İnşaat Malzemesi Sektöründe Avrupa ve Türkiye’deki Gelişmeler İmsad / İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Tarafından Düzenlenen Toplantıda Ele Alındı



Yüklə 94,91 Kb.
tarix07.05.2018
ölçüsü94,91 Kb.
#50170

İMO 50 YAŞINDA...

Odamız 2004 yılının Aralık Ay’ında 50. kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Şubemizce 50. kuruluş yıldönümüne yönelik bir dizi etkinlik ve çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında; yapılacak olan bir törenle, Odamız üyesi mesleğinde 40 yılını dolduran ve üzerindeki meslektaşlarımıza onur belgelerinin verilmesi, İTÜ Mustafa Kemal Anfisi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Taksim Atatürk Merkezi Konser Salonları’nda 50. Yıl Etkinlik Konserlerinin düzenlenmesi ve Bu konserlere; Genç inşaat mühendisleri ile birlikte meslekte 40, 50 ve 60. yılını dolduran inşaat mühendislerinin davet edilmesi yer almaktadır.


Etkinlik Konserleri içinde ; Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları ‘nın ‘Turuncu Gösterisi’, ‘Suna Kan Resitali’ ve İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu yer alan konser ve gösteriler Şubemizde kurulan “50. Yıl Etkinlik Komitesi” tarafından programlanmış bulunmaktadır.
Etkinlik Konserlerinin birleşiminde İstanbul şiirleri, İstanbul şarkılarının da yer alacağı bir armoni yaratılması düşünülmektedir. Ayrıca 50. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf ve karikatür yarışmaları sonuçlanmıştır. Yarışmaya katılan 215 renkli ve 93 siyah-beyaz fotoğraf arasında; renkli dalında Fikret ÖZKAPLAN (Galata Köprüsü) 1.’lik dülüne hak kazanırken, başarı ödüllerini Ahmet TÜLÜCE (Sahilde), Tufan KARTAL (Eve Dönüş) ve İsmail TÜTÜN (Yansıma) olarak paylaştılar. Siyah-Beyaz dalda Tufan KARTAL(Sohbet) 1.’lik ödülüne hak kazanırken, başarı ödülleri, Sebahattin ÖZVEREN (Metro), Ümit VARLI (Komşu Komşu) ve Ahmet TÜLÜCE (Tünelde) olarak paylaştılar.
Şubemizce düzenlenen Karikatür Yarışmasının sonuçları belli oldu. Yarışmamızda 96 kişi ve 171 Karikatür yarıştı. Jurinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda;
Birincilik ödülünü  Ahmet ÖZTÜRKLEVENT, başarı ödüllerini sırasıyla Hakan DEMİRCİ, Ömer ŞAM, Yaşar Nüket TERZİOĞLU kazanırken, Yavuz Özhan ONUR juri ödülünü kazandı.

 

Fotoğraf ve karikatür yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri, yapılacak olan 50. yıl etkinlik konserleri içerisinde verilecektir. Ayrıca bu fotoğraf ve karikatürler etkinlikler kapsamında sergilenecek ve ayrı ayrı kitap haline getirilecektir. Etkinliklerimizin tümüne İstanbul’da bulunan kamu ve özel sektör temsilcileri protokol olarak davet edileceklerdir. Odamızın 50. yılı kutlamaları 2004 Aralık Ay’ının sonuna kadar sürecektir. Yine 50. yıl etkinleri kapsamında inşaat mühendisliği mesleğinin ve inşaat sektörünün sorunları ile birlikte çözümlerinin tartışılacağı panel, konferans ve seminerler düzenlenecektir. Buna yönelik olarak;




  • İnşaat mühendisliği mesleğinin dünü, bugünü ve yarını,

  • Cumhuriyetimizin 81. yılında inşaat sektörünün durumu,

  • İnşaat Mühendisleri Odası ve yurtdışı meslek örgütleri ile ilişkiler,

  • İMO İstanbul Şubesi’nin duayenleri,

  • İnşaat mühendisi olan sanatçılarla söyleşiler

  • İnşaat Mühendisleri Odası’nın 50 yıllık döneminde İstanbul Şubesi’nde yöneticilik yapmış olanların albümü ve İMO İstanbul Şubesi’nin Bülteni’nin 50. yılı etkinlikleri ile ilgili özel sayı olarak çıkarılması yapılacak çalışmalar arasındadır.



1954 yılında kurulan bir meslek örgütü olan Odamızın 50. yılını kutlarken, sizlerle kurumsal ilişkilerimizi her zaman iyi, güzel ve doğru yapılan çalışmalar adına ilişkilerimizi sürdürmeyi hedefleyen bu çalışmalarımızda, katkı ve destek sunmanız bizleri ayrıca onurlandıracak, odamızın sıcak bir köşesinde kendinize de bir yer bulmuş olacaksınız. Saygılarımızla.
İnşaat Mühendisleri Odası

İstanbul Şube Yönetim Kurulu

 
SEMİNER : SİSMİK İZOLASYON, ENERJİ SÖNÜMLEMESİ VE İLGİLİ DONANIMLARI – 5 EKİM 2004 SALI -


Şubemizin Mustafa Ürgüplü Eğitim Salonu’nda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Dr. Renzo MEDEOT katıldı. 100 kişinin katıldığı yoğun ilgi gören seminerde Dr. Medeot, son yıllarda Avrupa tekno-bilimsel topluluğu EUROCODES olarak anılan yeni bina normlarının revize edilip tekrar düzenlenmesi işinde üstün çabalar gösterdiklerini, bunun da, mesnetler, öngermeli sistemler gibi kendine özgü cihaz ve sistemlerin dizayn ve üretim gerekleri üzerine yapılan Standartların hazırlanmasını gerektirdiğini vurguladı. Anti-sismik cihazların son otuz yıl zarfında geliştirildiğini belirten Medeot;herhangi bir alandaki teknik büyüme önemli bir gelişim gösterip belirli bir olgunluğa eriştiğinde bu konuda genel prensipleri tarifleyen temel kurallar oluşturmak gerekliliğinin doğduğunu belirterek, anti-sismik cihazlar üzerine Avrupa Standartları’nın, dizayn mühendisleri ve Sismik Donanım Üreticileri için mevcut en güncel ve tamamlanmış belge niteliğini taşıdığını, standardın tamamıyle performans-odaklı olup bu özelliği birbirine alternatif olarak kullanılabilecek değişik sistemlerin eşit değerlendirilmesini garanti ettiğini belirterek sunumunu şöyle tamamladı: “Anti-sismik Cihazlar üzerine Avrupa Standartları’nın tamamlanması için geçen 11 sene sadece CEN tarafından konulan süreç ve kuralların yerine getirilmesiyle kalmamış, aynı zamanda birçok sayıdaki materyalin varlığı ve gelişimi ile ilgili önemli süreç halen sürdürülmektedir.”
 
NATUREL STONE FUAR- 2- 5 Eylül 2004
Stone Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuari, 2- 5.9.2004 tarihlerinde CNREXPO’da yapıldı. Islenmis Mermer ve Traverten, Mermer Oniks ve Traverten Ham Blok ve Plakalari, Islenmis Granit, Mermer Makinalari, Mermer Isleme Teknolojileri, Asindiricilar, Yapistiricilar, Kimyasallar, Deterjanlar, Elmas Uçlar, Kesiciler, Deliciler, Lazer Ekipmanlari, Yardimci Ögeler, Is Makinalari, Kamyon, Forklift, Presler, Jeneratör, Paketleme, Ambalaj Sistemleri üzerine bir çok konuda ürün grubunun yer alacağı fuarda, şubemizde bir stand açarak, şube yayınları ve etkinlikleri ile ilgili duyuru yaptı.
 
BEST’04 Akıllı Evler ve Binalar Fuarı /30 Eylül – 3 Ekim 2004

İstanbul CNR Expo Center’da, bu yıl üçüncüsü gerçekleşen BEST’04 Akıllı Evler ve Binalar Fuarı’nda; bina ve ev otomasyon sistemleri, aydınlatma, giriş ve taşıma sistemleri, yapısal kablolama, elektrik tesisatı ve enerji yönetim sistemleri, ısıtma ve soğutma çözümleri, ses, ışık ve görüntü sistemleri, bina yönetimi, akılcıl ürünler, iletişim ve remote kontrol sistemleri gibi ana kategorilerden oluşan ürün ve hizmetler yer aldı. Fuarda Şubemiz de stand kurarak etkinlik ve kitap tanıtımı yaptı.


 
2004 SONBAHAR - KIŞ DÖNEMİ MESLEKİÇİ EĞİTİM KURSLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
SAP2000-I KURSU 13 Ekim-1 Aralık 2004
2004 yılı Sonbahar-Kış Dönemi meslekiçi eğitim kurslarımız Sap 2000 kursu ile başladı. 13 Ekim 2004 tarihinde başlayan Sap2000 kursu, 8 hafta (24 saat) sürecek. Toplam 33 kişinin kayıt olduğu kurs İTÜ İşletme Fakültesi F131 Bilgisayar Laboratuvarı’nda gerçekleşiyor. Çarşamba günleri saat 18.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşen kursumuzun eğitmenleri İTÜ Inşaat Fakültesinden Dr. Kutlu DARILMAZ ve Cüneyt VATANSEVER’den oluşuyor.
SAP2000 İLE YAPI SİSTEMLERİNİN ANALİZİ-15 Ekim-19 Kasım 2004
Kurs Eğitmenleri : Kutlu DARILMAZ (İTÜ İnş.Fak.) - Cüneyt VATANSEVER (İTÜ İnş.Fak.)
Kurs Başlama - Bitiş Tarihi : 15 Ekim 2004 - 19 Kasım 2004

Gün – Saat : Cuma 18:30 - 21:30

Kurs Süresi : 6 Hafta (Toplam 18 saat)

Kurs Yeri : İTÜ İşletme Fakültesi, F131 Bilgisayar Laboratuvarı MAÇKA / İSTANBUL

Kurs Ücreti : 210.000.000 TL.
ÖN KOŞULLAR : Şubemizce düzenlenen SAP2000 (Başlangıç Düzeyi) kurslarına katılmış olmak veya SAP2000 ile basit 3 boyutlu sistemleri çözebilir durumda olmak.
Ödeme Şekli :

  • Ödemeler Şube ve Temsilciliklere yapılacağı gibi, İş Bankası Pangaltı Şubesi 582384 nolu banka hesabına yatırılabilinir.

  • Banka kanalı ile yapılan ödemelerde kursun ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu dekontun İMO İstanbul Şubesi 0212 232 09 12 nolu faksa gönderilmesi gerekmektedir.

  • İMO Öğrenci Üyeleri ve Yüksek Lisans Öğrencilerine %20 indirim yapılacaktır.

  • Kursa katılımda Odamız üyesi olma şartı aranacaktır.

  • Ödemeler kredi kartı ile üç taksit olarak alınabilmektedir.

  • Kurs sonunda katılım belgesi verilecektir (en az 4 derse katılanlara). Ayrıca bu kurs sonunda bir sınav yapılarak başarılı olanlara kurs başarı belgesi verilecektir. Sınava girmek zorunlu değildir.

  • BİLGİSAYAR LABORATUVARI 30 KİŞİLİK OLUP, EĞİTİM HER KATILIMCIYA BİR BİLGİSAYAR VERİLEREK YAPILACAKTIR.


İNŞAAT YÖNETİMİ KURSU-I


Tarih

Konu

Kur Eğitmeni

21.10.2004

Iş Programı Hazırlama Teknikleri

Yrd. Doç. Dr. uğur Müngen

28.10.2004

Bilgisayar Destekli Planlama Metodu

Öğr. Gör.Dr. Murat Kuruoğlu

04.11.2004

İnşaat İş Güvenliği

Yrd. Doç. Dr. Uğur Müngen

11.11.2004

İnşaat Hukuku

Doç. Dr. Gülçin Elçin Grassinger

18.11.2004

Proje Yönetiminin Temel İlkeleri

Prof. Dr. Doğan Sorguç

25.11.2004

Kamu İhale Sistemi ve Teklif Hazırlama

Dr. Hüseyin Gencer

02.12.2004

İnşaat Sektöründe Mali Tablolar ve Yorumlama

Yük. Müh. Feyzi Haznedaroğlu

09.12.2004

İnşaat Firmalarında Yeniden Yapılanma

Öğr. Gör. Dr. Murat Kuruoğlu


Kurs Başlangıç Tarihi : 21 Ekim 2004 Perşembe

Kurs Bitiş Tarihi : 09 Aralık 2004 Perşembe

Saat : 18:30 - 21:00

Toplam : 8 Hafta (Toplam 20 saat)

Kurs Ücreti : 130.000.000 TL

Kurs Yeri : İMO İstanbul Şubesi Mustafa Ürgüplü Eğitim Salonu
Ödeme Şekli :

  • Ödemeler Şube ve Temsilciliklere yapılacağı gibi, İş Bankası Pangaltı Şubesi 582384 nolu banka hesabına yatırılabilinir.

  • Banka kanalı ile yapılan ödemelerde kursun ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu dekontun İMO İstanbul Şubesi 0212 232 09 12 nolu faksa gönderilmesi gerekmektedir.

  • Ödemeler kredi kartı ile iki taksit olarak alınabilmektedir.

  • Kursa katılımda Odamız üyesi olma şartı aranacaktır.

  • İMO Öğrenci üyelerine ve yüksek lisans öğrencilerine %20 indirim yapılacaktır.

  • Kurs sonunda katılım belgesi verilecektir (en az 6 derse katılanlara). Ayrıca bu kurs sonunda bir sınav yapılarak başarılı olanlara kurs başarı belgesi verilecektir. Sınava girmek zorunlu değildir.


YAPI TASARIM KURSU

Tarih

Konu

Konuşmacı

23Ekim .2004

Mühendislik Sismolojisi

Prof.Dr. Zeki Hasgür (İTÜ İnş. Fak.)

06 Kasım 2004

Betonarme Taşıyıcı Sistem Tasarım ve Yapımında Bütünsel Nitelik Yönetimi

Prof.Dr. Abdurrrahman Güner (Trakya Üniversitesi)

20 Kasım.2004

Deprem Yönetmeliğinde Yapı Dinamiği Kavramları

Doç.Dr. Necmettin Gündüz (İTÜ İnş. Fak.)

27 Aralık .2004

Betonarme Yapılarda Taşıyıcı Sistem Düzenlenmesi

Doç.Dr.Kadir GÜLER (İTÜ İnş. Fak.)

4 Aralık .2004

Betonarme Elemanlarda Donataı Düzenleme Teknikleri

Prof.Dr. Nahit KUMBASAR (İTÜ İnş. Fak.)

11 Aralık .2004

Öngerilmeli Betonarme Yapıların Tasarımı

Prof.Dr. İlhan EREN (İTÜ İnş. Fak.)

18 Aralık .2004

Yüzeysel Temellerin Tasarımında Taban Basıncının Önemi

Doç.Dr. Tuğrul ÖZKAN (İTÜ İnş. Fak.)

25 Aralık .2004

Zeminlerin Deprem Etkisinde Sıvılaşması ve Taşıma Gücü Kayıpları

Doç.Dr. Ayfer ERKEN (İTÜ İnş. Fak.)

8 Ocak .2005

Tescilli (eski) Eserlerin Onarım ve Güçlendirilmesi

Prof.Dr. Feridun ÇILI (İTÜ İnş. Fak.)

15 Ocak .2005

Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımında Taşıyıcı Sistem Düzensizlikleri

Doç.Dr. Gülten GÜLAY (İTÜ İnş. Fak.)

22 Ocak .2005

Makina Temellerin Tasarımı

Prof.Dr.Kemal ÖZÜDOĞRU
(İTÜ İnş. Fak.)

29 Ocak 2005

Zeminlerde Statik ve Dinamik Yükler Altında Taşıma Gücü Anlayışı ve Hesabı

Prof.Dr.Feyza ÇİNİCİOĞLU
(İstanbul Üniversitesi)


Kurs Başlangıç Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi

Kurs Bitiş Tarihi : 29 Ocak 2004 Cumartesi

Saat : 10:00 - 12:00

Toplam : 12 Hafta (Toplam 24 saat)

Kurs Ücreti : 150.000.000 TL

Kurs Yeri : İMO İstanbul Şubesi Mustafa Ürgüplü Eğitim Salonu

Ödeme Şekli :

  • Ödemeler Şube ve Temsilciliklere yapılacağı gibi, İş Bankası Pangaltı Şubesi 582384 nolu banka hesabına yatırılabilinir.

  • Banka kanalı ile yapılan ödemelerde kursun ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu dekontun İMO İstanbul Şubesi 0212 232 09 12 nolu faksa gönderilmesi gerekmektedir.

  • İMO Öğrenci Üyeleri ve Yüksek Lisans Öğrencilerine %20 indirim yapılacaktır.

  • Kursa katılımda Odamız üyesi olma şartı aranacaktır.

  • Ödemeler kredi kartı ile iki taksit olarak alınabilmektedir.

  • Kurs sonunda katılım belgesi verilecektir (en az 10 derse katılanlara). Ayrıca bu kurs sonunda bir sınav yapılarak başarılı olanlara kurs başarı belgesi verilecektir. Sınava girmek zorunlu değildir.



KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPIM İŞLERİ İHALELERİNDE, İHALE İŞLEMLERİ ve SÖZLEŞME YÖNETİMİ-I
Konu : Yatırım Projelerinin Planlanması, Metraj, Birim Fiyat, Yaklaşık Maliyet, İhale İşlemleri, Teklif Hazırlama, Yeterlilik Kriterleri ve Ekonomik Açıdan En Avantajlı Teklifin seçimi, Hakediş, Fiyat Farkı Uygulaması, Sözleşme Yönetimi

Kurs Eğitmeni : Dr. Hüseyin GENCER
Kurs Günü : Cuma

Kurs Başlangıç Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma

Kurs Bitiş Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma

Saat : 18:30 - 21:30

Toplam : 7 Hafta (Toplam 21 saat)

Kurs Ücreti : 130.000.000 TL

Kurs Yeri : İMO İstanbul Şubesi Mustafa Ürgüplü Eğitim Salonu

Ödeme Şekli :

  • Ödemeler Şube ve Temsilciliklere yapılacağı gibi, İş Bankası Pangaltı Şubesi 582384 nolu banka hesabına yatırılabilinir.

  • Banka kanalı ile yapılan ödemelerde kursun ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu dekontun İMO İstanbul Şubesi 0212 232 09 12 nolu faksa gönderilmesi gerekmektedir.

  • Ödemeler kredi kartı ile iki taksit olarak alınabilmektedir.

  • Kursa katılımda Odamız üyesi olma şartı aranacaktır.

  • Kurs sonunda katılım belgesi verilecektir (en az 5 derse katılanlara). Ayrıca bu kurs sonunda bir sınav yapılarak başarılı olanlara kurs başarı belgesi verilecektir. Sınava girmek zorunlu değildir.


KADIKÖY TEMSİLCİLİĞİ’NDE KOKTEYL-8/10/2004
39. Dönem Temsilcilik Kurulu’nun düzenlemiş olduğu kokteyl, temsilcilik mekanında gerçekleşti. 8 Ekim 20042te gerçekleşen kokteyle çok sayıda meslektaşımız katıldı.
DAVA
İstanbul Valiliği Defterdarlık, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Hazine adına kayıtlı olan Erenköy, Bağdat Cadddesinde bulunan 21440.50 m2 alanlı bağ vasıflı taşınmaz üzerine konut, ticaret (ticari büro) yapılması ve aynı taşınmaz üzerinde bulunan Tarım ve Köyişleri İstanbul İl Müdürlüğü’ne ait hizmet binalarına karşılık Küçükçekmece, Halkalı’da bulunan Ziraat Mektebi vasıflı taşınmaz üzerine 12.000 m2 kapalı alanlı hizmet binası yaptırılmak üzere ihale açmış olduğundan, bu bölgelerde çeşitli nedenlerle oluşmuş bulunan yoğunluğun plan esaslarının çok üzerinde olması ve çevrede büyük bir donatı alan eksikliği bulunması ve Halkalı’daki parselin 2 no.lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun arkeolojik SİT alanında kalması gibi nedenlerle şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine ve kamu yayarına aykırı olması nedeniyle İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığı nezdinde Odamız tarafından diğer Meslek Odaları ve konuya duyarlı kişilerle birlikte İşlemin İptali için Yürütmenin Durtdurulması istekli dava açılmış bulunmaktadır.
DAVA
İstanbul Valiliği Defterdarlık, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Hazine adına kayıtlı olan Kadıköy, Tuğlacıbaşı Mahallesi Hatboyu Sokağında bulunan 44783.00 m2 alanlı tarla vasıflı taşınmaz üzerine konut, ticaret (ticari büro) yapılması ve aynı taşınmaz üzerinde bulunan Çevre ve Orman Bakanlığı İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne ait hizmet binalarına karşılık Kartal İlçesi Kordonboyu Mahallesindeki 2 kargir 9 ahşap bina vasıflı taşınmaz üzerine 5.300 m2 kapalı alanlı hizmet binası yaptırılmak üzere ihale açmış olduğundan, bu bölgelerde çeşitli nedenlerle oluşmuş bulunan yoğunluğun plan esaslarının çok üzerinde olması ve çevrede büyük bir donatı alan eksikliği bulunması gibi nedenlerle şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine ve kamu yayarına aykırı olması nedeniyle İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığı nezdinde Odamız tarafından diğer Meslek Odaları ve konuya duyarlı kişilerle birlikte İşlemin İptali için Yürütmenin Durtdurulması istekli dava açılmış bulunmaktadır.
6. ULUSLARARASI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE GELİŞMELER KONFERANSI (ACE2004)” 6-8 EKİM 2004

“6. Uluslararası İnşaat Mühendisliğinde Gelişmeler (ACE2004)” kongresi 6-8 Ekim 2004 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Garanti kültür Merkezi'nde düzenlendi. Şubemizin de sponsor olduğu kongredeye Şubemiz adına Şube Başkanımız Cemal GÖKÇE, Şube Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Nusret SUNA ve Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Nergiz VASFIOĞLU katıldılar. Teknik mühendislik kavramları ile birlikte sosyal ve ekonomik meseleleri de kapsayan konuların tartılşıldığı, akademisyen ve endüstriden katılımcıların biraraya geldiği kongrede bilgiler ve tecrübeler aktarıldı. Deprem, Ulaştırma, Hidrolik, Geoteknik, Çevre gibi konu başlıklarında bildiriler yer aldı. Konferansta Şubemiz de stand kurarak kaitap ve etkinlik tanıtımı yaptı.


ZM10-Zemin Mekaniği Ve Temel Mühendisliği Onuncu Ulusal Kongresi- 16-17 Eylül 2004
Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Türk Milli Komitesi tarafından geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Kongresi’nin onuncusu, 16-17 Eylül 2004 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi, 1992 yılındaki Dördüncü Kongre ve 2000 yılındaki Sekizinci Kongre’den sonra Onuncu Kongre ile üçüncü defa bu ulusal kongreye ev sahipliği yaptı. Onuncu Ulusal Kongre’nin amacı, zemin mekaniği ve geoteknik mühendisliği alanında çalışan araştırmacı, öğretim üyeleri ve uygulayıcı mühendisleri bir araya getirerek güncel bilgi ve birikimin yayılmasını sağlamak ve bu vesile ile Geoteknik Mühendisliği Türkçe literatürünü daha da zenginleştirmektir.
Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Onuncu Ulusal Kongresi kongre bildiri kitabında, kabul edilmiş 73 adet bildiri bulunmaktadır. Kitaptaki bildiriler “Zemin Özellikleri ve Zemin Davranışı”, “Zemin İyileştirmesi ve Güçlendirilmesi”, “Çevre Geotekniği”, “Zemin Dinamiği ve Deprem Geotekniği” ve “Temeller, Heyelanlar ve Derin Kazılar” ana başlıkları altında toplanmıştır. Kongreye ikisi yurtdışından olmak üzere ile toplam dokuz davetli konuşmacı katılmıştır. İki gün süren kongreyi yaklaşık 350 kişi izlemiştir. Kongre “Türkiye’de Geoteknik Mühendisliği Uygulamalarının Güncel Durumu: Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Genelgelerinin Yarattığı Yetki Karmaşası” konulu, Prof.Dr.Ergün Toğrol, Prof.Dr.Kutay Özaydın, Prof.Dr.Turan Durgunoğlu, Prof.Dr.Ahmet Sağlamer ve Prof.Dr.Yener Özkan’ın katıldıkları panel ile sona ermiştir.

İNŞAAT MALZEMESİ SEKTÖRÜNDE AVRUPA VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞMELER İMSAD / İNŞAAT MALZEMESİ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN TOPLANTIDA ELE ALINDI.
İMSAD, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından 4 Ekim günü, İstanbul’da CEPMC, Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi Genel Sekreteri Philip Bennett ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Yapı Malzemeleri Dairesi’nden Bülent Yalazı’nın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Şubemiz adına Yönetim Kurulu Yedek Üyemiz E. Füsun SÜMER katıldı.
İMSAD’ın üye olarak Türkiye’yi temsil ettiği CEPMC, Avrupa inşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi Genel Sekreteri Philip Bennett toplantıda CEPMC’nin yapısı, üyeleri, faaliyetleri, teknik çalışma grupları yanında Avrupa Birliği ilgili komitelerindeki temsili ile ilgili detaylı bilgi verdi.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan Bülent Yalazı ise Temmuz 2004’de Yapı Malzemeleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda oluşturulan YAMTEK, Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi hakkında açıklamalarda bulundu. Komitede İMSAD’ın inşaat malzemesi sektör örgütü olarak yer aldığını belirten Yalazı bu konuda sektör örgütlerinden destek istedi ve İMSAD’ın üyeliği ile birlikte sektördeki tüm örgütlerin birlikte hareket etme gereğini dile getirdi. Bakanlık olarak yapılması gereken çalışmaların, bu işlere ayrılabilen personel sayısı ile orantılı olmadığını vurgulayan Yalazı çalışmaları Bakanlık, üretici firmalar ve özel sektör örgütlerinin dayanışma içinde yürütmesinin önemini belirtti.
Toplantı sonunda İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Galip Sayıl; IMSAD’ın gerek Avrupa inşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi CEPMC nezdinde Türkiyeyi temsil eden tek üyesi olarak, gerekse Bayındırlık ve İskan Bakanlığı nezdinde oluşturulan YAMTEK Yapı Malzemeleri Teknik Komitesinde üye olan ve yapı malzemeleri sektörünü temsil eden tek özel sektör kuruluşu olarak sektörde bir üst - bir şemsiye kuruluş olma görev ve sorumluluğunu üstlenmiş bulunduğunu belirtti ve IMSAD’ın üstlendiği sorumluluklar doğrultusunda üreticiler ve ilgili diğer sektör örgütleri ile beraber çalışmaya hazır olduğunu ve bunun gereğini vurguladı.
KÜRESELLEŞME-GATS-AB-GÜMRÜK BİRLİĞİ ANLAŞMALARI ve MESLEKİ ALANIMIZA ETKİLERİ SEMPOZYUMU, I. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI
2005 yılı içinde EMO adına Elektrik Mühendisleriş Odası İstanbul Şubesi’nin düzenleyeceği Küreselleşme-GATS-AB-Gümrük Birliği Anlaşmaları ve Mesleki Alanımıza Etkileri Sempozyumu’nun Danışma Kurulu 9 Ekim 2004 günü Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin Tülin Aydın Eğitim Merkezi'nde toplandı. Toplantıya Şubemiz adına Murat GÖKDEMİR katıldı.
KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜ VE HAVZASI İÇİN ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİNİN OLUŞTURULMA SÜRECİ VE BÖLGEYE KATKILARI – 20-22 Ekim 2004
TÜBİTAK, Küçükçekmece Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Küçükçekmece Bölgesinde bir Çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştayda, Küçükçekmece Gölü ve Havzası Sorunları, Kirliliğin Kontrol altına alınmasında izlemenin önemi ve izlem yöntemleri, Küçükçekmece Gölü ve Havzasının sürdürülebilirliği için, havzanın sürekli kontrol altında tutulmasını, sosyo-ekonomik olarak gelişimini sağlayacak projelerin hazırlanıp uygulaması hakkında uzmalarca bilgiler aktarıldı. Çalıştaya Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Cemal İNAN katıldı.

ŞUBEMİZ KAT ALDI.
Şubemiz üyelerimize daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla faaliyetini sürdürmüş olduğu Meydan apartmanının 4. katını satın aldı. 230 m²’den oluşan kat, meslekiçi eğitim kurslarımıza önemli ölçüde cevap verecek.

ŞUBEMİZİN 2005 YILINDA YAPACAĞI KONGRELER



6. ULAŞTIRMA KONGRESİ

23-24-25 Mayıs 2005 İTÜ Mustafa Kemal Anfisi Maçka / İstanbul


3. YAPI İŞLETMESİ KONGRESİ (Ekim 2005 / İzmir)

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubemiz ile birlikte 2005 Ekim ayı’ında İzmir'de gerçekleştireceğiz.


6. ULUSAL BETON KONGRESİ (PROF. DR. YAŞAR ATAN’IN ANISINA )


TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin gelenekselleşmiş etkinliklerinden birisi olan Ulusal Beton Kongresi’nin 6’ncısı Kasım 2005’de İstanbul’da düzenlenecektir.

Kongrelerimizle ilgili ayrıntılı bilgiye www.imoistanbul.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz


MÜHENDİSLİK MİMARLIK HAFTASI- (18-27 EKİM 2004)
TMMOB’ye bağlı meslek odalarının İstanbul Şubeleri tarafından düzenlenen Geleneksel Mimarlık Mühendislik Haftası etkinlikleri, 18-28 Ekim 2004 tarihleri arasında yapıldı. Etkinlik kapsamında, 23 Ekim 2004’te Galatasaray Lisesi yanında İstikalal Caddesinde İstanbul Meslek Odaları, 1 gün boyunca stand açarak, mesleklerini ve yayınlarını tanıttı. Ayrıca hafta etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen lise söyleşilerinde şubemiz adına, Necla AYDINTÜRK, Orhan DOĞAN, Cemal Burak KOZA, İsmet DOĞAN ve Onur ECEVİT katılarak inşaat mühendisliği ile ilgili bilgiler aktardılar.
4708’E AYKIRILIKTAN SORUŞTURMA...

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nün 10 Eylül 2004 gün ve2514/10864sayılı yazısı ile;


  • Denetim Yapı DenetimLtd. Şti.’nin faaliyetlerinin durdurulmasına neden olan, 20328 sicil numaralı Sadettin EMİCE, 24143 Sicil Numaralı İlhan ATAY

  • Canlar Yapı Denetim Tic.Ltd.Şti’nin faaliyetlerinin durdurulmasına neden olan, 25219 sicil numaralı Şimşek ÖZDEMİR, 11102 Sicil Numaralı Zeynel ÖZCAN,

  • Bileşim Yapı Denetim Tic.Ltd.Şti’nin faaliyetlerinin durdurulmasına neden olan, 35683 sicil numaralı Fatma Jale ŞENELMAS, 29783 Sicil Numaralı Erhan EROĞLU,

  • Uzman Yapı Denetim Tic.Ltd.Şti’nin faaliyetlerinin durdurulmasına neden olan, 20122 sicil numaralı Mehmet Yalçın SEZGİN, 13487 Sicil Numaralı Faruk KORÇA, 56349 Sicil Numaralı Serdar KUKUL, 54522 Sicil Numaralı Olcay ULUS, 19336 Sicil Numaralı Sabri GEDİK, 17705 Sicil Numaralı Ahmet Mustafa ÖZMET’in haklarında işlem yapılması istenmiştir.


Yukarıda İsimleri bulunan üyelerimiz hakkında, 4708 sayılı Yapı Denetim Hakkında Kanunun ve Yapı Denetim Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliği’ne aykırı davrandıklarından dolayı Odamız tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştır.

'GÖKKAFES'İN ARSASINA BİNA YASAĞI GETİREN ŞERHİN GEÇERLİ OLDUĞU KARARI KESİNLEŞTİ. ŞİMDİ BİNANIN YIKIMI GÜNDEMDE...

Temelinin atıldığı ilk günden bu yana tartışması bitmeyen, Gökkafes'te Yargıtay son ve kesin darbeyi indirdi. Beyoğlu Belediyesi tarafından 7 yıl önce açılan davayı, 9 Mart'ta verdiği onayla sonuçlandıran Yargıtay 1. Hukuk Dairesi, Gökkafes'in yıkımına giden yolu açtı. Şimdi Gökkafes'in tapu kaydına mahkeme kararıyla "bu gayrimenkul üzerine inşaat yapılamaz" şerhi konulacak. Bu da binanın inşaat ve iskan ruhsatlarını geçersiz hale getiriyor. Böylece, araziye inşaat yasağı getiren irtifak hakkının sahipleri olan İTÜ, Büyükşehir Belediyesi ya da Hazine tarafından tapuya tekrar yazdırılacak. Ardından taraflardan herhangi biri Şişli Belediyesi'ne giderek, kendilerinden izin alınmadığı gerekçesiyle binanın yapı kullanma izni ve inşaat ruhsatlarının iptalini isteyebilir...

TARİHİ İSTANBUL'UN YÖNETİMİ
Kentsel Yönetim Stratejileri ve Eylem Planı Geliştirme Uluslararası Arama Konferansı. 6-8 Ekim 2004 UNESCO, İstanbul’un bütüncül ve katılımcı bir yaklaşımla korunmasına yönelik stratejilerin geliştirilme sürecine destek olmak için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte uluslararası bir arama konferansı düzenledi. Dünya Mirası Komitesi Temmuz ayı içinde düzenlediği yıllık olağan toplantısında, Türkiye’ye İstanbul kenti yönetim planının hazırlanması için iki yıllık bir sürenin tanınmasına karar vermiştir. Eğer verilen süre içinde bu plan gerçekleştirilemezse, İstanbul, Tehlikede Bulunan Dünya Mirası Listesine alınacağı gibi, bu sürecin sonunda UNESCO Dünya Mirası listesinden çıkarılacaktır. Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış İstanbul’un bu listeden çıkarılması bir felaket olacaktır. Uluslararası ve yerel uzmanların yaklaşımlarını sundukları konferansta, tarihi kentler için bütüncül kentsel yönetim stratejileri, koruma planları ve yenileme faaliyetlerine yönelik finansal mekanizmaların, anlaşılır turizm planlarının geliştirmesi gibi konular tartışıldı.

 

VEFAT


Şube üyelerimizden 1284 sicil numaralı Ali Nazmi SAĞLAM 1/9/2004’te,

Şube üyelerimizden 6189 sicil numaralı Ali Kemal YILMAZ 16/9/2004’te,

Şube üyelerimizden 2904 sicil numaralı Hikmet Murtezaoğlu 15/9/2004’te vefat etmiştir.

Şube üyelerimizden 1990 sicil numaralı Ertuğrul Sinan Kocasinan 17/9/2004’te vefat etmiştir.

Vefatını geç haber aldığımız, Şube üyelerimizden 18471 sicil numaralı İbrahim Sedat AKKAN 21/3/2004’te,

Şube üyelerimizden 25845 sicil numaralı A.Levent Ongun’un babası Yaşar Vedat Bey 6/9/2004’te,



Şube üyelerimizden 24202 sicil numaralı İlhan CÜRE’nin un babası Recep Bey, 29/9/2004’te,
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak tüm yakınlarına başsağlığı dileriz.
GEÇMİŞ OLSUN
Şube üyelerimizden 15617 sicil numaralı Hikmet ERKEK’e yaşamış oldukları sağlık problemlerinden dolayı İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletir, esenlikler dileriz.
NİKAH
İnşaat Yönetimi Kurs Eğitmenlerimizden ve Şubemizin 45214 sicil numaralı üyesi Dr. Murat KURUOĞLU 9 Ekim 2004’te Yeşim ALBAYRAK evlenmiştir.
Kadıköy Temsilciliğimizin çalışanlarından Zarife YAMAN’ın kızı İlknur Yaman, 4/9/2004’te İsmail Ölmez’le evlenmiştir.
İstanbul Bülten’in Grafik Tasarım ve Uygulama çalışmalarını yürüten Nur AYMAN 10 Ekim 2004’te Altan ÇAKMAK’la evlemiştir.
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak mutluluklar dileriz.
DOĞUM
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak, Şube üyelerimizden İsmet DOĞAN’ın 21 Eylül 2004’te dünyaya gelen kızı Elif Eylül’e hoşgeldin diyor, sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyoruz.
Çelik Yapılar kursumuzun eğitmenlerinden olan 58748 sicil numaralı şube üyemiz Özden ÇAĞLAYAN -31452 sicil numaralı şube üyemiz Pınar ÖZDEMİR ÇAĞLAYAN çiftinin 3 Eylül 2004’te dünyaya gelen oğulları Armağan’a hoşgeldin diyor, sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyoruz.


39. DÖNEMDE OLUŞTURULAN KURULLAR VE KOMİSYONLAR

Deprem Şûrası Değerlendirme Kurulu : 24 Eylül 2004’te gerçekleştirilen bu kurulda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 29 Eylül - 1 Ekim 2004 tarihlerinde gerçekleşen Deprem şûrası’na katkı sağlayacak alt komisyonlar oluşturulmuştur. (Kurumsal Yapılanma Komisyonu - Üyeler : Mete Akalın, Murat Gökdemir; Mevzuat Komisyonu - Üyeler : Nejat Bayülke, Mehmet Şenol, Kemal Türkarslan; Afet Bilgi Sistemi Komisyonu - Üyeler : Serhat Ayhan, Joseph Kubin, Selçuk Uluata; Mevcut Yapıların İncelenmesi ve Yapı Denetimi Komisyonu - Üyeler : Oktay Bozkurt, Cemal Gökçe, Abdullah Kemal İlleez, Nusret Suna; Yapı Malzemeleri Komisyonu - Üyeler : Buket Çelik, Haluk İşözen, Ahmet Kavalcı; Kaynak Temini ve Sigorta Komisyonu - Üyeler : Mete Akalın; Eğitim Komisyonu - Üyeler : Mustafa Çobanoğlu, Ülkü Özer, Tuğrul Tankut)
Dış İlişkiler Kurulu: Ali Ergin Açan, İpek Bulgurcu, Gülay Özdemir, Necat Özgür, Mustafa Tokyay’dan oluşan kurul, evrensel düzeyde mesleki dayanışmayı pekiştirmek; Odamızın yurt dışı kuruluşlarla ilişkilerini geliştirmek, üye olunan kuruluşlara yönelik kurumsal sorumlulukları yerine getirmek; mesleki ve teknik yönden uluslararası gelişmeleri izlemek; yönetim kurulu kararıyla yurt dışında Odamızı temsil etmek ve gerektiğinde sorumluluk ve görev üstlenmek amacıyla oluşturulmuştur.

Afet Müdahale ve İnceleme Kurulu: Oluşabilecek her türlü afet ya da yapı sektörüne ait olağandışı sorunlara karşı Odamızın hazırlıklı olmasını sağlamak; afet yönetimi çalışmalarına katılarak Odamızı bu alanda temsil etmek; afet esnasında olay yerine her türlü ekip ve ekipmanla en kısa zaman içinde ulaşmak, olay yerinde organizasyon faaliyetlerini izlemek ve katkıda bulunmak; kriz yöneticilerine yardımcı olmak, mesleki danışmanlık yapmak, olayın nedenleri ve sonuçları hakkında raporlar hazırlamak amacıyla oluşturulmuştur. (Kurul üyeleri: Nejat Bayülke, Oktay Bozkurt, Mehmet Şenol.)

Meslek İçi Eğitim Kurulu: Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi (MİSEM) kapsamında İnşaat Mühendisliğinin sorumluluk ve faaliyet alanlarına giren tüm konularda meslektaşların ve toplumun ihtiyaçlarını gözeterek meslektaşlarımızın gelişimini sağlamak, bilgi birikimini arttırmak ve yetkinleşmesi için zemin oluşturmak amacıyla şubelerde ve merkezde uygulanacak kursların konularını, içeriğini, süresini ve ücretlerini tespit etmek; gerektiğinde sınav yapmak, sınav komisyonlarını tespit etmek, sınav sonuçlarını değerlendirecek kurulları oluşturmak, başarı ya da katılım belgesi vermek; inşaat sektöründe görev üstlenecek usta, teknisyen ve teknikerlere yönelik Odamız tarafından verilebilecek eğitim ve belgelendirme programı hazırlamak ve takip etmek üzere oluşturulmuştur. Ömer Zafer Alku, İhsan Kaş, Nejat Bayülke’nin de içinde olduğu kurulda Şubemizden, Nusret Suna, Rezan Bulut, Zekai Celep katılmaktadır.

Yatırım Politikaları İnceleme ve Araştırma Kurulu: Ülkemizde ulaştırma, enerji, tarım ve sanayi sektörlerinde gerçekleştirilen yatırımları izlemek; veri toplamak; yurt ve toplum çıkarlarını gözeterek bu yatırımları değerlendirmek; sektör genelinde ya da yatırım özelinde raporlar hazırlamak; yerel yatırımların takibi için ilgili birimlerde paralel komisyonların kurulmasını sağlamak için oluşturulmuştur. Kurul üyeleri, Züber Akgöl, Birol Bora, Ahmet Kavalcı, D. Galip Kılınç, Arif Merdol, H. Ülkü Özer, Hilmi Yüncü’den oluşmaktadır.

Yapı Denetim Kurulu: Yapı Denetimi ile ilgili mevzuatı incelemek ve şube görüşlerini de alarak Oda görüşünü oluşturmak; gerektiğinde ilgili kurul ve toplantılarda Oda’yı temsil etmek; şube ve temsilciliklerde kurulacak paralel kurullar aracılığıyla yapı denetim kuruluşlarının ve laboratuarlarının çalışmalarını izlemek; yapı denetim kuruluşlarında ve laboratuarlarında çalışan meslektaşlarımızın sicillerinin tutulmasını sağlamak; Meslek İçi Eğitim Kurulu’yla birlikte denetçi mühendislerin belgelendirilmesinin kriter ve koşullarını tespit etmek üzere oluşturulan kurulda, de içinde olduğu kurulda Alpaslan Çulcuoğlu, Ahmet Göksoy, İbrahim Kafalıer, Kürşat Kahratlı, Kemal Türkarslan, Atilla Zağpus Şubemizden, Cemal Gökçe, Nusret Suna katılmaktadır.

Etüt-Proje-Rapor Değerlendirme ve Kriter Tespit Kurulu: Proje hesap ve tekniği ile yapıların inşasını içeren mevzuat çalışmalarını değerlendirmek ve Odamız adına görüş oluşturmak; Odamızın mesleki denetim uygulamalarını izlemek Mesleki denetim uygulama kriterleri, proje ve çizim standardı, asgari ücret tespiti gibi konularda çalışmalar yapmak; etüt ve projelere dair Odamız birimleriyle üyelerimiz arasında oluşan ihtilafları çözmek; gerektiğinde Odamız birimlerinde bilgilendirme toplantıları ve seminerler yapmak; oda Onur Kurulu’na intikal eden ya da soruşturma açılan konuların teknik yönleri hakkında görüş bildirmek amacıyla kurulan Kurulda Şubemizden Nusret Suna ve Ayhan Emekli, Ünal Gökçen, Abdullah Kemal İlleez, Nusret Suna, Mecit Şekercioğlu yer almaktadır. .

İnşaat Mühendisliği Eğitimi Koordinasyon Kurulu: Ülkemizdeki İnşaat Mühendisliği eğitimi envanterini çıkarmak; eğitim programı olanak ve kadrolarını incelemek; inşaat mühendisliği bölüm ve fakülteleri arasında koordinasyonu sağlamak; toplantılar organize etmek; ihtiyaçlarının karşılanmasına ve öğrenci sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çözümlenmesi konularında yardımcı olmak; üniversitelerarası olanak aktarımında aracı olmak üzere oluşturulan kurulda Şubemizden, Rezan Bulut ve Yıldırım Ertutar, Behiç Serdar Bulak, Işıkhan Güler, Köksal Şahi yer almaktadır. .

Yetkin Mühendislik Komisyonu: Odamız tarafından hazırlanmış olan yasa ve yönetmelik taslaklarını yeniden değerlendirmek ve güncelleştirmek; Yetkin Mühendisliği fiilen hayata geçirecek her türlü hazırlığı yapmak amacıyla oluşturulan komisyonda, Mustafa Çobanoğlu, Alpaslan Çulcuoğlu, Tuğrul Tankut’un yanında Şubemizden Cemal Akça, Zeki Kardeniz katılmaktadır.

Yönetmelikler Komisyonu: Genel Kurul ve Yönetim Kurulu tarafından tespit edilen alanlarda şube görüşlerini de alarak yönetmelik taslaklarını hazırlamak üzere oluşturulan komisyon, Şubemizden Cemal Gökçe ve Fikri Kaya, Gülşen Işık, Kemal Türkarslan, Taner Yüzgeç’ten oluşmaktadır..

Kamu ve Özel Sektör Çalışanları Özlük Hak ve Sorunları Komisyonu: Kamu ve özel sektör çalışanlarının ücret dengesizliği, özlük ve sosyal hakları, siyasal amaçlı terfi ve tayinler, yasal olmayan amaçlar için maruz kalınan baskılar, iş güvencesi, sözleşme güvencesi ve sendikal haklar çerçevesindeki sorunları incelemek ve bu konuda raporlar hazırlayıp eylem planları ile ilgili Oda Yönetim Kuruluna öneride bulunmak üzere oluşturulan komisyon üyeleri: Ahsen Erkut, Hatice Genç, Yusuf Kızılkaya’dan oluşmaktadır.

SMM ve Yabancı Mühendisler Yönetmelik Komisyonu: Halen yürürlükte bulunan ancak yetersiz olan yabancı mühendislerin çalışma esaslarını düzenleyen yönetmelik ile SMM Yönetmeliğinin revize edilmesi amacıyla çalışacak komisyon üyeleri: Hatice Genç, Mehmet Şenol, Kemal Türkarslan, Nurten Yakış, Taner Yüzgeç’in yer aldığı komisyonda Şubemizden Nusret SUNA katılmaktadır.
Yüklə 94,91 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin