Ioan al domnului

Sizin üçün oyun:

Google Play'də əldə edin


Yüklə 0.73 Mb.
səhifə1/13
tarix17.01.2019
ölçüsü0.73 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   13

IOAN AL DOMNULUI

HEATHER CUMMING şi KAREN LEFFLER


JOÃO DE DEUS
IOAN AL DOMNULUI
JOHN OF GOD
Vindecătorul brazilian care a influenţat viaţa

a milioane de oameni
Editura Adevăr Divin

Braşov – 2008

(Jacheta II)

„Sunt cel mai fericit om din lume, pentru că Dumnezeu mi-a încredinţat această misiune”.
În Ioan al Domnului: Vindecătorul Brazilian care a influenţat viaţa a milioane de oameni, un fermier cumsecade din Abadiânia, Brazilia, ne oferă un puternic mesaj de iubire, de compasiune şi de speranţă pentru omenire. João Teixeira de Faria, vindecătorul şi mediumul cunoscut sub numele de João de Deus, permite „spiritelor vindecătoare” să-i cuprindă trupul de trei ori pe săptămână pentru a-i trata în mod miraculos pe miile de oameni veniţi din întreaga lume să-şi găsească vindecarea.

Ioan al Domnului şi-a îndeplinit misiunea ca medium timp de peste patruzeci şi opt de ani, făcând numeroase pelerinaje în toată lumea. Mânaţi de speranţa unei vindecări imediate, peste opt milioane de credincioşi au trecut prin faţa lui de-a lungul întregii sale vieţi, în timp ce zeci de mii de oameni călătoresc în Brazilia în fiecare an, pentru a-l vedea pe Ioan al Domnului şi casa acestuia, Casa de Dom Inácio de Loyola (Ignaţiu de Loyola), care a fost concepută să primească sute de vizitatori în fiecare zi.

În ciuda atenţiei acordate de toate media acestui vindecător apreciat pe plan internaţional, puţine lucruri au fost dezvăluite despre viaţa sa personală. Traducătoarea Heather Cumming şi fotografa Karen Leffler au călătorit împreună cu Ioan al Domnului şi i-au consemnat viaţa şi activitatea. Ceea ce a început ca un efort de documentare a mărturiilor privind vindecările sale deosebite a devenit acum prima monografie completă şi autorizată a lumii sale.

Cuvinte emoţionante şi fotografii pline de viaţă – multe dintre ele surprinzând energia spirituală care îl înconjoară pe Ioan al Domnului şi Casa acestuia – ne poartă într-o călătorie impresionată şi profund personală cu mediumul smerit care dă speranţă oamenilor fără speranţă. Rezultatul este un portret intim al unei persoane obişnuite în condiţii extraordinare şi experienţa unei lecturi care îi aduce pe cititorii de orice convingere mai aproape de propria lor credinţă.

(Jacheta III)
HEATHER CUMMING (dreapta) este una din traducătoarele oficiale ale lui Ioan al Domnului, o „fiică a Casei” şi practicantă a vindecării şamanice. Ea a crescut în Brazilia, călărind alături de crescătorii de vaci al căror conducător era şamanul locului. Ca traducătoare, ea îi ajută pe Ioan al Domnului şi pe Îndrumătorii săi Spirituali să vadă până la două mii de oameni pe zi. Ca maestru reiki în Statele Unite, ea oferă proceduri de vindecare şi conduce grupuri de pacienţi care vin în Brazilia, la Ioan al Domnului. Ea locuieşte în Westport, Connecticut, precum şi în Abadiânia, Brazilia. Vizitaţi-i website-ul la www.healingquests.com.
KAREN LEFFLER (stânga) este fotograf publicist liber profesionist şi „fiică a Casei”. În numeroasele sale călătorii la Casa de Dom Inácio, a realizat minunate fotografii pline de lumină ale energiei vindecătoare şi ale spaţiului sacru. Este de confesiune buddhistă, practică Qigong, fotografiază entităţi spirituale şi locuieşte în Weston, Connecticut. Vizitaţi-i website-urile la www.spiritfotos.com. şi www.worthathousandwords.info.
Pentru a afla mai multe informaţii despre Ioan al Domnului, vizitaţi www.beondword.com. şi www.friendsoftthecasa.org.

(Jacheta IV)


„Heather Cumming şi Karen Leffler ne duc într-o lume minunată, în care învăţăm cum puterea iubirii necondiţionate creează posibilităţi nelimitate, vindecări miraculoase şi speranţă. Activitatea lui Ioan al Domnului şi mesajele entităţilor sunt vitale pentru vindecarea planetei”.

- SANDRA INGERMAN, autoare a cărţilor Soul Retrieval şi Medicine for the Earth


„Aceste descrieri excelente ale procesului vindecării deschid o fereastră prin care intrăm într-o altă realitate. Această carte de mare autoritate pune în discuţie ipotezele fundamentale privind profunzimea până la care spiritul intervine în vieţile noastre. Spiritul „sare” din paginile cărţii, iar lectura nu poate să nu vă schimbe”.

- ROBERT DREYFUS, dr. în medicină, psihiatru şi vindecător


„Această carte este temeinică şi fertilă – o carte pătrunzătoare şi inspiratoare, care va ajuta milioane de oameni în anii care vor veni. Autoarele au făcut un lucru fantastic prezentând povestea lui Ioan al Domnului, cu claritate şi precizie. Nici o altă carte despre Ioan al Domnului nu ne oferă o selecţie atât de bogată de mărturii de primă mână despre acest om remarcabil”.

  • BILL HAYES, preşedinte şi producător executiv la Figure & Films şi Advanced Medical Productions, Inc.

„Nici o altă carte nu descrie atât de sincer viaţa particulară şi povestea personală a mediumului extraordinar şi a vindecătorului cunoscut sub numele de Ioan al Domnului. Trebuie să recunoaştem că Heather şi Karen dau noi dimensiuni imaginilor noastre despre spiritele binevoitoare şi despre vindecarea spirituală”.

- EMMA BRAGDON, dr. în filozofie, autoare a cărţilor Spiritual Allinaces şi Kardec’s Spiritism, coproducător al filmului Eu nu vindec, Dumnezeu este singurul care vindecă. Omagiu lui Ioan al Domnului
„Această carte inspiratoare vă va duce într-o călătorie a auto-vindecării şi speranţei. Vi se vor deschide ochii în privinţa felului în care şuvoiul divin al iubirii curge către noi pentru a ne alina suferinţele personale. Oriunde v-aţi afla pe calea evoluţiei spirituale, trebuie să citiţi această carte!”.

- TRUDY GRISWOLD, coautor al cărţilor Angelspeake: How to Talk with Your Angels şi The Angelspeake Book of Prayer and Healing


Ioan al Domnului este unul din cele mai importante documente scrise vreodată despre capacitatea de vindecare spirituală şi despre misterele metafizice dezvăluite în lumea noastră de astăzi”.

- JENNY LAUREN, autoare a cărţii Homesick.

(Foaia de titlu)

JOÃO DE DEUS
IOAN AL DOMNULUI
JOHN OF GOD
Vindecătorul brazilian care a influenţat viaţa

a milioane de oameni

HEATHER CUMMING şi KAREN LEFFLER
Cuvânt înainte de

dr. AMIT GOSWAMI

Traducere din limba engleză: prof. dr. Mihai Popescu

Editura Adevăr DivinBraşov – 2008


Am ascultat şi am privit cu ochii deschişi.

Mi-am revărsat sufletul în lume căutând necunoscutul în cunoscut.

Şi cânt de uimire cu voce tare.*

- Rabindranath Tagore, mistic şi poet indian (1861-1941)

*Aşa cum a fost parafrazat de Amit Goswami în cartea

The Self-Aware Universe (Universul conştiinţei de sine)

Dedicăm această carte mediumului João Teixeira de Faria, cunoscut şi iubit sub numele de „Ioan al Domnului” (João de Deus; John of God) şi mulţimii de spirite sensibile şi elevate care lucrează la Casa de Dom Inácio de Loyola din Abadiânia, Brazilia. Devotamentul lor, plin de iubire, în slujba omenirii, este într-adevăr fără margini. În cele din urmă, dedicăm această carte Spiritului care se trezeşte în fiecare dintre noi.

Însuşi faptul de a-ţi consacra viaţa vindecării societăţii „colective”, fără a pretinde să fii adulat în vreun fel, spune multe despre smerenia sa deosebită. Rugăciunea noastră, cartea noastră, cântecul nostru, răspund acestui uimitor dar pe care Spiritul Divin ni l-a dăruit aici pe pământ.

Fie ca această carte să reflecte, cu modestie, imensa noastră iubire şi recunoştinţă faţă de mediumul João şi faţă de spiritele călăuzitoare, pentru vindecările care depăşesc orice închipuire.


Mulţumim

Heather Cumming Karen Leffler

CUPRINS
PREFAŢĂ, ...

INTRODUCERE, ...

CUVÂNT ÎNAINTE, ...
1

BĂIATUL, BĂRBATUL, MEDIUMUL, ...


2

O ZI DIN VIAŢA LUI JOÃO, OMUL, ...


3

ANA, SOŢIA MEDIUMULUI JOÃO, ...


4

DRUMUL CĂTRE CASA, ...


5

CASA DE DOM INÁCIO DE LOYOLA, ...


6

SALA CEA MARE ŞI CAMERELE OBIŞNUITE, ...


7

INSTRUMENTE, MODALITĂŢI ŞI RUGĂCIUNI, ...


8

CĂLĂTORII ÎN STRĂINĂTATE, ...


9

SPIRITISMUL ŞI ENTITĂŢILE, ...


10

VINDECĂRI MIRACULOASE, ...


POSTFAŢĂ, ...

MULŢUMIRI, ...

BIBLIOGRAFIE ŞI LECTURI RECOMANDATE, ...

PREFAŢĂ
Niciuna dintre noi nu a întreţinut vreodată ideea că ar trebui să scriem o carte despre Ioan al Domnului, dar în iarna anului 2003, Entitatea ne-a spus: „Nu doar că ar trebui să scrieţi o carte, ci chiar trebuie!”. Şi astfel a început munca de strângere a mărturiilor despre vindecările deosebite care au avut loc în Casa. În timp ce Heather aduna consemnări, Karen se ocupa de fotografiile spiritelor. Părea să fie o unitate perfectă a energiilor şi a deprinderilor. Atunci când Sebastian, secretarul Casei, a auzit ce făceam noi, ne-a împărtăşit şi el o mulţime de consemnări. Curând cartea începea să prindă contur.

Munca noastră ne-a demonstrat că cei mai mulţi, dacă nu chiar toţi vizitatorii Casei simţeau iubirea necondiţionată din prima clipă în care se întâlneau cu Entăţile. Prima impresie este extrem de profundă şi nu poate fi surprinsă aşa cum trebuie de o consemnare descriptivă a experienţei. Şi totuşi, cuvintele sunt singurele noastre mijloace prin care putem transmite emoţiile trăite de cei care au fost în Casă. Prin urmare, în această carte, veţi citi povestiri miraculoase, transpuse chiar în cuvintele oamenilor care au trăit vindecările; ea oferă o fereastră în inimile celor care au fost atinşi şi vindecaţi de Entităţile iubitoare şi sensibile. Şi dacă nu sunt suficiente cuvintele, veţi vedea şi manifestările fizice ale energiei spiritelor – dezvăluite nouă cu permisiunea lor – în diferitele fotografii făcute în Casă.

După ce au vizitat Casa, mulţi oameni spun că vieţile lor s-au schimbat; în loc să vorbim despre iubire ca despre un obiectiv, mai bine să ne trăim viaţa din iubire. Experienţele lor personale ne reamintesc faptul că divinitatea este o lucrare în devenire. Casa oferă numeroase instrumente spirituale pentru împlinirea acestei strădanii. Judecata şi spiritul critic cedează în faţa iertării, toleranţei, respectului, faptelor bune şi hotărârii de a ne trăi viaţa cu demnitate, ca personalităţi autentice. Ne-au fost dăruite atât de multe lucruri de către Entităţi, călăuzele noastre spirituale, familie şi prieteni. Sprijinul şi încurajarea lor au fost imense şi suntem extrem de recunoscătoare pentru aceste binecuvântări.

Avem speranţa că această carte vă va introduce în activitatea lui Ioan al Domnului şi a Casei. Citind această carte, veţi deschide uşa acestei activităţi în viaţa dumneavoastră – fie că veţi vizita sau nu Casa. Sperăm că veţi trăi şi dumneavoastră o parte din binecuvântările pe care noi le-am primit.

Brazilienii au o vorbă care spune că Dumnezeu a fost inspirat atunci când a creat Brazilia; suntem din toată inima de acord cu acest lucru. Şi credem că Dumnezeu a fost deosebit de inspirat atunci când l-a adus pe lume pe mediumul João Teixeira de Faria.

INTRODUCERE
Entitatea (Dr. José Valdivino) a cerut din nou instrumentele. Am deschis sertarul special, am luat cu grijă şi i-am dus tava cu instrumente. El a ales un cuţit de sculptat în lemn, un cuţit obişnuit de bucătărie, cu tăişul dinţat. A trecut cu mâna pe deasupra ochilor bărbatului şi i-a spus să se relaxeze. A deschis ochiul, a apăsat puternic şi a răzuit. „Vedeţi, aici este”, a spus el, în timp ce ştergea cuţitul pe cămaşa bărbatului. Am putut vedea ceva mic, închis la culoare. Ştiu fără nici un dubiu, după ce am văzut atât de multe astfel de operaţii, că nu era un corp străin înlăturat din acel loc, ci mai degrabă ceva mult mai profund, pe care doar Entităţile îl pot vedea. Entităţile privesc ochiul ca pe o reprezentare a întregului sistem corporal, nelimitat la ochiul fizic. Înţeleg procedura ca pe o înlăturare simbolică, la nivel fizic, însă pornind de la mai multe nivele şi implicând mai multe organe diferite. „O filho esta curado pode levar” (Fiul este vindecat. Poate fi luat), a spus el şi i-a scris reţeta şi recomandările post-operatorii...

- din jurnalul lui Heather


Aflat în transă deplină, mediumul Ioan (João, în limba portugheză) devine flexibil ca o trestie. Îşi lasă trupul, cu deplină încredere, în seama spiritelor neîntrupate, numite Entităţi, toate acestea fiind oameni deosebiţi în cursul vieţilor trăite în lumea fizică. Această formă de pătrundere a unei persoane vii de către un alt spirit este cunoscută drept încorporare. Aceste spirite transcendente sunt capabile să folosească trupul mediumului Ioan pentru a realiza vindecări prin operaţii de chirurgie spirituală, vizibile şi invizibile. Mediumul Ioan poate încorpora în jur de treizeci şi şapte de Entităţi, dar o singură Entitate se poate încorpora o dată. Această entitate specifică se poate totuşi schimba, în funcţie de nevoile unui anumit pacient. În afara Entităţii încorporate la un moment dat, există un foarte elevat grup, format din mii de spirite, care lucrează asupra unei persoane, în timp ce Entitatea încorporată supraveghează vindecarea. Vom numi acest grup falangă. Un spirit poate fi specializat în diabet sau în afecţiuni ale inimii, altul în suferinţe emoţionale. Aceste Entităţi servesc omenirea cu speranţa de alinare a suferinţelor şi a necazurilor din această lume pământească. Acest serviciu face parte din procesul lor de evoluţie. Ioan al Domnului şi-a îndeplinit misiunea ca medium timp de peste patruzeci şi opt de ani (din 1958) şi a contribuit la vindecarea a peste opt milioane de oameni.

Oamenii care au fost văzuţi de Entităţi sunt călăuziţi şi protejaţi continuu după aceea. Vieţile lor încep să devină o parte din curentul de iubire divină care se revarsă din aceste Entităţi. Acest curent le curăţă vieţile aşa cum curăţăm o oglindă pentru a o face să reflecte cât mai perfect imaginile. Vizitatorii Casei cer pur şi simplu ajutor şi li se dă ajutorul de care au nevoie. Este o adevărată revelaţie să-ţi da seama că există mii de spirite care lucrează cu acelaşi imens devotament ca şi Ioan al Domnului pentru alinarea suferinţelor omenirii. Este greu de conceput o asemenea bunătate învăluind şi vindecând fiecare persoană doar pentru că a cerut cu sinceritate ajutor. Acesta este începutul credinţei adevărate, care, la rândul ei, evoluează în mod firesc prin dorinţa de a-i sluji pe ceilalţi.


Ce se află într-un nume?
Sunt multe „voci” diferite în această carte, pentru că autoarele au inclus interviuri cu mulţi oameni legaţi într-un anumit fel de Ioan al Domnului şi de activitatea sa în Casă, inclusiv prieteni şi parteneri de afaceri din oraşul natal, voluntari ai Casei şi cei care au venit şi vin din lumea întreagă pentru vindecare.

De-a lungul întregii cărţi, entităţile încorporate în Ioan al Domnului sunt uneori numite de persoanele intervievate. În aceste cazuri, numele Entităţii este consemnat în paranteze – de exemplu, „Entitatea (Dr. Augusto)”. Atunci când spiritul specializat încorporat este necunoscut, apare doar „Entitatea”. Atunci când sensul este evident, este dat numai numele Entităţii.

João Teixeira de Faria este numit în mod obişnuit „Ioan al Domnului” de miile de oameni veniţi din întreaga lume, cu toate că lui João, omul, nu-i place acest nume. El preferă să fie numit „Mediumul João”. Atunci când vorbim despre el la modul general, îl numim „Ioan al Domnului”. Însă vorbim despre el ca „Entitate” sau ca „Părintele Pai”, atunci când este pătruns de spirite încorporate.

Entităţile şi Mediumul João folosesc adeseori termenul filho, care este masculin şi înseamnă „fiu”, şi filha, care este feminin şi înseamnă „fiică”. Sunt folosiţi, de asemenea, termenii „copii” şi „copii ai Casei”. Aceste cuvinte pline de afecţiune exprimă înrudirea noastră spirituală în căutarea comună a sporirii sufleteşti.

Ioan al Domnului a autorizat şi a participat pe deplin la scrierea acestei cărţi despre viaţa şi misiunea sa, despre Entităţi şi despre Casă. A contribuit cu numeroase puncte de vedere şi cu detalii – începând cu Capitolul 1, în care sunt prezentate tinereţea, sărăcia şi, în cele din urmă, descoperirea calităţilor sale de medium care intră deplin în transă.

În Capitolul 2, autoarele descriu o vizită la Itapaçi, locul în care s-a născut Ioan al Domnului. În acest capitol, urmărim o zi din viţa sa deosebită şi un interviu înregistrat video, în cursul căruia este pătruns de spirite şi Entitatea vorbeşte.

Capitolul 3 cuprinde un interviu frumos şi impresionant cu Ana Keyla Teixeira Lorenço, soţia Mediumului João. Ana îşi deschide inima şi vorbeşte despre soţul ei şi despre viaţa lui ca medium. Ea ne permite să aruncăm o privire asupra omului şi misiunii sale, dar şi să aflăm lucruri minunate despre Casă.

În Capitolul 4, cititorilor le va fi prezentată Brazilia şi o scurtă descriere a unei călătorii la Abadiânia, satul din podişul central al Braziliei în care se află centrul de vindecare al lui Ioan al Domnului. In acest capitol, sunt incluse şi contribuţii ale voluntarilor şi ale altor mediumi din Casa.

Capitolele 5, 6 şi 7 oferă o privire mai profundă asupra Casei, astfel încât cititorii să poată trăi ei înşişi această experienţă. Capitolul 8 povesteşte o călătorie uimitoare cu Ioan al Domnului în Peru. Problemele spiritismului şi ale Entităţilor sunt discutate în Capitolul 9, care cuprinde informaţii fundamentale privind vieţile unora dintre Entităţi. Spiritualismul este o mişcare ai cărei membri cred că spiritele morţilor pot comunica, printr-un medium – o persoană ce joacă rolul unui canal de comunicare – cu oamenii aflaţi în viaţă. Spiritismul este o colecţie de principii şi de legi spirituale bazate pe învăţăturile lui Iisus. În Brazilia se află mai multe centre pentru studierea Spiritismului decât oriunde în lume.

Capitolul 10 cuprinde descrieri ale vindecărilor miraculoase, povestite de vizitatorii Casei, urmate de o postfaţă, de bibliografie şi de lecturile recomandate. În secţiunea rezervată fotografiilor, sunt prezentate multe fotografii rare, inclusiv incredibilele fotografii ale spiritelor, realizate de Karen Leffer.

Dr. Amit Goswami a spus: „Totul începe prin conştientizare”, iar noi vedem Casa drept un model de activitate, o dovadă vie a faptului că, într-adevăr, conştiinţa este un element fundamental al Universului. Noi ne angajăm activ în propria vindecare prin voinţa noastră liberă, prin liberul nostru arbitru, prin intenţia noastră de a ne oferi acestei Conştiinţe pentru vindecare şi elevare spirituală. Atunci când este privită din această perspectivă, vindecarea ce are loc nu mai este miraculoasă, ci constituie pur şi simplu o parte dintr-o paradigmă ştiinţifică.

Cuvânt înainte


Ioan al Domnului este mai mult decât o simplă persoană; este un fenomen ştiinţific de importantă excepţională şi eu doresc să completez expunerea frumoasă şi plină de iubire a fenomenului care este Ioan al Domnului cu o explicaţie ştiinţifică.

În încercarea noastră de găsi un sens al lucrurilor, din când în când, căutările a două persoane şi înseşi acele persoane intră într-o corelaţie. Fizica cuantică, atunci când este interpretată în mod adecvat în cadrul primatului conştiinţei, face posibilă explicarea unei asemenea corelaţii ca un aspect al unei non-localizări cuantice. Non-localizarea cuantică implică existenţa unei comunicări fără semnale, ce are loc prin intermediul interconectării numite conştiinţă, care ne conectează în afara spaţiului şi timpului; deci nu e nevoie de nici un semnal pentru o astfel de comunicare. Puteţi chema oamenii prin capacitatea de comunicare fizică non-locală, dar atenţie! Noi toţi avem în mod potenţial această capacitate. Fenomenul care se află în spatele fenomenului Ioan al Domnului este special deoarece corespunde unei manifestări mai degrabă neobişnuite a acestei capacităţi. În cazul lui Ioan al Domnului, un comunicator, Ioan al Domnului (aka, Mediumul João) este pătruns de spirite – are un trup în plan fizic – însă celălalt comunicator este destrupat, fără trup fizic.

Prin urmare, explicarea fenomenului Ioan al Domnului implică întrebări cum ar fi: „Pot exista entităţi destrupate?; Poate o persoană vie să comunice cu o entitate destrupată?; Cum este determinată dovada ştiinţifică?

Ei bine, dragi cititori, ţineţi-vă bine. Toate aceste întrebări pot fi formulate şi li se pot da răspunsuri la nivel ştiinţific. În această carte, veţi citi despre un fenomen credibil din punct de vedere ştiinţific, deşi controversat. De asemenea, veţi citi despre vindecarea prin iubire necondiţionată, iar acest lucru are şi el o explicaţie ştiinţifică.

Dacă vorbiţi cu oameni de ştiinţă de modă veche – susţinători declaraţi ai filozofiei materialismului ştiinţific, care consideră toate fenomenele drept manifestări ale materiei – ei vor afirma că a vorbi de o entitate destrupată „miroase” a dualism. „Orice interacţiune are nevoie de schimburi de energie, iar energia lumii fizice nu se pierde niciodată. Cum ar putea astfel de entităţi destrupate, presupus non-fizice, să interacţioneze cu o entitate fizică, de exemplu cu un medium?, vă vor întreba ei, plini de sine.

Există un răspuns la această „acuzaţie” de dualism? În fizica cuantică, toate obiectele sunt posibilităţi cuantice. Experienţa noastră privind obiectele materiale este cea care le atribuie calităţile materiale pe care le simţim cu organele noastre de simţ. Ceea ce deschide chestiunea existenţei altor posibilităţi, care ar putea fi trăite diferit: nu prin simţuri.

Metafizica paradigmei schimbătoare, care susţine că fizica cuantică ne cere să „subscriem la ea” (altfel ne-am împotmoli în paradoxuri logice de nerezolvat), consideră conştiinţa drept fundamentul oricărei existenţe. În acest fundament, alte posibilităţi cuantice coexistă cu posibilităţile materiale, din care conştiinţa să poată alege pentru a-şi crea experienţe altfel decât pe calea simţurilor. Noi avem cu toţii experienţe legate de „simţirea” energiilor vitale, de conceperea sensurilor la nivel mental, de intuirea valorilor/arhetipurilor, cum ar fi iubirea, frumuseţea, adevărul şi dreptatea. Nu există dualism în interacţiunea conştiinţei cu lumile fizică, mentală, vitală şi arhetipală, deoarece aceste lumi sunt posibilităţi ale conştiinţei înseşi, din care aceasta alege experienţele pe care le manifestă. Energiile noastre vitale, sensurile noastre mentale şi arhetipurile noastre intuitive sunt non-fizice/meta-fizice, fără îndoială, însă interacţiunea lor cu lumea fizică este mediată de conştiinţă. Prin urmare, din nou, nu este vorba de dualism.

Astfel, noi avem nu doar un trup fizic, ci şi un suflet (psyche), format din componente vitale, mentale şi arhetipale, care sunt toate cuprinse în conştiinţă. Putem noi oare supravieţui morţii trupului fizic? Desigur, corpurile subtile supravieţuiesc alături de temelia lor, care este conştiinţa însăşi. Da, existenţa destrupată este posibilă!

O cercetare teoretică amănunţită ne dezvăluie multe lucruri1:


  1. Deşi lumile vitală şi mentală nu au structuri, aşa cum are lumea fizică, pe măsură ce ne trăim viaţa, experienţele trăirii produc o modificare funcţională a posibilităţilor vitale şi mentale pe care le folosim cel mai des, creându-ne corpuri vitale şi mentale funcţionale, corelate cu corpul fizic. Deci, nu numai că există supravieţuire după moartea corpului fizic, ci şi o anumită individualitate în ceea ce supravieţuieşte. Spre deosebire de memoria fizică, ce moare o dată cu trupul fizic, există memorii cuantice subtile cuprinse în corpurile noastre vitale şi mentale. Aceste memorii supravieţuiesc şi chiar pot fi rechemate în întrupările viitoare. Când se întâmplă acest lucru, noi dobândim reîntruparea. Eu numesc entitatea care supravieţuieşte şi se reîntrupează o monadă cuantică.

  2. Ceea ce supravieţuieşte deci nu este componenta istorică a ego-ului nostru, ci numai ceea ce noi numim caracterul, tendinţele şi tiparele obişnuinţelor noastre.

  3. Totuşi, alegerea conştientă dintre posibilităţile trăirii unor evenimente reale necesită existenţa unui corp fizic. Aşadar, existenţa destrupată după moarte este lipsită de experienţe în curs de desfăşurare. Materialiştii se pot linişti; lucrurile nu se petrec ca într-un film realizat la Hollywood!

  4. Însă, dacă dispunem de un corp material, ce se întâmplă atunci? Să presupunem o persoană întrupată, un medium, care, printr-un acord anterior fără limitare spaţială, privind fenomenele de semnificare-prelucrare, permite în mod periodic unei monade cuantice destrupate să folosească trupul său fizic pentru a produce trăire/experienţă! Astfel are loc comunicarea printr-un medium, numită channeling în alte lucrări şi încorporare în această carte.

  5. Dacă acest model este corect, atunci, în cursul unei comunicări de tip channeling, atât caracterul mental, cât cel şi vital al mediumului ar fi înlocuite de caractere mentale şi vitale diferite. Un caracter mental diferit ar fi cel mai bine indicat de o succesiune diferită de deprinderi mentale. Un caracter vital diferit ar fi indicat nu doar de seturi diferite de deprinderi vitale, ci şi de capacitatea de a funcţiona în cadrul unei game noi cu mai mulţi parametri fiziologici.

Mediumul Ioan preia memoria cuantică a altei persoane, care a trăit mai demult şi a murit. Într-adevăr, atunci când Ioan al Domnului preia aceste informaţii, el îşi transformă brusc caracterul pentru a radia iubirea necondiţionată care îi vindecă pe cei care au nevoie de vindecare.

Cum putem dovedi că însuşi caracterul mediumului João-Ioan al Domnului se schimbă atât de dramatic încât să constituie o provocare pentru ştiinţă? Heather Cumming şi Karen Leffler au realizat documentarea, consemnarea şi surprinderea faptelor, adesea cu ajutorul fotografiilor, pentru a dovedi, dincolo de orice îndoială raţională, că mediumul João -Ioan al Domnului dobândeşte capacităţi extraordinare atunci când „încorporează” sau preia mesajele unei entităţi destrupate.
▲Mediumul João-Ioan al Domnului nu a fost vreodată pregătit ca doctor, cu atât mai puţin la nivel de chirurg. Totuşi, atunci când preia informaţiile de la o anumită entitate, el realizează cu succes operaţii chirurgicale asupra unor pacienţi cu diferite afecţiuni şi suferinţe.
▲Comportamentul, poziţia şi mişcările corpului, precum şi felul în care vorbeşte mediumul João-Ioan al Domnului se schimbă atunci când încorporează o entitate. El emană iubire, pe care ceilalţi oameni o pot simţi.
▲Poate cea mai impresionantă dovadă consemnată în această carte este întâmplarea petrecută atunci când Ioan al Domnului a avut un atac cerebral care i-a provocat paralizia unei părţi a corpului. În primul rând, în acea perioadă, în mod ciudat, de câte ori Ioan al Domnului prelua mesajele unei entităţi, se comporta normal; nu mai era paralizat. În al doilea rând, şi mai ciudat, mediumul João-Ioan al Domnului era capabil să preia mesajele unei entităţi şi să opereze asupra propriului său corp. Şi-a revenit din acea paralizie şi este sănătos până în ziua de astăzi. În al treilea rând, mediumului João-Ioan al Domnului îi vine rău, în mod normal, atunci când vede sânge, dar acest lucru nu s-a întâmplat în timp ce îşi opera propriul trup în condiţii de transă. Acest lucru a continuat să se întâmple şi în alte situaţii de preluare a mesajelor şi de efectuare a unor operaţii de către mediumul João-Ioan al Domnului.
Autoarele consemnează că există acum un minuţios protocol de vindecare, dezvoltat în jurul mediumului João, care permite oricui să vină şi să fie vindecat. Protocolul, în care alţi mediumi îl asistă pe Ioan al Domnului, se aseamănă cu vindecarea prin rugăciune şi prin energia vitală, cu excepţia cazurilor în care sunt implicate calităţile sale de medium şi fenomenul de channeling. Înţelegem acum din ce în ce mai mult vindecarea prin rugăciune ca o vindecare cuantică – auto-vindecare prin salturi cuantice de la ego-ul nostru, care suferă separat, la stările holistice ale conştiinţei noastre. Un salt cuantic este o „tranziţie discontinuă”. Într-adevăr, sunt multe cazuri în care vindecarea este instantanee, fiind valabil acest punct de vedere 2.

De fapt, deşi vindecarea cuantică are nevoie de un salt cuantic, este adesea obligatoriu ca pacientul să întreprindă un proces creator prelungit, constituit din patru etape: pregătirea sau „lucrul”, relaxarea sau „lăsarea în seama fiinţei”, saltul cuantic brusc în înţelegerea fenomenului şi manifestarea. În vindecările petrecute în Casa lui Ioan al Domnului, pacienţii trebuie să treacă adesea printr-un proces de pregătire şi de „lăsare în seama fiinţei”, înainte de a avea loc saltul cuantic al vindecării.

Mesajul principal al acestui Cuvânt înainte este că fenomenul Ioan al Domnului este pe deplin credibil din noua perspectivă a „ştiinţei în lăuntrul conştiinţei”. Însă nu vreau să las impresia că această carte despre Ioan al Domnului este importantă doar pentru ştiinţă. Adevărul este că ea îi va inspira pe mulţi oameni să experimenteze energiile iubirii şi puterea de vindecare, daruri care sunt disponibile fiecăruia dintre noi. Am cercetat eu însumi acest subiect, atât în plan teoretic, intelectual, cât şi practic, experimental, şi afirm că Entităţile care comunică prin Ioan al Domnului sunt disponibile oricăruia dintre noi. În vorbirea obişnuită, o asemenea entitate este numită un spirit călăuzitor sau o călăuză spirituală. Puterea creatoare a vindecării cuantice este, de asemenea, disponibilă fiecăruia dintre noi, cu condiţia să vrem să parcurgem acest proces creator.

În sfârşit, vreau să spun că, deşi eu nu l-am întâlnit personal pe Ioan al Domnului, autoarele au realizat o expunere atât de minunată şi de plină de iubire despre el, încât, după citirea acestei cărţi, simt că îl cunosc pe Mediumul João, simt iubirea necondiţionată a Entităţilor care comunică prin el. Dacă citiţi această carte, cred că veţi simţi aceeaşi inspiraţie.

Ce aş mai putea să spun? În această carte sunt prezentate energiilor iubirii manifestate pe plan local, în Brazilia, iar Heather şi Karen au făcut posibilă împărtăşirea acestor energii la nivelul întregii lumi, indiferent de locul în care trăim! Le sunt recunoscător pentru acest lucru şi sper că şi dumneavoastră veţi fi.

Amit Goswami, dr. în filozofie


Capitolul 1Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   13
Orklarla döyüş:

Google Play'də əldə edin


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə