Kurumlar arasi yatay geçİŞ başvuru ve kayitlarinda iLGİLİ BİRİmlerce yapilacak iŞlemler



Yüklə 0,53 Mb.
səhifə1/5
tarix07.04.2018
ölçüsü0,53 Mb.
#46933
  1   2   3   4   5



KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE KAYITLARINDA İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
BAŞVURU TAKVİMİ:
12-14 Temmuz 2016 Başvuru
15 Temmuz 2016 Fakülte Sekreterliklerince İngilizce Yeterlik Sınavına (İYS) girecek öğrencilerin listesinin yapılarak Yabancı Diller Yüksekokuluna ybdmdr@yildiz.edu.tr adresine e-posta ile gönderilmesi. (Sınav sınıfları YDYO’ca belirlenip, sınava girecekler YDYO’ca yerleştirileceğinden listeler (Ek-11)’de yer alan formata uygun şekilde hazırlanarak en geç 15 Temmuz 2016 saat 17:00’a kadar gönderilmelidir.)
25 Temmuz 2016 İngilizce Yeterlik Sınavı (%30 ve %100 İngilizce öğretim yapan Lisans programlarına başvuranlar için) (bknz.Ek-9)

Sınav Saati: 10.00

Sınav Salonları, Sınava giriş için gerekli belgeler ve sınavla ilgili tüm duyurular www.ybd.yildiz.edu.tr adresinden takip edilmelidir.
29 Temmuz 2016 İngilizce Yeterlik Sınav Sonuçlarının www.ybd.yildiz.edu.tr adresinde ilan edilmesi
25 Temmuz 2016 İngilizce Öğretmenliği Programı Okuma Becerisi ve Dilbilgisi Sınavı (Sınav Saati 10.00-12.00) (bknz. Ek-2)

26 Temmuz 2016 İngilizce Öğretmenliği Programı Dinleme Becerisi ve Yazma Becerisi Sınavı (Saat 13.00-15.00) (bknz. Ek-2)



27 Temmuz 2016 İngilizce Öğretmenliği Programı Konuşma Becerisi Sınavı (Saat 10.00-12.00) (bknz. Ek-2)



Sınav Salonları, Sınava giriş için gerekli belgeler ve sınavla ilgili tüm duyurular www.yde.yildiz.edu.tr   adresinden takip edilmelidir.
29 Temmuz 2016   İngilizce Öğretmenliği Programı İngilizce Yeterlik Sınav Sonuçlarının www.yde.yildiz.edu.tr  adresinde ilan edilmesi

01-04 Ağustos 2016 Başvuruların değerlendirilmesi


08 Ağustos 2016 Başvuru Değerlendirme Sonuçlarının İlanı

09-11 Ağustos 2016 Asıl Kayıtları


12 Ağustos 2016 Yedek Kayıtları
15-19 Ağustos 2016 İlgili Bölüm Başkanlıklarınca İntibakların Yapılması ( bknz. Ek-1, Ek-2, Ek-3) ve ilgili Fakülte Dekanlıklarına gönderilmesi.
Fakülte Sekreterliklerince kaydı yapılan öğrencilerin özlük bilgilerinin USİS otomasyon sistemindeki Yönetici İşlemleri başlığı altında yer alan YATAY GEÇİŞ AKTARMA modülü aracılığı ile sisteme girilmesi
22-26 Ağustos 2016 Kayıt ve İntibakların Yönetim Kurulu'nca kabulü ve İntibakların sisteme girilmesi
29 Ağustos – 02 Eylül 2016 BİDB’ce öğrenci numaralarının verilmesi ve şifrelerin basılarak ilgili Bölüm Başkanlıklarına gönderilmesi
29 Ağustos- 02 Eylül 2016 Kaydı yapılan öğrencilerin İntibak çizelgelerinin asıllarının,

Kayıt ve Başvuru Dosyalarının ve Ek.12 nin (Elektronik ortamda umrana@yildiz.edu.tr adresine) ÖİDB’ye gönderilmesi, Kurumlar arası Yatay Geçiş Yolu İle Kayıt Olanlar İçin Katkı Payı Durum Tablosu’nun (bknz.Ek-5) Harç Bürosuna (apolat@yildiz.edu.tr) gönderilmesi.

05-06 Eylül 2016 Bölüm Başkanlıklarınca derslerle ilgili bilgi verilmesi için danışman atanması, İntibak formlarının ve yeni şifrelerin imza karşılığı öğrencilere verilmesi.
NOT: Ders Planı ve içerikleri hariç başvuru ve kayıt sırasında alınan tüm belgelerin öğrenci dosyası ile birlikte (öğrenci numaraları ve diğer tüm bilgiler dosya üzerine yazılmalıdır) ÖİDB’ye gönderilmesi gerekmektedir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:


  1. Başvuru Formu: Formun çıktısı alınarak başvuruya gelmeden önce, öğrenci tarafından doldurulmalıdır. (bknz.Ek-4)




  1. Not Çizelgesi (Başarı Durum Belgesi/Transkript): Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları ve ağırlıklı genel not ortalamasını gösterir belgedir. Bu belgenin üniversite onaylı olması gereklidir. Not belgesi yabancı dilde olanların onaylı (üniversite veya noter) Türkçesini de eklemeleri gerekmektedir.




  1. ÖSYS Sonuç Belgesi: ÖSYM sayfasından alınacak çıktı ile başvuru yapılacaktır.




  1. %10 Belgesi (2.öğretim öğrencileri için): İkinci (akşam) örgün öğretim programlarından normal (gündüz) örgün öğretim programlarına yapılacak başvuru için, öğrencinin tamamladığı sınıfta yapılan ağırlıklı genel not ortalaması sıralamasında ilk yüzde on arasına girdiğini gösterir belge.




  1. Disiplin Durumunu Gösterir Belge: Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumundan disiplin cezası almadığına dair belge (transkriptte belirtilmiş ise ayrıca istenmez).




  1. Ders Planı: Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunda izlediği programın onaylı ders planı (lisans için dört, ön lisans için iki yıllık dersleri gösterir liste).

(Ders planı yabancı dilde olanların, öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumundan veya noterden onaylı Türkçesini de eklemeleri gereklidir).




  1. Ders İçerikleri: Öğrenim görülen yükseköğretim kurumunda izlenen programın onaylı ders içerikleri (Ders içerikleri yabancı dilde olanların, öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya noter onaylı Türkçesinin yatay geçiş için kayıt hakkı kazanıldığında, kayıt sırasında getirilmesi gereklidir. )




  1. Bir fotoğraf ve başvuru evrakının içine konulacağı yarım kapaklı karton dosya.




  1. Posta ile yapılan veya eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmaz.


BAŞVURULARIN ALINMASI:
DİKKAT: Fakülte Dekanlıklarınca, başvuruların alınmasında, öğrencilerin sınav sonuç belgelerinde yer alan Sonuç Belgesi Kontrol Kodu ile ÖSYM Sonuç Belgesi Kontrol Sistemine giriş yapılarak, https://sonuc.osym.gov.tr/belgekontrol.aspx ÖSYM puanları kontrol edilmelidir.
1- Başvuru dosyasının Fakülte Dekanlığına teslim edilmesinden sonra evrakın başvuru koşullarına uygun olup olmadığı kontrol edilir. Yapılan incelemenin sonuçlanmasından sonra başvurunun kabul edilip edilmeyeceğine karar verilir.


  1. Başvurular ARAS Otomasyon Sistemi üzerindeki 128 no’lu program, aracılığı ile alınacaktır. Her Fakülte için başvuru alımında kullanılacak başvuru numaraları Ek-7’ de gösterilmektedir. Başvuruların alınmasında bu numara aralıklarına dikkat edilmelidir. (Yurtdışı kontenjanlarına başvuranlar ile bir yükseköğretim kurumuna farklı puan türlerine göre yerleşmiş olanların başvuru bilgileri sisteme girilmeyecek ve değerlendirme işlemleri manuel olarak yapılacaktır)




  1. Başvurulan Bölüm de, I.ve II. Öğretim olması durumunda isteyen öğrenciler ayrı ayrı dosya hazırlayarak her ikisine de başvurabilirler. (II.öğretim programlarından, I.öğretim öğretim programlarına başvurularda %10 belgesi mutlaka istenmelidir.)




  1. Başvuru İşleminin tamamlanmasından sonra (%30 ve %100 İngilizce öğretim yapılan programlara başvuranlar için) İYS’ye (İngilizce Yeterlik Sınavı) girecek olanlara Ek-8’de yer alan “İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI GİRİŞ BELGESİ” fotoğraflı, imzalı ve mühürlü olarak düzenlenmelidir.




  1. Türkçe Öğretim yapan programlara başvuranlar 25 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavına (İYS) girmeyeceklerdir.


NOT:


  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 07.04.2011 tarih ve 2309-015121 sayılı yazısı ile Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünde görülen öğrenimin Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile eşdeğer olmadığı, ancak Elektronik Mühendisliği ile eşdeğer olduğu bildirilmiştir.




  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 20.10.2015 tarih ve 57111 sayılı yazısı ile Makine Mühendisliği Bölümü ile Otomotiv Mühendisliği Bölümünün eşdeğerliğinin iptal edildiği bildirilmiştir.




  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 21.12.2015 tarih ve 69913 sayılı yazısı ile Makine Mühendisliği Bölümü ile İmalat Mühendisliği Bölümünün eşdeğer olmadığı bildirilmiştir.



BAŞVURU KOŞULLARI:


  • Kurumlar arası yatay geçiş, Önlisans diploma programlarının sadece üçüncü yarıyılına; lisans diploma programlarının üçüncü ve beşinci yarıyılına yapılır.




  • YTÜ’ye Yatay geçiş başvurusu yapabilmek için başvuru sırasında eşdeğer bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci statüsünde olunması zorunludur.



  • Kurumlararası Yatay Geçiş başvurusu, tamamlanan sınıfı takip eden sınıfa yapılır. Öğrenim gördüğü Yükseköğretim Kurumunda 1. sınıfı tamamlayan öğrenciler sadece 2. sınıfa, 2. sınıfı tamamlayan öğrenciler ise sadece 3. sınıfa başvuru yapabilir. (16.04.2015 gün, 2015/01-03 sayılı Senato kararı ile değiştirilmiştir)




  • Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin kayıtlı olduğu yüksek öğretim programında bitirmiş olduğu yarıyıllara ait öğretim planındaki tüm derslerden başarılı olması (başvurduğu yarıyıla kadar kendi programlarına ilişkin öğretim planında yer alan tüm dersleri en az 2.0 (4.0 üzerinden) ile başarmış olması) ve genel not ortalamasının Dörtlük not sisteminde eğitim almış öğrenciler için 4.0 puan üzerinden en az 3.0; yüzlük not sisteminde eğitim almış olanlar için ise 100 puan üzerinden en az 75 genel not ortalaması şartı aranır. Koşullu başarılı dersleri olanların başvurusu aşağıdaki fıkraya göre değerlendirilir. (16.04.2015 gün, 2015/01-03 sayılı Senato kararı ile değiştirilmiştir)




  • Üst fıkradaki başarı şartını sağlayamayan ancak merkezi yerleştirme puanı geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olan adaylar yatay geçiş başvurusu yapabilir. Bu şekilde başvuran adayların başvuruları sadece üst fıkraya göre başvuran adayların yerleştirmesi bittikten sonra boş kalan kontenjan olması halinde değerlendirilir.




  • Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinde sayılan fiiller nedeniyle, başarısızlık veya disiplinsizlik nedeni ile ilişiği kesilenler ve disiplin cezası alanlar yatay geçiş için başvuramazlar.




  • Yükseköğretim kurumlarında ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dâhilinde yatay geçiş yapabilirler.




  • Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.




  • Yatay geçişle gelen öğrencilerin gelmiş oldukları Yükseköğretim Kurumlarında aldıkları ve başarılı oldukları dersler, AGNO’ya katılır.




  • II. öğretim programlarından üniversitemiz II. öğretim programlarına yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerden, geldikleri yükseköğretim kurumunda, tamamladıkları sınıf itibariyle yapılan AGNO sıralamasında ilk yüzde on arasına girerek, 3843 sayılı kanunun 7. maddesine göre I.öğretim katkı payı ödemeye hak kazanan öğrenciler, yatay geçiş hakkı kazandıkları yılın ilk yarıyılı için aynı haktan yararlanırlar.

  • II. Öğretim programlarından I.Öğretim programlarına yatay geçiş yapan öğrenciler, I. öğretim ücretini öderler.

  • I.Öğretim programlarından II. Öğretim programlarına yatay geçiş yapan öğrenciler, II. öğretim için belirlenen ücreti ödemek zorundadırlar.




  • Vakıf Yükseköğretim Kurumlarından ve Yurtdışındaki Üniversitelerden yatay geçiş yapan öğrenciler, geçiş yaptıkları programın ücretini öderler.




  • Katkı payını yatırıp kayıt işlemini yapmayanlar ile kayıt işlemini tamamladıktan sonra yatay geçiş hakkından vazgeçenlere katkı payı iadesi kesinlikle yapılmaz.

  • Türkçe Öğretim yapan programlara başvuranlar 25 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavına girmeyeceklerdir.

NOT: Türkçe Öğretim yapılan Programlardan, %30 ve %100 İngilizce öğretim yapılan programlara başvuran ve kayıt hakkı kazanan öğrencilerin gelmiş oldukları Yükseköğretim Kurumlarında almış oldukları dersler, Üniversitemizde kayıt yaptırdıkları programda İngilizce veriliyorsa bu derslerden muaf tutulmazlar.


YURT DIŞI KONTENJANLARINA BAŞVURU:


  • Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçişte, öğrencinin yatay geçiş yapmak istediği diploma programının ilgili sınıfına öğrenci kabulünde (öğrencinin sınava girdiği yıldaki) geçerli olan taban puanlar esas alınır. Bu durumdaki öğrenciler, yurt dışında yükseköğrenim gördüğü tüm derslerden başarı şartı aranmaksızın yatay geçiş başvurusu yapabilirler. Bu yolla başvuran öğrencilerin yatay geçiş başvurusu yurt dışı yatay geçiş kontenjanı kapsamı dışında değerlendirilir.




  • Yurtdışı üniversitelerden yapılan başvurularda öğrencinin yurt dışında öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın ön lisans veya lisans diploma vermeye yetkili bir kurum olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınması ve kayıtlı olduğu diploma programının, yatay geçiş için başvurduğu önlisans veya lisans diploma programına eşdeğerliğinin üniversite tarafından kabul edilmesi şartı aranır.




  • Yurtdışında yükseköğretime başlayan öğrencilerin Türkiye’deki yükseköğretim programlarına geçiş başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacak olan, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarındaki asgari puanlar (Bu adayların yurt dışında öğrenime başladıkları yılda ÖSYS’ye girmiş olmaları, lisans programları için LYS’de ilgili puan türünde 180 veya daha fazla puan almaları şartı aranacaktır.) ile bunlara eşdeğerliği kabul edilen sınavlar ve puanları, üniversiteler tarafından belirlenen yurtdışı yatay geçiş kontenjanları ile birlikte Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilir. Adayların, yatay geçiş başvurusu yapabilmeleri için YTÜ senatosunca kabul edilen en az puanlara sahip olması gerekir. (Aşağıda belirtilen puanlar)


YTÜ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ULUSAL ve ULUSLARARASI SINAVLARIN MİNİMUM PUANLARI
YTÜYÖS: Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapılan Yurt Dışı Öğrenci Giriş Sınavından (YTÜYÖS), 100 üzerinden en az 55 standart puan,
KÜNİB-YÖS: Kafkasya Üniversiteler Birliği Elektronik Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavından (KÜNİB e-YÖS) 100 üzerinden en az 55 standart puan,
SAT 1 (Scholastic Assessment Test) SINAVI: SAT Reasoning Test’inde “math” testinden 800 üzerinden en az 640 puan,
ABITUR (ALMAN BAKALORYASI) SINAVI: Genel Alman Yüksekokul Yeterliliği olan Abitur sınavından en fazla 4 puan veya eşdeğer puan,

FRANSIZ BAKALORYASI: Diploma notunun 20 üzerinden en az 16 puan,


GAOKAO (ÇİN HALK CUMHURİYETİ) SINAVI: Çin Halk Cumhuriyeti'nde yapılan Üniversite giriş sınavında (Gaokao) başvurulan programın puan türünde 750 üzerinden en az 600 puan,

TQDK (Tələbə Qəbulu üzrə Dövlət Komissiyası): Azerbeycan’da The State Students Admission Commission tarafından yapılan sınavda 700 üzerinden en az 560 puan



DEĞERLENDİRME:

  • Başvurularla ilgili değerlendirmeyi,  Fakülte Dekanlığınca oluşturulan komisyonlar yapar. Başvurular ilgili Yönetim Kurulunca karara bağlanır.




  • %30 ve %100 İngilizce öğretim yapılan lisans programlarına başvuru yapanlar, 25 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavında (İYS) başarılı olmak zorundadırlar. Bu sınavda başarılı olamayanların başvuruları değerlendirmeye alınmaz. (Sınav ve Muafiyet Şartlarına ilişkin bilgiler kılavuzun ileriki sayfalarında yer almaktadır)




  • Başvuruda bulunan öğrencilerin sıralaması; merkezi yerleştirme puanının (DGS yolu ile başvuran öğrencilerde dahil) (başvurulan programın, öğrencinin sınava girdiği yılki tavan puanı tam puan kabul edilir) %80’ni (yüz üzerinden) ile AGNO’nun %20’si (yüz üzerinden) toplanarak elde edilen puana göre yapılır. Puanların eşit olması durumunda AGNO’nun önceliği vardır.




  • Öğrenim gördükleri Yükseköğretim Kurumlarına ÖSYM tarafından Merkezi Yerleştirme yolu ile yerleştirilmeyen öğrenciler de (Yurtdışından öğrenci kabul kontenjanından kaydını yaptırmış olanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Akademisine bağlı Yükseköğretim Kurumlarında öğrenim görenler vb.) Başvuru koşullarında belirtilen başarı şartını sağlamaları durumunda, Üniversitemiz programlarına Kurumlar arası yatay geçiş başvurusunda bulunabilirler. Bu öğrencilerin sıralamasında, AGNO ile birlikte ÖSYM’ce Lisans Programlarına yerleştirmede kabul edilen minimum Merkezi Yerleştirme Puanı (180 puan) esas alınır. (16.04.2015 gün, 2015/01-03 sayılı Senato kararı ile eklenmiştir)




  • Önlisans programları için yerleştirme de Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) esas alınır. Ağırlıklı Genel Not ortalamasının (AGNO) eşitliği durumunda Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) dikkate alınır. Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanlarının da (AOBP) eşit olması halinde ise Lise Diploması notu yüksek olan tercih edilir.




  • Yurt dışı kontenjanlarına başvuranların bilgileri 128 no’lu programa girilmeyecek değerlendirme manuel olarak yapılacaktır.

Sıralama İçin Kullanılacak Hesap Yöntemi:

Başarı Notu: 0.8* (Normalize ÖSYM puanı ) + 0.2* (Normalize genel başarı puanı **)

*Normalize ÖSYM puanı :100 * (başarısı hesaplanacak öğrencinin ÖSYM puanı) / (başvuran öğrencinin üniversiteye girdiği yıldaki başvurulan YTÜ bölümünün en yüksek ÖSYM puanı)
**Normalize genel başarı puanı: 100 * (başarısı hesaplanacak öğrencinin genel başarı puanı) / (YTÜ Senatosunca kabul edilen en yüksek başarı notu (4.0) )


  • Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlar için; adayların, yapılacak olan özel yetenek sınavında başarılı olmaları gerekir. Sıralama, özel yetenek sınavındaki başarıları da dikkate alınarak ilgili Fakülte Kurulunca belirlenen esaslara göre yapılır.




  • Sıralama sonucunda; kontenjan kadar asil liste ve en çok bir o kadar da yedek liste ilan edilir. Takvimde belirlenen süre içinde kayıt için gelmeyen asıl adayların yerine sırasıyla yedek adaylar çağırılır.




  • Kurumlar arası Yatay Geçiş ile kayıt olan öğrencilerin geldikleri Yükseköğretim Kurumundaki süreler öğrenim süresine dâhil edilir. Toplam süre, kanunda belirtilen süreleri aşamaz.


Başvuruda 100 Üzerinden Ağırlıklı Genel Not Ortalamalarının 4’lü Sisteme Dönüşümünde Kullanılacak Yöntem

(Üniv.Senatosu kararı :05.05.2005/8)


Transkriptlerde görülen bütün dersleri içeren tek bir başarı notu dönüşümü için normalizasyon yapılır.
Örneğin: Transkriptte ağırlıklı genel not ortalaması 75 olan bir öğrencinin 4’lü sistemde karşılığını bulmak için orantı hesabı yapılır.


  1. 100’e karşı gelirse

x’e 75’e karşı gelir

x = 75*0.04
KAYIT İÇİN İSTENİLECEK BELGELER :
KATKI PAYI /ÖĞRENİM ÜCRETİ DEKONTU: 2.Öğretim programlarından 2.öğretim programlarına geçiş yapanlar, Öğrenim Ücretlerini T.C. Ziraat Bankası Levent Girişimci Şubesi 44784684 - 5474 (TR680001002250447846845474) no’lu hesabına dekont üzerinde “Kurumlararası Yatay Geçiş” olduğunu belirterek yatıracaklardır.
Geldikleri Üniversitede ilk %10’a girenler (II.Öğretim için) bunu belgelemelidirler. Kurumlar arası Yatay Geçiş Yolu İle Kayıt Olanlar İçin Katkı Payı Durum Tablosu’nda (Ek-5) belirtilen açıklamalara dikkat edilmelidir.)
NÜFUS CÜZDANININ ASLI VE ARKALI ÖNLÜ FOTOKOPİSİ: (Nüfus cüzdanınızın aslı, fotokopisi ile karşılaştırılarak kontrol edildikten sonra iade edilecektir)
3 ADET FOTOĞRAF: (4.5x6) ebadında çağdaş kıyafetle (sakalsız ve koyu gözlüksüz) ve son altı ay içinde çekilmiş fotoğraf. Fotoğrafların arka yüzüne mutlaka ad, soyad ve üniversite öğrenci numarası yazılmalıdır.
ÖĞRENCİ KAYIT BİLGİLERİ FORMU: Kayıt sırasında öğrenci tarafından doldurulması sağlanarak Öğrenci Dosyası içine konulmalıdır (Form kılavuzlarla birlikte e- posta ile gönderilmiştir.)
KAYIT İŞLEMLERİ :


  1. Kayıtlar Fakülte / MYO Sekreterliklerince yapılacak ve USİS Otomasyon Sistemi üzerinde “Yönetim / Yatay Geçiş Bilgi Aktarma Modülü” aracılığı ile sisteme girilecektir. Öğrenci numaraları BİDB’ce daha sonra verilecek ve ilgili birimlere bildirilecektir.




  1. Kaydı yapılan öğrencilere istekleri üzerine (Ek-10) da yer alan “ÖĞRENCİ BELGESİ” düzenlenecektir.




  1. Kayıtların tamamlanmasından sonra ilk sayfada belirtilen takvime göre;

-İntibakların yapılabilmesi için gerekli belgelerin ilgili Bölüm Başkanlıklarına,


-Katkı Payı Dekontlarının, Kurumlar arası Yatay Geçiş Yolu İle Kayıt Olanlar İçin Katkı Payı Durum Tablosu’nun da (Ek-5) doldurularak Harç Bürosuna ,
-Kaydı yapılan öğrencilerin İntibak çizelgelerinin asıllarının, Kayıt ve Başvuru Dosyalarının ÖİBD’ye gönderilmesi gerekmektedir.
Ek-1


YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİNİN DERS MUAFİYETLERİNİN YAPILMASINDA

Yüklə 0,53 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin