İZMİR : 28. 01. 2013 GÜNÜ : Pazartesi



Yüklə 3,81 Mb.
səhifə1/20
tarix12.08.2018
ölçüsü3,81 Mb.
#69933
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   20


EGE BÖLGESİ

SANAYİ ODASI

MECLİS TOPLANTISI

İZMİR : 28.01.2013

GÜNÜ : Pazartesi

SAATİ : 16.00

TOP.NO. : 2009-2012/50

İZMİR : 28.01.2013

GÜNÜ : Pazartesi


SAATİ : 16.00

TOP.NO. : 2009-2012/50


G Ü N D E M :


  1. Açılış ve Başkanlık Sunuşları,




  1. Mazeret Talepleri,




  1. Geçen Toplantı Tutanağı hk.,

(Ek: 24.12.2012 tarih, 49 sayılı Meclis toplantı tutanağı)


  1. Ekonomik ve Güncel Konular ile Aylık Faaliyet,




  1. a) Odamız 2012 Aralık ayı mizanı, kesin hesap ve bilançosu ile Yönetim

Kurulu’nun ibrası hk.,

b) İZFAŞ sermaye artırımı hk.,

(Ek: Hesapları İnceleme Komisyonu kararı, mizan ve kesin hesap bilançosu)


  1. Terkin edilecek askıdaki üyelerimiz hk.,

(Ek: Bilgi notu ve üye listesi)


  1. Odamız Organlar İç Yönergesi ile Personel İç Yönergesi’nde yapılacak revize hk.,

(Ek: Mevzuat Komisyonu kararı)


  1. Organize Sanayi Bölgeleri hk.,




  1. Önergeler,




  1. Dilekler.


BÖLÜM I

GEÇEN TOPLANTI TUTANAĞI








EGE BÖLGESİ

SANAYİ ODASI



İZMİR :24.12.2012

GÜNÜ :Pazartesi

SAAT :15.00

TOP.NO :2009-2012/49



Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclisi’nin, 2009-2012 dönemi 49. olağan toplantısı 24.12.2012 Pazartesi günü, saat 15.00’da Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki başkanlığında yapılmıştır.
Toplantıya Katılanlar :

Reşat Akçakır, Metin Akdaş, Bülent Akgerman, Ufuk Akgün, Necati Atıl Akkan, Ahmet Aktaş, Tansu Alper, Muin Altın, Cemal Altıntaş, Arzu Amirak, Musa Nedim Anbar, Hüseyin Arıcı, Mustafa Sezai Aslanlı, Mehmet Kamil Atik, Hakkı Attaroğlu, Kani Aydoğdu, Mustafa Şafak Baran, Savaş Başnak, İbrahim Baylan, Abdullah Baysak, Levent Baysak, İsmail Bilgi, Mustafa Cem, Arif Çakmak, Soner Çelik, Osman Çelik, Hüseyin Cahit Çetin, Erdoğan Çiçekçi, Adil Demirelli, Sayıl Dinçsoy, Melih Dirin, Mustafa Rebil Dirin, Muhsin Dönmez, Mustafa Egi, Gürcan Ekler, Hüsamettin Ekmekçioğlu, Nadir Erdir, Osman Atalay Ermiş, Fuat Eroğlu, Şükrü Eroğlu, Salih Esen, Abit Eser, Zekai Fidan, Şener Gençer, Hasan Girenes, Halil İbrahim Gökçüoğlu, Mustafa Güçlü, Hakem Gülşen, İbrahim Deniz Gündüz, Mehmet Güran, Kazım İlter Gürel, Kosat Gürler, Mustafa Güven, Zeki Ilgaz, H. Muhittin İşçimenler, Nedim Kalpaklıoğlu, Mesut Kanat, Ömer Kaplan, Eşref Yavuz Kaptanoğlu, Nazım Karaçalı, Ertaç Karagözlü, Mehmet Karahaliloğlu, Cumhur Karakaş, Serkan Karhan, Mehmet Katmerci, Mevlüt Kaya, Şevket Akın Kayacan, Mustafa Kepi, Muhittin Keskin, Ahmet Kilimci, Cengiz Kocagil, Murat Kurtalan, Hasan Küçükkurt, Mesut Kürüm, Kenan Lider, Yılmaz Odabaş, Enver Olgunsoy, Osman Öz, Mehmet Atilla Özbek, Yakup Özdanon, Nejat Özduran, Ümit Özkan, Aytekin Öztaş, Vedat Özyavru, Erol Paksu, Remzi Peköz, Gülfem Perçin, Kamil Porsuk, Halit Turgut Salaçin, Recep Burak Sertbaş, Eftal Serter, Semih Seval, Eyüp Sevimli, Yılmaz Şahin, Hüseyin Şairoğlu, Salih Şener, Atila Şensoy, Bayram Talay, Turgay Tanak, Nurettin Tarakçıoğlu, Ahmet Taşpınar, Recep Taşyanar, Ahmet Telek, Necip Terzibaşıoğlu, Haluk Tezcan, Mehmet Tiryaki, Bilgin Türkay, Hüseyin Uğur, Hasan Uğurluoğlu, Hilmi Uğurtaş, Nedim Uysal, Atilla Üner, Hakan Ürün, Tuncer Vardarcı, Hüseyin Vatansever, Yıldıray Yalınız, Davut Yanık, Cahit Doğan Yağcı, Ayhan Yıldırım, Işın Yılmaz, Ender Yorgancılar, Mehmet Pınar Yurdun ve Kürşad Yuvgun.


Mazeretliler :

Mehmet Akdede, Ateş İlyas Demirkalkan, Coşkun Güner, Özer Küçükgöl ve Fahrettin Selçik.


Gelmeyenler :

Şükrü Akkan, Güray Aktaş, Hüseyin Atar, Hayri Dursunoğlu, Hasan Onur Ercan, Bekir Eryılmaz, Ahmet Bilge Göksan, Noyan Kazım Gürel, Serkan Özkul, Halim Sarıtoprak, Yalım Temizocak, Caner İlhan, Mustafa Mesut İlter, Başar Manisalı, Can Gökçe Uysal, Türker Zorlubaş.


Çoğunluk bulunduğundan, oturum Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki tarafından açıldı. Tiryaki, “ Odamız Aydın Binası’nın Satışı” konusunun gündeme ilave edilmesi ile ilgili Yönetim Kurulu’nun 24 Aralık 2012 tarih,12167 sayılı yazısını okuttu. Konuyla ilgili söz alan olmadığından konunun gündemin 9. Maddesi olarak görüşülmesini oylamaya sundu.



Yapılan oylama sonucunda; Odamız Aydın Binası’nın satışı konusunun gündemin 9. Maddesi olarak görüşülmesine ve gündem maddelerinin buna göre sıralanmasına”


G Ü N D E M :

  1. Açılış ve Başkanlık Sunuşları,

  2. Mazeret Talepleri,

  3. Geçen Toplantı Tutanağı hk.,

  4. Ocak ayı Meclis Toplantısı yeri ve tarihi hk.,

  5. Yönetim Kurulu’nun 2013 yılı Faaliyet Programı,

  6. 2013 yılı Odamız Bütçesi’nin tetkiki,

  1. Bütçe hakkında genel görüşme,

  2. 2013 yılı Kadroları ve Teşkilat Şeması,

  3. Harcırah Baremi,

  4. 2013 yılı Gider Bütçesi,

  5. 2013 yılı Gelir Bütçesi,

  6. 2013 yılı Aidatlar ve Ücretler Tarifesi,

  7. 2013 yılı Bütçe Talimatı

10 DAKİKA ARA

  1. Ekonomik ve Güncel Konular ile Aylık Faaliyet,

  2. Odamız 2012 Kasım ayı mizanı,

  3. Odamız Aydın Binası’nın satışı hk.

  4. Odamız Polyester ve Boya Çeşitlerinde Fire ve Zayiat Oranları’nın revize edilmesi hk.,

  5. Organize Sanayi Bölgeleri hk.,

  6. Önergeler,

  7. Dilekler.


1-Açılış ve Başkanlık Sunuşlarında Meclis Başkanı Mehmet TİRYAKİ: Toplantıya iştirak eden başta geçmiş dönem Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu olmak üzere tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyen Tiryaki, Asteğmen Kubilay’ın öldürülmesinin üzerinden 82 yıl geçtiğini, kendisini bir kez daha rahmetle andıklarını belirtti.

 

Odamızın her yıl düzenlemiş olduğu Sanayici - İzmir Bölge Yöneticileri Koordinasyon Toplantılarından üçüncüsünün, 12 Aralık 2012’de İzmir Valisi’nin ve ilimizin kamu yöneticilerinin katılımıyla Odamız’da başarıyla gerçekleştirildiğini dile getiren Tiryaki, başarılı organizasyon için Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerini kutladı.



 

Tiryaki, Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar’ın, İZSİAD tarafından İzmir kentine katkı ödülleri çerçevesinde verilen onur ödülüne layık görüldüğünü ifade ederek, Yorgancılar’ı tebrik etti.

 

Meclis Üyesi Remzi Peköz’ün annesinin vefat ettiğini belirten Tiryaki, Merhumeye Allah’tan rahmet, Peköz ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileyerek, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kamil Porsuk’a ve Meclis Üyesi Yakup Özdanon’a geçirmiş oldukları rahatsızlıklar nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.


Meclis ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Vatansever’in, ISKAM Isıtma Soğutma ve Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildiğini belirten Tiryaki, Vatansever’i tebrik etti.
Odamız üyesi CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş’nin Honda Access Europe tarafından verilen “mükemmel performans takdir ödülü”ne layık görüldüğünü söyleyen Tiryaki, CMS jant yetkililerini ve bu ödülde emeği geçenleri kutlayarak, başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Tiryaki, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’nin seçimlerinin tamamlandığını, Berkay Eskinazi ve Seza Yorulmaz’ın asil üyeliklere,  Nilgün Sintaç ve Duha Baran’ın yedek üyeliklere seçildiklerini ifadeyle, seçilen bayanları kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi.
 Türk kadınına seçme seçilme hakkı verilişinin 78. Yıldönümü dolayısıyla, Odamızda  EBSO Vakfı Bayanlar Birliği ev sahipliğinde bir araya gelen Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şubesi Üyeleri’nin, kadın milletvekili sayısının arttırılması yönündeki taleplerini  gönülden desteklediklerini söyleyerek, aynı desteği EBSO Meclisi için de istediklerini vurguladı.  

 

27-28 Kasım 2012 tarihleri arasında Gaziantep Sanayi Odası ile birlikte gerçekleştirilen ortak meclis toplantısında kendilerine gösterilen geleneksel Anadolu misafirperverliği için başta Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’na, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’na, Gaziantep Ticaret Odası ve Borsasının çok değerli Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlarına, Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya,  Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın’a bir kez daha teşekkür etmek istediğini söyleyen Tiryaki, ayrıca gezi programını organize eden Yönetim Kurulu Başkanımıza, Yönetim Kurulumuz’a, Genel Sekreterimiz’e ve oda personelimize teşekkür ederek, dünyanın en büyük mozaik müzesini görmeyen meclis üyelerimizin ilk fırsatta burayı ziyaret etmelerini de tavsiye etti.



 

Tiryaki ayrıca Gaziantep Sanayi Odası’nca kendilerine Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesi’ndeki nüfus kütüğünden bir örneğin hediye edildiğini, bu sürprizin kendilerini gerçekten çok mutlu ettiğini belirtti.

  

Türkiye’nin en büyük banliyö sistemi İZBAN hattının Torbalı’ya uzatılması projesi ile birlik, beraberlik ve ortak iş yapma kültürünün en güzel örneklerinden biri-ni  veren,  siyaseti bir kenara bırakarak iş birliğinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığımızın Türkiye’ye örnek olacak bir davranışta bulunduğunu dile getiren Tiryaki bu işbirliği için tarafları kutladığını söyledi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İngiltere merkezli “City Mayors Foundation” tarafından ayın belediye başkanı seçildiğini, bu unvanı Türkiye’den ilk alan belediye başkanı olarak İzmirlileri gururlandırdığını söyleyen Tiryaki, Kocaoğlu’nu tebrik etti.  


Milliyet Ege’nin düzenlediği “Geleceğe Yatırım Türkiye’ye Yatırım” toplantısının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Milliyet Gazetesi sahibi Erdoğan Demirören ile Milliyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının geniş katılımıyla gerçekleştirildiğini, çok başarılı geçen, bu tür toplantıların İzmir’e daha fazla yatırım çekerek, İzmir’in gelişimine katkıda bulunacağını ümit ettiğini söyledi.
Bölgemiz kuruluşlarından PETKİM SOCAR tarafından yapılan Star rafinerisinin, stratejik yatırımlar kapsamına alınan ve Türkiye’nin ilk stratejik  yatırım teşvik belgesini alan yatırım olduğunu dile getiren Tiryaki, bu bağlamda Odamız’ın eski Yönetim Kurulu Üyesi, şu anda SOCAR Türkiye Başkanı ve PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz’u tebrik etti.
13 Aralık tarihinde şehrimizi ziyaretinin ardından İzmir Valisi ile birlikte Ankara’ya  giden EXPO Genel Sekreteri  Loscertales’in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı  ziyaret ettiğini, Expo yol haritasının çizildiği bu ziyaretlerin ülkemizi ve bölgemizi arzulanan sonuca taşımasını ümit ettiğini söyledi.
Bilindiği üzere Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, Türkiye’nin ihracatında katma değeri yüksek ürünler  ihraç etmesinin önemine sık sık değindiğini ki bunun da yolunun Ar-Ge’den ve nitelikli yetişmiş insan  potansiyelinden geçtiğini, dolayısıyla 500 milyar dolar ihracat hedefleyen ülkemizin Avrupa Birliği’ndeki yetişmiş insan gücümüzden bir şekilde faydalanması gerektiğini dile getirdi. Tiryaki, nitelikli insan eksikliğinin sadece ülkemizin değil, dünyanın da ihtiyaç duyduğu bir husus olduğunu, zira Almanya’da gördüğü bir afişte “Eğer Mühendis İsen, Teknik Eleman İsen Kapımız Size Açık“ ifadesinin yer aldığını belirtti.

 

27 Aralık 2012 Perşembe günü saat 14.00 ‘te Odamız “Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni”nin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımlarıyla  Hilton Oteli’nde gerçekleştirileceğini hatırlatmak istediğini söyledi.



 

Yeni bir yılın başlangıç eşiğinde olan dünya için düşünürlerin “gençler için günlerin hızlı, yılların yavaş, yaşlılar için ise günlerin yavaş, yılların hızlı geçtiğini“ dile getirdiğini, bu bağlamda herkesin yeni yılını kutlayarak, ülkemize başarı, istikrar, hoşgörü, huzur ve güven getirmesini temenni ettiğini söyledi.

 

2- “Seyahatleri, rahatsızlıkları, toplantıları nedeniyle; Mehmet Akdede, Ateş İlyas Demirkalkan, Coşkun Güner, Özer Küçükgöl, ve Fahrettin Selçik’in yazılı/telefonla bildirilen mazeretlerinden bilgi edinilmesine,
3- Meclis Başkanı Mehmet TİRYAKİ :

Geçen Toplantı tutanağı ile ilgili söz almak isteyen olup, olmadığını soran Tiryaki, Kürüm’e söz verdi.


Mesut KÜRÜM :

15.10.2012 tarih, 47 sayılı Meclis Toplantı tutanağında; Ekonomik ve Güncel Maddesinde Yönetim Kurulu Başkanı’nın kendisine verdiği yanıtın tamamıyla tutanakta yer almadığını söyleyerek, kendisine verilen yanıtın tutanaklara geçmesini talep etti.


Meclis Başkanı Mehmet TİRYAKİ :

Konuşmaların tutanakta ne şekilde yer alacağı hususunun Meclis Başkanı’nın yetkisinde olduğunu, dolayısıyla tutanakta yer almasını uygun görmediği bölümlerin verilmediğini söyleyen Tiryaki başka söz alan olmadığından 28.11.2012 tarih, 48 sayılı Meclis Toplantı tutanağını oylamaya sundu.


“Yapılan oylama neticesinde; 28.11.2012 tarih,

48 sayılı Meclis Toplantı tutanağının tasvibine”

4-Meclis Başkanı Mehmet TİRYAKİ :

Bilindiği üzere 2012 yılında İzmir Kaya Termal Otel’de Odamız ile İstanbul Sanayi Odası müşterek Meclis Toplantısı yapıldığını, şimdi ise İstanbul Sanayi Odası’nın ortak meclis toplantısı yapmak üzere EBSO’yu davet ettiğini belitti. Tiryaki, söz konusu toplantının saati bilahare bildirilmek üzere 23 Ocak 2013 Çarşamba günü İstanbul’da yapılmasını arzu ettiklerini söyleyerek, konuyla ilgili söz isteyen olup olmadığını sordu. Söz alan olmadığından oylaya geçti.




Yapılan oylama neticesinde; 2013 Ocak ayı Meclis Toplantısı’nın 23 Ocak 2013 Çarşamba günü İstanbul Sanayi Odası ile ortaklaşa İstanbul’da yapılmasının tasvibine”


Meclis Başkanı Mehmet TİRYAKİ :

Meclis Toplantısı’na katılan Geçmiş Dönem Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu’nu kürsüye davet etti.


Kemal ÇOLAKOĞLU :

Meclis’e hitap etme onurunu verdiği için Meclis Başkanı Tiryaki’ye teşekkür eden Çolakoğlu, EBSO’yu ikinci bir ev, okul olarak gördüğü için çok önemsediğini, şeffaflığı, açık sözlülüğü, dürüstlüğü, ülke menfaatini her türlü menfaatin üstünde tutma anlayışını burada öğrendiğini ve kendinden sonraki nesillere aktarmaya gayret ettiğini söyledi. Çolakoğlu, bu Odanın gücünü geçmişinden aldığını, geleceğe ümit ile baktığını, çok da vefakar olduğunu, nitekim isminin Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda bir odaya verildiğini, bunun da kendisi adına çocuklarına ve torunlarına bırakabileceği en güzel miras olduğunu vurguladı.


Çolakoğlu, ömrünün yarısının sanayi odasına hizmet ile geçtiğini, hizmet süresi bitse de bağların asla kopmadığını, çünkü başta Genel Sekreter olmak üzere personelin gösterdiği vefa, sevgi, saygı ve kucaklayışın her türlü mananın üstünde olduğunu ifadeyle, teşekkürlerini iletmek istediğini söyledi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda göreve ilk kez Demir Çelik Sanayi Meslek Komitesi’nde Komite Başkanlığı yaparak başladığını, akabinde Ahmet Piriştina ile Bütçe Komisyonu’nda görev aldıklarını ve ilk defa Bütçe Komisyonu Başkan Vekili olarak kürsüye çıktığını söyledi. EBSO Meclisi’nin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Çolakoğlu, zira 8 yıl Meclis Başkanlığı yapma onur ve gururuna eriştiğini, bu süre içerisinde üç farklı Yönetim Kurulu Başkanı ile çalıştığını ki bir gün olsun birbirlerini kırmadıklarını, üzmediklerini vurguladı.
Uğur Yüce’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde Yönetim Kurulu Muhasip Üye olarak yer aldığını, görev süresinin dördüncü ayında 30 bin lira tutan personel maaşlarını ödeyecek para bulamadıklarını, oda personelinin maaşlarını ödemek için İAOSB’den borç istemek durumunda kaldıklarını söyledi. Murat Demirer döneminin Yönetim Kurulu’nda ise Başkan Vekili olduğunu, o dönemde Bütçe Komisyonu’nda alınan karar ile Atatürk OSB’deki arsa satışlarından Oda’ya bağış yapılması yönünde bir karar çıkarıldığını ki bu sayede hem İAOSB’nin hem de EBSO’nun nefes alır hale getirildiğini söyledi.
Çolakoğlu, ilerleyen süreçte altı yıl TOBB Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı sonra TOBB Genel Kurul Başkanlığı yaptığını ancak hiç huzurlu bir süreç yaşamadığını zira ilk önce 1999 depremi ile Türkiye ekonomisinde büyük tahribat oluştuğunu, akabinde siyasi istikrarın bozulması ile 2000 yılında başlayıp 2001 yılında devam eden Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük krizinin yaşandığını belirtti.
Ekonomik krizin en zor günleri olan 2001 yılı Şubat ayında Sanayi Odaları Konseyi’nde 11 sanayi odası başkanı toplanarak deklarasyon yayınlamaya karar verdiklerini, deklarasyonda ekonominin tek elde toplanması ve buraya sanayiden anlayan bir bakanın gelmesini istediklerini açıkladıklarını, en uygun ismin de Hüsamettin Özkan olduğunda karar kıldıklarını belirtti. Çolakoğlu, tam bu sırada Fuat Miras’ın kendilerini uyararak hükümetle bir kırgınlık yaşanmaması adına hazırlanan deklarasyo-nun önce başbakan ile paylaşılması gerektiğini söylediğini, bunun üzerine Bülent Ecevit’in makamına gittiklerini, Ecevit’i beklerken Hüsamettin Özkan’ın talebi ile görüşmek üzere yanına gittiğini, Özkan’ın adının verilmesini istemediğini, gerekçe olarak da isminin açıklanmasının hükümetin yıkılmasına neden olabileceğini söylediğini belirtti. Çolakoğlu, sebebini bilmeden deklarasyondan Özkan’ın adını çıkardıklarını, Ecevit ile yaptıkları görüşmenin akabinde deklarasyonu o güne kadar hiç görmediği kadar çok basın mensubu önünde okurken, merdivenleri çıkan Kemal Derviş’i gördüklerinde Özkan’ın, adının verilmesini istememesinin nedenini anladıklarını söyledi.
Yorgancılar’ın, EBSO’yu hem Ankara’da hem de Türkiye genelinde çok iyi temsil ettiğini, gerçekleşen başarıların herkesin başarısı olduğunu dile getiren Çolakoğlu, geçen zaman içerisinde bu ülkede siyasi istikrar olmadan hiçbir şeyin olmayacağını, siyasi istikrar sağlanamadığı sürece ekonomik istikrarın sağlanamayacağını çok iyi öğrendiklerini belirtti. Türkiye’nin 1923’den sonra 2023 hedefi bulunduğunu, dünyadaki ciddi kırılganlığa rağmen Türkiye’nin ayakta kalmasının nedeninin bu milletin reaktif bir millet olarak, başına gelen bir işe tedbir araması olduğunu söyleyen Çolakoğlu, Kemal Derviş döneminde başlayan ekonomiye geçiş programında düzgün hamleler yapıldığını, ekonomiyi denetleyen kurumsallaşmayı başarabildiklerini, bu prensiplere kesinlikle sahip çıkılması gerektiğini, zira 2013 yılının 2012’den daha zor bir yıl olacağını söyledi.
Ekrem AKGÜN :

42 yıllık çalışma hayatına 2012 Kasım ayı itibariyle son verdiğini, tabiri caizse emekli olduğunu ifade eden Akgün, çalışma hayatının 4 yılını EBSO Meclisi’nde görev alarak geçirdiği için tüm Meclis üyelerinin kendisine göstermiş oldukları sevgi ve dostluğa teşekkür etmek için söz aldığını söyleyerek, her zaman tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunu dile getirdi.


Meclis Başkanı Mehmet TİRYAKİ :

Akgün’e EBSO Meclisi’ne yapmış olduğu katkılar adına teşekkür ederek, bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar dileyen Tiryaki, Akgün’ü yaş itibariyle emekli olmasını erken bulduğunu, o nedenle naçizane olarak bir tavsiyede bulunmak istediğini söyledi. KOÇ grubundan emekli olanların KOÇ Yönder adı altında bir dernek kurduğunu ve emekli olan yöneticilerin KOBİ niteliğindeki firmalara ücretsiz danışmanlık hizmeti vererek o kurumlara faydalı olmayı amaçladığını belirterek, bu bakımdan Akgün’ün de 42 yıllık birikimini bu şekilde değerlendirmesinde yarar gördüğünü söyledi.


5- Meclis Başkanı Mehmet TİRYAKİ :

Yönetim Kurulu’nun 2013 yılı Faaliyet Programı’na ilişkin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 21 Aralık 2012 tarih, 12092 sayılı yazısını okutarak, konuyla ilgili söz isteyen olup olmadığını sordu. Tiryaki, söz alan olmadığından, 2013 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu oylamaya sundu.




Yapılan oylama neticesinde; aşağıda yer alan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun 2013 yılı Faaliyet Programı’nın kabulüne,


EBSO 2013 FAALİYET PROGRAMI

Türkiye’nin öncü sanayi odalarından biri olan Odamız, 2013 yılı faaliyetlerini; EBSO 2013-2016 Stratejik Planı kapsamında mükemmellik anlayışı ile verdiğimiz hizmetlerle üyelerimize değer katarak ve İzmir sanayisinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunarak devam ettirecektir.



    • Belge, Rapor ve Onay Hizmetleri:

5174 sayılı kanun, tüzük ve yönetmelikler ile diğer kanunlarla odalara verilmiş;

  • Belge ve raporların düzenlenmesine (kapasite raporu, ekspertiz raporu, bilirkişi raporu ve türlü belgeler, yatırım teşvik belgesi işlemleri, sicil sureti, rayiç fiyat ve muhammen bedel tespitleri vb.),

  • Çeşitli onay işlemlerinin (dış ticaret belgeleri, fatura ve muhtelif tasdikler vb.) yapılmasına,

  • Sürücü, şirket ve servis kartlarının düzenlenmesine devam edilecektir.



    • Ankara Temsilciliği ve diğer temsilcilikler:

  • Üyelerimizin Ankara’da, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere bakanlıklar, resmi-özel kurum ve kuruluşlar nezdindeki iş ve işlemlerinin en kısa zamanda sonuçlandırılması için Ankara Temsilciliğimiz aracılığı ile hizmet verilmeye,

  • Üyelerimizin EUR, A.TR, menşe tasdiki, sicil sureti ve çıraklık belgesi gibi belgelerinin düzenlenmesi ve onaylanması konularında yerinde ve daha hızlı hizmet alabilmeleri için; Ege Serbest Bölgesi A.Ş. (ESBAŞ), İzmir Serbest Bölgesi A.Ş. (İZBAŞ)’da bulunan temsilciliklerimiz ve Alsancak Ofisimizde yürütülmekte olan faaliyetlere devam edilecektir.



    • Girişimler:

  • Sanayicinin önündeki engellerin ve karşılaşması muhtemel sorunların aşılmasına ve tedbirler alınmasına yönelik vergi, istihdam, çevre, iş sağlığı ve güvenliği vb. konular ile ilgili olarak hükümet tarafından yapılan çalışmalar izlenerek, yasalaşmadan önce Odamız görüşlerinin ilgili mercilere iletilmesine, görüşmeler yapılmasına ve diğer kurumlarla işbirliğine gidilmesine,

  • Üyelerimizin rekabet etmesinin ve iş yapmasının önündeki engeller tespit edilerek ilgili kurumlar nezdinde girişimlerin sürdürülmesine devam edilecektir.



    • Eğitim ve Bilgilendirme Toplantıları:

  • Üyelerin sektörel ve diğer konularda eğitim gereksinimlerinin belirlenmesine yönelik araştırmalar yapılarak, kurum ve kuruluşlarla, sektörlerin önde gelen isimleriyle işbirliği içinde, üyelerin verimliliğini, kurumsal kapasitesini ve rekabet edebilirliğini artırmaya yönelik olarak nitelikli eğitim programları, toplantı, seminer, konferans vb. etkinliklerin düzenlenmesine devam edilecek olup, bu yönde Meslek Komiteleri ve Yönetim Kurulu Çalışma Gruplarından gelen talep ve öneriler de değerlendirilecektir.

  • Üyelerimize yönelik; yönetim, insan kaynakları, satış-pazarlama, dış ticaret, kişisel gelişim konulu eğitimlerin yanı sıra, KOSGEB, TÜBİTAK, İZKA vb. kuruluşların hizmetlerinin, hibe fonlarının, Ar-Ge ve benzeri teşviklerin tanıtımının yapılacağı toplantılar düzenlenecektir.

  • Yönetim Kurulu Çalışma Gruplarının spesifik konuları (İş Sağlığı ve Güvenliği, çevre vb.) ile ilgili yapılacak olan bilgilendirme toplantıları vb. etkinlikler ile üyelerimizin mevzuat hakkında bilgilendirilmesine devam edilecektir.

  • Eğitim ve etkinlikler üyelerimize web sitemiz ve e-posta aracılığı ile duyurulmaya devam edilecek olup, eğitim sonunda eğitimciler tarafından paylaşılmış ise sunumlar web sitemizde yayınlanacaktır.

  • Çeşitli sektörlerdeki değişim ve yeniliklerin izlenmesine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir.

  • Üyelerin eğitim gereksinimleri göz önünde bulundurularak aylık programlar bazında hazırlanan ve KOBİ OKULU bünyesinde sunulan; yönetim, insan kaynakları, satış-pazarlama, dış ticaret, kişisel gelişim konulu eğitim, seminer, panel ve konferanslar düzenlenmeye devam edilecektir. Katılım sertifikasının verildiği KOBİ OKULU eğitimlerinden elde edilen gelir, EBSO Vakfı’na burs fonu olarak aktarılarak, yine eğitimler için kullanılacaktır.



    • Danışmanlık Hizmetleri:

  • Odamız bünyesinde Sınai Mülkiyet Hakları, İş Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim, Savunma Sanayi, Projeler, Teşvik ve Destekler gibi birçok konuda üyelerimizden gelen sorular ve talepler yanıtlanmaya devam edilecektir.



    • Projeler:

  • Sektörlerin, bölgenin ve ülkenin sorunlarına yönelik olarak çözümler üretilmesi amacıyla çeşitli projelerin yapılmasına devam edilecektir.

  • Ar-Ge, inovasyon, çevre, eğitim, yeni yatırım alanları, verimlilik gibi konularda çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde projeler üretilecektir.

  • Odamız koordinasyonunda faaliyetlerini sürdürmeye başlayacak olan TOBB İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu’nun çalışmaları ile KOSGEB, İzmir Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği vb. kurum ve kuruluşlardan destek alınarak gençlerin girişimci kültürünü güçlendirecek, onları girişimci olmaya teşvik edecek yeni projeler hazırlanacaktır.

  • İşgücü piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak, işsizlerin daha nitelikli eğitim alabilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan “Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi” kapsamında İzmir ilinde EBSO Başkanlığında, İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürleri ile birlikte iş gücü talebi toplanması ve kurs açılmasına yönelik çalışmalara devam edilecektir.

  • Avrupa Birliği Yenilik ve Rekabetçilik Programı (CIP) kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (EBİLTEM) koordinatörlüğünde, Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ortaklığında 2014 yılına kadar devam edecek “Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBİC-EGE) Projesi” kapsamında İzmir, Denizli, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Aydın, Uşak, Afyon ve Muğla illerindeki firmalara ticari işbirlikleri, teknoloji transferi, inovasyon, Ar-Ge ve AB fonları konularında bilgi ve destek verilmeye devam edilecektir.



    • Araştırma ve Raporlar:

  • İzmir’in yatırım ortamı ve OSB’ler konusunda yerel birimler, Hükümet ve İzmir Milletvekilleri nezdinde konular paylaşılmaya devam edilecek, sorunlar çözümleninceye kadar ısrarlı takip sürdürülecektir.

  • Odamıza gelen heyetlere verilmek üzere bölgemizin avantajlarını anlatan bir broşür hazırlanacaktır.

  • Yabancı heyetlere yönelik yapılan çalışma ile İzmir’in belli ekonomik göstergelerinin “İngilizce İzmir İstatistik Broşürü”nde yayımlanmasına devam edilecektir.

  • Tamamlanan yılın ekonomik açıdan değerlendirilmesinin yapıldığı ve sanayideki gelişmelerin ortaya konduğu “Ekonomik Rapor” çalışmasının kamuoyu ile paylaşılmasına devam edilecektir.

  • “Üretimden Satışlarına Göre Büyük Sanayi Kuruluşları” anket çalışmasına 2013 yılında da devam edilerek, belirlenen kriterde en fazla üretimden satışları gerçekleştiren firmaların listesi kamuoyuna açıklanacaktır.

  • Üyelerimizin, üretimdeki gerçekleşmelerini ve gelecek döneme ilişkin beklentilerini yansıtan “Sanayi Eğilim Anket” çalışmasının değerlendirilmesinin 3’er aylık dönemler halinde yapılmasına,

  • Aylık Ekonomik Rapor’un EBSO Haber’de yayımlanmasına,

  • Sektör raporlarının hazırlanmasına devam edilecektir.



    • Çevre Konusundaki Çalışmalar:

  • Her ay yapılan Çevre Çalışma Grubu toplantılarında üye sorunlarının görüşülmesine, uzmanlardan görüş alınmasına, gerekli işlemlerin ve müracaatların yapılmasına devam edilecektir.

  • Üyelerimizin talep ettiği konularda ya da mevzuat değişiklikleri ve diğer önemli çevre konularında bilgilendirme toplantısı, seminer vb. etkinliklerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili kurum ve kuruluşların da katılımları ile organize edilmesine devam edilecektir.

  • Üyelerin farkındalığının artırılması, özellikle atıklar ve atık suların arıtımı konusunda il bazında kıyaslama yapılabilmesinin sağlanması amacıyla Çevre Çalışma Grubunda belirlenecek heyet ile İzmir ve il dışı teknik geziler düzenlenmesine devam edilecektir.

  • Üyelerimizin çevre mevzuatı kapsamında karşılaştığı sorunların çözümünde ilgili personel tarafından yönetmeliklerin incelenmesine ve danışmanlık yapılmasına, AB’ye uyum sürecinde mevzuat değişiminin takibine, değişiklikler konusunda üyelerden görüş toplanmasına ve ilgili mercilere görüş ve önerilerin iletilmesine devam edilecektir.

  • Gerekli görülmesi halinde çevre ile ilgili toplantılara (Bakanlık, İl Müdürlüğü vb.) Odamızı temsilen katılım sağlanarak raporların paylaşılmasına devam edilecektir.

  • Çevre ile ilgili konularda (hammadde tüketiminin azaltılması, atıkların azaltılması, kirliliğin kaynağında önlenmesi vb.) açık fon ya da hibe programı olması halinde proje yazımına devam edilecektir.



  • Teknik Eğitim Konusunda Yapılan Çalışmalar:

  • Her ay yapılan Mesleki Teknik Eğitim Çalışma Grubu toplantılarında üye sorunlarının görüşülmesine, eğitim ve öğretim programlarının sanayicinin gereksinimlerine yönelik hazırlanması için çalışma yapılmasına devam edilecektir.

  • Kalifiye işgücü ve ara eleman yetiştirilmesi amacıyla Odamız “Meslek Yüksek Okulları-Sanayi Alt Çalışma Grubu” ile “Teknik Eğitim Alt Çalışma Grubu”nda meslek yüksek okulları ve meslek liseleri ile müştereken, sanayide staj imkanları ile sanayicinin ihtiyaç duyduğu yeni meslek programlarının açılmasına yönelik faaliyetler sürdürülecektir.

  • Gün geçtikçe önem kazandığı göz önünde bulundurularak bir meslek lisesi bünyesinde “kompozit” bölümü açılması konusunda girişimler yapılacaktır.

  • Üyelerimizin talep ettiği ara eleman yetiştirilmesi konusunda Beceri 10 projesi çalışmalarına devam edilecektir.



  • Enerji ve Enerji Verimliliği Konusunda Çalışmalar:

  • Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu tarafından enerji konusunda gelişmeler yakından takip edilecektir.

  • Mevzuat değişiklikleri ve yeni uygulamalar konusunda bilgilendirme çalışmalarının yapılması sürdürülecektir.

  • Mevzuatın AB’ye uyum sürecinde değişiminin takibine ve değişiklikler konusunda çalışmalar yapılarak ilgili mercilere görüş ve önerilerin iletilmesine devam edilecektir.

  • 2012 yılında İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan "İZBAŞ Enerji ve Çevre Ortak Yönetim Tesisi Kuruluş Fizibilite Çalışması" yürütülerek sonuçları OSB ve SB Platformu üyelerine sunulacaktır.



    • Savunma Sanayi Konusunda Çalışmalar:

  • Türk Silahlı Kuvvetleri, diğer Savunma Sanayi kurum ve kuruluşları, bölgemizde Savunma Sanayine yönelik çalışan KOBİ’ler ve üniversiteler arasında işbirliğini ve iletişim kanallarını güçlendirmek için gerekli girişimlerde bulunulacak ve bölgemizde Savunma Sanayi ile ilgilenen firmaların ülkemizdeki diğer Savunma Sanayi firmalarına tanıtılması ve bu yolla aralarındaki işbirliğinin geliştirilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

  • Türk Silahlı Kuvvetlerinin ithal etmekte olduğu malzemelerin yurtiçinde üretim imkanlarını ortaya çıkararak hem silahlı kuvvetlere hem ülkemiz sanayicilerine büyük fayda sağlayan ve ilki Odamız koordinasyonunda 2009 yılında gerçekleştirilmiş olan “TSK Müşterek Malzeme Sergisi”nin tekrar ilimizde gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmalar yürütülecektir.

  • EBSO Savunma Sanayi Çalışma Grubu bünyesinde 2011 yılında gerçekleştirilen TSK Vakıf Şirketleri ziyaretinin olumlu sonuçları göz önünde tutularak, 2013 yılında da bu tür ziyaretlere devam edilecektir.



    • Endüstri İlişkileri Konusunda Çalışmalar:

  • Endüstri İlişkileri Çalışma Grubumuz çalışma hayatını ilgilendiren pek çok konuda; iş ilişkisi kurulmasında dikkat edilecek hususlar, çalışma süreleri, yıllık ücretli izinler ve dinlenme süreleri, iş sağlığı ve güvenliği, kıdem tazminatı fon tasarısı, işçi ve işverenlerin hak ve yükümlülükleri, işe iade davaları, asıl işveren-alt işveren ilişkileri gibi konularda; bilgilendirme çalışmalarına oluşturulan eğitim takvimi çerçevesinde devam edilecektir.

  • Çalışma Hayatını ilgilendiren kanun ve yönetmelik değişikliklerinin takibine ve diğer değişiklikler konusunda çalışmalar yapılarak görüş ve önerilerin ilgili mercilere iletilmesine devam edilecektir.



    • Tarım ve Tarıma Dayalı Çalışmalar:

  • Tarım İl Müdürlüğü ile yapılacak işbirliği kapsamında Dünya Gıda Günü kutlamaları Eylül 2013’de gerçekleştirilecektir.

  • İlgili mevzuat değişiklikleri ve yeni uygulamalar konusunda yapılan bilgilendirme çalışmalarının ilgili bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar ile yapılan işbirlikleri kapsamında yürütülmesine,

  • AB uyum sürecinde, “Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayi Sektörü”nü ilgilendiren mevzuat değişikliklerinin takip edilmesine, gerekli çalışmalar yapılarak ilgili mercilere görüş ve önerilerin iletilmesine devam edilecektir.




    • Organize Sanayi Bölgeleri Konusunda Çalışmalar:

  • İzmir ilinde kurulu ve kurulacak OSB’ler ile serbest bölgelerin konularına birlikte çözüm aramak, kümelenme yaklaşımı ile söz konusu bölgelerin ve katılımcılarının yararına ortak projeler üretmek ve hayata geçirmek, ortak tesis, işletme ve elemanlarıyla giderlerini azaltarak bölgelerin ihtiyaçlarını gidermek üzere kurulan İzmir Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölgeler Platformu çalışmalarına devam edecektir.




    • Üniversite Sanayi İşbirliği konusunda yapılan Çalışmalar

  • Dünya ekonomik konjonktürü ve ülkemizdeki gelişmelere paralel olarak, sanayinin üniversiteler tarafından açılmasına ihtiyaç duyduğu ön lisans ve lisans programları ile mevcut programlardaki öğrenci sayılarının artırılması veya azaltılması yönündeki YÖK nezdindeki çalışmalarımız, üyelerimiz ile müştereken değerlendirilmek suretiyle sürdürülecektir.

  • Sanayiciler ile üniversitelerimizi bir araya getirmek için kurulan İlk Adım Ofisleri’nin sayısı artırılacaktır.




    • Diğer Kuruluşlarla İşbirlikleri:

  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu bünyesinde yer alan “Şirket İşlemleri Ve Kurumsal Yönetim, İstihdam, Gites Ve Sektörel Lisanslar, Yatırım Yeri Çevre Ve İmar İzinleri, Vergi Ve Teşvikler, Dış Ticaret Ve Gümrükler, Fikri Ve Sinai Mülkiyet Hakları Ve Arge, Yatırım Ortamı Mevzuatı Ve Hukuksal Süreçler, Finansmana Erişim, Altyapı“ Teknik Komitelerine katılım ile gündeme gelen konuların sanayicilerimiz ile paylaşılması suretiyle yapılan çalışmalara devam edilecektir.

  • Bölgemiz ekonomisinin değerlendirilmesi, bölge hedeflerine uygun yönlendirilmesi, kurumlarımız arası iletişimin güçlenmesi ve işbirliğimizin arttırılması amacıyla İzmir İl ve Bölge Müdürleri ve ekonomik konularla ilgili kurum ve kuruluşların iştirakleriyle 12 Aralık 2012 tarihinde yapılan Sanayici-İzmir Bölge Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı 2013 yılında da gerçekleştirilecektir.

  • Üyelerimize finansman desteği sağlamak üzere KOSGEB, TÜBİTAK destekleri, Ar-Ge teşvikleri ve banka kredileri konularında kolaylık sağlanması için çeşitli işbirlikleri ve protokoller imzalanacak olup, mevcut protokol ve işbirlikleri de günün koşullarına uygun olarak revize edilecektir.




    • Dış Ekonomik İlişkiler:

  • Türkiye-AB uyum sürecindeki güncel gelişmeler takip edilerek; AB mali yardımları kapsamında yararlanılabilecek hibe destekleri, yurtdışındaki yatırım ve ticaret olanakları konularında üyelere yönelik yapılan bilgilendirme çalışmalarına devam edilecektir.

  • Üyelerin yurtdışı pazarlardaki ilişkilerini güçlendirecek ve teşvik edecek uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve üyelere yeni iş olanakları yaratmak amacıyla komşu ülkeler başta olmak üzere Afrika, Orta Asya ve Güney Amerika’dan seçilecek hedef ülkelere iş ziyaretleri ve heyet gezileri düzenlenecektir.

  • Üst düzey devlet yöneticilerinin ülke ilişkilerini geliştirmek amacıyla düzenlemekte oldukları yurtdışı seyahatlere Odamızın katılımı sağlanacaktır.

  • Üyelerin yurtdışı fuarlara katılımlarının özendirilmesi ve verilen fuar teşvikleri konusunda bilgilendirilmesine, katılım talebi Odamızın Yönetim Kurulu’nun onayından geçen yurt içi veya yurt dışı fuarlarının grup katılımları için gerekli çalışmaların yapılmasına devam edilecektir.

  • Odamızda diplomatik misyon temsilcilerinin kabul edilmesine ve kendilerine bölgemizin tanıtımına, yabancı heyetlerin Odamız ziyaretleri esnasında profillerine uygun üyelerimizle karşılıklı firma görüşmeleri düzenlenmesine devam edilecektir.

  • Uluslararası pazarlara yönelik olarak üyelerin bilgilendirilmesi ve başta gümrük mevzuatı olmak üzere pazara girişte karşılaşılabilecek tarifeler, miktar kısıtlamaları, devlet teşvikleri, damping ve sübvansiyonlar, standartlar, teamüller gibi çeşitli konularda üyelerimizin bilgilendirilmelerine yönelik konferans, seminer ve ülke tanıtım toplantılarının düzenlenmesine devam edilecektir.

  • Yurtdışından Odamıza intikal eden iş talepleri, yurt içi ve yurt dışı ihale duyuruları, çeşitli kurum ve kuruluşlardan alınan etkinliklerin duyurularını içeren e-bültenimizin haftalık olarak yayınlanmasına devam edilecektir.

  • EBSO internet sitesinde yer alan e-ticaret portalının işlevselliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

  • 2008 yılından bu yana yürütülmekte olan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK Temsilciliği çalışması 2013 yılında da devam edecektir. Bu kapsamda, DEİK bünyesinde bulunan çeşitli iş konseyleri ile işbirliğinde Odamızda etkinlikler düzenlenecek ve İstanbul’da düzenlenen çeşitli DEİK etkinliklerine katılım sağlanacaktır.

  • 2013 yılının Mart ayında Almanya’nın Bavyera eyaletinden, Mayıs ayında Belçika’dan ve Haziran ayının ilk haftasında Akdeniz ülkelerinden Odamızı ve İzmir’i ziyaret etmeyi planlayan heyetler ile ilgili ön görüşmeler yapılmıştır.




    • Pasaport Vize Hizmetleri:

  • Oda üyesi firmaların yetkilileri ve ortaklarının ticari seyahatler nedeniyle pasaport vize işlemlerinin yürütülmesine yönelik verilen hizmetlere devam edilecektir.




  • EBSO Haber:

  • Gerek ülke gündemine bağlı gerekse sektörel bazda sanayiciyi ilgilendiren konular, Meclis toplantı görüşmeleri, Odamız’ın vermiş olduğu hizmetler, yapmış olduğu faaliyetler ile ilgili her ay düzenli olarak hazırlanan EBSO Haber Dergimizin basımına ve web sayfamızda yayımlanmasına devam edilecektir.

    • Medya:

  • Ülke ekonomisindeki gelişmeleri göz önüne alarak sanayi sektörlerine yönelik sorunların, çözüm önerilerinin yerel, ulusal ve uluslararası basın yayın kuruluşları aracılığıyla kamuoyuna duyurulmasına devam edilecektir.



    • Ödül Törenleri:

  • Odamızın geleneksel hale gelen “Başarılı Sanayi Kuruluşları’nın Ödüllendirilmesi” çalışmasında başarılı sanayicilerin farklı kriterlerde plaket ve başarı belgesi ile teşvik edilerek ödüllendirilmesine ve ödül kazanan firmaların listesinin CD ve/veya kitapta yer almasına, bir tören ile ödüllerin takdim edilmesine devam edilecektir.

  • Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik yarışmasının düzenlenmesine devam edilecektir.

  • Çevre Çalışma Grubu tarafından her yıl düzenlenen “Çevre Ödül Yarışması”nda ödüle layık görülen firmalar Çevre Ödül Töreni’nde açıklanacaktır. Söz konusu ödül töreni, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Haziran 2013’de gerçekleştirilecektir.




    • Yönetim Sistemleri:

  • Odanın standartlarını yükseltmek bu konuda yapılacak çalışmaların üyelerimizle paylaşımımızı sağlamak için bugüne kadar kurulmuş yönetim sistemlerine ek olarak 2013 yılında kurumsal hafızamızı oluşturmak için Bilgi ve Belge Yönetim Sisteminin ve Oda arşivinin kurulması hedeflenmektedir.

  • EFQM Mükemmellik Modeline uygun kalite çalışmalarının yürütülmesine devam edilecektir.




    • Personelin Nitelik ve Nicelik Olarak Geliştirilmesi:

  • Oda standartlarının yükseltilmesinde en önemli kaynağımız olan çalışanlarımızın bulundukları konumlarda güçlendirilmelerine ve ihtiyaç hissettikleri alanlarda mesleki veya kişisel olarak geliştirilmelerine yönelik eğitim vb. çalışmalara kesintisiz olarak devam edilecektir.

  • Personelimizin bilgi ve tecrübelerini arttırabilmeleri için yurtiçi ve yurtdışındaki odalarla işbirliği yapılarak personel değişim programı ile konularındaki ilimizdeki ve dışındaki etkinliklere katılımları sağlanacaktır.

  • EBSO’nun paylaştığı değer ve inançları yaygınlaştırmak ve kurum kültürünü geliştirmek üzere çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.



    • Teknolojik Yenilikler:


A-)Web Portal İnsan Kaynakları Uygulaması

  • EBSO İnsan Kaynakları Web Uygulama Projesi ile Odamız ve üyelerimizin insan kaynakları gereksinimlerini belirlemek ve bu gereksinimleri EBSO WEB Portalı üzerinden tedarik etmek üzere gereken altyapı hazırlanacaktır.


B-)Web Sayfası

  • Odamız’ın; modern, teknik altyapı, bilgi ve destek hizmetleri ve sosyal etkinlikler açısından gelişmiş yapısını yansıtacak, kullanıcı dostu, fazla sayı ve çeşitlilikte pek çok bilgiye sistematik ve pratik bir şekilde erişime olanak tanıyan, EBSO’nun kurumsal yapısına uygun bir konumlandırmaya destek olacak ve kurumu doğru şekilde temsil edecek bir web sitesi geliştirilecektir.


C-)EBSO Pazar

  • EBSO Pazar internet Uygulama projesi ile Odamız üyelerinin ürün/hizmet tanıtımları, pazarlama ve satış gereksinimlerini belirlemek ve bu gereksinimleri EBSO internet Portalı üzerinden sunmak üzere gereken altyapı hazırlanacaktır.



Sanallaştırma Projesi

  • Sanallaştırma; işletim sistemleri, depolama aygıtları ya da ağ kaynaklarından herhangi birinin aslını kurmak yerine  onları sanal olarak kurmak anlamına gelir. Odamız’da İşgücü kaybını ve maliyetleri azaltmak, yüksek verimlilik ve esneklik sağlamak, fiziksel sunucu sayısını, bakım ve onarım maliyetlerini azaltmak, enerji kullanımları ile çevreci bir ortam yaratmak için sanallaştırma çalışmaları sonuçlandırılacaktır.


Dijital İmza Projesi

  • Oda içi ve dışındaki hizmetlerin daha güvenli yapılması ve hizmet kalitesinin artırılmasının amaçlandığı projenin hayata geçmesinin ardından, üyelerimizin Odamız’ı ziyaret ederek temin ettikleri belgeleri, internet üzerinden dijital imzalı olarak alabilmelerine olanak sağlayan alt yapının kurulması amacıyla gerekli çalışmalara başlanacaktır.



    • Kurumsal Sosyal Sorumluluklar:

  • Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan lise ve üniversite öğrencilerine burs sağlamak üzere Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı’na kaynak ayrılmaya devam edilecektir.

  • EBSO tarafından desteklenen Cevizli EBSO İlköğretim Okulu (1998) ve Bergama Dereköy İlköğretim Okulu (2001) ile diyaloğu güçlendirmek, öğrencilere sanayi ile ilgili bilgiler aktarmak, değişik konularda farkındalık yaratmak, kitaplardan öğrendikleri bilgileri yaşatmak, milli değerlerini güçlendirmek üzere her yıl Meclis’te düzenlenen 23 Nisan etkinliği 2013 yılında da düzenlenecektir.

  • Üniversitede okuyan öğrencilerin gerek EBSO’da gerekse üye firmalarda staj yapmaları için olanaklar yaratılmaya devam edilecektir.

6- Meclis Başkanı Mehmet TİRYAKİ :

2013 yılı Odamız Bütçesi’nin tetkikine ilişkin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 21.12.2012 tarih, 12093 sayılı yazısı ve Hesapları İnceleme Komisyonu kararı okundu.




Yüklə 3,81 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   20




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin