Mutlu prens

Sizin üçün oyun:

Google Play'də əldə edin


Yüklə 88.79 Kb.
tarix06.09.2018
ölçüsü88.79 Kb.

MUTLU PRENS

1)Prens heykeli tam olarak şehrin neresindedir?


A)Şehrin ortasında.

B)Şehrin yukarısında yüksek bir sütun üstünde.

C)Şehrin ortasındaki havuzun yanında.

D)Şehrin kenarında.


2)Mutlu prens hikayesindeki Matematik Hocası için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A)Vefalı

B)Hoşgörülü

C)Gerçekçi

D)Hayalci


3)Küçük kırlangıç Mısır’a giden arkadaşlarından neden ayrı kalmıştır?
A)Arkadaşlarını kaybetmiştir.

B)Bulunduğu yeri çok sevmektedir.

C)Hasta olduğu için onları takip edememiştir.

D)Güzel bir saza gönül vermiştir.


4)Mutlu Prens sağken nerede oturmaktadır?
A)Annesinin yanında

B)Souci Sarayında

C)Kraliyet sarayında

D)Köşkte
5)Mutlu Prens Heykeli neden ağlamaktadır?


A)Yalnızlıktan

B)Üşüdüğünden

C)Şehrin Bütün çirkinliğini,olanca sefaletini gördüğü için

D)Artık ölü olduğu için


6)Mutlu Prens Heykeli Küçük Kırlangıçtan hangi istekte bulunmuştur?
A)Artık kendisini rahat bırakmasını

B)Onu ısırtacak bir şeyler getirmesini

C)Annesini bulmasını

D)Kılıcının kabzasındaki yakutu fakir kadına vermesini


7)Yakutu gagasıyla fakir kadının evine getiren kırlangıç nasıl bir manzarayla karşılaşmıştır?

A)Çocuk ateşler içinde yatağında kıvranıyor,annesi de uyukluyordu.

B)Fakir anne elbise dikiyordu

C)Anne ve çocuk konuşuyorlardı

D)Anne ve çocuk yemek yiyprlardı.
8)Küçük kırlangıcın vücudu hava buz gibi olduğu halde neden sıcaktı?
A)Hasta oluyordu

B)Hava ısınıyordu

C)iyilik yapmıştı

D)Heyecanlanmıştı


9)Devin yatarken duyduğu ses hangi kuşa aitti?

A)Yusufcuk Kuşu

b)Bülbül

c)Keten Kuşu

d)Serçe Kuşu
10)Devin sevdiği küçük çocuğun bahçesi neresiymiş?
A)cennet

B)Köşk


c)Saray

D)Villa
11)Küçük Hansın en candan dostunun adı nedir?

A)İri Hans

B)Koca hiyu

c)Küçük deo

d)Büyük Frederik

12)Hans nasıl ölmüştür?
A)Yanarak

b)Hastalanarak

c)Boğularak

d)Kurşun ile


ÖLÜMSÜZ AİLE
13)WİNNİE evden kaçma kararını ilk kime söylüyor?
a)Arkadaşlarına

b)Kara kurbağasına

c)Ailesine

d)Tuck ailesine
14)Winnie evden kaçma kararı almasına karşın neden tekrar vazgeçti?
a)Evden uzaklaşmaya korkuyordu.

b)Kötü insanlardan zarar görmekten çekiniyordu.

c)Korudaki vahşi hayvanlardan korkuyordu.

d)Kaybolmaktan korkuyordu.
15)Winie’nin babaannesinin duyduğu ve orman perilerine ait olduğunu düşündüğü müzik kime aittir?
a)Orman perilerine aittir

b)Winnie’ye aittir

c)Kara kurbağaya aittir

d)Mae’ye ait bir müzik kutusydu.
16)Tuck ailesi neden 87 yıldır hiç yaşlanmadan kalmıştır?
a)Büyücü oldukları için

b)Ruhlarını şeytana sattıkları için

c)Korudaki ölümsüzlük pınarından içtikleri için

d)Genetik yapıları öyle olduğu için
17)Tuck Ailesi’nin ölümsüz oldukları aşağıdakilerden hangisinden anlamış olamazlar?
a)Trafik kazası geçöirdikleri halde bir şey olmaması

b)Jessa kafasının üstüne düştüğü halde bir şey olmaması

c)Atlarını avcılar vurduğu halde bir şey olmaması

d)20 yıl geçmesine rağmen hala yaşlanmamaları
18)Jesse Winnie’ye ölümsüz oldukları sırrını açıklarken onları çalıların arasında dinleyen kimdir?
a)Tuck ailesi

b)Fostar ailesi

c)Sarı elbiseli adam

d)Winnie’nin babası
19)Winnie’yi kim kaçırmıştır?
a)Sarı elbiseli adam

b)Orman perileri

c)Kötü adamlar

d)Tuck ailesi
20)Winnie kaçırılırken onu yolda gören kimdi?
a)Babaannesi

b)Sarı elbiseli adam

c)Kara kurbağa

d)Tuck ailesi
21)Sarı elbiseli adam Winnie’nin yerini Foster ailesine ne karşılığında söyleyeceğini açıkladı?
a)Para karşılığında

b)Fosterflere ait evlerini kendisine vermeleri karşılığında

c)Hiçbir karşılık beklemeden

d)Korudan kendisine arsa vermeleri karşılığında
ÖMERİN ÇOCUKLUĞU
22)Kitapta Ömer’in Kaç yaşına kadar olan hayatı anlatılmıştır?
A)5 B)7 C)8 D)10
23)Hikayenin kahramanı olan Ömer’in babasının ismi nedir?
A)Mehmet

B)Ali

c)Hüseyin

d)Ahmet
24)Ömer’in babasının mesleği nedir?

A)Saraçlık b)Manav C)Berber D)Öğretmen

25)Ömer’e dayısının Varna’dan gönderdiği hediye nedir?
a)Güversin

b)Kalem

c)Kazak

d)Oğlak
26)Ömer’in kedisinin adı nedir?
a)Boncuk

b)Fındık

c)tekir

d)Garip
26)Ömer’in okuduğu mektebin adı nedir?
a)Feyziyye Mektebi

b)Orta Mektep

c)Laleli, Mektebi

d)Fatih Mektebi
27)Ömer’in 7 yaşındayken annesi ve ağabeyi ile gezmeye gittiği yer neresidir?
a)Konya

b)Venedik

c)İstanbul

d)Varna
28)Ömer yırtılan hırkasını neden çok seviyordu?
a)Babası aldığı için

b)Kendi beğendiği için

c)Dört cebi olduğu için

d)Kırmızı olduğu için
29)Babası öldüğünde Ömer kaç yaşındaydı?

a)10

b)4

C)11

d)8
30)Hoca Efendi öğrencilerini nasıl cezalandırırdı?
a)Daha fazla ödev verirdi.

b)Tek ayak üstünde bekletirdi

c)Falakaya yatırdı

d)Temizlik yaptırırdı.
31)Ömer’in babası nasıl bir insandı?

a)Sevilen ve sayılan bir insandı.

b)

c)Asık suratlı

d)Çevresinde sevilmeyen
32)Ömer’in çantasında sürekli taşıdığı şey neydi?

a)Mum ve kibrit

b)Çakı

c)Oyuncakları

d)Resim
33)Babası ölmeden önce Ömer’in dayısına neyi vasiyet etmiştir?
a)Ömer2i okutmasını

b)Borçlarını ödemesini

c)Onlarla oturmasını

d)Onları alıp Varna’ya götürmesini
34)Dayısı babasının vasiyetini yerine getirmiş midir?
a)İşleri olduğu için getiremedi

b)Bir yıl sonra yerine getirdi

c)Dayısı da öldüğü için yerine getiremedi

d)Hemen yerine getirdi.

İNSAN NE İLE YAŞAR?

35)Barakaya gelen kızın ayağı neden aksıyordu?

A) Doğuştan özürlüydü.

B) Bir trafik kazasında yaralanmıştı.

C) Üzerine babasını kestiği ağaç düşmüştü.

D) Annesi can çekişirken üzerine düşüp ezmişti.
36) Simon’un mesleği nedir?

A) Çiftçi

B) Kunduracı

C) Doktor

D) Öğretmen
37) Simon ne için para biriktiriyordu?

A) Yeni bir ev almak için

B) Yeni bir kürk almak için

C) Bir dükkân açabilmek için

D) Eşine mücevher almak için
38) Aşağıdakilerden hangisi Michael’in öğrenmesi gereken üç gerçekten biri değildir?

A) İnsanın kalbine ne hükmeder?

B) İnsana ne verilmemiştir?

C) İnsan ne ile yaşar?

D) İnsanlarla nasıl dost olunur?
39) Allah’ın Michael’i cezalandırma sebebi neydi?

A) Michael içkici bir adamdı.

B) Allah’a itaat etmediği için cezalandırıldı.

C) Michael, kötülük yapan bir melekti, insanlara zarar veriyordu.

D) Michael, diğer meleklere kötü davranıyor, onlara kötü sözler söylüyordu.

40) Aşağıdakilerden hangisi Simon’un yardımcısının cennete geri dönmesi için öğrenmesi gereken hakikatlerden biri değildir?

A) İnsan içinde ne barındırır?

B) İnsana verilmeyen nedir?

C) İnsan ne ile yaşar?

D) İnsana ne kadar toprak gerekir?
41) Pahom’un malını mülkünü satıp köyden ayrılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Daha verimli topraklara yerleşerek zengin olma düşüncesi

B) Mahkemenin aleyhinde karar vermesi

C) Köylülerin sürekli arazisine saldırmaları

D) Satın aldığı arazinin borcunu ödeyememesi
42) Aşağıdakilerden hangisi Mihael’in gülmesini sağlayan olaylardan değildir?

A) Matriyona’nın ona yemek vermesi

B) Bey’in barakaya gelmesi

C) Kadının çocuklarla gelmesi

D) Simon’un ona yardım etmesi

43) Aşağıdakilerden hangisinde yazar- eser eşleştirmesi yanlıştır?

A) Osmancık-Tağrık BUĞRA

B) Ernest Hemingway- İnsan Ne ile Yaşar?
C) Rene Gulliot- Beyaz Yele
D) Christy Brown- Sol Ayağım

44) …ardından Simon sordu: “Neymiş o üç hakikat?”
Mihael cevapladı; “ Allah’ın bana söylediği ilk soru şuydu. ‘İnsanın kalbine ne hükmeder?’ ve anladım ki insanın kalbine …………. hükmeder. 

İnsan Ne ile Yaşar” eserinde geçen bu konuşmada boş bırakılan yere ne getirilmelidir?



A) Hırs

B) Çalışma

C) Para

D) Sevgi
45. Öyküye göre "İnsana Ne Kadar Toprak Lazım"dır?

A. Ekebileceği kadar

B. Ölçebileceği kadar

C. Ev yapabileceği kadar

D. Tabutunu koyacak kadar
46. "İnsan Ne İle Yaşar" adlı öyküye göre insana ne verilmemiştir?

A. Nerede yaşayacağının bilgisi

B. Kendi ihtiyaçlarının bilgisi

C. Kimin iyi kimin kötü olduğu bilgisi

D. Ne zaman öleceğinin bilgisi
47. Kundura Ustası Mihael çizme siparişi veren adama çizme yerine ne yapmıştır?

A. Terlik

B. Bot

C. Ayakkabı

D. Nalın
48. "İnsan Ne İle Yaşar" adlı öyküde aşağıdakilerden hangisine vurgu yapılmaktadır?

A. Dostluk

B. Umut

C. Sevgi

D. Hayal
49. Sahip olduğu topraklarla yetinmeyen, hırsı yüzünden canından olan çiftçinin adı nedir?

A. Simon

B. Pahom

C. Reis

D. Vasili
MESNEVİDEN ÇOCUKLARA SEÇME HİKAYELER
50)Mevlana sağ olduğu müddetçe kimin kölesi olduğıunu söyler?
a)Karısının

b)arkadaşının

c)Kuran’ı Kerimin

Devletinin
51)Tuzakla yakalanmış kuş birinci öğüdü nerede verdi?

a)Avcının elinde

b)Duvarın üstünde

c)Ağaçta

d)Sarayda
52)Papağanın dili neden tutuldu?
a)İnsanın nefsi

b)sahibinden tokat yediği için

c)Aşık olduğundan

d)Şaşkınlıktan
53)Mevlana’nın yılan olarak bahsettiği şey gerçekte nedir?

a)mal

b)mülk

c)sevgili

d)insanın nefsi
54)Hz.Peygamber’’Benimmiracım…………Miracından üstün değildir.Benim miracım gökyüzüne yükselmekle oldu.Onun miracı,denizin dibinde balığın karnında oldu.’’dediği kişi kimdir?
a)Hz.yunus

b)Hz.İsa

c)Hz.Musa

d)Hz.İbrahim
55)Hz.Süleyman’ın meşhur kuşunun adı nedir?
a)Hüdhüd

bHud

c) Hüdavendigar

d)Hilat
56)Mesnevi’ye göre padişahlar maliyecileri neden sağ tarafa oturturlar?
a)Zengin oldukları için

b)Önemli oldukları için

c)Çünkü yazı yazmak ve bir şeyi tesbit sağ elin işi olduğu için

d)Güvendikleri için
57)Peygamberin ayrılığına dayanamayıp ağlayan direğin adı nedir?
A)Han Direği

b)Hannane Direği

c)Han duvarı

d)Kan direği
58)Şeyhin çocuktan alıp da borçlularına ikram ettiği şey nedir?
a)Helva

b)Baklava

c)Halka tatlı

d)sütlaç
59)Bedevi deveye iki çuval yük yüklemişti.Birinde buğday vardı.Diğer çuvalda ne vardı?
a)Mercimek

b)Nohut

c)Bulgut

d)kum
60)Duvarların üzerinde susamış adam suya ne atıyordu?
a)Taş

b)Kum

c)kerpiç

d)Tuğla
ALİCE HARİKALAR DİYARINDA
61)Tavşanı gören Alice neden şaşırmıştır?
a)Tavşan kırmızı gözlü olduğu için

b)Tavşanda bir saat vardır ve konuşmaktadır

c)Beyaz tüylü olduğu için

d)Çok hızlıdır
62)Holde olan Alice neden telaşlanmaya başlamıştır?
a)Yalnız kaldığı için

b)karanlık olduğu için

c)Kapıların hiçbirini açamadığı için

d)Hol çok büyük olduğu için
63)Masanın üzerindeki şişeyi içen Alice’ye ne olmuştur?
a)Hastalanmıştır

b)Rengi sararmıştır

c)Küçülmüştür

d)saçları uzamıştır
64)Alice tıpkı dersteymiş gibi okuduğu şiirin adı nedir?
a)Mavi Göl

b)Nasıl Küçük Timsah?

c)Leylekler nerede?

d)Okulumu Çok eviyorum
65)Alice ile birliklte göle düşen hayvanlar arasında hangisi yoktur?

a)Ördek

b)Kırmızı tüylü papağan

c)Köpek

d)Kartal
66)Parti Koşusunu öneren hayvan hangisidir?

a)fare

b)Dodo Kuşu

c)Kartal

d)Kırmızı tüylü papağan
67)Şapkacı’ya göre zamanla nasıl konuşulur?

a)Eğer zamanla iyi geçinilirse

b)Zamanın dilini öğrenmek için kursa giderek

c)Zamanı anlayarak

d)Zamanı sinirlendirmeyerek
68)Bahçenin girişinde üç bahçıvan beyaz gülleri neden kırmızıya boyamaktadırlar?
a)Kırmızı gülleri çok sevdikleri için

b)Beyaz güller hasta olduğu için

c)Canları öyle istediği için

d)Bahçıvanlar kırmızı gül dikeceklerine yanlışlıkla beyaz gül diktikleri için
69)Kraliçeyi gören alice neden çok sevinmiştir?
a)Çünkü ilk defa görecektir.

b)Kraliçeye faryi şikayet edecektir

c)Kraliçenin ülkesini çok sevdiğini söyleyeceği için

d)Kraliçeyi çoo sevdiği için
70)Grifon nedir?
a)Bir çalgı aletidir

b)Başı aslana,vücudu kartala benzeyen büyük bir yaratık

c)Bitki ismi

d)Hayvanlara verilen ortak isim

ANDERSAN MASALLARI
71) Okuduğunuz kitabın yazarı kimdir?(

A)Rene Guillot

B)Hans ChristianAndersen

C)Anton Çehov

D)Robert L.Stevenson
72) Okuduğunuz kitap hakkında aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

A)Kitapta yazarın farklı durumlarda yazdığı yedi masal yer almaktadır.

B)Her masaldaki kahramanlar farklıdır.

C)Kitap, oğlunu çok özleyen bir babanın acıklı masalını anlatır.

D)Masallarda olağanüstü olaylara yer verilmiştir

1.B

2.C

3.D

4.B

5.C

6.D

7.A

8.C

9.c

10.A

11.b

12.c

13.B

14.A

15.D

16.C

17.A

18.C

19.D

20.B

21.D

22.c

23.b

24.a

25.d

26.b

27.a

28.c

29d

30c

31a

32a

33d

34b

35.D

36B

37B

38D

39B

40D

41A

42D

43B

44D

45D

46B

47A

48C

49B

50c

51a

52b

53d

54a

55a

56c

57b

58a

59d

60c

61b

62c

63c

64b

65c

66b

67a

68d

69a

70b

71b

72c


Dostları ilə paylaş:
Orklarla döyüş:

Google Play'də əldə edin


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə