslara göre hizmet satın alma yoluyla yerine getirebilir.
İl sınırları içinde büyükşehir belediyeleri, belediye ve mücavir alan sınırları içinde il belediyeleri ile nüfusu 10.000'i geçen belediyeler, meclis kararıyla; turizm, sağlık, sanayi ve ticaret yatırımlarının ve eğitim kurumlarının su, termal su, kanalizasyon, doğal gaz, yol ve aydınlatma gibi alt yapı çalışmalarını faiz almaksızın on yıla kadar geri ödemeli veya ücretsiz olarak yapabilir veya yaptırabilir, bunun karşılığında yapılan tesislere ortak olabilir; sağlık, eğitim, sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projelere İçişleri Bakanlığının onayı ile ücretsiz veya düşük bir bedelle amacı dışında kullanılmamak kaydıyla arsa tahsis edebilir. Belediye ve bağlı idareler meclis kararıyla mabetlere indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verebilirler.
Belediye, belde sakinlerinin belediye hizmetleriyle ilgili görüş ve düşüncelerini tespit etmek amacıyla kamuoyu yoklaması ve araştırması yapabilir.
Belediye mallarına karşı suç işleyenler Devlet malına karşı suç işlemiş sayılır. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75. maddesi hükümleri belediye taşınmazları hakkında da uygulanır.
Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirleri, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirleri haczedilemez.



  1. İdareye İlişkin Bilgiler




    1. Fiziksel Yapı

Belediyemizin fiziki kaynakları, beldemiz Hatip Mahallesi Atatürk Caddesinde Başkanlık, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen ve İmar İşleri, Zabıta Komiserliği, Su İşleri bölümlerinin bulunduğu hizmet binası, garaj, Hatip Mahallesi Atatürk Caddesi 1 adet dükkan, Hatip Mahallesi Atatürk Caddesinde 1 adet kapalı spor salonu, Hatip Mahallesi Ergene Caddesinde misafirhane, Sabit Pazar Yerinde 3 adet bina ve Çocuk Parkı, Hürriyet Mahallesi Kurudere mevkiinde Mezbaha, Atatürk Caddesinde Park, Tepe Sokağında 3 Adet Sıra Dükkanı, Mektep Sokağında Halı Saha, Futbol Sahası, Soyunma Odaları, Çok Amaçlı Kültür Merkezi, Şamdani Mahallesinde Çocuk Parkı, Hürriyet Mahallesinde 1 adet Mezarlık, Çöplük, Paşa Mahallesinde 1 adet mezarlık, beldemizde 1 adet (156 m.) derin kuyu, 1 adet su kuyusu, 17 adet araç ve 6 iş makinesinden oluşmaktadır. Bkz. Ek-1-





    1. Örgüt Yapısı

Belediyemiz İçişleri Bakanlığına bağlı özel bütçeli bir kuruluştur. 2016 yılı sayımlarına göre 3.455 (1.804 Erkek – 1.651 Kadın) nüfusa ve 683 hektar imar alanına hizmet sunmaktadır. 5393 sayılı Belediye Kanununa göre yönetilmektedir. Belediyemizin 10 Meclis Üyesi, 5 Encümen Üyesi, Belediye Başkanı ve ana hizmet (Yazı İşleri, Mali Hizmetler Müdürlükleri ile Fen ve İmar İşleri, Zabıta Komiserliği) birimlerinden oluşmaktadır.



Büyükmandıra Belediyesi Teşkilat Şeması






    1. Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar

Belediyemiz bünyesinde belediye ana sistemini oluşturan Windows XP ile çalışan Beyaz otomasyon programı bulunmaktadır.


Ana sistem ve bilgisayarların elektrik kesilmelerinden etkilenmemesi için hizmet veren güç kaynağı ve iki adet jeneratör mevcut olup düzenli aralıklarla bakımının yapılması sağlanmaktadır.
Bulunan bilgisayarların hepsi internet hizmeti alabilmektedir.
Mevzuatla ilgili mahalli idare dernekleri tarafından düzenlenen eğitim seminerlerine katılınmakta olup, ilgili kanun kitapları ve 1 adet mevzuat takip sistemi aboneliğimiz vardır.
Belediyemize ait bilgisayar, yazıcı ve diğer donanımlar Şekil-1-‘de gösterilmiştir.

Belediyemize ait bilgisayar, yazıcı ve diğer donanımlar




Şekil-1-

4- İnsan Kaynakları
2016 Yılında Büyükmandıra Belediyesinde Çalışan Memur Personel Durumu
1-Ünvan ve görevlerine göre dağılımı :

Belediyemizde toplam 29 adet memur kadrosu mevcut olup; bunun 8’i, dolu 21’i boştur.

Memur kadro sayısının 8’i dolu, 21’i boştur. Sürekli işçi kadro sayısının 8’i dolu, 7’si boştur. Dağılımı. Ek-2-‘dedir.
2- Memur personelin yaş gruplarına göre dağılımı :






Yaş Aralığı

(18 - 25)

(26 - 30)

(31 - 40)

(41 - 50)

(51 - 60)

(60 +)

Kişi

--

--

2

6

--

--

3- Memur personelin yıllarına göre dağılımı :





Yıl Aralığı

(0 - 10)

(11 - 20)

(21 - 30)

(30 +)

Kişi

0

4

4

--


4- Memur personelin cinsiyet dağılımı :




| Kadın | Erkek |

--------------------------



3 | 5

5- Memur personelin eğitim durumlarına göre dağılımı :






Eğitim Durumu

İlkokul

Ortaokul

Lise

Yüksekokul

Fakülte

Kişi

1

2

0

1

4


6-Memur personelin yabancı dil düzeyine göre dağılımı :
Yabancı dil bilen personel yoktur.

7- Memur personelin bölümlere göre dağılımı :




8- 2016 yılında görevden ayrılanlar ve ayrılma nedenleri (naklen, istifa, emekli ölüm) :

2016 yılında görevden ayrılan memur yoktur.


2016 Yılında Büyükmandıra Belediyesinde Çalışan İşçi Personel Durumu
1- İşçi personelin ünvan ve görev dağılımı :

Belediyemizde 15 adet sürekli işçi kadrosu mevcut olup, 8 adet sürekli işçi kadrosu dolu, 7 adet sürekli işçi kadrosu boştur. 2016 yılında 72 adam/ay geçici iş pozisyonu vizesi alınmıştır. Dağılımı Ek -3-‘tedir.


2-İşçi personelin yaş gruplarına göre dağılımı :





Yaş Aralığı

18-25

26-30

31-40

41-50

51-60

60+

Kişi

0

0

2

6

0

0



3-İşçi personelin hizmet yıllarına göre dağılımı :





Yıl Aralığı

0 - 10

11 - 20

21 - 30

31 +

Kişi

1

6

1

0



4-İşçi personelin cinsiyet dağılımı :





| Kadın | Erkek |

------------------------



2 | 6
5-İşçi personelin eğitim durumuna göre dağılımı :





Eğitim Durumu

Okur-Yazar

İlkokul

Ortaokul

Lise

Yüksekokul

Fakülte

Kişi

0

5

0

2

0

1


6-2016 yılında görevden ayrılanlar ve ayrılma nedenleri(naklen,istifa,emekli, ölüm) :
2016 yılında görevden ayrılan işçi yoktur.

7- İşçi personelin bölümlere göre dağılımı :





Büyükmandıra Belediyesinde Çalışan Memur- İşçi Personelin Yıllara Göre Dağılımı







    1. Sunulan Hizmetler



      • Hatip Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Atatürk İlkokulu’nun giriş kapısının anacaddeye açılması nedeniyle trafik akışının kontrollü olması için ışıklandırma sistemi kurulmuştur.




      • Beldemizde bulunan Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Çok Programlı Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilerin okumalarını teşvik etmek amacıyla karne hediyesi olarak yaş gruplarına uygun kırtasiye malzemeleri alınarak öğrencilere dağıtılmıştır.




      • Belediyemize ait parklara ve yeşil alanlara dikilmek üzere 120 adet çam fidanı, 150 adet ıhlamur fidanı ve 6 adet ileks fidanı alınarak dikimi yapılmıştır.




      • Beldemizde bulunan 100 adet sokak hayvanı yakalanıp kısırlaştırılarak, aşılanması ve küpelenmesi yaptırılmıştır.




      • Belediyemize ait Çok Amaçlı Kültür Merkezine2 adet inverter salon tipi klima alınarak montajı yapılmıştır.




      • Belediyemiz içmesuyu deposuna dalgıç motopomp alınmıştır.




      • Belediyemiz mülkiyetine ait 1981, 1983, 4002 ve 4003 nolu parselleri kapsayan 5,70 hektarlık alanın 1/5000 nazım imar planı değişikliği ile 1/1000 uygulamalı imar planı değişikliği yaptırılmıştır.




      • Belediyemize Devlet Malzeme Ofisinden 1 adet JCB Marka Lastik Tekerlekli Kazıcı Yükleyici Kepçe ve kırıcı tesisatı alınmıştır.




      • Belediyemiz ses yayın sistemi arızalı olduğundan merkez verici ve ses birimi ile hava tazyikli hoparlör alınarak ses yayın sistemi yenilenmiştir.



      • Belediyemiz hizmet binasına hidrolik engelli platformu asansör yaptırılmıştır.



      • Belediyemiz Fen ve İmar İşlerine Laptop, Zabıta Komiserliğine kasa, monitör, klavye ve mause alınmıştır.




      • Belediyemiz Tahsilat Servisine 1 adet nokta vuruşlu yazıcı alınmıştır.




      • Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne 1 adet doküman tarayıcı alınmıştır.




      • Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne switch ve logıx fırewall standart makine alınmıştır.




      • Beldemizde bulunan otobüs duraklarının kullanılamaz hale gelmesi ve durak olmayan yerlere durak konulması için 6 adet metal raketsiz durak alınarak montajı yapılmıştır.




      • Belediyemiz İçme Su İşlerinde arızalarda, su bağlantıları ve kanalizasyon bağlantılarında kullanılmak üzere gerekli olan makineler alınarak belediye garajına atölye kurulmuştur.




      • Beldemiz içmesuyu şebeke hattında asbest boru hattı döşenen boruların polietilen boru ile değiştirilmesi için 2015 yılında gerekli olan boru ve malzemeler alınmış ve 2016 yılında 1000 metre boru döşenmiştir.




      • Beldemiz kapalı spor salonuna duşluk yapılması için gerekli olan malzemeler alınarak, işçilikleri belediyemiz personeli tarafından yapılmıştır.




      • Belediyemizde 2016 yılında elektronik belge yönetim sistemine geçilmiştir.




      • Belediyemiz cadde ve sokaklarına konulmak üzere 45 adet 800 lt. lik çöp konteyneri alınmıştır.




      • Beldemizde kanalizasyon çalışması nedeniyle bozulan yolların bakım ve onarımında kullanılmak üzere 909,25 ton mekanik malzeme alınmıştır.



      • Beldemizde kanalizasyon kazısı nedeniyle bozulan yolların tamiri için gerekli olan 1.073,70 ton mekanik malzeme alınarak, belediyemiz personeli tarafından yolların tamiri yapılmıştır.




      • Beldemizin gerekli olan yerlerine kurulmak üzere güvenlik kamere sistemi alınmış ve Belediyemizin giriş kısmına, sağ ve sol tarafına, Belediye Meydanı düğün alanına, Beldemizin Hürriyet Mahallesi Tepebaşında bulunan giriş yoluna, Hürriyet Mahallesi Mektep Sokak yoluna, Hürriyet Mahallesi Kültür Parka, Hatip Mahallesi Atatürk Caddesi Sağlık Ocağı Karşısında bulunan döner kavşak yoluna, Hatip Mahallesi İstasyon Sokakta bulunan Dörtyola, Hatip Mahallesi Pazaryerinde bulunan döner kavşak yoluna, Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde Katranca ve Karakavak yollarına ayrılan dörtyola, Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi Karakavak Köyü yolu giriş kısmına, Şamdani Mahallesi Seğmen Meydanına kamera takılmıştır.




      • Beldemizde kanalizasyon kazısı nedeniyle bozulan yolların yapımına başlanmış ve Paşa Mahallesinde;

İstasyon Sokak; 2.805 m² parke taşı, 819 m/tül bordür ve 2.805 m² mevcut parke taşlarının sökülmesi,

Ergene Caddesi; 2.696 m² parke taşı, 694 m/tül bordür ve 2.696 m² mevcut parke taşlarının sökülmesi,

Zübeyde Hanım Sokak; 1.428 m² parke taşı, 338 m/tül bordür ve 1.428 m² mevcut parke taşlarının sökülmesi,

Nisan, Eylül, Ceviz Sokak; 2.621 m² parke taşı, 412 m/tül bordür ve 2621 m² mevcut parke taşlarının sökülmesi,

Zübeyde Hanım Sokak; 2.908 m² parke taşı, 794 m/tül bordür,

İstasyon Sokak; 2.336 m² parke taşı, 645 m/tül bordür, 1.101 m² mevcut parke taşlarının sökülmesi,

Atatürk Caddesi ve Mayıs Sokak; 3.404 m² parke taşı, 145 m/tül bordür, 3.404 m² mevcut parke taşlarının sökülmesi,

Kadir Bakan Sokak; 3.155 m² parke taşı, 327 m/tül bordür, 3.155 m² mevcut parke taşlarının sökülmesi,

Akasya Sokak; 2.276 m² parke taşı, 71 m/tül bordür, 2.276 m² mevcut parke taşların sökülmesi,

Çakmak Caddesi; 2.241,50 m² parke taşı, 2.241,50 m² mevcut parke taşların sökülmesi,

Fırın Sokak; 1.688 m² parke taşı, 1.688 m² mevcut parke taşların sökülmesi,

Lise Sokak; 329 m² parke taşı, 329 m² mevcut parke taşların sökülmesi,

Işık Sokak; 245 m² parke taşı, 89 m/tül bordür döşenmesi,

Pazaryeri, Özgür Sokak, Kurtuluş Sokak, Gün Sokak, 3.587 m² parke taşı, 802 m/tül bordür döşenmesi,

Kadir Bakan Sokak (Mezarlık Yolu) 1.219,50 m² parke taşı, 441 m/tül bordür, 154,50 m² mevcut parke taşların sökülmesi,

Hatip Mahallesi;

Yıldız Sokak; 409 m² kilitli parke taşı döşenmesi ve 409 m² mevcut parke taşların sökülmesi,


Hürriyet Mahallesi;

Bayır Sokak; 911 m² parke taşı, 23 m/tül bordür, 911 m² mevcut parke taşlarının sökülmesi,

Mezbaha Sokak; 1.323 m² parke taşı, 60 m/tül bordür, 1.323 m² mevcut parke taşların sökülmesi.
Toplam 35.582 m² kilitli parke taşı, 5.660 m/tül bordür ve 26.542 m² mevcut parke

taşların sökülmesi yapım işi ihalesi ile yaptırılmıştır.





      • Kilitli beton parke taşı ile yeniden yapılan yollarda araçların kazaya sebebiyet vermemesi için kauçuk hız kesici alınmıştır.




      • Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon İnşaatı işinde kullanılmak ve maliyetin %50’si Merkezi Yönetim Bütçesine konulan Belediyelerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (BELDES) ödeneğinden karşılanmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 5.443.645,73 TL. kredi kullanılmasına karar verilmiş, 2015 yılında kanalizasyon inşaatı tamamlanmış, 2016 yılında arıtma tesisinin % 100’ü tamamlanmış ve faaliyete geçmiş olup İller Bankasına aylık ödemeler yapılmaktadır.




      • Malko Tarnovo ve Belediyemiz arasında Kültürel mirasın daha iyi kullanımı için sınır ötesi alanda turistik cazibenin arttırılması için yapılması planlanan açık park yapımı projesi için mimari ve statik projeler onaylı olacak şekilde hazırlatılmış, elektrik, mekanik, mimari detay çizimleri yaptırılarak başvuruda bulunulmuştur.




      • Topolovgrad ve Belediyemiz arasında somut ve soyut kültürel mirasın sunumuyla birlikte yapılması planlanan er meydanı projesine temel oluşturacak mimarı, statik, elektrik ve sıhhi tesisat projelerinin onaylı olacak şekilde hazırlatılmış ve başvuruda bulunulmuştur.




      • Beldemizde sivrisinek ve karasineklerle mücadele etmek için ilaçlama yaptırılmıştır.



      • Su abonelerine 199.234 m³ su tahakkuk ettirilmiş, 37 adet yeni su abonesi kaydı yapılmıştır.



      • 715 adet irili ufaklı şebeke ve abone arızası giderildi.



      • 85 işyerinin kontrolü yapılmıştır.




      • 2016 yılı içerisinde 11 adet Sıhhi Müesseseye ve Gayrisıhhi Müesseseye İşyeri Açma Ruhsatı düzenlenmiştir.




      • 8 adet umuma açık işyeri (kahvehane, bar, içkili lokanta, internet cafe) ruhsatlandırılmış olup, Jandarma Karakol Komutanlığına bildirilmiştir.




      • 1 adet müessese, işyerlerini Pazar günü açabilmeleri için hafta tatili ruhsatı almıştır.



      • Yeni yapılan inşaatlara ait 15 adet plan ve proje incelendi.




      • 15 adet yapı ruhsatı düzenlendi.




      • 5 adet yapı kullanma izin belgesi düzenlendi.




      • 9 adet projeye esas, 16 adet banka ve icradan istenen imar durumlarına imar çapı hazırlandı.




      • Yılı içinde Belediyemizde 2495 adet gelen evrak, 1832 adet giden evrak kayıt edilmiştir.




      • Yılı içinde 25 adet nikah akdi yapılmıştır.




      • Yılı içinde 72 adet Meclis Kararı, 72 adet Encümen Kararı alınmıştır.




      • 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Beldemizde bulunan kadınlara dağıtılmak üzere 1500 adet baskılı cam saat yaptırılarak 8 Mart’ta dağıtılmıştır.




      • Ramazan etkinlikleri içerisinde Edirne’deki camilere gezi düzenlenerek, iftar yemeği verilmiştir.




      • Ramazan etkinlikleri içerisinde Kültür Parkta 1750 kişilik iftar yemeği düzenlenmiştir.




      • Ramazan etkinlikleri kapsamında Kültür Parkta 28 Haziran – 04 Temmuz 2016 tarihlerinde 7 akşam orta oyunu, kukla, hokkabaz, sihirbaz, ateş yutan adam gösterileri, şerbet ve pamuk helva ikramları ve şişme oyun grupları getirilmiştir.




      • Beldemizden askere gidecek olan 1996/4 tertip gençlere gündüz belde içerisinde dolaşmaları için davul zurna müzisyen bedeli ödenmiştir. Askere gidecek gençlere hediye alınarak dağıtılmıştır.




      • Kerbela şehitlerini rahmetle anarken Muharrem ayının bereket, bolluk, mağfiret ve hüzün ayı olması nedeniyle beldemiz Pazar yerinde halkımıza dağıtılmak üzere 2500 kişilik aşure yaptırılarak halkımıza dağıtılmıştır.




      • Belediyemiz Web sitesi yenilenerek halkın kullanımına sunulmuştur.




      • Beldemiz merkez camii ve Kanarya Camiinde yaz Kur’an Kursuna giden öğrenciler ve velileri Çanakkale Şehitliklerine getirilmiştir.




      • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında kutlama programına 4 adet maskot, 2 adet palyaço ve balon süsleme ile balon dağıtımı organizasyon şirketine yaptırılmış ve bedeli ödenmiştir.




      • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için fener alayı düzenlenmiş ve fener alayında havai fişek gösterisi yapılmıştır.




      • Öğretmenler günü nedeniyle beldemiz okullarında görev yapan ve beldemizde ikamet edip emekli olan 50 öğretmene özel mesleki kupa bardak yaptırılarak dağıtımı yapılmıştır.




      • Beldemiz halkından Lüleburgaz Güreş Spor Kulübü sporcusu Melike ALBAYRAK 14-15 yaş Minik Bayanlar Güreş Türkiye Şampiyonasında 62 kg. de 1. Dereceyi elde ettiğinden, 2 adet cumhuriyet altını alınarak ödüllendirilmiştir.




      • Beldemiz halkından Lüleburgaz Güreş Spor Kulübü sporcusu Melike ALBAYRAK 2. Balkan Şampiyonasında 62 kg. de 3. Dereceyi elde ettiğinden, 2 adet cumhuriyet altını alınarak ödüllendirilmiştir.




      • Belediyemiz tarafından 2017 yılı için takvim ve bez çanta bastırılarak beldemiz halkına dağıtılmıştır.




      • 91 yıldan bu yana yapılan Geleneksel Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri, At Yarışları ve Müzik Şenliği etkinlikleri 19 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Etkinliklerimiz yurtiçinde ve yurtdışında bulunan vatandaşlarımız tarafından da izlenmiş olup, vatandaşlarımızın ilgi ve beğenisini toplamıştır.




      • 91. Yıl Geleneksel Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri için beldemizin ve tarihi pehlivan güreşlerimizin tanımı için 7000 adet şapka bastırılarak Güreşlerimizi izlemeye gelen belde halkına ve misafirlere dağıtılmıştır.




      • Beldemizde belediyemiz tarafından yapılan hizmetleri anlatan 16 sayfa renkli bültenden 3000 adet bastırılarak beldemiz halkına dağıtılmıştır.




      • Mevcut mezarlıkların bakım, onarım ve çevre temizliği yapılmıştır.



Belediyemiz tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve kurumlara yapılan yardımlar


  1. Beldemizde bulunan Hürriyetspor Kulübüne Belediye Meclisinin 01/03/2016 tarih ve 16 sayılı kararı ile nakdi yardım yapılmıştır.




  1. Beldemizde bulunan Adaspor Kulübüne Belediye Meclisinin 01/03/2016 tarih ve 16 sayılı kararı ile nakdi yardım yapılmıştır.




  1. Beldemizde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler camiine hoparlör ve anfi alınarak ses tesisatı yenilenmiştir.




  1. Beldemizde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Camii’nin Şadırvanının boyanması için gerekli malzemeler alınmıştır.




  1. Beldemizde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Camii’nin şadırvanının su tesisatının değiştirilmesi için gerekli olan su tesisat malzemeleri alınarak, işçiliği belediyemiz personeli tarafından yapılmıştır.




  1. Beldemizde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Camii’nin Şadırvanı mermer ile kaplatılmıştır.




  1. Beldemizde bulunan Merkez Camii Gasilhanesine çerçeve yaptırılmıştır.




  1. Büyükmandıra Atatürk İlkokulu’nun boya işçiliği yaptırılmıştır.




  1. Büyükmandıra Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin boya işçiliği yaptırılmış ve boya işçiliğinde gerekli olan malzemeler alınmıştır.




  1. Büyükmandıra Çok Programlı Anadolu Lisesine demir kapı yaptırılmıştır.




  1. Büyükmandıra Cumhuriyet Ortaokulu’nun kaloriferinin bakım ve onarımı yaptırılmıştır.




  1. Büyükmandıra Cumhuriyet Ortaokulu’na Eğitim sokağı ürünleri alınmıştır.




  1. Büyükmandıra Cumhuriyet Ortaokulu’nun boya işçiliği yaptırılmıştır.




  1. Beldemizde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Camii ve Merkez Camii’nin halılarının temizliği, iç genel temizlikleri, abdesthaneleri ve etrafının temizliği yaptırılmıştır.



  1. Yönetim ve İç Kontrol Sistemi




    1. 5393 sayılı Belediye kanunun 25. maddesi gereği Meclisçe oluşturulan Denetim Komisyonu tarafından,

    2. 5393 sayılı Belediye Kanunun 55.maddesi gereği belediyelerde iç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Mali yönetim ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılır.

Mali işler dışında kalan diğer işlemleri, hukuka uygunluk ve idarenin bütünlüğü açısından İçişleri Bakanlığı Mali İşler açısından Sayıştay tarafından denetlenir.




II-AMAÇ VE HEDEFLER

A-İdarenin Amaç ve Hedefleri


  • Belediye çalışanlarının performanslarını artırmak amacı ile eğitim ve seminerlere göndermek.

  • Halkı bilinçlendirmek maksadıyla yılda en az iki kez halka açık seminer veya konferanslar düzenlemek.

  • Katı atıkların (çöplerin) ayrı renk poşetler kullanmak yöntemiyle ayrıştırılması ve kanunlara uygun olarak yeniden değerlendirilmesini sağlamak.

  • Çöp depolama yerinin rehabilite edilmesi.

  • Her mahallede en az bir bölgenin ağaçlandırılması.

  • Yapılacak anket sonuçlarına göre kamu oyunun talepleri doğrultusunda öncelikli projelerin belirlenerek hayata geçirilmesi.

  • Belediye web sitesinin kullanımını yaygınlaştırmak.

  • Uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi ve ekonomik faydaların sağlanması için sınır ötesi işbirliği projesini hazırlamak.

  • Beldemizde yapımı tamamlanmamış ve açılması öngörülen yolların (asfalt, sathi, bordür ve taş ) yapılması.

  • Halkımızın ihtiyacı olan sosyal amaçlı mekanları yaratmak , devamlılığını sağlamak.

  • Halkımızı rahatsız eden görüntü kirliliğine neden olan sorunların ortadan kaldırılması.

  • Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik çalışmalar yapmak.

  • İmar planında ayrılmış alanlarda yeni parklar yapılması, fidanlıklar oluşturulması, rekreasyon alanları ile çocuk parkları yapılması.

  • Başıboş hayvanların kontrol altına alınması.

  • Beldemizin imar planına göre sağlıklı, uygun ve estetik , modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda yapılaşmasını sağlamak.

  • Gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla kütüphane yapmak.



B-Temel Politikalar ve Öncelikler


  • Yaşam kalitesi yüksek, kentteki insanların huzur ve sevgi içerisinde yaşadığı, çevresel ve toplumsal kirlenmeden etkilenmemiş, değişim ve gelişime açık katılımcı birlikte yönetme anlayışı ile yönetilen çağdaş bir Büyükmandıra yaratmak.

  • Belediyecilik hizmetlerinin en üst düzeye taşındığı, insan odaklı projeler uygulanarak daha verimli daha iyi hizmet sunabilmek.

  • Bilgi donanımlı, güler yüzlü çalışanlarımızla halkla daha iyi iletişim kurabilmek.

  • Tüm belediye çalışanları olarak varlık sebebimiz Büyükmandıra halkının daha güzel, modern ve gelişmiş bir kentte yaşamasını sağlamak olduğu bilinci ile hizmet etmek.

  • Hızla oluşabilecek ekonomik büyüme ve nüfus artışından etkilenmeyecek bir kent bilinci oluşturmak.

  • Var olan düzenli kentsel yapıyı bozmadan çevreye saygılı yapılaşmayı gerçekleştirmek.

  • Çalışmalarımızın her aşamasında açık ve şeffaf olarak; her zaman hesap verebilir ve dürüst yönetim anlayışından ayrılmadan halkın katılımının sağlandığı bir yönetim anlayışını gerçekleştirmek.

  • Kentin tarihsel dokusuna sahip çıkmak.

  • İnsanlarımızın kültürel düzeyini yükseltici etkinlikler düzenlemek.

  • Eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağlamak.

  • Modern bir kentte yaşamanın gerekliliği olan sosyal yapıları yapmak veya yapılmasını için teşvik etmek.

  • Yapılan tüm hizmetlerin halka anlatılabilmesi ve halkında yapılan hizmetlerle ilgili memnuniyetini ve yönetimden beklentilerinin saptanabilmesi için belediye ile halk arasında güçlü bir iletişim mekanizması oluşturmak

  • Kalite yönetim sisteminin sürekli iyileştirilerek sürdürülebilir hale getirmek.



III- FAALİYETE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER


  1. Mali Bilgiler




  1. Bütçe Uygulama Sonuçları

Yıllara göre gelir durumu aşağıda çıkartılmıştır.




2014 YILI Bütçe 2.700.000,00 TL

Toplam Tahakkuk 3.227.571,06 TL

Tahsilat 2.714.150,26 TL

Devir 513.420,80 TL

Tahsilat Oranı % 84,09

Gerçekleşme Oranı % 100

Bir Önceki yıla göre artış % 33


Dağılımı

Vergi Gelirleri 207.520,02 TL

Teşebbüs ve Mül.G. 461.671,11 TL

Alınan Bağ.ve Yar. 65.860,00 TL

Diğer Gelirler 1.962.913,03 TL

Sermaye Gelirleri 16.186,10 TL




2015 YILI Bütçe 3.680.000,00 TL

Toplam Tahakkuk 4.052.823,99 TL

Tahsilat 3.592.884,31 TL

Devir 459.939,68 TL


Tahsilat Oranı % 88.65

Gerçekleşme Oranı % 100

Bir önceki yıla göre artış % 33





Dağılımı

Vergi Gelirleri 229.720,54 TL

Teşebbüs ve Mül.G. 494.295,05 TL

Alınan Bağ.ve Yar. 55.897,80 TL

Diğer Gelirler 2.779.560,95 TL

Sermaye Gelirleri 33.409,97 TL




2016 YILI Bütçe 4.400.000,00 TL

Toplam Tahakkuk 3.728.530,88 TL

Tahsilat 3.396.999,13 TL

Devir 331.531,75 TL


Tahsilat Oranı % 91.11

Gerçekleşme Oranı % 84,74

Bir önceki yıla göre artış %






Dağılımı

Vergi Gelirleri 254.988,91 TL

Teşebbüs ve Mül.G. 641.158,39 TL

Alınan Bağ.veYar. 12.887,62 TL

Diğer Gelirler 2.460.453,19 TL

Sermaye Gelirleri 27.511,02 TL


Yıllara göre Gelir hareketleri aşağıda gösterilmiştir.




Yıllara göre gider durumu aşağıda çıkartılmıştır.



2014 YILI Bütçe 2.700.000,00 TL

2013 yılından devreden ödenek 213.100,00 TL

Gider 4.385.411,04 TL

İptal olunan ödenek 477.974,32 TL

2015 yılına devir eden ödenek 290.527,02 TL
Gerçekleşme Oranı %100

Bir önceki yıla göre artış %75






Dağılımı

Personel Giderleri 709.034,67 TL %16

Sos.Güv.Kur.Dev.Prim Gid. 114.804,24 TL %02

Mal ve Hizmet Al.Gid. 915.929,06 TL %21

Faiz Giderleri 116.311,06 TL %02

Cari Transferler 55.824,13 TL %01

Sermaye Giderleri 2.465.275,78 TL %56

Sermaye Transferleri 8.232,10 TL %02



Toplam 4.385.411,04 TL



2015 YILI Bütçe 3.633.000,00 TL

2014 yılından devreden ödenek 290.527,02 TL

Gider 2.744.929,78 TL

İptal olunan ödenek 1.251.422,24 TL

2016 yılına devir eden ödenek 166.175,00 TL

Gerçekleşme Oranı %76

Bir önceki yıla göre artış %





Dağılımı

Personel Giderleri 773.894,03 TL %28

Sos.Güv.Kur.Dev.Prim Gid. 129.428,91 TL %05

Mal ve Hizmet Al.Gid 1.109.696,31 TL %40

Faiz Giderleri 181.272,11 TL %06

Cari Transferler 73.663,79 TL %03

Sermaye Giderleri 466.950,85 TL %17

Sermaye Transferleri 10.023,78 TL %01



Toplam 2.744.929,78 TL




2016 YILI Bütçe 4.325.000,00 TL

2015 yılından devreden ödenek 166.175,00 TL

Gider 5.238.865,44 TL

İptal olunan ödenek 1.845.877,87 TL

2017 yılına devir eden ödenek 60.000,00 TL

Gerçekleşme Oranı %100

Bir önceki yıla göre artış %91





Dağılımı

Personel Giderleri 890.193,14 TL %17

Sos.Güv. Kur. Dev. Prim Gid. 146.983,55 TL %03

Mal ve Hiz. Al. Gid. 1.417.144,08 TL %27

Faiz Giderleri 229.894,55 TL %04

Cari Transferler 97.045,80 TL %02

Sermaye Gid. 2.444.362,87 TL %46

Sermaye Transferleri 13.241,45 TL %01



Toplam 5.238.865,44 TL

Yıllara göre Gider hareketleri aşağıda gösterilmiştir.





Personel Giderlerinin genel giderler arasındaki payları aşağıda gösterilmiştir.




Yatırım Giderlerinin Genel Giderler arasındaki payı.






GELİRLER:
Belediye Başkanlığı özel bütçe ile kurulmuş olup kendi gelirleri ile kendi harcamalarını karşılamaktadır. Belediyemizin 2016 yılı Tahsilat Toplamı 3.396.999,13,-TL’dir. Bunun 2.211.033,02,-TL’si 2380 sayılı Belediyelere ve İl Özel İdarelerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay verilmesi hakkındaki kanun gereğince İller Bankasından gelmiştir. Geriye kalan 1.185.966,11,-TL 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince Belediyemiz tarafından tahsil edilmiştir. Kalan 331.531,75,-TL alacak 2017 yılına devretmiş olup tahsiline devam edilmektedir.

VARLIKLARDAKİ AZALMALAR:
Kasabamız Hatip Mahallesinde Büyükmandıra Belediyesi adına kayıtlı olan 81,97 m² yüzölçümlü yol fazlalığı 5625 parsel sayılı taşınmaz sahibi Turgay MEŞE’ye 1.106,60,-TL. sına satılmıştır. Hürriyet Mahallesi 4 Pafta, 5253 ve 5254 parsel sayılı taşınmazların arasında bulunan 223,74 m² yüzölçümlü yol fazlalığı, 5253 ve 5254 parsel sayılı taşınmazların sahipleri Fikri BIKMAZ ve Şükrü BIKMAZ’a toplam 4.228,69,-TL. sına satılmıştır. Şamdani Mahallesi, Alpullu Caddesi üzerinde bulunan 5659 parselin ön kısmında kalan 19,10 m² yol fazlalığı 5659 parsel sahibi Ceylan ÇAKMAK’a 334,24,-TL. sına satılmıştır. Hatip Mahallesi 5624 parsel sayılı taşınmazın 302,78 m² lik kısmının yola terkinden sonra oluşan 95,10 m² nin bitişiğindeki 5623 parsel sayılı taşınmazın sahibi Nami YELKEN’e 1.283,85,-TL. sına satılmıştır. Hürriyet Mahallesi, Nehir Sokakta 177,37 m² yüzölçümlü yol fazlalığı, 165, 167, 170, 171, 178, 187, 188, 198 199, 231, 5466, 5467, 5468, 5469 parsel sahibi Hülya GÜRMAN’a 3.827,64,-TL.sına satılmıştır. Hatip Mahallesi, Şehit Ali Yılmaz Caddesi üzerinde bulunan 4444 parsel sayılı, 581,75 m² yüzölçümlü arsa 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesi gereğince Feride ÇETİN’e 16.110,00,-TL. si bedelle satılmıştır.
BORÇLANMA:
Belediye Meclisinin 18.03.2013 tarih ve 17 - 18 sayılı kararı ile Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon İnşaatı işinde kullanılmak ve maliyetin %50’si Merkezi Yönetim Bütçesine konulan Belediyelerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (BELDES) ödeneğinden karşılanmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 4.000.000,00,-TL. kredi kullanılmasına, Belediye Meclisinin 09/06/2015 tarih ve 35 Sayılı kararı ile 1.443.645,73,-TL. ek kredi kullanılarak kredi limitinin toplam 5.443.645,73 TL.’ye yükseltilmesine karar verilmiştir. 31.12.2016 tarihi itibariyle 240 ay vadeli kredinin 3.745.715,10,-TL. si kullanılmıştır. Kullanılan kredinin 3.535.110,31,-TL.si anapara, 2.491.832,47,-TL.si faiz olmak üzere toplam 6.026.942,78,-TL. kredi borcu bulunmaktadır.


BÜTÇE HEDEFLERİ
Gelir Bütçesi 4.400.000,00 TL

Gider Bütçesi 4.325.000,00 TL

Finansmanın Ekonomik Sınıflandırılması - 75.000,00 TL

olarak denk bütçe yapılmıştır.




BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ
GELİR Tahakkuk 3.728.530,88 TL

Tahsilat 3.396.999,13 TL


2017 yılına devreden alacak 331.531,75 TL

GİDER 5.238.865,44 TL

İptal olunan ödenek 1.845.877,87 TL

2017 yılına devreden ödenek 60.000,00 TL




BÜTÇE HEDEF VE GERÇEKLEŞMELERİ İLE MEYDANA GELEN SAPMANIN NEDENLERİ
Gelirlerin ekonomik sınıflandırılması tablosunda da görüleceği üzere gelir bütçesi ile 4.400.000,00,-TL. gelir tahmin edilmiş, 2016 yılında 3.396.999,13,-TL gelir tahakkuk etmiştir.



  1. Temel Mali Tablolara İlişkin Açıklamalar

Mali tablo kavramını daha açık bir şekilde ortaya koyabilmek için muhasebenin tanımını bilmek gerekir. Muhasebe, “Mali karaktere sahip olayları para birimi ile ifade ederek sınıflayan, tarih sırası ile kaydeden, raporlayan ve bu raporları yorumlayan bir mali sanattır” şeklinde tanımlanmaktadır. Bu tanımdan yola çıkıldığında, muhasebenin yerine getirdiği raporlama işlevi “Mali Tablo” kavramını doğurmaktadır. Buna göre mali tablolar, muhasebe sistemi içinde kaydedilen ve toplanan bilgilerin, belirli zaman aralıklarıyla bu bilgileri kullanacak olan kişilere iletilmesini sağlayan araçlar olup kuruluşun mali yapıları hakkında bilgi vermektedirler.


Mali raporlama ile genel olarak kaynakların dağıtımı, uygulanan mali politikaların etkileri ile ileriye yönelik politika oluşturulması ve karar verilmesinde, kamu idaresinin mali durumu, performansı ve nakit akımları hakkında kullanıcılara kapsamlı bilgi sağlar. Mali tablolar kamu idarelerinin;


  • Kaynaklarının dağılımı ve kullanımını,

  • Faaliyetlerinin nasıl finanse edildiği ve nakit ihtiyacının nasıl karşılandığını,

  • Faaliyetlerini finanse edebilme ve sorumlulukları ile taahhütlerini yerine getirebilme yeteneğini,

  • Mali durum ve mali durumdaki değişiklikleri,

  • Faaliyetlerdeki performans, etkinlik ve başarısını,

  • Kendilerine sağlanan kaynakları bütçelerine uygun ve yasal şekilde kullanıp kullanmadıklarını,

  • Mali işlemlerde saydam olup olmadıklarını ve hesap verebilirliğini

gösterir.


Mali tablolar bu amaçların gerçekleştirilebilmesi için; kamu idarelerinin varlıklarını , yabancı kaynakları, öz kaynakları, gelirleri, giderleri ve nakit akımları hakkında bilgi verir. Mali tabloların, kullanıcıların karşılaştırma yapabilmelerini mümkün kılmak için son üç dönemin verilerini de içermeleri ve herkes tarafından anlaşılmalarını sağlayacak şekilde ve açıklamaları ile birlikte hazırlamaları esastır.
5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 49. maddesinin son fıkrasına istinaden İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 418. maddesi gereğince aşağıda sayılan mali tablolar hazırlanır ve belirlenen sürelerde ilgililerin bilgisine sunulur, denilmektedir.
a) Mizan cetveli (Örnek-76)

b) Bilanço (Örnek-77)

c) Faaliyet sonuçları tablosu (Örnek-78)

ç) Bütçe uygulama sonuçları tablosu (Örnek-79)

d) Nakit akım tablosu (Örnek-80)

e) Mali varlık ve yükümlülükler değişim tablosu (Örnek-81)

f) İç borç değişim tablosu (Örnek-82)

g) Dış borç değişim tablosu (Örnek-83)

ğ) Şarta bağlı varlık ve yükümlülükler tablosu (Örnek-84)

h) Gelirlerin ekonomik sınıflandırılması tablosu (Örnek-85)

ı) Giderlerin kurumsal sınıflandırılması tablosu (Örnek-86)

i) Giderlerin fonksiyonel sınıflandırılması tablosu (Örnek-87)

j) Giderlerin ekonomik sınıflandırılması tablosu (Örnek-88)

k) Bütçe gelirlerinin ekonomik sınıflandırılması tablosu (Örnek-89)

l) Bütçe giderlerinin kurumsal sınıflandırılması tablosu (Örnek-90)

m) Bütçe giderlerinin fonksiyonel sınıflandırılması tablosu (Örnek-91)

n) Bütçe giderlerinin finansal sınıflandırılması tablosu (Örnek-92)

o) Bütçe giderlerinin ekonomik sınıflandırılması tablosu (Örnek-93)

ö) Bütçe giderleri ve ödenekler tablosu (Örnek-94)

Bu faaliyet raporunun ekinde;




  • 2016 yılı kesin mizanı Bkz. Ek-4-

  • Bilanço Bkz. Ek-5-

  • Bütçe uygulama sonuçları Bkz. Ek-6-

  • Gelirlerin ekonomik sınıflandırması Bkz. Ek-7-

  • Giderlerin ekonomik sınıflandırması Bkz. Ek-8-

tablolarına yer verilmiştir.



3- Mali Denetim Sonuçları

1- 2016 mali yılına defter ve raporlar mail ve cd ortamında Sayıştay Başkanlığı’na düzenli olarak gönderilmiştir.





  1. Performans Bilgileri

Stratejik plan yapılmadığından yer verilmemiştir.

IV.KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ



    1. Üstünlükler




  1. Teknolojik gelişmelere uygun bir yapılanmanın olması.

  2. Değişen mevzuatın yakinen takip edilmesi, yeni mevzuat konusunda personelin eğitimi için düzenlenen seminerlere personelin katılımının sağlanması.

  3. Araç parkurumuzun yeterli olması.

  4. Büyükmandıra halkının eğitim ve kültür düzeyinin yüksek olması.

  5. Tahsilat oranımızın %91.11 oranında olması.

  6. Vatandaşların ödemelerini en fazla 5 dakikada yapabilmesi.

  7. Belediyemizdeki teknolojik donanım ve yazılımların yeterli olması.

  8. Vergi ve SGK gibi resmi kurumlara ve şahıslara borcumuzun olmaması.



  1. Zayıflıklar




  1. Yasalarla tanımlanan gelir kaynaklarının yeterli olmaması.

  2. Personelin az olması.


Ek-2: Üst Yöneticinin İç Kontrol Güvence Beyanı

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

Üst yönetici olarak yetkim dahilinde;


Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.
Bu raporda açıklanan faaliyetler için bütçe ile tahsis edilmiş kaynakların, planlanmış amaçlar doğrultusunda ve iyi mali yönetim ilkelerine uygun olarak kullanıldığını ve iç kontrol sisteminin işlemlerin yasallık ve düzenliliğine ilişkin yeterli güvenceyi sağladığını bildiririm.
Bu güvence, üst yönetici olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır.
Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim.

(Büyükmandıra Belediyesi-07/03/2017)


Sertaç BALYEMEZ

Belediye Başkanı

Ek-3: Harcama Yetkilisinin İç Kontrol Güvence Beyanı

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

Harcama yetkilisi olarak yetkim dahilinde;


Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.
Bu raporda açıklanan faaliyetler için idare bütçesinden harcama birimimize tahsis edilmiş kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını, görev ve yetki alanım çerçevesinde iç kontrol sisteminin idari ve mali kararlar ile bunlara ilişkin işlemlerin yasallık ve düzenliliği hususunda yeterli güvenceyi sağladığını ve harcama birimimizde süreç kontrolünün etkin olarak uygulandığını bildiririm.
Bu güvence, harcama yetkilisi olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır.
Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim.

(Büyükmandıra Belediyesi-07/03/2017)


Sertaç BALYEMEZ

Belediye Başkanı

Ek-4: Mali Hizmetler Birim Yöneticisinin Beyanı

MALİ HİZMETLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN BEYANI

Mali hizmetler birim yöneticisi olarak yetkim dahilinde;


Bu idarede, faaliyetlerin mali yönetim ve kontrol mevzuatı ile diğer mevzuata uygun olarak yürütüldüğünü, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmasını temin etmek üzere iç kontrol süreçlerinin işletildiğini, izlendiğini ve gerekli tedbirlerin alınması için düşünce ve önerilerimin zamanında üst yöneticiye raporlandığını beyan ederim.
İdaremizin 2016 yılı Faaliyet Raporunun “III/A- Mali Bilgiler” bölümünde yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu teyit ederim. (Büyükmandıra Belediyesi-07/03/2017)
Gürşen GÜREŞÇİ

Mali Hizmetler Müdürü







Yüklə 217,77 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin