Legend Magazine (November 017) Current Affairs and Quiz, Computer, Aptitude, Banking Awareness Exclusively prepared for race students Issue



Yüklə 1.78 Mb.
səhifə11/13
tarix30.12.2018
ölçüsü1.78 Mb.
1   ...   5   6   7   8   9   10   11   12   13

Answer Key:

1. (e) 2. (a) 3. (b) 4. (e) 5. (a) 6. (e) 7. (c) 8. (d) 9. (c) 10. (e) 11. (a) 12. (b) 13. (a) 14. (c) 15. (d) 16. (b) 17. (a) 18. (e) 19. (d) 20. (c) 21. (b) 22. (c) 23. (d) 24. (e) 25. (a) 26. (e) 27. (c) 28. (b) 29. (e) 30. (d) 31. (b) 32. (b) 33. (c) 34. (a) 35. (b) 36. (c) 37. (a) 38. (d) 39. (d) 40. (b) 41. (c) 42. (c) 43. (e) 44. (a) 45. (d) 46. (c) 47. (a) 48. (b) 49. (c) 50. (d) 51. (e) 52. (b) 53. (d) 54. (a) 55. (d) 56. (d) 57. (b) 58. (a) 59. (c) 60. (d) 61. (c) 62. (a) 63. (e) 64. (d) 65. (c) 66. (d) 67. (d) 68. (b) 69. (a) 70. (c) 71. (b) 72. (c) 73. (e) 74. (a) 75. (b) 76. (b) 77. (a) 78. (c) 79. (c) 80. (c) 81. (e) 82. (b) 83. (c) 84. (c) 85. (b) 86. (b) 87. (d) 88. (a) 89. (d) 90. (e) 91. (d) 92. (b) 93. (b) 94. (a) 95. (b) 96. (c) 97. (d) 98. (c) 99. (d) 100. (d) 101. (c) 102. (b) 103. (c) 104. (d) 105. (e) 106. (c) 107. (a) 108. (b) 109. (d) 110. (e) 111. (c) 112. (c) 113. (a) 114. (c) 115. (d) 116. (b) 117. (e) 118. (c) 119. (b) 120. (c) 121. (b) 122. (a) 123. (e) 124. (b) 125. (b) 126. (c) 127. (c) 128. (d) 129. (b) 130. (a) 131. (c) 132. (d) 133. (b) 134. (c) 135. (e) 136. (c) 137. (a) 138. (b) 139. (e) 140. (b) 141. (a) 142. (d) 143. (c) 144. (b) 145. (d) 146. (a) 147. (d) 148. (a) 149. (b) 150. (c) 151. (d) 152. (c) 153. (c) 154. (b) 155. (a) 156. (e) 157. (c) 158. (c) 159. (b) 160. (e) 161. (d) 162. (c) 163. (b) 164. (c) 165. (b) 166. (d) 167. (b) 168. (a) 169. (b) 170. (b) 171. (b) 172. (b) 173. (c) 174. (d) 175. (e) 176. (a) 177. (d) 178. (b) 179. (a) 180. (e) 181. (d) 182. (e) 183. (b) 184. (a) 185. (d) 186. (c) 187. (a) 188. (b) 189. (b) 190. (e) 191. (c) 192. (a) 193. (b) 194. (d) 195. (b) 196. (d) 197. (a) 198. (b) 199. (d) 200. (e) 201. (a) 202. (c) 203. (d) 204. (c) 205. (b) 206. (d) 207. (d) 208. (d) 209. (b) 210. (c) 211. (b) 212. (a) 213. (d) 214. (b) 215. (c) 216. (a) 217. (c) 218. (d) 219. (a) 220. (b) 221. (b) 222. (a) 223. (d) 224. (b) 225. (e) 226. (e) 227. (d) 228. (c) 229. (e) 230. (b) 231. (c) 232. (e) 233. (a) 234. (b) 235. (d) 236. (b) 237. (a) 238. (e) 239. (b) 240. (d) 241. (b) 242. (d) 243. (b) 244. (a) 245. (c) 246. (b) 247. (c) 248. (b) 249. (c) 250. (c) 251. (d) 252. (a) 253. (e) 254. (e) 255. (b) 256. (b) 257. (b) 258. (d) 259. (d) 260. (a) 261. (e) 262. (c) 263. (b) 264. (b) 265. (c) 266. (c) 267. (b) 268. (d) 269. (d) 270. (c) 271. (b) 272. (c) 273. (b) 274. (d) 275. (c) 276. (b) 277. (a) 278. (d) 279. (c) 280. (d) 281. (b) 282. (a) 283. (c) 284. (b) 285. (a) 286. (c) 287. (b) 288. (b) 289. (d) 290. (d) 291. (b) 292. (e) 293. (d) 294. (d) 295. (c) 296. (a) 297. (c) 298. (b) 299. (b) 300. (e)


Simplification:

Directions (Q.1-100) : What should come in place of the question mark (?) in the following questions?

1. 52 x 7 x ? = 4004

a) 17 b) 13 c) 11

d) 9 e) 15

2. 555.55+55.55+15+0.55+0.05=?

a) 626.65 b) 626.50 c) 625.70

d) 626.70 e) None of these

3. =

a) 357 b) 399 c) 323

d) 327 e) None of these

4. 12.50 x 14 8.75 + 12 = 20 + ?

a) 10 b) 12 c) 14

d) 16 e) 18

5. 1805 19 + 65 = 200 + ?

a) 70 b) -40 c) 30

d) -30 e) 40

6. =

a) 404 b) 408 c) 410

d) 414 e) 416

7. 61.25 x 1.08 x 1.8=?

a) 119.07 b) 117.09 c) 97.07

d) 107.12 e) None of these

8. (3080 + 6160) ?=330

a) 26 b) 22 c) 28

d) 29 e) 18

9. ? x (523.5 + 687.5) =24220

a) 32 b) 22 c) 28

d) 20 e) 30

10. ( ) =?

a) 78.125 b) 76.125 c) 68.125

d) 72.125 e) 74

11. 264 x ? x 6 = 28512

a) 18 b) 13 c) 16

d) 17 e) 20

12. {2.002+7.9(2.8-1.4) } =?

a) 11.312 b) 12.204 c) 13.062

d) 14.442 e) 11.006

13. 32 x 15 - 1850

a) 295 b) 326 c) 410

d) 430 e) None of these

14. 125 + 265 x 9=?

a) 2510 b) 3510 c) 399

d) 298.125 e) None of these

15.16.23 x 12.9 + 17.32 =?

a) 294.0036 b) 490.4706 c) 226.687

d) 432.795 e) None of these

16. 2.5 x 4.8 ? =30

a) 1.4 b) 0.2 c) 1.2

d) 0.4 e) None of these

17. =?

a) 75 b) 100 c) 150

d) 50 e) None of these

18. 963 x 874 =?

a) 840788 b) 843588 c) 83972

d) 842536 e) None of these

19. 444(16 x 1.5) =?

a) 41.625 b) 222 c) 18.5

d) 185 e) None of these

20. 725 25 -13 =?

a) 16 b) 29 c) 12

d) 18 e) None of these

21. =?

a) 314 b) 313 c) 312

d) 311 e) None of these

22. 559+965=? X 16

a) 92.05 b) 95.25 c) 93.15

d) 94.35 e) None of these

23. {(337 + 146) x 8} =?

a) 3884 b) 1515 c) 3864

d) 1505 e) 3846

24. 126 7 0.6 =?

a) 3 b) 30 c) 300

d) 6 e) 18

25. 8.75 x ? – 17.5 =350

a) 32 b) 36 c) 40

d) 42 e) 44

26. 36 x 1.75 + 24 x 3.25 =?

a) 137.5 b) 141 c) 143.75

d) 145 e) 147.25

27. 4.8 x 8.75 x 6.4 =?

a) 262.2 b) 264.4 c) 266.6

d) 268.8 e) 270.2

28. 1772 x 34 -578=?

a) 57226 b) 27368 c) 59670

d) 29565 e) 28486

29. 12.7 x 3.9 x11.4=?

a) 432.314 b) 486.624 c) 564.642

d) 584.27 e) 593.310

30. 284 8 0.4=?

a) 82.25 b) 84.45 c) 86.65

d) 88.75 e) 90.25

31. (4270122) + ?=200

a) 135 b) 145 c) 155

d) 165 e) 175

32. 32 x 15 -1850 37=?

a) 295 b) 326 c) 410

d) 430 e) None of these

33. 11.02 x 8 + 1.5 x 0.6=?

a) 89.06 b) 89.60 c) 89.96

d) 89.26 e) None of these

34. 20 x 168 14 – 40 =? + 110

a) 90 b) 80 c) 200

d) 240 e) None of these

35. (2222.5 – 1680 x 0.75) x 1.2=?

a) 1015 b) 1115 c) 1155

d) 1555 e) 1515

36. (0.1x0.1x0.1x0.01) + (0.2x0.01x0.1) = (?)

a) 0.00003 b) 0.00012 c) 0.0003

d) 0.00021 e) None of these

37. 13.2 x 11.7 x 8.6 =?

a) 1328.184 b) 1416.916 c) 1448.642

d) 1581.124 e) None of these

38. 11.5 x ?=193.2

a) 15.4 b) 16.8 c) 14.2

d) 17.6 e) 15.8

39. 184 46 0.008 12.5=?

a) 20 b) 40 c) 80

d) 400 e) 500

40. 85943 – 71206 + 37517-3512+119=?

a) 48861 b) 47641 c) 47929

d) 48781 e) 49101

41. 252297+34 x 43 -96+69 =?

a) 1641 b) 4161 c) 1461

d) 6411 e) 1146

42. 113187+2-8 x16 =?

a) -113 b) 113 c) 114

d) -114 e) -115

43. 11+19+17 x 65 –1064 19 +288 =?

a) 1201 b) 1367 c) 1368

d) 1907 e) 2253

44. 86+34 x 79 -151263+13 x 10 =?

a) 8782 b) 8728 c) 2887

d) 2878 e) 2788

45. 73+19-238553+89 x 98 =?

a) 8769 b) 7896 c) 8967

d) 6987 e) 9678

46. 20+17-5757101+64 x 98 =?

a) 2625 b) 2265 c) 6252

d) 5622 e) 2256

47. =?

a) 51 b) 51.28 c) 50.28

d) 53 e) 54

48. 29.92 x 2.4+21.28 x 4.5 =?

a) 167.568 b) 176.568 c) 176.658

d) 167.658 e) None of these

49. 561 35.0625 2.5 =?

a) 400 b) 320 c) 415

d) 360 e) 435

50. 12.4 X ? X 16.5= 2905.32

a) 13.4 b) 15.2 c) 16.2

d) 14.2 e) None of these

51. 3772 164 x 29.5 =?

a) 699.5 b) 715.0 c) 6875

d) 678.5 e) 6895

52. =?

a) 1 b) 2 c) 6.65

d) 7.75 e) None of these

53. =?

a) b) c) 2

d) 4 e) None of these

54. The value of 25-5[2+3{2-2(5-3) + 5}-10]4 is:

a) 5 b) 23.25 c) 23.75

d) 25 e) None of these

55. 11.6 + 9.28 0.464 -0.2828 0.07 =?

a) 9.2 b) 9.56 c) 27.2

d) 27.56 e) None of these

56. 5.8 x 2.5 + 0.6 x 6.75 + 139.25 =?

a) 157.30 b) 157.80 c) 158.40

d) 160.30 e) None of these

57. 2.375 x 5.22 0.87 – 1.425 x 0.02 =?

a) 0.142215 b) 1.42215 c) 14.2215

d) 1.042215 e) None of these

58. 2.002+7.9{2.8-6.3(3.6 – 1.5) + 15.6} = ?

a) 2.002 b) 4.2845 c) 40.843

d) 42.845 e) None of these

59. 14.6 x 12.8 + 3.9 x 4.5 =?

a) 217.23 b) 204.43 c) 200.53

d) 1097.19 e) None of these

60. =?

a) 0.5 b) 2.0 c) 1.5

d) 3.0 e) None of these

61. =?

a) b) 2 c) 3

d) 4 e) 1

62. Value of 2.5 0.0005 is:

a) 5 b) 50 c) 500

d) 5000 e) None of these

63. The value of is:

a) 1.25 b) 0.125 c) 0.0125

d) 0.00125 e) None of these

64. 0.07 X 0.008 X 0.2 =?

a) 0.000112 b) 0.00056

c) 0.00112 d) 0.0112

e) None of these

65. =?

a) 109 b) 103 c) 107

d) 2.5 e) None of these

66. 3 X 0.3 X 0.03 X 0.003 X 30 =?

a) 0.243 b) 0.0243 c) 0.00243

d) 0.000243 e) None of these

67. 0.7777770.011 =?

a) 70.707 b) 77.07 c) 0.70707

d) 76.9999 e) none of these

68. is

a) 25 b) 250 c) 2500

d) 25000 e) None of these

69. =?

a) 2.3 b) 3.4 c) 5.7

d) 8.0 e) None of these

70. = X 7

a) b) c)

d) e) None of these

71. 39.05 x 14.95–27.99 x 10.12= (36 + ?) x 5

a) 25 b) 29 c) 34

d) 32 e) 22

72. (54679 + 5982 + 32614) – (312 X 69) =?

a) 71528 b) 39660 c) 71747

d) 61757 e) None of these

73. 1478.456 + 66.8x57 = (?x3) + (34x34.5)

a) 785 b) 887 c) 889

d) 989 e) 885

74. 0.2 x 1.1 + 0.6 x 0.009 =? - 313.06

a) 353.2581 b) 353.2854 c) 331.54

d) 313.2854 e) 331.2854

75. (?25) 0.16 = 19359

a) 560 b) 1860 c) 760

d) 860 e) None of these

76. 96 x 2117 73 = (?-198) x 32

a) 285 b) 385 c) 185

d) 825 e) None of these

77. 565 – 469.3 19 x 10 = ?

a) 381 b) 391 c) 325

d) 324 e) None of these

78. 4326.73-2332.52+765.91 = ? + 2494.75

a) 265.37 b) 265.73 c) 256.37

d) 256.73 e) None of these

79. 873.53+532.32-? = 535.1 + 232.95

a) 673.8 b) 637.8 c) 367.8

d) 763.8 e) None of these

80. 18.5 x 22.5 x ? = 5161.5

a) 13.5 b) 11.4 c) 16.5

d) 12.4 e) None of these

81. =?

a) 75 b) 100 c) 150

d) 50 e) None of these

82. (56032) x (72048) =?

a) 262.5 b) 255 c) 263.5

d) 271.25 e) None of these

83. 8226155 = ?

a) 2156 b) 109.68 c) 185.56

d) 2742 e) None of these

84. 256 x 0.5 = 1024? X 4

a) 128 b) 8 c) 32

d) 28 e) None of these

85. 52.901 – 17.563 – 7.731 – 0.690 =?

a) 23.971 b) 26.917 c) 28.971

d) 31.917 e) None of these

86. 518 x ? x 9 = 303030

a) 75 b) 65 c) 85

d) 55 e) None of these

87. 15.593 – 9.214 – 3.452 – 2.191=?

a) 1.873 b) 0.686 c) 2.342

d) 0.736 e) None of these

88. 12.50 x 148.75+12=20+?

a) 10 b) 12 c) 14

d) 16 e) 18

89. ? x (523.5+687.5) = 24220

a) 32 b) 22 c) 28

d) 20 e) 30

90. 490028x44412 =?

a) 6575 b) 6475 c) 6455

d) 6745 e) None of these

91. = 200

a) 120 b) 1.20 c) 12

d) 0.12 e) None of these

92. =?

a) 0 b) 2.25 c) 300

d) 240 e) None of these

93. (444440) +(64525) +(399126) =?

a) 280.4 b) 290.4 c) 295.4

d) 285.4 e) None of these

94. 3.5 + 11.25 x 4.5 – 32.5 =?

a) 18.275 b) 21.625 c) 32.375

d) 25.45 e) None of these

95. (85410 + 36885 + 24705) 1600 =?

a) 90.25 b) 94.385 c) 95.50

d) 91.875 e) None of these

96. 16.45x2.8 + 4.5x1.6 =?

a) 56.23 b) 56.32 c) 53.26

d) 53.66 e) None of these

97. 5616 18 8 =?

a) 36 b) 76 c) 49

d) 39 e) None of these

98. 456 24 x 38 – 958 + 364 =?

a) 112 b) 154 c) 128

d) 136 e) 118

99. =?

a) 4.5 b) 5.7 c) 2.5

d) 6.8 e) None of these

100. 5+ 5.5+5.55+5.555=?

a) 22.605 b) 21.605 c) 20.625

d) 24.605 e) 25.555


Practice set—3

Directions (Q.101-200) : What should come in place of the question mark (?) in the following questions?

101. =?

a) 1849 b) 2139 c) 79507

d) 43 e) 3043

102. (53.7) 2 - (43.6) 2 =?

a) 970.73 b) 943.71 c) 952.33

d) 982.73 e) None of these

103. [(192) 2 64 x 24] 48=

a) 83000 b) 82944 c) 82954

d) 82950 e) None of these

104. =?

a) 11.25 b) 12.5 c) 13.5

d) 14.5 e) 15.5

105. =?

a) 2 b) 5 c) 4

d) 3 e) 6

106. 1 X 1 X 1 6 = x ?

a) 1 b) 2 c) 3

d) 4 e) 5

107. 30.2 x 90.6 x 270.2 = 5 +?

a) 3 b) 9 c) 4

d) 8 e) 12

108. 65536 = (4?) 2

a) 6 b) 2 c) 8

d) 4 e) 5

109. If 15625 = (x2) 3, then x=?

a) 3 b) 4 c) 5

d) 7 e) 9

110. + =? x 5

a) 65 b) 42 c) 13

d) 21 e) 27

111. {(15) 6.5 (15) -1.5 (15) 5} – 152 =?

a) 15 b) 225 c) 3375

d) 3150 e) None of these

112. 1 + 2 +3 4 =?

a) 2 b) 3 c) 4

d) 2 e) None of these

113. = 30 + ?

a) 19 b) 20 c) 21

d) 22 e) 23

114. (12 – 5 =?

a) 1 b) 2 c) 1

d) 3 e) None of these

115. { x (79) }2 + { x (49) }2 =?

a) 15484 b) 16384 c) 17284

d) 18184 e) 19484

116. (343) 2/3(512) -2/3 =56 x ?

a) 49 b) 56 c) 64

d) 66 e) 72

117. of 616 X 12 16 + ?=17 x 19+81+ x ?

a) b) c)

d) e)

118. 337.8 X 331.2 335 = 33 X 33?

a) 2.8 b) 3 c) 3.2

d) 4 e) 6

119. = 22 X (?) -1

a) 1 b) 2 c) 4

d) 2-1 e) 2-2

120. of of of of ? = 200

a) 725 b) 875 c) 925

d) 1075 e) 1125

121. 4 + 2 - 6 5 =?

a) 4 b) 5 c) 5

d) 5 e) 4

122. =?

a) 106 b) 10.6 c) 1.06

d) 1.26 e) None of these

123. 5 x 3 10 x 1 =?

a) 2.3 b) 2 c) 3

d) 3.5 e) None of these

124. 187.9 x 30.1 x 60.1 (34 x 64) =18?

a) 1 b) 2 c) 3

d) 4 e) 5

125. 3 + 2 7 - 5 =

a) 3 b) 5 c) 7

d) 9 e) 11

126. - + 9 = - ?

a) 12 b) 13 c) 14

d) 15 e) 16

127. ( x x ) + ( x x ) =?

a) 12 b) 12 c) 12

d) e) 12

128. =?

a) 2 b) 2 c) 2

d) 2 e) 2

129. 1

a) 2 b) 4 c) 6

d) 8 e) 10

130. 24 x {(3/5) 2(4/8) 2(5/6) 2} =?

a) 1 b) 1.5 c) 2

d) 2.5 e) 3

131. (27) 1/3+(125) 1/3+(64) 1/3=(?) 2/3

a) 169 b) 144 c) 60

d) 134 e) 12

132. (32 x 25 x 62) +(82 x 32 x 83) =?

a) 306170 b) 305080 c) 305280

d) 316210 e) 244912

133. ( + ) + (+ ) = 2-2 x ?

a) 63 b) 71 c) 77

d) 79 e) 83

134. (25) 2+(?) 2+(6) 2=805

a) 10 b) 11 c) 12

d) 9 e) 14

135. ( x ) + (x ) = 10-3 x ?

a) 400 b) 4000 c) 2000

d) 500 e) 5500

136. (3) 3 + (2) 4 + (4) 5+(1) 2=?

a) 1065 b) 1058 c) 964

d) 1068 e) 1168

137. of of of of 36465=?

a) 324 b) 224 c) 124

d) 24 e) 424

138. 11 x =?

a) 16 b) 18 c) 4

d) 7 e) None of these

139. +187=220

a) 1089 b) 529 c) 23

d) 33 e) None of these

140. =?

a) 3 b) 2 c) 9/2

d) 3 e) None of these

141. 362 – 242=?

a) 840 b) 640 c) 720

d) 960 e) None of these

142. 11 x = ?

a) 16 b) 28 c) 36

d) 6 e) None of these

143. + 187 =220

a) 1089 b) 529 c) 23

d) 33 e) None of these

144. ? of of of =12

a) 108 b) 144 c) 132

d) 136 e) None of these

145. [(6) 3 x (9) 2]18=?

a) 1458 b) 972 c) 8748

d) 162 e) None of these

146. (73) 2 – (41) 2+(29) 2=?

a) 4344 b) 4321 c) 4489

d) 4649 e) None of these

147. =?

a) 101 b) 98 c) 96

d) 99 e) None of these

148. 64 x ?= 43.75

a) 30 b) 15 c) 25

d) 40 e) None of these

149. of of of 10395= ?

a) 1560 b) 1575 c) 1590

d) 1620 e) 1625

150. 37.2 x 92.4 275= (3) ?

a) -0.2 b) 9.8 c) -0.8

d) 2 e) -3

151. x =952

a) 784 b) 676 c) 576

d) 1024 e) 961

152. of of of 12320 = ?

a) 98075 b) 10135 c) 10345

d) 10725 e) 11225

153. of of of 1380=?

a) 378 b) 376 c) 368

d) 386 e) None of these

154. =

a) 20 b) 45 c) 25

d) 50 e) None of these

155. of of ? =200

a) 480 b) 420 c) 729

d) 840 e) None of these

156. 4 x 52 – 32 x 7 + 62=? + 24

a) 72 b) 82 c) 92

d) 42 e) None of these

157. 7 of 534 + 262 = 61800 - ?

a) 56533 b) 57533 c) 58533

d) 37355 e) None of these

158. (53) 2 + (21) 2 = (?) 2 + 157

a) 56.628 b) 55.614 c) 53.264

d) 58.814 e) None of these

159. + of = ?

a) 316.9 b) 317.9 c) 318.9

d) 315.9 e) None of these

160. 8c5 x 30 = (?) of 8p3

a) 5 b) 4 c) 6

d) 7 e) None of these

161. (23) 2 x 23 x 43=813 8(?)

a) 4 b) 8 c) 5

d) 6 e) None of these

162. = (?)

a) 1 b) c) 1

d) e) None of these

163. 77112 =54 x 34

a) 2304 b) 2116 c) 1936

d) 1764 e) 1444

164. =?

a) 3.6 b) 3.3 c) 2.8

d) 2.6 e) 1.6

165. [(84) 2 – (44) 2]= (?) 2 - 82

a) 164 b) 68 c) 72

d) 76 e) 80

166. = (?) 1/3

a) 7 b) 49 c) 343

d) 2401 e) None of these

167. (8) 2 + x 16 - 69+ (3) 3 =?

a) 2870 b) 8270 c) 7280

d) 7028 e) 7082

168. x 65 + 19 x (4) 2 – 273 13=?

a) 1973 b) 9137 c) 3791

d) 7139 e) 3197

169. 23 + 34 x 65 -164 –= ?

a) 1284 b) 4812 c) 8214

d) 2184 e) 4821

170. 2+(568 (7-4) +15= + ? x 12

a) 6 b) 5 c) 8

d) 5 e) 0

171. = ?

a) 1.82 b) 0.82 c) 12.82

d) 11.82 e) 9.82

172. of 72930+343-49= ?

a) 311 b) 310 c) 313

d) 312 e) None of these

173. x36

a) 81 b) 64 c) -8

d) 7 e) 9

174. (1.69) 4(21971000) 3x(0.13x10) 3=(1.3) ?-2

a) 6 b) 2 c) 4

d) 0 e) None of these

175. X is equal to:

a) 0.75 b) 0.50 c) 0.64

d) 0.73 e) None of these

176. The value of is equal to:

a) 50 b) 500 c) 0.05

d) 5 e) None of these

177. = (?) ²

a) b) 25 c) 5

d) 625 e) None of these

178. Find the value of “?” in X 18=84

a) 3.11 b) 3.12 c) 3.13

d) 3.14 e) None of these

179. The value of is:

a) 0.86 b) 1.06 c) 0.95

d) 0.97 e) None of these

180. = 0.6

a) b) c)

d) 4 e) None of these

181. is equal to

a) b) c)

d) e) None of these

182. of 7.26 0.45 of ? =

a) b) 13 c) 13

d) 13 e) None of these

183. = ?

a) 120 b) 135 c) 150

d) 145 e) 140

184.

a) 1 b) 2 c) 3

d) 4 e) 5

185. If + =37.025, then ? is equal to:

a) 10-1 b) 10-2 c) 10-3

d) 10-4 e) 1

186. 28 + 1426 = 2872

a) 576 b) 676 c) 1296

d) 1444 e) None of these

187. Simplify:

a) 1 b) 2 c) 0

d) 3 e) None of these

188.

a) b) c) 1

d) e) None of these

189. The value of



is

a) 5 b) 6 c) 10

d) 15 e) None of these

190. = ?

a) b) c)

d) e) None of these

191. 560 x 4 + 3 2 = ?

a) 2353 b) 2354 c) 2434

d) 2353 e) 2453

192. The value of + + is:

a) 3.078 b) 3.78 c) 3.87

d) 3.087 e) None of these

193. X X = 16

a) 6 b) 2 c) 8

d) 4 e) None of these

194. +

a) b) c)

d) e) None of these

195. 2 + 1 – 2 = ?

a) 1 b) 1 c) 3

d) 3 e) None of these

196. is

a) b) 10 c) 100

d) 1000 e) None of these

197. is

a) b) c) 11

d) e) None of these

198. is equal to

a) 0.024 b) 0.24 c) 2.4

d) 24 e) None of these

199. The simplification of

a) 0.13 b) 0.74 c) 0.87

d) 1 e) None of these

200. = ?

a) 0.5 b) 0.25 c) 0.75

d) 0.125 e) None of these




Dostları ilə paylaş:
1   ...   5   6   7   8   9   10   11   12   13


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə