İmar plani değİŞİKLİĞİ AÇiklama raporu



Yüklə 13,34 Kb.
tarix15.01.2019
ölçüsü13,34 Kb.
#97005

TALAS BELEDİYESİ KAMBER MH.(KAYSERİ)

ÖNERİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU
Planlama alanı: Kayseri İli, Talas İlçesi Kamber Mahallesi Kürtyurdu Mevkiinde1/5000 ölçekli K35C11A paftasında;

Y=478 480 -478 280,

X=4 277 405 - 4 277 250

koordinatları arasında kalan ilgili 0 ada, parsel 108 nolu taşınmaz üzerinde ''Güneş Enerji Üretim Santrali'' tesisi yapılabilmesi amacıyla yaklaşık 1,4ha.lık alanda Nazım İmar planı hazırlanmıştır.


Gerekçe:Yatırımcı firmaların Belediyeye müracaatı ile söz konusu tesisi gerçekleştirebilmesi için İlave İmar Plan talebinde bulunmuştur. Tesisle ilgili kurum görüşleri ektedir. Hazırlanan Jeolojik etüt raporunda yerleşime uygunluk haritalarında çalışılan alanlarında zemin problemine rastlanılmaması ve afet riski taşımaması ve Uygun Alan (UA-2 Kaya ortamlar) olarak belirtilmiş olup plana işlenmiştir. Jeolojik etüt raporunun sonuç ve öneriler kısmındaki belirtilen hususlara uyulacaktır.

Resim 1- Mevcut Halihazır Durum




Planlama:Nazım İmar plan ile; Kamber Mahallesinin Kürtyurdu mevkiinde,Enerji, Üretim, Dağıtım ve Depolama Alanı (Güneş Enerjisi Üretim Tesisi) ve yol alanı olarak planlanmıştır.Tesis alanının doğusuna kadastro yoluna 10 m.lik yol planlanarak ulaşım bu yoldan sağlanmaktadır.

Güneş enerji Santrali kapsamında yer alabilecek yapı niteliğinde olmayan trafo, irtibat merkezi vb. Teknik tesisler taşınabilir, temeli olmayan, beton köşk tipi nitelikte tesis edecektir. Bu tür trafolar gövdenin güvenli bir şekilde taşınabilmesi için dört köşesinde kaldırma pimleri bulunan, toprak altında kalan kısımları siyah renkte yalıtım malzemesi ile kaplanmış, hazırlanan zemin üzerine monte edilen nitelikte ancak yapı niteliğinde olmayan Teknik altyapı tesisleridir. Ayrıca ihtiyaç halinde toplam inşaat alanı 300 m2 yi geçmeyen 2 katlı yönetim ve personel lojmanı amaçlı bir adet yapı yapılabilir. Bunun yanında güneş ışığını doğrudan elektriğe çeviren sabit ayaklı ve açılı güneş panelleri, güneş takip sistemlerine (Tracker) sahip eksenli güneş panelleri ve bu panelleri ayakta tutmaya yarayan konstrüksiyon sistemleri parsel sınırları dahilinde konumlandırılabilecektir.KCETAŞ’ nin Lisansız Üretim Bağlantı Görüş ve Teknik şartları yatırımcı kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecektir.



Resim 2- Öneri Nazımİmar Planı


Hazırlanan 1/5000 Nazım İmar planı plan raporu ve notları ile bir bütün olup burada belirtilmeyen hususlarda 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri geçerlidir.

PLAN NOTLARI


1-TESİSİN TEKNİK ÖZELLİĞİNE GÖRE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNDE ENERJİ ÜRETİMİNE YÖNELİK DONANIM ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANLIĞINCA ONANACAK AVAN PROJESİNDE BELİRLENECEKTİR.

2-PLANLAMA ALANINDA GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİNİN YANI SIRA İDARİ VE SOSYAL TESİSLERİ VE GÜVENLİK BİRİMİ İÇİN YAPI VE TESİSLER YAPILABİLİR.

3-SANTRAL ALANINDAKİ ÜRETİME İLİŞKİN İLE BUNLARIN TAMAMLAYICISI NİTELİĞİNDEKİ ALTYAPI VE ÜSTYAPI ( TRAFO, İRTİBAT MERKEZİ VB. TEKNİK YAPILAR) BETON KÖŞK ŞEKLİNDE TAŞINABİLİR NİTELİKTE TEMELİ OLMAYAN ELEMANLARDAN OLUŞABİLİR. PARSEL ÜZERİNDE YÖNETİM BİNASI VE PERSONEL LOJMANI OLARAK KULLANILMAK ÜZERE TOPLAM ALANI 300 M2 Yİ VE 2 KATI (6,5 m.) GEÇMEYEN BİR ADET YAPI YAPILABİLİR.

4-2 EKİM 2013 GÜN VE 28783 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİREN'' ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK'' HÜKÜMLERİNE GÖRE UYGULAMA YAPILACAKTIR.

5- 28/09/2011 GÜN VE 102732 SAYILI GENELGE GEREĞİNCE 10/04/2017 TARİHİNDE KAYSERİ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ONANAN İMAR PLANINA ESAS JEOLOJİK–JEOTEKNİK ETÜD RAPORUNDA BELİRTİLEN HUSUSLARA UYULACAKTIR.

6-PLANLAMA ALANI 3. DERECE DEPREM BÖLGESİNDE BULUNMAKTA OLUP YAPILAŞMADA “DEPREM BÖLGERİNDE YAPILACAK BİNALAR HAKKINDA YÖNETMELİK” HÜKÜMLERİNE UYULACAKTIR.

7-2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU VE BU KANUNA GÖRE ÇIKARILAN YÜRÜRLÜKTEKİ HÜKÜMLERE UYULACAKTIR.

8-PLANLAMA ALANINDA ''ELEKTRİK KUVVETLİ AKIMLAR YÖNETMELİĞİNE'' UYULACAKTIR.

9-PLANLAMA ALANI İÇERİSİNDE “BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK” HÜKÜMLERİNE UYULMASI ZORUNLUDUR.

10-PLANLAMA ALANI İÇERİSİNDE HERHANGİ BİR TAŞINIR VE TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARINI BULANLAR MALİK OLDUKLARI VEYA KULLANDIKLARI İÇİNDE KÜLTÜR VE TABİAT VARLIĞI BULUNDUĞUNU BİLENLER VEYA YENİ HABERDAR OLAN MALİK VE ZİLYETLER BUNU EN GEÇ 3 GÜN İÇİNDE EN YAKIN MÜZE MÜDÜRLÜĞÜNE VEYA MÜLKÜ İDARE AMİRLERİNE BİLDİRMEYE MECBURDURLAR.



11-BELİRTİLMEYEN HUSUSLARDA 3194 SAYILI İMAR KANUNU VE YÜRÜRLÜKTEKİ YÖNETMELİK HÜKÜMLERİ GEÇERLİDİR.
Yüklə 13,34 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin