Noua gamă Ford c-maxYüklə 0,69 Mb.
səhifə1/7
tarix30.04.2018
ölçüsü0,69 Mb.
#49894
  1   2   3   4   5   6   7

Comunicat de presă

NOUA GAMĂ Ford C-MAX

Indice
Prefaţă de Stephen Odell 3
Noua gamă Ford C-MAX - eleganţă şi multifuncţionalitate 3
Noul Ford C-MAX – Prezentare Generală 4
Noul Ford C-MAX - Prezentare Detaliată
1. Design 10

1.1 Noua gamă C-MAX cu două modele 10

1.2 Design exterior 11

1.3 Design interior 12

1.4 Culoare şi material 13
2. Interior multifuncţional 14

2.1 Conceptul dispunerii scaunelor la Grand C-MAX 14

2.2 Conceptul dispunerii scaunelor la C-MAX 16

2.3 Plafon panoramic cu stor electric 17

2.4 Iluminare interioară de tip LED 17

2.5 Sistem avansat de ventilaţie şi aer condiţionat 17

2.6 Depozitare şi conectivitate pentru necesităţile vieţii 18

2.7 Manopera interiorului 18


3. Noi tehnologii de asistenţă pentru şofer 19

3.1 Asistenţă Activă la Parcare marca Ford 19

3.2 Sistem de Informare despre Unghiul Mort 21

3.3 Limitator de viteză 21

3.4 Dispozitive electrice de blocare a uşilor pentru siguranţa

copiilor 22

3.5 Sistem Ford HMI de generaţie viitoare 22

3.6 Sisteme audio şi de navigaţie 23

3.7 Realimentare Ford EasyFuel fără capac 24

3.8 Sistem FordKeyFree şi buton de pornire FordPower 24

3.9 Haion acţionat electric 25

3.10 Cameră retrovizoare 25

3.11 Asistenţă la Pornirea din Rampă 26
4. Calitatea condusului oferită de C-MAX 26

4.1 Calitatea condusului oferită de noul C-MAX 26

4.2 Sisteme avansate ale şasiului 27

4.3 Control vectorial standard al cuplului 29

4.4 Cea mai bună dinamică a autovehiculului din clasa sa 29

4.5 Zgomot, vibraţii şi asprime reduse 30


5. Transmisii C-MAX 33

5.1 Alegerea perfectă pentru eficienţă şi performanţă 33

5.2 Transmisii pe benzină în detaliu 34

5.3 Transmisii diesel în detaliu 39

5.4 Transmisii avansate 41
6. Durabilitate 42

6.1 Minimalizarea emisiilor de CO2 prin tehnologiile Ford

ECOnetic 42

6.2 Design de greutate uşoară 44

6.3 Conceput pentru durabilitate 44

6.4 Strategia hibridă C-MAX 46


7. Sisteme de siguranţă C-MAX 47

7.1 Tehnologii ale siguranţei active 47

7.2 Siguranţă pasivă – IPS îmbunătăţit marca Ford 50

7.3 Siguranţă pentru pasagerii din spate 52

7.4 Asistenţă activă pentru şofer 52
8. Strategia globală Ford pentru segmentul C 53

8.1 Noua platformă globală Ford pentru Segmentul C 53

8.2 Sistem global de dezvoltare a produsului 54

8.3 Ford Valencia se pregăteşte pentru livrarea noului C-MAX 54


9. Alegerea seriei şi specificaţiile tehnice preliminare 56

# # #
Prefaţă


“Bun venit la prezentarea noii game Ford C-MAX. Aceasta este importantă pentru Ford Europa din două considerente.
În primul rând, o dată cu cele două modele care compun gama Ford C-MAX, Ford Europa se lansează pe piaţa segmentului de autovehicule compacte multifuncţionale (C-MAV). Întrucât aproximativ 50% dintre cumpărătorii MAV-urilor compacte îşi doresc autovehicule cu 6 sau 7 locuri, noul Grand C-MAX cu 7 locuri ne permite să satisfacem cerinţele unei categorii noi de clienţi.
Totuşi, Grand C-MAX nu este un simplu MAV cu şapte locuri. Datorită uşilor culisante şi conceptului inovativ de trecere printre scaune, noul Grand C-MAX oferă clienţilor un autovehicul mult mai confortabil şi mai practic, pe care familiile îl vor aprecia cu adevărat.
De asemenea, noua gamă C-MAX este cu atât mai importantă pentru Ford, cu cât aceasta marchează o etapă majoră în dezvoltarea strategiei ONE Ford a companiei. Autovehiculul reprezintă prima aplicaţie a platformei noastre globale pentru segmentul C şi va constitui punctul de plecare pentru noua generaţie de autovehicule compacte care vor fi comercializate în întreaga lume, inclusiv pentru noua generaţie a modelului Focus, a cărui lansare este prevăzută la începutul lui 2011.
Dacă Această abordare este esenţială pentru succesul viitor al companiei Ford, însă ce înseamnă ea pentru potenţialul client al unui C-MAX?
Pe scurt, cumpărătorul noului C-MAX va beneficia de mai multe avantajele pe toate planurile – caracteristici şi tehnologii mai sofisticate, confort sporit, consum mai redus de combustibil şi performanţă crescută, precum şi o experienţă mai plăcută a condusului.
Printr-un efort de dezvoltare fără precedent, Ford şi-a dedicat toate resursele de care dispune la nivel global programului destinat segmentului C, în beneficiul clienţilor.

Noua gamă Ford C-MAX este prima dovadă a acestui rezultat.”Stephen Odell

Preşedinte şi CEO, Ford Europa
NOUA GAMĂ FORD C-MAX - ELEGANŢĂ ŞI MULTIFUNCŢIONALITATE


 • Admirabilă, noua gamă de modele C-MAX consolidează poziţia Ford pe piaţa segmentului de autovehicule compacte multifuncţionale (C-MAV).

 • Noul C-MAX introduce caracteristici şi tehnologii avansate specifice noii platforme globale Ford pentru segmentul C

 • Două noi modele distinctive, elegante atât la exterior, cât şi în interior, care reflectă limbajul formei de tip 'design kinetic'

 • Grand C-MAX cu 7 locuri aduce gamei C-MAX un plus de spaţiu şi de flexibilitate, datorită uşilor culisante şi conceptului inovativ de trecere 'printre scaune'

 • Dinamicul C-MAX cu 5 locuri combină designul fin, suplu, cu pragmatismul şi generozitatea spaţiului, caracteristice unui C-MAX

 • Sistemele de transmisie cu consum redus de combustibil şi emisii scăzute de CO2 includ noul motor pe benzină Ford EcoBoost de 1,6 litri, precum şi motorizările diesel Duratorq TDCi de 1,6 şi 2,0 litri, complet modernizate

 • Cele două modele ale gamei se remarcă printr-o eficienţă extrem de competitivă, atât în ceea ce priveşte consumul de combustibil, cât şi emisiile de CO2:

  • C-MAX cu motorul TDCi de 1,6 litri ajunge la 119 g/km CO2

  • Grand C-MAX cu motorul TDCi de 1,6 litri ajunge la 129 g/km CO2

 • C-MAX îşi consolidează poziţia ca MAV-ul compact care oferă experienţa cea mai plăcută a condusului

 • Cea mai bună dinamică a condusului din clasa sa, îmbunătăţită prin tehnologii noi, printre care servodirecţia electrică şi Controlul Vectorial al Cuplului

 • Maniabilitate responsivă şi agilă combinată cu rafinament remarcabil, cu confort şi niveluri de zgomot apropiate de cele ale autovehiculelor de lux mai mari

 • Dotat cu caracteristici destinate familiei, pentru a îmbunătăţi caracterul practic şi nivelul de confort, incluzând Asistenţa Activă la Parcare, scaune flexibile rabatabile, lumini de avertizare pentru centurile de siguranţă din spate, dispozitive electrice de blocare a uşilor pentru siguranţa copiilor, haion acţionat electric şi cameră retrovizoare

 • Noile tehnologii de asistenţă pentru şofer includ Sistemul de Informare despre Unghiul Mort, Limitatorul de Viteză şi Asistenţa la Pornirea din Rampă

 • Gama Ford C-MAX va fi lansată pe marile pieţe din Europa până la sfârşitul lui 2010

 • Noul C-MAX va reprezenta baza primelor modele hibrid complete sau plug-in ale Ford în Europa, care vor fi lansate în 2013

Noul Ford C-MAX – Prezentare Generală
Noua familie Ford C-MAX a fost dezvoltată ca parte a ambiţioasei strategii pentru segmentul C dezvoltate de companie, aducând piaţa autovehiculelor multifuncţionale compacte (MAV) la un nivel mai înalt în materie de stil şi atractivitate.
Clienţii MAV-urilor Ford din segmentul C au acum posibilitatea de a opta între un C-MAX cu 5 locuri şi varianta cu 7 locuri Grand C-MAX, care se distinge prin uşile culisante şi designul inovativ al scaunelor care asigură spaţiu şi flexibilitate remarcabile.
De asemenea, noua gamă Ford C-MAX introduce în clasa MAV-urilor compacte o serie de tehnologii avansate care urmăresc îmbunătăţirea confortului, a siguranţei şi a durabilităţii, printre care Asistenţa Activă la Parcare, un nou sistem avansat de parcare automată în spaţii paralele.
De asemenea, noul C-MAX deschide calea familiei de motoare Ford EcoBoost, motoare pe benzină puternice, însă cu consum redus de combustibil şi emisii reduse de CO2, care vor fi instalate pe autovehiculele Ford din clasa C.
Noul C-MAX introduce motorul Ford EcoBoost de 1,6 litri care, asemenea celorlalte motoare din familia globală Ford EcoBoost, combină injecţia directă de mare presiune, turbocompresia cu inerţie redusă şi sincronizarea variabilă a arborilor cu came dubli independenţi pentru o economie de combustibil cu până la 20 % faţă de motoare pe benzină tradiţionale cu capacitate cilindrică mai mare, dar cu performanţă similară.
Asemenea generaţiei viitoare de Ford Focus, modelele noului C-MAX sunt bazate pe noua platformă globală a segmentului C marca Ford. Gama C-MAX va fi vândută iniţial în Europa, vânzările urmând să înceapă la sfârşitul lui 2010, în timp ce Grand C-MAX cu 7 locuri va fi oferit clienţilor din America de Nord începând cu sfârşitul lui 2011.
De asemenea, modelul C-MAX cu 5 locuri va oferi baza pentru două din cele cinci autovehicule electrice pe care Ford a promis că le va lansa pe piaţă până în 2013. Ambele versiuni ale hibridului C-MAX (complet sau plug-in)se află în faza de dezvoltare, spre a fi lansate în 2013.

Alegerea modelului sportiv cu 5 locuri sau a celui elegant cu 7 locuri

Noua gamă Ford C-MAX oferă clienţilor europeni care îşi doresc un autovehicul MAV din segmentul C posibilitatea de a opta între două modele distincte,e în funcţie de preferinţele acestora – modelul sportiv C-MAX cu 5 locuri sau spaţiosul Grand C-MAX cu 7 locuri.


“C-MAX şi Grand C-MAX au fost dezvoltate cu atenţie în jurul cerinţelor a două categorii foarte diferite de clienţi vizaţi,” a explicat Gunnar Herrmann,
Directorul Liniei Globale de Autovehicule Clasa C din cadrul Ford. "Grand C-MAX este alegerea ideală pentru familiile tinere, în timp ce C-MAX, mai sportiv, se adresează clienţilor dintr-o categorie de vârstă mult mai largă."
Pentru a oferi mai mult spaţiu , Grand C-MAX are un ampatament cu 140mm mai lung şi este mai înalt cu 58mm decât C-MAX. Având o lungime totală de 4,52m, acest model oferă spaţiu suficient pentru şapte pasageri sau pentru cinci ocupanţi cu un volum considerabil de bagaje.
Modelul C-MAX cu 5 locuri are dimensiuni exterioare similare cu cele ale modelului pe care îl înlocuieşte, păstrând, în noua sa siluetă atractivă, generozitatea spaţiului şi caracterul practic specifice autovehiculului C-MAX . Noul model îşi va reafirma mesajul către clienţii de toate vârstele care apreciază C-MAX pentru confortul sporit, poziţia înaltă a scaunelor , flexibilitate şi amprenta compactă..
Atât C-MAX, cât şi Grand C-MAX se caracterizează printr-un design exterior şi interior îndrăzneţ, creat utilizând cel mai recent limbaj al formei de tip „design cinetic” al Ford şi având la bază teme specifice unor produse recente, precum gamele de mare succes Ford Fiesta, Ford Kuga şi Ford Mondeo.
Multifuncţionalitate şi Confort la cel mai înalt nivel

Conceptul dispunerii scaunelor şi uşilor pentru noul Grand C-MAX cu 7 locuri a fost finalizat după cercetări minuţioase efectuate în rândul utilizatorilor tipici cu familie ,pentru a identifica configuraţiile cele mai populare.


Autovehiculul are o pereche de uşi culisante în spate şi un nou concept ingenios de pliere a scaunelor din rândul al doilea. Acesta dispune de un mecanism care permite scaunului central să se plieze rapid şi uşor sub scaunul din dreapta, creând un spaţiu comod de 'trecere printre' cele două scaune exterioare pentru ca pasagerii să poată ajunge uşor la rândul al treilea.
Noul C-MAX cu 5 locuri foloseşte conceptul scaunelor consacrat de modelul anterior, având trei scaune 40/20/40 individuale şi rabatabile pe rândul al doilea. Sistemul ingenios Confort reprezintă o opţiune care permite scaunului central să se plieze, în timp ce scaunele din exterior glisează pe diagonală înainte şi înapoi pentru a crea o dispunere mai luxoasă 2+2.
Postul de conducere - care este comun ambelor modele C-MAX - oferă o poziţie înaltă de condus de tip „punte de comandă” cu schimbător de viteze şi consolă centrală montate sus. Comenzile şi afişajele şoferului încorporează noua generaţie a Interfeţei Om-Maşină (HMI) , bazat dispunerea foarte apreciată a modelelor recente precum Fiesta şi Mondeo.
Performanţă cu Economie

Noua gamă Ford C-MAX incorporează cele mai avansate tehnologii în domeniul transmisiilor, oferind o combinaţie impresionantă între eficienţă, consum redus de combustibil şi nivel scăzut de emisiilor de CO2 .


În fruntea liniei de motorizare pe benzină se află prima aplicaţie a noului motor cu 4 cilindri de 1,6 litri Ford EcoBoost, disponibil în versiunile cu 150 CP şi 180 CP.
Acest motor este unul din motoarele pe benzină de ultimă generaţie marca Ford, cu o capacitate cilindrică micşorată, eficienţă sporită şi emisii reduse de CO2. Dezvoltat în Europa de către inginerii specializaţi în sisteme de transmisie, dar conceput pentru a fi folosit la nivel global, motorul Ford EcoBoost de 1,6 litri, construit integral din aluminiu şi cu o greutate uşoară, combină injecţia directă de mare presiune, turbocompresia cu inerţie redusă şi sincronizarea variabilă a arborilor cu came dubli independenţi pentru reducerea semnificativă a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2.
Montat pe C-MAX, motorul cu 180 CP oferă maniabilitate remarcabilă - exemplificată de timpii de accelerare de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde şi de la 50 la 100 km/h în 8,8 secunde (în viteza a patra) - combinată cu emisii de CO2 de doar 154 g/km.
Gama motoarelor diesel oferă versiuni de 1,6 şi 2,0 litri ale motoarelor diesel Ford Duratorq TDCi, care s-au bucurat de o largă apreciere din partea consumatorilor şi care au fost complet modernizate pentru a îmbunătăţi performanţa şi eficienţa consumului de combustibil şi pentru a reduce emisiile.
Aceste motoare oferă un consum de combustibil şi emisii de CO2 extrem de competitive: TDCi de 1,6 litri ajunge la o emisie de 119 g/km CO2 pe C-MAX şi la 129 g/km CO2 pe Grand C-MAX.
Motoarele diesel şi cele pe benzină, extrem de eficiente şi cu o emisie redusă a CO2 sunt completate de sisteme avansate de transmisie, printre care o nouă cutie de viteze manuală în 6 trepte Ford Durashift, folosită pentru prima dată pe noul C-MAX, dar şi un sistem avansat de transmisie automată cu dublu ambreiaj în 6 trepte Ford PowerShift, care s-a dovedit a fi o alegere tot mai populară pe modelul anterior.
De asemenea, gama C-MAX încorporează alte caracteristici din programul tehnologiilor Ford ECOnetic care ajută la reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2 , cum ar fi noul Ford Eco Mode, un Indicator Luminos la Schimbătorul de Viteze şi Încărcarea Regenerativă Inteligentă.
Dinamică şi rafinament la cel mai înalt nivel

"Modelul C-MAX anterior şi-a creat o reputaţie datorită echilibrului dintre dinamica plină de satisfacţii a condusului şi nivelul impresionant de confort," a spus Gunnar Herrmann. "Acest nou model este conceput pentru a ridica performanţa la un nou nivel, oferind şoferilor cea mai bună combinaţie, pentru autovehiculele din această clasă, dintre o maniabilitate eficientă, sportivă şi un rafinament general care se apropie de standardul automobilelor de lux de clasă mai mare."


Tehnologiile cheie ale şasiului de pe C-MAX includ un sistem complet nou de Servodirecţie Asistată Electronic (Electric Power-Assited Steering - EPAS), noi designuri optimizate pentru suspensia spate multibraţ „Control Blade” şi rama frontală semi-izolată, precum şi dispozitivul standard al unui sistem avansat şi inovativ de Control Vectorial al Cuplului (TVC) pentru a îmbunătăţi mai mult stabilitatea şi agilitatea în viraje.
Tehnologie inteligentă pentru siguranţă şi practicabilitate

Fiind primele autovehicule din noua platforma globală Ford pentru segmentul C care urmează să fie lansate, modelele europene C-MAX şi Grand C-MAX beneficiază de o serie de tehnologii avansate care se regăsesc în general doar la autovehiculele mai mari, din clase superioare.


Printre aceste noi tehnologii se numără o serie de caracteristici care aurolul de a îmbunătăţi practicabilitatea şi siguranţa clienţilor şi a familiilor acestora. Unele din inovaţiile cheie includ:


 • Asistenţă Activă la Parcare

 • Sistem de Informare despre Unghiul Mort

 • Limitator de Viteză

 • Avertizare pentru Centurile Spate (doar pe Grand C-MAX)

 • Dispozitive Electrice de Blocare a uşilor pentru Siguranţa Copiilor

 • Haion Acţionat Electric

 • Cameră Retrovizoare


Parte din Noua gamă globală de autovehicule Ford din clasa C

Lansarea noii familii C-MAX în Europa în a doua parte a anului 2010, deschide calea generaţiei viitoare de autovehicule Ford din clasa medie, bazate pe noua platformă globală a segmentului C, care va include şi noul Ford Focus, în 2011.


Mai mult, modelele construite pe această platformă vor fi vândute în toate regiunile din lume, aşteptându-se ca vânzările totale să depăşească două milioane de unităţi pe an până în 2012. Se preconizează că noua platformă va reprezenta baza pentru cel puţin zece modele sau derivate diferite.
Noul Ford C-MAX - Prezentare Detaliată
1. Design

Conceptul nostru iosis MAX din 2009 a reprezentat o avanpremieră a modului în care noul C-MAX va putea să aducă un design mai dinamic şi mai sentimental segmentului MAV. Noi credem că am creat două autovehicule distincte pe care clienţii le vor alege pentru felul în care arată şi în care se conduc, şi nu doar pentru faptul că sunt practice şi versatile.”

Martin Smith

Director Executiv Design, Ford Europa


1.1 Noile modele C-MAX

Noua gamăFord C-MAX oferă clienţilor MAV-urilor din segmentul C posibilitatea de a opta între două modele în funcţie de preferinţele acestora - C-MAX sportiv cu 5 scaune sau spaţiosul şi noul Grand C-MAX cu 7 locuri.


Deoarece aproape 50% dintre cumpărătorii de MAV-uri compacte doresc autovehicule o capacitate de şase sau 7 locuri, s-a decis extinderea liniei C-MAX pentru a include un al doilea model care combină versatilitatea şi calitatea condusului modelului original cu capacitatea suplimentară solicitată de familiile mai numeroase.
Noile modele C-MAX şi Grand C-MAX au fost dezvoltate cu atenţie în jurul cerinţelor a două categorii diferite de clienţi vizaţi. Dacă C-MAX se adresează unei game mai largi de clienţi de diferite vârste, versiunea mai mare Grand C-MAX este alegerea ideală pentru familiile tinere.
Pentru a oferi spaţiul suplimentar cerut, Grand C-MAX are un ampatament cu 140mm mai lung şi este, de asemenea, mai înalt cu 58mm decât C-MAX. Având o lungime totală de 4,52m, acesta oferă spaţiu suficient pentru şapte pasageri sau pentru cinci ocupanţi cu un volum considerabil de bagaje.
C-MAX cu 5 locuri are dimensiuni exterioare similare cu cele ale modelului actual, păstrând generozitatea spaţiului şi caracterul practic specifice autovehiculului C-MAX. Noul model îşi va reafirma mesajul către clienţii care apreciază C-Max pentru confortul sporit, poziţia înaltă a scaunelor, flexibilitate şi amprenta compactă.
1.2 Design exterior

Noua gamă Ford C-MAX demonstrează că MAV-urile compacte pot fi elegante şi atractive, pe lângă spaţiul şi funcţionalitatea impresionantă pe care le oferă.


Exteriorul şi interiorul îndrăzneţ au fost create utilizând cel mai nou limbaj al formei Ford de tip „design cinetic”, pe baza unor teme stabilite de actualele modele Ford, printre care gamele de mare succes Ford Fiesta, Ford Kuga şi Ford Mondeo.
Elementele remarcabile ale „designului cinetic” aplicate noilor modele includ linia dinamică a centurii, suprafeţele sculptate în întregime, marginile reliefate ale roţilor, umerii puternic atletici susţinuţi de o linie proeminentă şi înălţarea distinvtivă a graficii geamului la stâlpul C.
Designul părţii frontale prezintă semnătura trapezoidală Ford pe grilajul inferior - cu margini cromate pe modelele seriei superioare - şi noua tratare atractivă a lămpilor faţă care a fost prezentată în prealabil pe conceptul iosis MAX.
Două caractere distincte

Deşi cele două modele sunt identice până la stâlpul B, noile Ford C-MAX şi Grand C-MAX au caractere foarte diferite, reflectând priorităţile diferite ale clienţilor tipici fiecărui model. .


Modelul C-MAX cu cinci locuri se diferenţiază de conceptul MAV tipic prin alura sportivă şi aspectul unui autoturism elegant. Plafonul este uşor curbat, asemănător celui al unui coupe, micşorându-se spre partea din spate, fără a compromite însă confortul în interiorul vehiculului sau caracterul practic al acestuia. .
Fiind în mod indiscutabil un membru al familiei contemporane de vehicule Ford, geamurilor preia forma îndrăzneaţă de la Fiesta şi Kuga, cu o proeminenţă pronunţată după stâlpul C. C. În partea din spate, designul hayonului are elemente preluate de la S-MAX, cu influenţe sport pentru geamurile din spate. .
Deopotrivă dinamic şi cu caracter practic evident, modelul Grand C-MAX utilizează şi un concept grafic îndrăzneţ. În acelaşi timp, per ansamblu forma sa pune în evidenţă spaţiul suplimentar şi adaptabilitatea automobilului.

Cu un ampatament mai lung, modelul cu 7 locuri are linia plafonului mai înalt şi stâlpii subţiri, subliniind spaţiul generos şi vizibilitatea oferite în cabină.


Uşile culisante din spate reprezintă o premieră pentru un autoturism Ford din Europa Acestea sunt integrate perfect cu şina ascunsă inteligent de linia laterală inferioară în „umărul” vehiculului.. Designul hayonului mare asigură o înălţime redusă de acces la spaţiul de încărcare, în timp ce intersecţia elegantă dintre lămpile spate şi geamul spate oferă o asemănare de familie cu Galaxy, cel mai mare autoturism transportor de persoane al Ford.
Cele două modele C-MAX îmbină în mod armonios aspectul elegant şi dinamic cu performanţa aerodinamică optimizată. . În procesul de proiectare au fost utilizate modele computerizate sofisticate şi teste detaliate în tunelul aerodinamic pentru a garanta că eficienţa aerodinamică nu este compromisă, rezultând astfel un coeficient aerodinamic foarte competitiv cu valori de 0,30 pentru C-MAX şi 0,32 pentru Grand C-MAX, care contribuie la maximizarea economiei de combustibil.
1.3 Design interior

Acelaşi concept de design kinetic s-a utilizat şi la modelarea suprafeţelor şi caracteristicilor distinctive din interiorul noului model C-MAX. Prin urmare, stilul dinamic şi modern al exteriorului se reflectă în designul habitaclului, .


Principalele teme ale designului reprezintă dezvoltarea celor folosite pentru cel mai nou Fiesta, cu forme robuste, expresive şi elemente grafice îndrăzneţe, , inspirate de din formele uimitoarele aleconceptului iosis MAX din 2009.
Printre principalele elemente de design se numără secţiunea robustă a panoului de bord superior, asemănătoare cu o aripă, care se continuă spre zonele laterale ale interiorului. . Forma spectaculoasă de „corn de taur” - finisată într-o culoare metalizată contrastantă - se prelungeşte din panoul de bord inferior, subliniind trecerea lină de la acesta la consola centrală. .
Panoul de bord superior are un design plăcut, fiind realizat printr-un proces de formare cu suspensie din răşină. , Acesta se integrează admirabil, înconjurând delicat celelalte caracteristici ale panoului de bord, fără a lăsa spaţii goale. Combinaţiile subtile de culori contrastante accentuează impresia de calitate superioară.
Abordarea habitaclului - care este comună ambelor modele C-MAX - oferă o poziţie de condus înaltă de tip „punte de comandă”, cu schimbător de viteze şi zona centrală de comandă dispuse la un nivel optim. Consola de bord are un aspect sportiv, elegant, având principalele taste înconjurate de rame rotunde, cu margini cromate.

Yüklə 0,69 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin