Paste si 1 mai – alsacia si lorena perioada: 01 Mai – 07 Mai 2013



Yüklə 27,3 Kb.
tarix18.04.2018
ölçüsü27,3 Kb.
#48524

PASTE si 1 MAI – ALSACIA si LORENA

Perioada: 01 Mai – 07 Mai 2013

P45



Alsacia si Lorena, regiuni vecine in partea de nordest a Frantei, sunt legate doar de o granita prin muntii Vosges si de... imperialismul Germaniei secolului XIX. In 1871, dupa razboiul franco-prusac, noul creat Reich German a anexat Alsacia si partea nordica a Lorenei, dand nastere unui strigat de nationalism francez. Fermecatoarea si frumoasa Alsacia, de mult un loc de intalnire pentru culturile latine si germane din Europa, se afla intre muntii Vosges si raul Rin de-a lungul caruia mult disputata granita franco-germana si-a gasit in sfarsit linistea. Cunoscuta ca o zona de cuiburi pentru berze si case frumos colorate, Alsacia ofera si o varietate de activitati in aer liber inclusiv drumetii, biciclism si schi in jurul muntilor impaduriti. Lorena, o zona de preerii si paduri, asociata cu chisul si crucea dubla a lui de Gaulle (croix de Lorraine). Aici se afla doua orase foarte frumoase, doua foste capitale: Nancy, unul din cele mai rafinate si atractive centre urbane, este faimos pentru arhitectura Art Nouveau, in timp ce Metz ,aflat la 54 km la nord, este cunoscut pentru arhitectura germana si uimitoarele vitralii ale catedralei.
Ziua 1 (01 Mai 2013): BUCURESTI – FRANKFURT - STRASBOURG

Intalnire pe aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup dimineata la ora 04:10. Imbarcare cursa Bucuresti – Frankfurt (compania Lufthansa). Sosire in Frankfurt la ora locala 07:45. Vom face un tur panoramic al orasului. Este al cincilea oras ca marime din Germania, reprezentand principalul centru financiar si de transport al Germaniei si cel mai mare centru financiar din Europa continentala. Faimosul scriitor german Johann Wolfgang von Goethe s-a nascut in acest oras cu gandire moderna cu aproape 250 de ani in urma. Vom putea vedea Piata Romer unde se afla si frumoasa cladire a primariei, Catedrala Sfantul Bartolomeu, Opera Veche, Podul de Fier iar de aici catre Sachsenhausen – zona veche a orasului. Vom pleca apoi catre Strasbourg strabatand o distanta de 200 km. Cazare in Strasbourg la Hotel Ibis Ponts Couverts 3*(sau similar)


Ziua 2 (02 Mai 2013): STRABOURG – METZ (160 km)

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Strasbourg (3 ore) insotiti de un ghid local. Orasul este sediul Consiliului Europei, Comisiei Europene pentru Drepturile Omului si Fundatiei Europene de Stiinta, precum si locul de intalnire al Parlamentului Europei. Cu catedrala sa si casele din secolele XVI, XVII, Strasbourg pastreaza mult din atmosfera unui oras liber din Imperiul Roman, insa cladirile elegante in stil Louis XV si numeroasele acoperisuri mansardate sunt tipic franceze. Grande Ile este inima orasului, inconjurata de un rau si de un canal; trasatura dominanta a orasului este catedrala Notre Dame din Orasul Vechi. Aceasta a ramas neschimbata din Evul Mediu. Kleber este piata principala, numita asa dupa ofiterul Jean-Baptiste Kleber. In apropiere se afla palatul Gutenberg, in care Johannes Gutenberg si-a perfectionat presa tipografica cu litere mobile. Dupa pranz vom pleca catre urmatoarea noastra destinatie: Metz. Cazare la hotel Ibis Metz Centre Gare 3*(sau similar)


Ziua 3 (03 Mai 2013): METZ – NANCY (55 km)

Mic dejun. Facem un tur al orasului impreuna cu un ghid local (3 ore). In secolul al VI-lea, Metz a fost resedinta regilor merovingieni, mai tarziu devenind un oras imperial liber. A fost incorporat Frantei in 1552. Din 1870 pana in 1918 si in timpul celui de-al doilea razboi mondial Metz a apartinut Reichului german si a fost capitala provinciei Loraine. Principalele obiective sunt: Catedrala St Etienne, Place des Armes, piata acoperita aflata vis-a-vis de catedrala, Opera-Theatre de Metz - cea mai veche din Franta, construita intre 1732 - 1752. Dupa amiaza vom pleca catre Nancy. Cazare la Hotel Ibis Nancy Centre Gare 3*(sau similar). Timp liber pentru a explora capitala provinciei Lorena. Chiar in centrul orasului veti gasi Place Stanislas (patrimoniu Unesco), cel mai bun loc pentru a va incepe vizita, iar intreg orasul este incarcat de constructii in stil Art Nouveau.


Ziua 4 (04 Mai 2013): NANCY – EPINAL – MULHOUSE (175 km)

Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Mulhouse. Pe drum vom face o scurta oprire in regiunea Vosgilor, in micutul oras Epinal. Odata ajunsi in Mulhouse vom face un tur de oras de 2 ore insotiti de ghid local. Orasul este faimos datorita muzeelor Cité de l`Automobile si Cité du train, dedicate automobilului, respectiv caii ferate, cele mai mari de acest gen din Franta. Orasul medieval Mulhouse este format din Orasul inferior - fost cartier al comerciantilor si mestesugarilor, Orasul superior - dezvoltat incepand cu secolul XVIII,  Cartierul nou - un bun exemplu de planificare urbana moderna, si districtul Rebberg  - resedinte marete. Place de la Rêunion (Piaţa Unirii), cu faţade vesele, viu colorate este considerată inima oraşului, templul Saint Étienne, La Tour Du Diable (Turnul Diavolului), La Tour de Nessel, Place Lambert (unde se află casa matematicianului J.H. Lambert), Teatrul Municipal, capela Saint-Jean si multe altele. Cazare hotel Ibis Centre Gare Mulhouse 3* (sau similar)


Ziua 5 (05 Mai 2013): MULHOUSE – COLMAR (45 km)

Mic dejun. Vom pleca catre Colmar numit si Venetia Frantei. Timp liber pentru plimbari. Colmar pastreaza inca multe dintre vechile sale biserici si mare parte din centrul sau medieval. Casele din lemn cu acoperisuri din tigla colorata si stradutele intortocheate din cartierul Petite Venise sunt intersectate de canale care fac legatura cu raul Ill, ce trece prin oras inainte de a se varsa in Rin. Aici poti vizita Muzeul Unterlinden, Basilica St. Martin si Muzeul Bartoldi. Mai mult de atat, pentru ca traficul este interzis in partea veche a orasului, te poti plimba in voie pe langa superbele cladiri ale vechiului Colmar. De asemenea orasul  este situat pe un "drum al vinului" purtand chiar si distinctia de "capitala vinului alsacian". Cazare hotel Hotel Le Roi Soleil Prestige 3* (sau similar)       



Ziua 6 (06 Mai 2013): COLMAR (Excursie optionala drumul vinului si Chateau du Haut Koenigsbourg)

Mic dejun. Timp liber sau optionla excursie pe celebrul drum al vinului aflat in aproriere. Pe traseu se trece prin numeroase sate cu case de lemn acoperite cu flori, cat si pe langa multe castele stravechi. Cel mai important este Chateaux d’Haut-Koenisbourg care ofera turistilor o priveliste uimitoare peste campia alsaciana. Castelul a fost construit in secolul XV, imprejurul unei temnite din secolul XII. Seara ne vom intoarce in Colmar. Pret informativ: 50 euro/persoana (minim 20 de participanti). Cazare hotel Hotel Le Roi Soleil Prestige 3* (sau similar)       



Ziua 7 (07 Mai 2013): COLMAR – HEIDELBERG - FRANKFURT (280 km)

Mic dejun. Vom pleca catre Frankfurt dar inainte vom face o scurta oprire in oraselul Heidelberg. Un oras istoric si de o frumusete tipic germana, situat pe malurile raului Neckar, Heidelberg este renumit in lumea academica pentru Universitatea de aici (cea mai veche din Germania, fondata in 1386), pentru monumentele istorice in stil renascentist, numeroasele muzee si galerii de arta, cladirile si vilele perfect pastrate. Un alt obiectiv deosebit de popular este Castelul Heidelberg. Plecam apoi catre aeroportul din Frankfurt. Imbarcare cursa Lufthansa cu destinatia Bucuresti. Sosire pe aeroportul din Otopeni la ora 23:50


PRET/ persoana: 575 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera Single: 195 Euro
SERVICII INCLUSE:

  • transport cu avionul zbor direct Bucuresti – Frankfurt – Bucuresti compania Lufthansa

  • 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* conform program : 1 noapte Strasbourg, 1 noapte Metz, 1 noapte Nancy, 1 noapte Mulhouse, 2 nopti Colmar

  • transferuri aeroport – hotel – aeroport

  • transport cu autocarul local conform program

  • tururi de oras cu ghid local in Frankfurt, Strasbourg, Metz, Mulhouse

  • vizitarea urmatoarelor orase impreuna cu insotitorul roman de grup: Nancy, Colmar, Heidelberg

  • insotitor roman de grup


NU SUNT INCLUSE:

  • taxele de aeroport 150 EURO/ persoana (pot suferi modificari)

  • intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;

  • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 36 ron/persoana (pana la 60 de ani);

  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (asigurare complexa storno + medicala: 64 ron/persoana - pana la 60 ani);


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ORE LOCALE)

01.05.2013 Bucuresti Otopeni ora 06:10 -– Frankfurt 07:45

07.05.2013 Frankfurt 20:35– Bucuresti Otopeni 23:50
GRUP MINIM : 25 PERSOANE

Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 25 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in acest caz, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.



CONDITII DE RETRAGERE:

20% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM DOI PASAGERI)

- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;

- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;

- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;

- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;

- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.
OBSERVATII:

  • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita de oficialitatile de resort din Franta conform standardelor proprii;

  • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

  • Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritotilor aeroportuare. De asemenea agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport in cazul in care aceasta este impusa de terti (compania aeriana, autoritatile din Romania sau Portugalia, etc.)

  • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

  • Greutatea maxim admisa a bagajelor este de 23 kg. pentru bagajul de cala si 5 kg. pentru bagajul de mana. Pentru fiecare kg in plus fata de cele maxim admise, pasagerul va plati excedent de bagaj.

  • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

  • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera

  • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia organizatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 20 pax . La un numar mai mic de participanti creste proportional.

  • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

  • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua.

  • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii



Bacau, str. Trandafirilor 1, A, 2. Tel: 0234.510.144 / 0745.701021

TURISM & BILETE de AVION e-mail: office@rotrip-turism.ro


Yüklə 27,3 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin