Karadeniz tekniK ÜNİversitesi Mİmarlik faküLtesi İÇ Mİmarlik böLÜMÜ



Yüklə 97,61 Kb.
tarix22.11.2017
ölçüsü97,61 Kb.
#32548

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

2015–2016 BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ PROGRAMI
KONU: Olimpiyat Köyü, Rekreatif Yapı İç Düzenlenmesi
OLİMPİYAT KÖYÜ KAVRAMI (GİRİŞ)
Olimpiyat oyunları bundan yaklaşık 3000 yıl öncesine dayanmaktadır. Adını, ilk kez gerçekleştirilmiş olduğu yer olan “Olympia” dan almış olup 4 yılda bir gerçekleştirilmesi dolayısıyla da “Olympiad” olarak adlandırılmıştır. Aslında tam olarak ne zaman yapılmaya başlandığı kesin olarak bilinmemekte olup, birçok tarihçi tarafından farklı şeyler yazılmasına rağmen oyunlar hakkındaki ilk yazılı metinlerin M.Ö 776 yılına ait olması nedeniyle bu tarih başlangıç olarak kabul edilmektedir.

Modern Olimpiyat Oyunları, ilk kez 1896 yılında Atina’da başlamıştır. Bütün dünya sporcularının dört yılda bir yapılan büyük spor festivalinde bir araya getiren Olimpiyat Oyunlarının amacı; gençliği karşılıklı anlayış ve dostluk ruhu içerisinde eğiterek, daha iyi ve barışsever bir dünya kurulmasına katkıda bulunmaktır.



Oyunların öneminin II. Dünya Savaşından sonra artması bütün dünyanın dikkatinin oyunların üzerine çekilmesine neden olmuştur. Kentte gelişecek altyapı olguları ve yeni spor tesislerinin oyunlar sırasında ve oyunlar sonunda toplumun kullanımına sunulması gibi hususlar kent ve ülkelerin Olimpiyatları düzenleme konusunda yarışmalarını sağlayan önemli unsurlardandır. 1896’dan günümüze dek yapılmış yaz ve kış Olimpiyat Oyunlarının öncesinde, sonrasında ve oyunlar sırasında ülkeler arasında yaşanan sportif, politik ve ticari çekişmeler Olimpiyat akımının ne denli güçlü olduğunu ortaya koymaktadır. Bu süreçte, atletlerin ev sahibi ülkeye ulaştıkları zaman, olimpiyatlar boyunca ikamet ettiği yerler, Olimpiyat köyleridir. Burada hem diğer ülkelerden gelen atletleri tanıma fırsatı bulurken hem de onların kültürlerini öğrenme şansına sahip olmaktadırlar. Burada önemli olanın olimpiyat köylerinin konforundan çok tüm dünyadan gelen yarışmacılar arasındaki iletişim olduğu atletler tarafından anlatılmaktadır. Bugünün olimpiyat köyleri birer küçük şehir gibidirler. Genellikle yarışmaların gerçekleştirileceği sahaların yakınlarına inşa edilmekte ve inşaatlar oyun hazırlıkları süresince çok ciddi çalışmalar gerektirmektedir.
ÇALIŞMANIN AMACI
Olimpiyat köyü olarak kullanıma açılmış yapıda belirtilen bölümünün iç mekanlarının verilen ihtiyaç programı dahilinde mevcut mekan yerleşiminin sabit kalması koşulu ile yeniden düzenlenmesi istenmektedir. Yapının, olimpiyat organizasyonları dışındaki zamanlarda, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yine spor organizasyonlarında kullanılacağı düşünülerek tasarlanması beklenmektedir.
ÇALIŞMA ALANININ MEVCUT DURUMU HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Mevcut Durumu

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında çok sporlu etkinlik olarak düzenlenen 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları kapsamında kullanılmak üzere Trabzon kentinde FEMA Mimarlık Ltd. Şti.’den Mimar Faruk EŞİM tarafından tasarlanan 2000 kişilik Öğrenci Yurdu ve Sosyal Tesisi yapılmıştır. Bu tesis, o dönemde 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na katılmış olan 49 ülkenin 3.300 yarışmacısını ağırlamıştır. Olimpiyat köyünde aynı anda 1200 kişinin yemek yiyebileceği yemekhane, kafeteryalar, internet ve toplantı salonları, sinema, çamaşırhane, döviz bürosu gibi bölümler yer almaktadır.

2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarından sonra ise Doğu Karadeniz Kız Yurt ’una hizmet veren, bir sosyal tesistir. İçerisinde, aynı anda 1200 kişinin yemek yiyebileceği yemekhane, kantin, internet ve toplantı salonları, sinema, çamaşırhane, kırtasiye, market, kuaför, terzi, kütüphane, şoför, temizlik ve güvenlik ofisi gibi bölümler yer almaktadır.
http://www.medyatrabzon.com/d/other/4-sehirdengenelgorunus.jpg http://www.trabzon2011.gov.tr/araclar/resim.aspx?b=250&yol=../yuklenendosyalar/resimler/buyuk/361488090938.jpg
İHTİYAÇ PROGRAMI


Birimin Adı

Çalışan Sayısı

Açıklamalar

A. GİRİŞ HOLÜ




Bu mekanlar mimari projede yer alan mevcut yerlerinde düşünülerek çözümleme yapılacaktır.

Danışma ve güvenlik bankosu

1

Bina iç güvenliği x-ray araması ve güvenlik, danışma bankosu bulunacaktır.

Otomatlar

-

Otomatik vezne makinelerinin ve yiyecek/içecek otomatlarının yer alacağı bir bölüm olacaktır. 2 adet tasarlanacaktır.

Terzi

1

Olimpiyat köyünde kalan misafirlerin terzilik işlerinin yapılacağı bir birim yer alacaktır.

Lostra, ayakkabı tamir

1

Olimpiyat köyünde kalan misafirlerin ayakkabı tamir ve boyama işlemlerinin yapılacağı bir ayakkabı tamir/bakım/onarım birimi yer alacaktır.

Unisex Kuaför

3

Olimpiyat köyünde kalan misafirlerin kuaför ihtiyaçlarının karşılanacağı bir birim yer alacaktır.

Market

2

Olimpiyat köyünde kalan misafirlerin market ihtiyaçlarının karşılanacağı bir birim yer alacaktır.

B. SOSYAL BİRİMLER




Bu mekanlar mimari projede yer alan mevcut yerlerinde düşünülerek çözümleme yapılacaktır.

İnternet salonu

1

10-15 kişiye hizmet edecek şekilde düşünülecektir.

Sinema

1

60 kişiye hizmet edecek şekilde düşünülecektir.

Toplantı salonu




150 kişiye hizmet edecek kapasitede ve içerisinde vestiyer, hazırlık gibi bölümlerin yer alacağı şekilde düşünülecektir.

C. YEME-İÇME BİRİMLERİ




Bu mekanlar mimari projede yer alan mevcut yerlerinde düşünülerek çözümleme yapılacaktır.

Kafeterya

2

150-200 kişiye hizmet edecek nitelikte tasarlanacaktır. Kafeteryanın mutfağının bodrum katta olduğu düşünülecektir. Ancak servis ofislerinin tasarımı yapılacaktır.

Kafeterya/Oyun salonu

2

Bilardo, masa tenisi, satranç gibi oyunların yer alacağı oyun salonunun yeri kafeterya ile birlikte düşünülecektir.

Dinlenme Salonu

-

Dinlenme salonunun organizasyonu tasarımcıya bırakılmıştır.

D.TEMZİLİK ODASI/ DEPO

-

Çeşitli materyallerin depolandığı birimdir. Mevcut yerinde düşünülecektir.

E. WC

-

Mimari projede yer alan mevcut yerinde, kadın, erkek ve engelli tuvaletleri düşünülerek çözüm yapılacaktır. Her bir tuvalet birimi, en az 4 kabinden oluşmalıdır.

F. TERAS

-

Binanın cephesini bozmama koşulu ile, teras alanı iç mekan tasarımına dahil edilebilir

TOPLAM

2355m2







NOTLAR:

  1. Yeniden düzenlenecek olimpiyat köyü binası bodrum ile 3 katlı olup, proje kapsamında sadece zemin kat verilen programa uygun olarak tasarlanmalıdır. Yapıya ait diğer birimlerin (yönetim, servis ve tesisat) diğer katlarda olduğu varsayılmalıdır.

  2. Yapının mimari projedeki mevcut çözümlemesi sabit kalacaktır. Mimari projedeki mevcut m2 kullanılacaktır

  3. Yapı üzerinde yapılacak tüm düzenlemeler verilen mimari proje üzerinden yapılacaktır.

  4. İhtiyaç programı kapsamında tasarımı yapılacak mekanların giriş bölümlerinin yön ve yerleri tasarım dahilinde değiştirilebilir.

  5. Sirkülasyon ve teras alanı genel toplam m2 ye dahil edilmemiştir. Sirkülasyon ve teras alanlarıyla beraber toplam alan 2355 m2 dir.

  6. Binanın cephesini bozmama koşulu ile, teras alanı iç mekan tasarımına dahil edilebilir.

BİTİRME ÇALIŞMASI İÇİN İSTENECEKLER
A- DÖNEM İÇİNDE İSTENENLER

KTÜ, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü bitirme esaslarına göre bitirme çalışması aşağıdaki dönem içi değerlendirme aşamalarını içermektedir.



  1. Ön İnceleme Dosyası Teslimi-Sözlü Sunum

  2. 1. Ara Jüri

  3. 2. Ara Jüri


1.Ön İnceleme dosya teslimi-sözlü sunum

Bitirme projesi alan tüm öğrencilerden bitirme çalışması esaslarında yer alan ön inceleme dosyası istenmektedir. Bu dosya her öğrencinin kendi konusuna ilişkin hazırlayacağı bilgi, analiz ve sentez dosyasıdır. Bu dosyalar bitirme jürisi tarafından incelenecek, değerlendirilecek ve öğrencilere geri verilecektir. Yapılacak sözlü sunumda, tasarıma ait temel düşüncelerin sunulması beklenmektedir.


a. Dosya Formatı:

Ön İnceleme Dosyası A4 boyutunda olmalıdır. Dosyada eskizler A4 boyutunda katlanmalı, yazılar bilgisayar ile yazılmalı, çizimler mimari anlatım tekniklerine uygun olmalıdır. Dosyanın özgün olması istenmektedir. Benzer dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır. Sistematik bir biçimde sunulacak olan ön inceleme dosyası tasarım sürecinin her aşamasında başvurulan ve kendi kendini denetleyen bir kaynak olmalıdır.


İçerik:

Dosya kapsam olarak aşağıda sıralanan maddelerdeki bilgileri içermelidir.



  • Çalışma alanı ile ilgili bilgiler,

  • Konuya ilişkin ön araştırma, örnekler, toplanan örneklerin analizleri, yorumları,

  • Tasarıma yönelik düşünceler, tasarımı sınırlayıcı ve yönlendirici etmenler,

  • Mekânların işlevsel organizasyonuna ilişkin öneriler,

  • İlgili standartlar ve yönetmelikler (donatılar, mekân standartları, malzeme seçimi...).

b. Sözlü Sunu:

Tasarımcının hazırlayacağı sunudan beklenen temel nitelikler tasarıma yönelik düşünceler (tasarım konsepti), tasarımı sınırlayıcı ve yönlendirici etmenlerdir. Bu aşamada dosyada verilen bilgilerden yararlanarak oluşturulan ilk tasarım kararları ve eskizlerini içeren bir öz anlatım yapılması beklenmektedir. Sunumlar dosya teslim günü, jüri karşısında her bir öğrenciye 5 dakikalık süre tanınacak şekilde yapılacaktır. Power-point, kısa film vb. gibi sunum destekleri ile gerçekleşecek olan sözlü sunumu özetleyen, 70*100 pafta ile desteklenecektir.


2. I. Ara değerlendirme jürisi

Ön inceleme dosyasında elde edilen bilgiler doğrultusunda ele alınan tasarım ana kararları ile ilgili ilk önerilerin alınması, genel anlamda projenin konsepti ve yaklaşımlarının, iki ve üç boyutlu çizimler ve serbest ölçekli maketle sunulması beklenmektedir. Jüriye sunulan dokümanların projenin genel konseptini anlatacak düzeyde plan, kesit ve görünüşlerin anlatım tekniği açısından iyi sunulmuş olması gerekmektedir.


3. II. Ara değerlendirme jürisi

Önerilen tasarım kararlarının iki ve üç boyutlu çizimler ve serbest ölçekli maketle olgunlaştırılarak geliştirilmesi beklenmektedir. Tasarımın ana kararına uygun projenin kurgusu, vaziyet planı, kat planları, kesitler ve detaylar düzeyinde 1/100, 1/50, 1/20, 1/5 ölçeklerde hazırlanması ve renk, malzeme, donatı anlatımlarının anlatım tekniği açısından yeterli nitelikte olması istenmektedir. Dönem içi çalışmaları değerlendirilmenin %30’unu oluşturmaktadır. Yukarıdaki aşamalar final teslimi için esas kabul edilecek, değerlendirmelerden en az birine katılmayan öğrenciler final jürisine katılmaya hak kazanamayacaktır. Final jüri değerlendirmesi ise sonuca %70 etki edecektir.


B- DÖNEM SONUNDA İSTENENLER




İSTENENLER

İÇERİK

ÖLÇEK

1

Sunum Paftası

Projenin karakterini, tasarım sürecini ve tasarım kararlarını ifade edebilecek nitelikte olmalıdır.

Serbest

2


Kat Planları

2.1. Zemin Kat Planı

1/100

2.2. Ölçülendirilmiş Zemin Kat Planı

2.3. Tavan Planı

3

Kesitler

3.1. En Az Dört Kesit

1/100

3.2. Ölçülendirilmiş Kesitler

4

Özel Mekân Detayları ve Mobilya Anlatımları

4.1. Kafeterya+Oyun Salonu

1/1 - 1/20 arası

4.2. Sinema

4.3. Unisex Kuaför

4.4. Islak Hacimler

4.5. Market

5

Perspektif Anlatımları

5.1. Giriş Holü

-

5.2. Kafeterya

5.3. Dinlenme Salonu

5.4. Kafeterya+Oyun Salonu

5.5. Sinema

5.6. Islak Hacimler

5.7. Toplantı Salonu

5.8.Sirkülasyon Alanları ve İsteğe Bağlı Başka Mekan Anlatımları



6



Maket

Planda “kırmızı renk” ile gösterilen bölümün maketi, tüm mekan donatıları ile birlikte, renk, form ve diğer tasarım kararlarını anlatacak biçimde olmalıdır.

1/50

7

Poster Sunumu

Projenin genel konseptinin, bütün teknik anlatımlarının ve iç mekan detaylarının açıkça okunabildiği bir tanıtım paftasıdır. 70*100 ölçülerinde dikey ve fotoblok şeklinde olmalıdır.

-


1) SUNUM PAFTASI

  1. Projenin karakterini, tasarım sürecini (ilk eskizler, çözüm alternatifleri vb.), tasarım kararlarını ilginç ve önemli noktalarını ifade edecek şekilde bir tanıtım paftası olacaktır. Projenin bir tür kimliği şeklinde düşünülmelidir.

  2. Sunum paftası içinde, iç mimari proje açıklama raporunun yer alması gerekmektedir. Bu rapor, tasarım, malzeme, aydınlatma, ısıtma-havalandırma, akustik ağırlıklı plan kararlarını içeren açıklama raporudur. Tasarımın düşünsel temelini ve mekân organizasyonundaki teknik donanımları ifade eden şematik anlatımlarla desteklenen tanımlamaları içermelidir.

  3. Sunum paftasında işlev şeması yer almalıdır. Girişten başlayarak, mekânlar arasındaki ulaşım ilişkilerinin grafik sunumudur. Sunum tekniği tasarımcıya bırakılmıştır.

  4. Sunum paftasında plan, kesit, görünüş, perspektif gibi çizimler yer alabilir.

  5. Her türlü malzeme (yazı, fotoğraf, bilgisayar animasyonu, boyalar vb.), renk ve doku serbesttir.

  6. Bu paftada bir grafik organizasyon söz konusudur. Her türlü grafik teknik serbesttir.


2) KAT PLANLARI Ö: 1/100

  1. Zemin Kat çizilecektir.

  2. Kesit çizgisi, kesit yönü gösterilecektir.

  3. Kesite ve görünüşe giren yerler farklı karakterde gösterilecektir.

  4. Mahal isimleri her mahallin içinde yazılacaktır.

  5. Planda varsa, kot farkları gösterilecektir. Kolon, perde duvar, pano, camlı bölme vs. gibi elemanlar ve bina ayrım elemanları ayrı çizgi tekniği ile gösterilecektir.

  6. Merdivenlerin çıkış hatları, başlangıç ve bitiş noktaları, kotları çizim tekniğine uygun olarak gösterilecektir.

  7. İhtiyaç programına uygun olarak mahallerin tefrişi gösterilecektir.

  8. Çizimler, kullanılan malzeme, renk ve dokuya göre renklendirilecektir.

  9. Her bir kat için ayrı tavan anlatımları yapılacaktır.

    1. Aydınlatma kaynakları ayrıca aydınlatma kaynak tiplerini içeren lejant da gösterilecektir.

    2. Aydınlatma, havalandırma ve yangın söndürme tesisatları için tek bir tavan planı yapılacaktır. Farklı sistemler farklı renk veya çizgi karakterleriyle ifade edilecektir.

  1. Planlarda ölçülendirmeler yapılacaktır. Ölçülendirmede her mahallin yeteri kadar iç ve dış ölçülendirmesi verilecektir.

  2. Plan paftalarında malzeme kullanımını ifade eden mahal anlatımları gösterilecektir.

    1. Kaplama malzemeleri belirtilecektir.

    2. Donatıların detaylı anlatımlarında da her donatı için malzemeler belirtilecektir.


3) KESİTLER Ö: 1/100

En az 4 kesit verilecektir. (En az 2 en, 2 boy kesit olmak üzere kesit yerleri merdiven ve galeri boşluğundan geçecek biçimde alınmalıdır.)



  1. Yapının konstrüktif özelliğini gösterecek şekilde çizilecektir.

  2. Yapının taşıyıcı ve dekoratif elemanları farklı çizim tekniği ile gösterilecektir.

  3. Kotlamalar, kat yükseklikleri belirtilecektir.

  4. Ayrıca bir ölçü çizgisi üzerinde de kat yükseklikleri belirtilecektir.

  5. Kesitler, teknik resim kurallarına uygun bir biçimde çizilecektir.

  6. Tüm düzlemlerde malzeme ve renk kullanımı belirtilecektir.

4) ÖZEL MEKÂN DETAYLARI VE MOBİLYA ANLATIMLARI (Ö:1/1 - 1/20 arası)

  • Kafeterya+oyun salonu

  • Sinema

  • Unisex kuaför

  • Islak hacimler

  • Market

1. Mekânın zemin ve tavan planları, kesitleri, donatı anlatımları ve nokta detaylarını içeren anlatımlar istenmektedir.

2. Sunum detayları 1/1 ölçeğinden 1/20 ölçeğine kadar değişebilir. Detaylar, yapının ve mobilyaların teknoloji ve malzeme kullanımını ifade edecek biçimde verilecektir.

Not: Malzeme lejantı hazırlanacaktır. Malzeme lejantı; iç yüzey (döşeme, duvar gibi) kaplama malzemeleri, mobilya tekstil vb. ürünlerin malzemeleri kat planlarının ve gerekirse kesitlerin bulunduğu paftalarda belirtilecektir.
5) PERSPEKTİFLER
Aşağıda belirtilen mekânların tasarım anlayışını anlatan özel iç mekân perspektifleri istenmektedir. Maket fotoğrafları perspektif anlatım olarak kabul edilmeyecektir. Renk kullanımı ve sunum serbesttir.

  • Giriş Holü

  • Kafeterya

  • Dinlenme Salonu

  • Kafeterya+Oyun Salonu

  • Sinema

  • Islak Hacimler

  • Toplantı Salonu

  • Sirkülasyon Alanları ve İsteğe Bağlı Başka Mekan Anlatımları

6) MAKET
1. Çalışılan zemin katın belirtilen (planda kırmızı renk ile gösterilen) bölümünün 1/50 tekniğine uygun maketi yapılacaktır. Renk kullanımı zorunludur.

2. 1/100 makette katlar ve mekanlar arasındaki ilişki ve sirkülasyon gösterilecektir.

3. Makette tüm donatılar üç boyutlu olarak yer almalı, kullanılan renkler ve bütün yüzey anlatımları dokularıyla ve desenleriyle beraber işlemiş olmalıdır.

4. Maket, yukarıda istenilen tüm maddeleri sağlayacak biçimde eksiksiz teslim edilecektir.


7) POSTER SUNUMU
Projenin genel konseptinin, bütün teknik anlatımlarının (plan, kesit, görünüş vb. gibi) ve iç mekan detaylarının açıkça okunabildiği bir tanıtım paftasıdır. 70*100 ölçülerinde dik ve fotoblok şeklinde olmalıdır. Poster sunumu savunma günü final jürisine getirilecektir. (Not: bknz. archiprix öğrenci projeleri)
DÖNEM SONUNDA İSTENENLERLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
1. Çizimler 70*100cm boyutlarında opak kâğıtta teslim edilecektir. Aydınger vb. geçirgen kâğıtlar ölçülendirme ve tesisat paftalarında kullanılabilir.

2. Yapılacak olan çalışmada mekânların akustiği, aydınlatma düzeni, ısıtma-soğutma-havalandırma sistemleri, yangın söndürme ve güvenlik sistemleri, düşünülerek proje üzerinde ele alınacaktır.

3. Tüm çizim ve maket çalışmalarında renk kullanılacaktır. Anlatım tekniği serbesttir.

4. Dosya sunumunda tasarımcıdan beklenen, tasarıma yönelik düşüncelerin, tasarımı sınırlayıcı-yönlendirici etmenlerin ve tasarım yaklaşımlarının vurgulanmasıdır.

5. İstenenler kısmında belirtilen belgelerin orijinal olması istenmektedir. Yakın benzerlikleri olan projeler jüri görüşü doğrultusunda kopya işlemine tabi tutulacaktır.

6. Dönem içi değerlendirmelerde dosya teslimi/sunumu yapmak, I. ara jüriye ve II. ara jüriye girmek, final jürisine katılabilmek için gerekli koşullardır. Bunlardan en az birine katılmayan öğrenciler devamsız sayılır ve final sınavına KATILAMAZLAR.

7. Sözlü sunumun yapılabilmesi için dosya teslim etmiş olma şartı aranır. Dosya teslimi yapıp, sözlü sunuma katılmama halinde notlar 40 puan üzerinden değerlendirilir (dosya teslimi/sunumu yapmak maddesi ile ilgili değerlendirmede sözlü sunum %60, dosya ise %40 ağırlığa sahiptir).

8. Teslim edilen maketten, proje iç mekân tasarım kararlarının 3 boyutlu olarak algılanmaması, renklendirilmemiş olması durumunda öğrenci, final jürisine ALINMAYABİLİR.

9. İstenenler bölümünde sıralanan 7 ANA MADDENİN herhangi birini teslim etmeyen öğrenci, final jürisine ALINMAYABİLİR.
KTÜ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015–2016 BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ DEĞERLENDİRME İLKELERİ
KTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık ve İç Mimarlık bölümleri bitirme çalışması esasları, madde 8’e göre değerlendirme ilkeleri jüri tarafından belirlenmektedir. 2015–2016 Bahar Yarıyılı Bitirme Projesi Değerlendirme İlkeleri aşağıdaki başlıklar halinde saptanmıştır.

1. İşlevsel organizasyon

2. Mekân organizasyonlarına ilişkin tasarım yaklaşımları/ilkeleri

3. Yapım teknolojisi ve malzeme, renk kullanımı

4. Mekân standartları ve donatı tasarımı / seçimi

5. Tasarımın uygulanabilirliği



6. Tasarımın düşünsel temelinin ifadesi
BİTİRME PROJESİ ÇALIŞMA TAKVİMİ


BİTİRME PROJESİ ÇALIŞMA AŞAMALARI

TARİH

DERSLİK

SAAT

  • Konunun Öğrencilere Açıklanması

11 Şubat 2016

İM-4

10:00

  • Öğrenci Sorularının Raportörlere Teslimi

18 Şubat 2016

İlgili Asistana Teslim

14:00’e kadar

  • Soruların Cevaplarının İlanı

19 Şubat 2016

İnternet ve Panoda Duyuru

15:00

  • Ön İnceleme Dosyalarının Raportörlere Teslimi ve Sözlü Sunum

03 Mart 2016

İM-4

10:00

  • I.Ara Jüri Değerlendirmesi

17 Mart 2016

İM-4

10:00

  • II. Ara Jüri Değerlendirmesi

21 Nisan 2016

İM-4

10:00

  • Bitirme Projesinin Teslimi

Proje-1/50 maket teslimi

20 Mayıs 2016

-

15:00-17:00

  • Final jürisine çıkma durumunun ilan edilmesi

24 Mayıs 2016

İnternet ve Panoda Duyuru

15:00

NOT: Final Jürisinin yeri ve tarihi daha sonra duyurulacaktır. Öğrenciler, duyurulan gün ve saatte jüriye katılmak durumundadır.
ÖĞRENCİ SORULARININ ALINMASI

  • Sorular bireysel olarak değil, bütün sınıf için toplu şekilde, açık ifadelerle bilgisayarda A4 kağıdına yazılarak teslim edilecektir.

  • Dosya ve soru evrakları imza karşılığında raportörlere teslim edilecektir.

NOT: Bitirme projesinin çizimlerine, Karadeniz Teknik Üniversitesi Ana Kampüsü içerisindeki Universal Copy’den ulaşabilirsiniz.

BİTİRME JÜRİSİ

A JÜRİSİ

B JÜRİSİ

Doç.Dr. Erkan AYDINTAN (Jüri Başkanı)

Doç.Dr. Filiz TAVŞAN (Jüri Başkanı)

Doç.Dr. Cengiz TAVŞAN

Yrd.Doç.Dr.M.Reşat SÜMERKAN



Doç.Dr. Muteber ERBAY

Yrd.Doç.Dr. Ayça USTAÖMEROĞLU



Yrd.Doç.Dr. Şengül YALÇINKAYA

Öğr.Gör.Dr.Özlem AYDIN

Öğr.Gör. Betül AKGÜL (Koordinatör)

Öğr.Gör.Dr. Dilara E. ONUR (Koordinatör)

  • Arş.Gör.Serap F.BÜYÜKÇAM (Raportör)

  • Arş.Gör. Tolga CÜRGÜL (Raportör)


C JÜRİSİ

  • Arş.Gör. Zeynep SADIKLAR (Raportör)

  • Arş.Gör. Semiha İSMAİLOĞLU(Raportör)




Doç.Dr. Tülay ZORLU (Jüri Başkanı)




Doç.Dr. Asu BEŞGEN




Yrd.Doç.Dr. Şebnem ERTAŞ (Koordinatör)

Öğr.Gör. Saffet E. LÜLECİ



Öğr.Gör. Volkan GÜNAY

  • Arş.Gör. Elif AKTAŞ (Raportör)

  • Arş.Gör. Serkan SİPAHİ (Raportör)





Genel Koordinatör: Öğr.Gör.Dr. Dilara E. ONUR
BİNAYA AİT PLAN –KESİTLER VE GÖRSELLER


d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3203.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3204.jpg

Ön Cephe

Ön Cephe

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3205.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3197.jpg

Ön Cephe

Arka Cephe/Teras

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3198.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3194.jpg

Arka Cephe

Arka Cephe

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3153.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3149.jpg

Giriş Holü

Giriş Holü/Yönetim katından

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3191.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3192.jpg

Giriş Holü

Giriş Holü

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3193.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3159.jpg

Giriş Holü

Giriş holü ve bodrum ilişkisi

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3155.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3156.jpg

Giriş Holü/ Koridor

Giriş Holü/ Koridor

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3154.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3157.jpg

Giriş Holü/ Koridor

Giriş Holü/ Koridor

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3161.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3158.jpg

Kütüphane/Kırtasiye/Güvenlik/Sinema

Terzi/Kuaför/Toplantı Salonu

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3160.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3166.jpg

Giriş Holü/ Koridor-kantin-yemekhane bağlantısı

Teras-Koridor Bağlantısı

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3169.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3170.jpg

Market

Kantin

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3171.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3173.jpg

Kantin

Kantin

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3174.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3177.jpg

Kantin

Kantin

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3178.jpg

d:\dersler\2015-2016 bahar\2015-2016 bahar bitirme\yeni klasör\img_3179.jpg

Teras

Teras




ZEMİN KAT PLANI



1-1 KESİTİ



2-2 KESİTİ



3-3 KESİTİ



4-4 KESİTİ



ARKA GÖRÜNÜŞ



YAN GÖRÜNÜŞ

Yüklə 97,61 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin