Noutati in lumea calculatoarelor



Yüklə 13,68 Kb.
tarix09.01.2019
ölçüsü13,68 Kb.
#94359

Noutati in lumea calculatoarelor

Nvidia va lansa noi plăci video profesionale pentru laptopuri cu procesoare Intel Sandy Bridge. Noile GPU-uri Quadro Mobile sunt destinate pachetelor de software profesionale precum: CAD, animaţii 3D, editare de filme, aplicatii din industria petrolieră sau din arhitectură.

Caracteristici generale:
– Arhitectura de procesare paralelă NVIDIA CUDA – GPU-urile NVIDIA Quadro pentru segmentul mobil oferă sporuri de performanţă semnificative pentru aplicaţii care necesită un grad de procesare intensivă, precum ray tracing, procesarea video şi procesarea dinamicii fluidelor
- NVIDIA 3D Vision Pro – oferă suport pentru cel mai ridicat grad de calitate în vizualizarea stereoscopică, pentru a ajuta la dezvoltarea de aplicaţii 3D de la companii precum Autodesk, Dassault Systemes, Siemens şi Agilent.
- Tehnologia NVIDIA Scalable Geometry Engine– îmbunătăţeşte semnificativ performanţa pentru o serie de aplicaţii CAD, DCC şi aplicaţii ştiinţifice, perminţând utilizatorilor să interacţioneze cu modele şi scene care sunt considerabil mai complexe decât în trecut.
- Tehnologia NVIDIA GPU Tessellation Engine – oferă suport pentru OpenGL 4.1, Shader Model 5.0 şi DirectX 11. Teselarea generează automat geometrii detaliate pentru medii cinematografice.

- Certificare pentru aplicaţii – oferă suport pentru cea mai largă gamă de aplicaţii profesionale, printre care şi cei care folosesc OpenGL 4.1, Shader Model 5.0, şi Microsoft DirectX 11, dar şi standardele DirectCompute şi OpenCL. Companii precum Adobe, Autodesk, şi Dassault Systemes certifcă soluţiile NVIDIA Quadro pentru profesioniştii care depind de timpul de funcţionare ridicat al aplicaţiilor.


- Transfer rapid şi manipulare optimă a aplicaţiilor 3D, ceea ce facilitează vizualizarea interactivă a fişierelor de date volumetrice mari.
- Unified Driver Architecture (UDA)- această tehnologie facilitează compatibilitatea cu drivere software şi simplifică uprgade-urile, deoarece toate cele 5 produse Quadro funcţionează cu acelaşi tip de driver.
- Tehnologia High Precision High Dynamic Range (HDR) de la Nvidia îmbunătăţeşte calitatea şi claritatea imaginii şi permite procesarea efectelor vizuale la o calitate neegalată de produsele existente în piaţă.
- Fidelitatea Culorii 30-bit(10 – biţi per culoare) permite crearea de bilioane de variaţii de culoare.
- Ochelari speciali pentru vizualizarea imaginii 3D, care se vând separat
- Compatibile cu sistemele de operare Windows şi Linux precum şi cu arhitecturile microporcesor Intel şi AMD x86 32 şi 64-biţi
- Tehnologie nVidia Optimus – se adaptează în funcţie de nevoile grafice ale utlizatorului şi prelungeşte autonomia bateriei
Noile placi video vor aparea in laptop-urile HP, Dell, Lenovo şi Fujitsu. În prezent, numai Lenovo a anunţat 1000m şi 2000m în ThinkPad W520.

Procesorul cu 1000 de nuclee


Cercetatorii scotieni au construit un procesor de computer ce are nu mai putin de 1.000 de nuclee (core) despre care sustin ca va fi de 20 de ori mai rapid decat procesoarele actuale, in acelasi timp folosind mult mai putina energie.
Dr. Wim Vanderbauwhede a fost cel care a condus echipa de cercetatori de la Universitatea din Glasgow pentru a crea un procesor care se numeste “field programmable gate array” sau pe scurt FPGA.
In loc sa foloseasca tehnica traditionala bazata pe circuite integrate folosita in procesoarele pentru desktop-uri, noile procesoare pot fi personalizate. Astfel, cu ajutorul unor tehnici de programare, echipa de cercetatori a reusit sa divida procesorul in 1.000 de nuclee, fiecare nucleu cu propria putere de procesare.
Pentru exemplificare: unul dintre cele mai performante procesoare actuale, Intel Core 7, este plafonat la un numar de maxim 6 nuclee insa procesorul cu 1.000 de nuclee poate procesa circa 5 GB de date pe secunda iar acest lucru este de 20 de ori mai rapid.
Cercetatorii scotieni au alocat fiecarui nucleu momorie proprie iar acest lucru a marit si mai mult puterea de procesare, tehnologia FPGA permitandu-le sa obtina acest lucru cu destul de putin consum de energie.
Probabil ca nu vom vedea aceste procesoare prea curand in laptopurile noastre deoarece ele vor fi doar prezentate la un simpozion programat in luna martie insa in cativa ani este posibil sa le gasim disponibile pe piata IT.
Din 2012 vom avea noile procesoare Intel Xeon E5 pe servere
Cipul E5 va avea pana la 8 nuclee de procesare si va putea rula 16 threaduri pe soclu, oferind performante semnificativ mai mari decat cipurile actuale Xeon. Aceste cipuri se adresea in special furnizorilor de servicii de hosting web si mai ales celora care folosesc tehnologia cloud si vor inlocui cipurile actuale Xeon 5600.

Intel a obtinut deja peste 400 de victorii pentru cipurile Xeon E5, aproape dublu fata de cipurile Xeon 5500 care au fost lansate in 2009. Cipurile Xeon E5 vor concura cu noile cipuri oferite de AMD (Advanced Micro Devices) bazate pe tehnologia Buldozer.

Pentru prima oara in istoria Intel, cipurile Xeon E5 integreaza magistrala PCI-Express in microprocesor, imbunatatind astfel transferul de date in interiorul serverului si economisind energie electrica in acelasi timp.

Momentan Intel nu a facut publice detalii referitoare la viteza de ceas, cache-ul sau compatibilitatea de soclu a noilor cipuri Xeon E5.


Procesorul Intel Dual-Core
Este o evolutie a tehnologiei Hyper Threading. Atat tehnologia HT, cat si un procesor dual-core permit reluarea mai multor aplicatii concepute pentru a exploata procesele multiple. Dual core aduce mai multe resurse si putere de procesare in cadrul PC-ului. Procesarea dual-core face acelasi lucru ca si Hyper Threading, doar ca mai repede, avand o putere de calcul mai mare

Trei noi procesoare Intel Sandy Bridge-E


Primul este Core i7 3960X, care va beneficia de sase nuclee cu frecventa de 3.3 GHz, si pana la 3.9 GHz prin Turbo. Acesta va avea o memorie cache monstruoasa de 15MB si un multiplicator deblocat deoarece este o versiune Extreme Edition.
La o treapta inferioara se afla Core i7 3930, de asemenea Extreme Edition. Acesta este un alt procesor cu sase nuclee, dar cu o frecventa putin mai mica la 3.2 GHz (Turbo 3.8 GHz) si cu o memorie cache de 12MB. Atat 3960X cat si 3930 au un TDP evaluat la 130W.

Mai exista si Core i7 3820, un procesor standard cu patru nuclee (quad-core), multiplicator blocat, si o frecventa de 3.6 GHz (Turbo 3.9 GHz). Va beneficia de o memorie cache de 10MB si un TDP de 130W.


Tastatura virtuala
Sau tastatura laser, nu se compara cu aplicatiile deja existente. Cu un dispozitiv special, va puteti conecta la aparetele de tip Smart Phone, PDA sau PC. Acest tip de tastatura este o aplicatie foarte importanta, ea reprezentand veriga lipsa dintre dispozitivele mobile sau wireless si capacitatea de introducere de date. Metodele clasice de introducere a datelor nu sunt intotdeauna la fel de practice, deoarece pot fi folosite numai cu ajutorul tastaturilor mecanice de dimensiuni mari. Conexiunea cu aceasta tastatura se poate face wireless prin cablu USB sau prin Bluetooth
Tastatura 3D
In industrie se foloseste deja imprimarea 3D, cu plastic si metal, pentru a spori productivitatea. Recent o echipa de cercetatori au inventat o imprimanta 3D, care in loc sa imprime pelicule de plastic sau de cerneala, imprima pelicule de ciocolata
Consolele de jocuri.
Cu totii am auzit de celebrele Playstation 2,3, Xbox 360, sau de Wii. Aceste console au schimbat rolul calculatorului, facandu`l un partener de joaca. Dintre toate dispozitivele periferice, aceste console sunt cele mai spectaculoase. Dintre aceste console, Wii este cea mai interesanta. Aceasta foloseste un remote controller, numit Wii Remote, care este defapt controller-ul consolei, si este dotat cu senzori de miscare.
Yüklə 13,68 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin