ÖĞretim dönemi Özet ders iÇERİkleri tdl-101 TÜrk diLİ I-II (2+0)



Yüklə 45,02 Kb.
tarix07.08.2018
ölçüsü45,02 Kb.
#67627
növüYazı

T.C.

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU

ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ

2011-2012 ÖĞRETİM DÖNEMİ

ÖZET DERS İÇERİKLERİ

TDL-101 TÜRK DİLİ I-II (2+0)

Dilin tanımı, dil-kültür ilişkisi, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türkçenin ses özellikleri ve temel kuralları, sözlü ve yazılı anlatım türleri, yazım kuralları ve noktalama işaretleri ile bu kuralların metin üzerinde uygulanması, Türk dili ve edebiyatı açısından önemli eserler ders içeriğini oluşturmaktadır.


ATA-101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I (2+0)

Osmanlı Devleti’nin gerilemesi ve nedenleri, Türk Milli Mücadelesi, Mustafa Kemal Paşa’nın etkili olduğu kongreler konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


ATA-102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II (2+0)

Cumhuriyet’in kurulması, Atatürk İlke ve İnkılapları, Türkiye’nin Cumhuriyet dönemindeki iç ve dış siyaseti konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.



YDL-101 YABANCI DİL I (2+0)

Bu dersin amacı öğrencilerin yabancı dilde başlangıç seviyesinde yazılı veya sözlü anlatımı doğru olarak anlayabilmesi, amaca uygun yazım tekniğini kullanarak anlaşılır ve doğru şekilde yazabilmesi, anlatılmak istenileni anlaşılır bir şekilde sözlü ifade edebilmesi ve okuduğunu anlama yetilerini geliştirebilmesidir.


YDL-102 YABANCI DİL II (2+0)

Bu dersin amacı öğrencilerin yabancı dilde başlangıç seviyesinde yazılı veya sözlü anlatımı doğru olarak anlayabilmesi, amaca uygun yazım tekniğini kullanarak anlaşılır ve doğru şekilde yazabilmesi, anlatılmak istenileni anlaşılır bir şekilde sözlü ifade edebilmesi ve okuduğunu anlama yetilerini geliştirebilmesidir.


EHT-101 ELEKTRONİK ÖLÇME TEKNİĞİ VE GÜVENLİK (2+1)

Ölçme temel ilkeleri, ölçme hataların çeşit ve tespitleri, uluslararası ölçü sistemi (MKSA), AC ve DC sistemlerde akim, gerilim, frekans, iş, güç vb. temel elektriksel büyüklüklerin ölçülmesi ve ilgili ölçü aletlerin temel yapı ve devre bağlantı şekilleri, temel elektriksel ölçümler, ölçü aletleri, sinyal jeneratörleri ve osilaskop kullanımı, elektrik güvenliği, elektrik kullanımından doğabilecek tehlikeleri tanıyabilme, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin gelişmeler, risk analizi konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-103 DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ (2+1)

Birim sistemi, akım ve gerilim kavramları, direnç, kondansatör ve bobin çeşitleri, Ohm Kanunu, elektriksel güç, enerji, verim ve iş kavramları, formülleri, elektriksel güç kaynakları ve kaynak dönüşümleri, bağımlı ve bağımsız kaynaklarda akım-gerilim ilişkisi, Kirchoff kanunları ve devre eşitlikleri, devre çözüm yöntemleri ( Çevre Akımları, Düğüm ), devre teoremleri ( Süperpozisyon, Thevenin, Norton ), seri, paralel ve seri-paralel doğru akım devreleri ve çözümleri, direnç-kondansatör ve direnç-bobin devrelerinin doğru akım analiz metotları, doğru akım güç kullanımı, yıldız üçgen dönüşümleri ders içeriğini oluşturmaktadır.



EHT-104 ALTERNATİF AKIM DEVRE ANALİZİ (2+1)

Alternatif akımın temel esasları, alternatif akım devreleri; direnç, endüktans ve kondansatör faz ilişkisi ve zaman eksenindeki değerlerin kompleks eksende gösterilmesi, omik devre, kapasitif devre, endüktif devre, seri, paralel ve seri-paralel alternatif akım RLC devreleri, karmaşık sayıların alternatif akım devrelerine uygulanması, alternatif akım devrelerinin yöntem ve teoremler ile çözümü, rezonans, güç ve güç katsayısının düzeltilmesi, üç fazlı devreler konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-106 SAYISAL TASARIM (2+1)

Mantık devreleri ve tasarımları, mantık ifadelerin sadeleştirilmesi, osilatörler, flip-flop’ lar ve devre tasarımları, sayıcılar, kaydediciler, bellek birimleri, dönüştürücüler konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT- 105 SAYISAL ELEKTRONİK (2+1)

Analog ve sayısal kavramlar, sayı sistemleri ve sayı sistemlerinin birbirine dönüşümleri, kod sistemleri, Boolean Matematiği kuralları ve Boolean Matematiği ile sadeleştirme, Lojik kapılar ve Lojik kapı devreleri, Karnough Haritaları ve Karnough Haritaları ile sadeleştirme işlemleri, bileşik lojik devrelerin tasarımı konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-108 ELEKTRONİK I (2+1)

Yarıiletken malzemeler ve özellikleri, yarıiletken devre elemanları, diyotlar ve çeşitleri, doğrultucu devreleri, zener diyot ve regülasyon devreleri, çift kutuplu kesişim transistörlerin yapısı, özellikleri ve çalışma ilkesi, çeşitli çift kutuplu transistörlü devrelerin DC ve AC analizleri, transistörün yükselteç olarak kullanımı ve ilgili devrelerin incelenmesi, alan etkili transistörlerin yapısı, özellikleri ve çalışma ilkesi konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-110 BİLGİSAYAR DESTEKLİ DEVRE TASARIMI I (2+1)

Elektrik/Elektronik devre tasarımı ile ilgili program paketlerinin genel yapısı ve kullanımı, kullanılan program paketini ile elektrik/ elektronik devre şeması tasarımı, çizimi ve çıktı alma, kullanılan program paketi ile devre analizi ve test işlemleri konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT- 203 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM II (2+1)

Elektrik/Elektronik devre tasarımı ile ilgili kullanılan program paketi ile devre şeması çıkarılması, simülasyonu, baskı devre çıkarılması ve uygulamaları konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-201 ELEKTRONİK II (2+1)

Tanımlar, BJT’li küçük sinyal (gerilim) yükselticileri, FET’li küçük sinyal (gerilim) yükselticileri, büyük sinyal (güç) yükselticileri, osilatörler, fark yükselticileri, işlemsel yükselteçlerin elektriksel karakteristikleri, geri besleme, işlemsel yükselteçlerin frekans tepkisi, temel işlemsel yükselteç devreleri, işlemsel yükselteç uygulamaları, multivibratörler ve dalga şekillendiriciler konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-211 ANALOG HABERLEŞME (2+1)

Bir haberleşme sisteminde iletişimi etkileyen dahili ve harici gürültü kaynaklar, analog bir sistemin kazanç ya da kayıp oranı, haberleşme sistemlerinin frekans domeni analizinde kullanılan matematiksel ilkeler, genlik modülasyonu, frekans modülasyonu, açı modülasyonu ve demodülasyonu teknikleri konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-210 SAYISAL HABERLEŞME (2+1)

Sayısal haberleşmenin tanımı, temel kavramlar ve örnekleme teoremi, darbe genlik, genişlik ve pozisyon modülasyon (PAM, PWM, PPM) ve demodülasyon ilkeleri, zaman paylaşımlı çoklama, PCM ve Delta modülasyonu ve demodülasyonu ilkeleri, hat kodları ve sayısal haberleşme teknikleri ve standartları konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-212 UYDU HAB. VE HÜCRESEL HAB. (2+1)

Uydu haberleşmesinin temel ilkeleri, uydu verici–alıcıları elemanların tanıtımı, uydu frekans bantları, çanak anten montajı, Türksat Projesi, çanak anten yapıları, yabancı uyduların alınması, Hücresel haberleşme sistemi, haberleşme mobil sistemleri, şifreli haberleşme, analog ve dijital hücresel iletişim sistemi, sinyal polarizasyonu, bir uydunun ömrünü belirleyen parametreler, internet haberleşmesi, internet IP adres grupları konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-206 FİBER OPTİK HABERLEŞMESİ (1+1)

Fiber optik haberleşme ilkeleri, optik iletimin tarihçesi, optik sistemin kullanım gereksinimleri ve diğer iletim sistemleri ile karşılaştırılması, ışık taşıyıcı olarak fiber optik kablo özellikleri, çeşitleri ve fiber optiklerin iletim karakteristikleri, ışığın yansıması ve kırılması, SNELL kanunu, fiber optik kablo yapısı, ışık iletimi, ışık kaynakları, CCITT standartları, fiber optik iletişimde kullanılan malzemeler ve özellikleri konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-209 TELEFON İLETİŞİM VE ANAHTARLAMA SİSTEMLERİ (2+1)

Haberleşme ilkeleri, ses ve telefon seti özellikleri, yerel telefon şebekesi, anahtarlama prensipleri, telefon trafiği teorisi, santraller konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.



EHT-202 SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI (3+1)

Sistem tasarımı işlem basamakları, yapılan sistem tasarımının sunum teknikleri, sistemi problem tanımından devre dizaynına kadar hazırlama, tasarlanan sistemin bilgisayar ortamında çalıştırılmasında kullanılabilecek simülasyon programlarının tanıtılması, baskı devre yöntemleri, proje seçimi ve proje simülasyonunun yapılması, baskı devre kartlarının hazırlanması, baskı devreli projenin sunumu konuları dersin içeriğini oluşturmaktadır.



EHT-204 MİKRODENETLEYİCİ UYGULAMALARI (3+1)

Mikro denetleyici uygulamaları, mikrodenetleyici içinde komutların yürütülmesi, mikro denetleyici ile ekran kontrolü, mikro denetleyici ile çıkış elemanı kontrolü, mikro denetleyici ile iletişim ve kesme kontrolü, seçilen bir mikrodenetleyici komut seti incelenmesi ve yazım örnekleri, basit uygulama programları, ADC/DAC kullanımı, bir elektronik sistemin; problem tanımı, çözümü ve çözüme yönelik mikrodenetleyici seçimi, algoritmasının oluşturulması ve programlanması, devre tasarımına kadar hazırlama aşamaları konuları dersin içeriğini oluşturmaktadır.



EHT-205 MESLEKİ YABANCI DİL I (2+0)

Mesleki terminoloji, teknik bir kitap, metin, broşür ya da kataloğu okuma ve anlama teknikleri konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.



EHT-207 MİKRODENETLEYİCİLER (2+1)

Temel mikroişlemci yapıları ve çalışma prensipleri, mikroişlemci-mikro denetleyici kavramları ve karşılaştırma, mikro denetleyiciler ve PIC mikro denetleyici çeşitleri, mikro denetleyicide yazım dili, mikrodenetleyici yapısı, mikrodenetleyici programlama editörünü kullanma, mikrodenetleyici programlama kartı yapımı, programlamaya giriş ve programlama, PIC mikro denetleyicilerini çevirici dilinde programlama ve komut formatı, giriş/çıkış arabirimlerinin yapısı ve programlanması, mikrodenetleyiciler ve uygulamaları konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.



EHT-208 MESLEKİ YABANCI DİL II (2+0)

Mesleki terminoloji, mesleki alanda doğru kelime ve ifadeleri kullanarak konuşma ve yazma, teknik bir kitap, metin, broşür ya da kataloğu tercüme etme konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.



ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (0+0)

İş hayatında karşılaştıkları her türlü araç ve gereçleri tanıyarak, kullanarak ve gerektiğinde incelemeye değer özelliklerini yerinde görerek deneyim kazanması hedeflenen zorunlu eğitimdir.



ENF-101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI (2+1)

Bilgisayara giriş, temel kavramlar, Windows işletim sisteminde temel işlevler, kelime işlemci ve elektronik tablolama programlarını kullanma, sunum hazırlama, internet kullanımı konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.



SEÇMELİ DERSLER

EHT-118 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (1+1)

İnternet ve internet tarayıcısı, arama motorlarını kullanma, elektronik posta yönetimi, web tabanlı öğrenme, kişisel web sitesi tasarlama, elektronik ticaret, bir kelime işlemci programını kullanma, bir tablolama ve hesaplama programını kullanma, grafik çizdirme, sunu hazırlama ve sunuların görsel tasarımı.



EHT-217 TIP ELEKTRONİĞİ (1+1)
İnsan-enstrümantasyon sistemi, biyolojik işaretlerin oluşumu, hücre zarı potansiyelinin açıklanması, elektronörogram işaretlerinin ölçülmesi, elektromiyogram işaretlerinin ölçülmesi, elektrokardiyogram işaretlerinin ölçülmesi, elektroensefalogram ve uyarılmış potansiyel işaretlerinin ölçülmesi, elektroretinogram ve elektrookulogram işaretlerinin ölçülmesi, insanda kan basıncının ölçülmesi, kan akış ve hacminin ölçülmesi konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.
EHT-112 HABERLEŞME ELEKTRONİĞİ (1+1)

Modern haberleşme sistemleri, haberleşme sistemlerinde gürültü, gürültü faktörü ve bozulmalar, eşdeğer gürültü sıcaklığı ve faktörü, iletim hatları ve Smith Diyagramı, devre elemanlarının yüksek frekans davranışı, yüksek frekans kuvvetlendirici tasarımı, kararlılık, yüksek kazanç, düşük gürültülü tasarım, rezonans devreleri, osilatörler, karıştırıcı devreleri, akordlu kuvvetlendiriciler, faz kenetlemeli devreler (PLL), genlik ve frekans modüleli alıcı ve verici devreleri, alıcı-verici tasarımı, haberleşme sistemlerinde güç oranı ve işaret düzey birimleri, frekans alanında analiz konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.




EHT-219 SESLENDİRME VE AYDINLATMA (1+1)

Ses ve özellikleri, mikrofonlar ve hoparlörler, ses frekans güç yükselteçleri, seslendirme, aydınlatma konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-212 R/F TEKNİĞİ (2+1)

Osilatorler, filtreler, mikserler, RF ve IF yükselteçler, PLL ve frekans sentezleyiciler, modülatör ve demodülatör devreleri konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-214 GELİŞEN HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ (1+1)

Fax cihazını temel çalışma prensibi, ISDN (Integrated services digital network) sistemler, XDSL sistemi (Dijital Abone Hattı), GSM, UMTS, MVNO, GPRS ve 3. Nesil Görüntülü telefon Sistemleri TETRA (Trans-Eurpean Trunked Radio System ), SDH (Synchronous Digital Hierarchy), yeni nesil internet çözümleri (Yahoo, elektronik posta alma, gönderme dosya yönetimi, Yahoo messenger, internet chat programları) ve gelişen teknolojideki daha yeni sistemleri konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.



EHT-213 ANTENLER VE MİKRODALGA TEKNİĞİ (2+1)

İletim ortamları ile ilgili kavramlar (zayıflama, distorsiyon, dispersiyon,interference, crosstalk ,gürültü ), kılavuzlu (telli-kablolu ) iletim ortamları (açık kablo, burgulu (utp) kablo çeşitleri, koaksiyel kablo, fiberoptik kablo), kılavuzsuz (telsiz-kablosuz ) iletim ortamları (karasal mikrodalgalar, uydu ve telsiz iletişimi), karakteristik empedans, empedans uygunlaştırma, duran dalga oranı , yansıma katsayısı, anten çeşitleri (dipol anten, marconi anteni, yagi-uda anteni, anten trap’leri ), mikrodalga kılavuzları, mikrodalga zayıflatıcılar, uygun yük, kısa devre plakası, kavite rezonatörleri, sürgülü vida ayarlayıcılar, komplex sayılar, rectangular/polar dönüşümleri, hat parametrelerine (R,L,G,C) bağlı karakteristik empedans, propogasyon sabiti (zayıflama sabiti, faz sabiti), admitans hesapları, smith chart ile mikrodalga problemlerinin çözümü, yarıklı (oluklu) ölçü hattı, kristal dedektör, korna anteni, parabolik anten, yöneltilmiş ölçü dedektörü, sirkülatör konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-114 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA (2+1)

Yazılım, donanım ve algoritma tanımları, algoritmanın özellikleri, algoritmanın yazım kuralları, akış şemaları, programlama dili temelleri, C programlama dilinin yapısı, kullanımı ve kod yazımı, değişkenler, girdi/çıktı, kontrol yapısı, fonksiyonlar, basit veri tipleri ve diziler kavramları, görsel programlama dilini tanıma, nesneye dayalı program inceleme, bir problemin çözümü için gerekli ilke ve evreler, gerekli algoritma ve akış şemaları, algoritma ve akış şemaları hazırlanan problemlerin kod yazımı konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-220 RADYO TV TEKNİĞİ (1+1)

Radyo ve TV verici alıcıların temel çalışma ilkeleri, analog ve sayısal iletişim tekniklerinin radyo ve TV sistemlerindeki uygulamalar, radyo ve TV’ deki devre, alt sistemler ve sistemlerin çalışma ilkeleri, yeni gelişen radyo ve TV yayın sistemleri, radyo ve TV yayın sistemlerinin ülke ve dünya çapındaki standartları konularını içermektedir.


EHT-111 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (1+1)

Elektromanyetik uyumluluk temelleri, elektriksel ve manyetik dipoller, elektromanyetik girişim, endüstride elektromanyetik uyumluluk ( Otomotiv, Tıp Elektroniği, Savunma), BiyoElektromanyetik, elektromanyetik spektrum, elektromanyetik uyumluluk ve gürültü, elektromanyetik uyumluluk ve kuplaj, güç dağıtım sistemleri, güç kalitesi, propagasyon, Haberleşme ve Kontrol sistemlerinde elektromanyetik uyumluluk, Telemetri sistemlerinde elektromanyetik uyumluluk, fiber optik kablolama ve elektromanyetik uyumluluk, internet ve elektromanyetik uyumluluk, elektronik casusluk ve elektromanyetik uyumluluk, elektromanyetik uyumluluk standartları, elektromanyetik uyumluluk-elektromanyetik girişim test ve ölçmeleri, elektromanyetik uyumluluk ve korunma, topraklama, filtreleme, ekranlama, ekranlama etkinliği, PCB tasarımı, GSM sistemi, yayılım ve dayanıklılık ölçüleri, CE markası, elektromanyetik uyumluluk ve yetkili kurumlar konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-215 OPTİK ELEKTRONİK (1+1)

Temel kuvvetler, ışık ve dalga boyu, elektronikte kullanılan optik elemanların kullanımı, seziciler, yayıcılar, lazer üretim teknikleri, fiber optik kablolar konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.



TDL-201 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA, DİKSİYON (1+1)

Bu ders; konuşma kavramının ne olduğunu, etkili ve doğru konuşmanın temel unsurlarını, topluluk önünde nasıl konuşulması gerektiğini, iyi bir konuşma metninin nasıl hazırlandığını; ses, nefes ve konuşmayla ilgili aygıtların seçilen metinler üzerinde etkili bir biçimde nasıl kullanıldığını kapsamaktadır.


EHT-221 TEMİZ ENERJİ KULLANIMI VE GERİ DÖNÜŞÜM (1+1)

Rüzgar enerjisi; rüzgar enerjisinden elektrik üretimi, rüzgar enerjisinin kullanımı, güneş enerjisi; güneş pilleri ve elektrik üretimi, jeotermal enerji; jeotermal enerjinin ısıtmada kullanılması, jeotermal enerjiden elektrik üretimi, biyo enerji; biyo-yakıt ve enerji üretimi, Mini hidro enerji, baraj yapılmadan nehirlerde ufak enerji santralleri kurulması, enerji tasarrufu, konutlarda ve sanayide enerji tasarrufu uygulamaları, Biyodizel, Biyodizelin taşıtlarda yakıt olarak kullanılması ve atıklardan enerji üretimine yönelik proje çalışmaları konularını kapsamaktadır.



TDL-202 TİYATRO ÇALIŞMALARI (1+1)

Bu ders; görsel sanatlar içerisinde tiyatronun yeri ve tanımını, kısa tarihçesini, öğrencilerin zihinsel ve bedensel becerilerini ortaya koyucu nitelikte tiyatro ürünü yaratma ve uygulama çalışmalarını kapsamaktadır.


ORT-212 PERMAKÜLTÜR (1+1)

Permakültür kuramı ve ilkeleri, ekolojik ev konumlandırması ve tasarımı, soğuk iklimler için enerji tasarrufu yöntemleri, geri dönüşüm ve atık yönetimi, kentsel ve kırsal stratejiler, doğadaki örüntülerin anlaşılması, tasarım yöntemleri, organik gıda üretimi, su hasadı ve yönetimi, ekolojik zararlı mücadelesi, kuraklık için çözümler, toprak ıslahı ve erozyon önlemleri, toprak işleri, çiftlik hayvanları, su kültürü (su ürünleri), afete hazırlık ve önleme, Rüzgar kıran bitkilendirme ve yangın önlemleri, biyobölgesel organizasyon konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


SER-218 SERBEST CAM ŞEKİLLENDİRME (1+1)

Füzyon cam kalıbı hazırlama ve füzyon uygulamaları, refrakter alçı hazırlama ve cam eritme, cam boncuk gibi şekillendirme yöntemleri doğrultusunda özgün tasarımlar yapılarak uygulamaların gerçekleştirilmesi işlemlerini kapsamaktadır.



EHT-113 GÜZEL SANATLAR (1+1)

Plastik Sanatlar alanlarında iki ve üç boyutlu uygulamalar gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Seramik, resim, heykel, alternatif sanat, sanatçılar hakkında teorik ve görsel bilgiler verilmesi, uygulama yaptırılarak estetik bakış açısı kazandırmak, grup çalışmasına teşvik etmek, el becerisi kazandırmak ve çok yönlü düşünmeyi sağlamak amaçlanmaktadır.


BT-110 ANİMASYON TEKNİKLERİ (1+1)

Flash ortamını tanıma, grafiklerle çalışma, sembol oluşturma ve sembolleri düzenleme, animasyon ekleme, eklemli hareketler ve şekil değiştirme, etkileşimli gezinti özellikleri oluşturma, seslerle ve videolarla çalışma, bileşenleri kullanma, flash içeriğini yükleme ve kontrol etme, flash belgelerini yayınlama konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


BT- 103 İNTERNET PROGRAMCILIĞI I (2+1)

HTML' ye Giriş, HTML' de programlama teknikleri, XHTML ve Dinamik HTML, Web Form uygulamaları, tarayıcı türleri ve özellikleri, web sitesi tasarım programları, JavaScript uygulamaları, XML konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.


EHT-218 RADAR VE ALGILAMA SİSTEMLERİ

Radarların temelleri, radar denklemi, doğruluk, çözünürlük, birleştirme süresi, Doppler kayması, toplam radar yansıması (radar dalga şekli, gürültü, kargaşa ve girişim), radar işaret işleme, yayılma, verici ve alıcı anten sistemleri, alıcı işlemci birimleri, bulma, izleme, sınıflandırma ve kimliklendirme algoritmaları, radarla gözetleme, Mikrodalga, HF, VHF radarları, Yapay Açıklıklı Radarlar (SAR), Ters Yapay Açıklıklı Radarlar (ISAR), Yeraltı Görüntüleme Radarı (GPR), Kızılöncesi (IR) algılayıcılar (ısıl kameralar), kesit radarları, mikro algılayıcılar, geniş alan gözetleme, gelecekte beklenen eğilim konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.



EHT-222 İŞLETME YÖNETİMİ (1+1)

İşletme kavramı, ekonomik sistemler, üretim ögeleri, etkinlik, verimlilik ve karlılık kavramları, girişim ve girişimci, işletmenin özellikleri, işlevleri, çevre ilişkileri, grupları, işletmenin kuruluşu, kuruluş karar süreci, kuruluş yerinin belirlenmesi, işletmelerde büyüme kavramı, büyüme nedenleri, çeşitleri, birleşme türleri, iş ahlakı ve toplumsal sorumluluk, etik kavramı, yönetim kavramı, işlevleri konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.



EHT-109 KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI (1+1)

Kalite ve temel kavramlar, kalite, standart ve yönetim sistemleri tanımları, kalitenin boyutları, tasarım kalitesi, uygunluk kalitesi, kalite kontrolü, kontrol süreci, kalite kontrol sistemleri, kalite kontrol ve düzeltme işlemleri, kalite kontrolünü etkileyen etmenler, kalite kontrol yaklaşımları, toplam kalite yönetimi ve kaizen felsefesi, kalite maliyetleri, standart ve standardizasyon, standardizasyonun tarihi gelişimi, konusu amaçları ve ilkeleri, sağladığı yararlar, üreticiye ve tüketiciye faydaları, ekonomiye sağladığı faydaları konuları ders içeriğini oluşturmaktadır.




Yüklə 45,02 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin