Prag belvedere sarayi mostar köPRÜSÜ dubrownik 17 haziran 2016 – cuma



Yüklə 34,12 Kb.
tarix18.01.2019
ölçüsü34,12 Kb.
#101248

OHRİD FOLKLOR FESTİVALİ ve GEZİSİ

( SOFYA – BELGRAD – BUDAPEŞTE – KRAKOW – PRAG – BRATISLAVA – VIYANA –

ZAGREP - SARAYBOSNA - MOSTAR – DUBROWNIK – OHRID – ÜSKÜP-MANASTIR – SELANİK )

http://www.gazella.com/userfiles/gallery/rszd_180314054548.jpeg http://www.nida.web.tr/wp-content/uploads/2012/03/belvedere-sarayi.jpg http://turagidelim.com/images/frontimages/tours/tours_image/1360163853_saraybosna-0-0.jpg http://www.tatilkutusu.net/wp-content/uploads/2013/12/dubrovnik-nerede.jpg

PRAG BELVEDERE SARAYI MOSTAR KÖPRÜSÜ DUBROWNIK

17 HAZİRAN 2016 – CUMA

Saat 22.00 DE Okulumuzun önünden Sofya’ ya hareket ediyoruz. Sakin bir yolculukla Kapıkule Sınır Kapısına ulaşıyor, gümrük ve pasaport işlemlerimizin ardından Bulgaristan’a giriş yapıyoruz.


18 HAZİRAN 2016 - CUMARTESİ

Sabah saatlerinde Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’ya geliyor ve şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Burada gerçekleştireceğimiz turumuzda görülecek yerler arasında Osmanlı Döneminde Camii haline getirilen, UNESCO tarafından koruma altında olan , Aziz George Rotunda Kilisesi, 1878 yılında Osmanlılarla yapılan savaşta ölenlerin anısına yapılmış olan ve şehrin sembolü olarak kabul edilen Alexander Nevski Katedrali, 1576 yılında Mimar Sinan tarafından yapılmış ve günümüzde ayakta kalmış tek camii olan Kodi Seyfullah Efendi Camii ( Banyabaşı Camii ) Başbakanlık, Parlamento Binası, Sofya Üniversitesi ve 1891 yılında inşa edilmiş, adını köprü giriş ve çıkışına yapılmış olan 4 adet bronz aslan heykelinden alan Aslanlı Köprü bulunmaktadır. Turumuzun sonunda Sırbistan’ ın Başkenti Belgrad’ a geliyoruz. Konaklama Belgrad’ da Otelimizde.


19 HAZİRAN 2016 – PAZAR

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuzda Kalemagdan Kalesi ve Parkı, İstanbul Kapı, Zindan Kapı, Saat Kulesi, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Parlamento Binası ,Terazije Meydanı, Bayraklı Camii, Damat Ali Paşa Türbesi, St. Sava Kilisesi ve trafiğe kapalı alış-veriş caddesi olan Knez Mihaylova Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Macaristan’ ın Başkenti Budapeşte’ ye hareket ediyoruz. Tuna Nehrinin iki yakasında bulunan Buda ve Peşte kentlerinin birleşmesinden oluşan şehirde yapacağımız turda Macaristan tarihinin en önemli kahramanlarının heykellerinin yer aldığı Kahramanlar Meydanı, Opera, Parlamento Binası, Mathias Kilisesi, St. Stephen Bazilikası, Budapeşte’nin en güzel manzarasına sahip Gellert Tepesi , Budin Kalesi görülecek yerler arasındadır. Gezimizin sonunda serbest zaman alıyor ve geç saatlerde Krakow’a hareket ediyoruz. Geceleme Otobüsümüzde.


20 HAZİRAN 2016 - PAZARTESİ

Sabah saatlerinde Krakow’a geliyor ve 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya’nın tek zarar görmeyen şehri ve Polonya’ nın eski başkentinde yapacağımız şehir turunda Avrupa’ daki en büyük Ortaçağ Meydanı olan Rynek Glowny, Wavel Sarayı Kompleksi, Wisla Nehri, Maria Magdelena Meydanı, dünyanın ve diğer gezegenlerin güneşin etrafında döndüğünü açıklayan Kopernik’ in Evi, 12 Havariler Kilisesi ve Kapalı Çarşı görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından dünyanın en eski tuz madenlerinden Vialiezka’ daki Tuz Madenlerini görmeye gidiyoruz. Tuzdan yapılmış heykelleri, şamdanları göreceğimiz içerisinde katedralin de yer aldığı bu ilgi çekici maden ziyaretimizin ardından gece

Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’a hareket ediyoruz. Konaklama Prag’ta Otelimizde.

21 HAZİRAN 2016 – SALI

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Prag’ta gerçekleştireceğimiz Şehir Turumuzda Kale Bölgesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Çeklerin en önemli manevi sembollerinden ST.Vitüz Katedrali, Altınyol, yapımına 1357 yılında başlanmış ve 1402 yılında bitirilebilmiş Charles Köprüsü, Eski Şehir Meydanı, tarihi Astronomik Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Gezimizin ardından Avustırya’nın Başkenti Viyana’ya hareket ediyoruz. Viyana’ya gelmeden önce Slovakya’nın Başkenti Bratislava’ da kısa bir gezinti yapıyoruz. Konaklama Viyana’da Otelimizde.


22 HAZİRAN 2016- ÇARŞAMBA

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından gerçekleştireceğimiz şehir turunda Parlamento Binası, Belediye Sarayı, şık mağazaları ile Graben Caddesi, 1147 yılında inşa edilen Viyana’nın simgesi haline gelmiş, çan kulesinde Osmanlı Akıncılarının yaklaşması halinde çan çalarak uyarmakla görevli bir memurun bulunduğu Aziz Stefan Katedrali, Osmanlının Viyana’yı kuşatması sırasında başarılı savunmaya komuta eden ve Osmanlıdan Belgrad’ı da geri alan Prens Eugen Savoy’a hediye edilen Belvedere Sarayı görülecek yerler arasındadır. Viyana gezimizin ardından Hırvatistan’ın Başkenti Zagrep’e hareket ediyoruz. Konaklama Zagrep’te Otelimizde.


23 HAZİRAN 2016 - PERŞEMBE
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Zagrep Şehir Turumuza başlıyoruz. Bu turumuzda görülecek yerler arasında şehrin hayat damarı Ban Jelacic Meydanı, şehrin en ünlü yapısı, 11 yüzyılda inşasına başlanmış, önünde dört adet altın renginde melek ve Meryem Ana Sütunu bulunan Zagrep Katedrali, şehirdeki hırsızlıkları gözlemek için yapılmış aynı zamanda şehrin en güzel manzarasını izleyebileceğimiz Lotrcak Kula ( Hırsız KulE ), Hırvatistan Bayrağının renkleri olan kırmızı – beyaz – mavi seramiklerle kaplı çatısıyla dikkat çeken St. Mark Kilisesi, şehrin en canlı bölgesi Dolac Pazarı görülecek yerler arasındadır. Gezimizin sonunda Bosna-Hersek Başkenti Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Konaklama Saraybosna’da Otelimizde.
24 HAZİRAN 2016 - CUMA

Sabah kahvaltısının ardından şehir turumuza başlıyoruz. Saraybosna’nın Osmanlı İmparatorluğu ve Avusturya - Macaristan İmparatorluğu idaresi altında kaldığı dönemlerde yapılan tarihi binalarla çevrili caddeler, Kilise, Sinagog ve Camileri ile Başçarşı, I.Dünya Savaşı'nın başlamasına neden olan suikastın yapıldığı tarihi Latin Köprüsü, 1531 yılında yaptırılan Gazi Hüsrev Bey Camii, Morica Han, Saat Kulesi, tahta kubbesi ile dikkat çeken Saraybosna’ nın simgelerinden Sebil ve Kurşunlu Medresesi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitiminde İç Savaşın izlerini derinden görebileceğimiz, UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesinde yer alan Mostar’ a hareket ediyor ve Neretva Nehri üzerinde Mimar Sinan ’ın öğrencisi Mimar Hayrettin tarafından 1566 yılında inşa edilen Mostar Köprüsünü, Osmanlı Camiilerini ve tarihi sokakları görüyoruz. Daha sonra Dubrownik’e hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerinde 1471 yılında Osmanlı tarafından fethedilen ve 1878 yılına kadar Osmanlı sınırları içerisinde kalan, hamamları, saat kulesi ve mimarisi ile aslını koruyan Poçitel’e geliyor ve bu köyde kısa bir mola veriyoruz. Daha sonra gerçekleştireceğimiz Dubrovnik şehir turunda, Tarihi Sokakları, Kiliseleri, Limanı ile; Avrupa’nın en güzel kalelerinden biri içerisine kurulmuş eski şehir meydanında; yürüyerek, Francis Manastırı, Rector Sarayı, şehir kapıları, kuleleri ve yüksek kale surları görülecektir.  Turumuzun sonunda alacağımız serbest zamanın ardından Festival Şehrimiz, Makedonya’ nın en turistik şehri Ohrid’e hareket ediyoruz. Geceleme Otobüsümüzde.


25 HAZİRAN 2016 – CUMARTESİ

Sabah saatlerinde Ohrid’e geliyor ve Festival Otelimize yerleşiyoruz. Daha sonra alacağımız serbest zamanın ardından akşam saatlerinde Uluslararası Folklor Festivaline katılıyoruz. İlk olarak diğer ülke katılımcılarıyla birlikte düzenlenen korteje katılarak yerel halkı selamlıyoruz. Daha sonra Okulumuzu ve Ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşayacağımız bu Festivalde, Türk Folklorunu tanıtmak üzere Halk Oyunlarımızı sergiliyoruz . Konaklama Ohrid’ de Otelimizde.
26 HAZİRAN 2016 – PAZAR

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Ohri şehir turumuza başlıyoruz. Burada Antik Tiyatro, Ayasofya Kilisesi, Kiril Alfabesinin yaratıcısı Aziz Kliment ve Metaius Heykellerini ve Türk Çarşısını görüyoruz. Daha sonra 16. Yüzyılda St. Naum Manastırını ziyaret ediyoruz. Manastıra yürürken Ohrid Gölüne dökülen berrak suyuyla Dirim Nehri üzerinden geçiyor ve muhteşem manzaraları fotoğraflıyoruz. Gezimizin sonunda 2. Performansımızı sergilemek üzere Festival alanına geliyoruz. Konaklama Ohrid’ de Otelimizde.



27 HAZİRAN 2016 - PAZARTESİ

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından ardından Balkanların en eski şehirlerinden olan Manastır’ a hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerinde Resneli Niyazi Paşa Sarayı önünde kısa bir fotoğraf molası alıyoruz. Manastır’da ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün 1895 – 1899 yılları arasında okuduğu ve günümüzde müze olarak kullanılan, bir bölümünün Atatürk Anı Odası olarak ayrıldığı Askeri İdadiyi ziyaret ediyoruz. Ardından gerçekleştireceğimiz şehir gezisinde Bedesten, Eski Çarşı, Saat Kulesi, Atatürk’ün Askeri İdadi yıllarında hüzünlü bir aşk yaşadığı Eleni’nin Evi görülecek yerler arasındadır. Konaklama Ohrid’de Otelimizde.


28 HAZİRAN 2016 - SALI

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının Gezimizin sonunda Atatürk’ün doğduğu Selanik’e hareket ediyoruz. Burada gerçekleştireceğimiz şehir turunda ilk olarak Atatürk’ün doğduğu Evi ziyaret ediyor, buradaki duygu yüklü anlardan sonra günümüzde Müze olarak kullanılan Rotonda Camii ve Kanuni Sultan Süleyman Döneminde yaptırılan ve bir süre zindan olarak kullanılan Beyaz Kule’yi, Büyük İskender Heykelini, Aristotales Meydanını, şehri tepeden gören Selanik Kalesi, Roma Hamamından inşa edilmiş olan Agios Dimitriıs Kilisesini görüyoruz. Gezimizin sonunda İstanbul’a hareket ediyoruz. İpsala Kapısındaki Gümrük ve Pasaport işlemlerinin ardından ülkemize giriş yapıyor ve uygun molalarla yapacağımız yolculuğun ardından İstanbul’a ulaşıyoruz. Bir başka Punta’s Tur organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.


UYGULANACAK FİYATLAR

KİŞİ BAŞI FİYAT : 725 Euro ( 40 Öğrenci Katılımı Halinde Geçerlidir )

KİŞİ BAŞI FİYAT : 815 Euro ( 30 Öğrenci Katılımı Halinde Geçerlidir )

KİŞİ BAŞI FİYAT : 815 Euro ( 25 Öğrenci Katılımı Halinde ve 31 Kişilik Midibus İle Geçerlidir )
Not: Ohrid’ de Festival Oteli yerine firmamızın tercih edeceği Otel kullanılırsa konaklama oda + kahvaltı olacak ve fiyatlara kişi başı 10 euro eklenecektir.
FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

  • Lüx Otobüsle Ulaşım

  • Program Çerçevesinde Pulmann Koltuklarda Deniz Yolu Ulaşımı ( Igoumenıtsa – Ancona / Bari – Igoumenitsa )

  • Sofya, Belgrad, Budapeşte, Krakow, Prag, Bratislava, Viyana, Saraybosna, Mostar, Dubrownik, Ohrid, Üsküp, Manastır ve Selanik Şehir Turlarında Türkçe Rehberlik Hizmeti

  • Program Çerçevesinde 4* Otellerde Kahvaltı Dahil Konaklama

  • * Ohrid’ de Festival Komitesinin Temin Edeceği Otelde 3 Gece Kahvaltı ve Akşam Yemeği Dahil Konaklama

  • Manastır Askeri İdadi ve Krakow Wieliczka Tuz Madeni Giriş Ücretleri

  • Tüm Otoyol – Otopark Ücretleri

  • Dubrownik Chek – Point Ücreti

  • Yunanistan Giriş Ücretleri

  • Seyahat Güvence Paketi

  • Otobüste Sunulacak İkramlar


FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Yurt Dışı Çıkış Harcı ( 15 TL )

  • Pasaport Defter Ücreti (Öğretmen ve öğrenciler harca tabi değildir.)

  • Vize Harcı ve Hizmet Bedeli ( 115 Euro ) (öğrenciler ve Öğretmenler için değildir.)

  • Yukarıda belirtilen Giriş Ücretleri Dışındaki Tüm Girişler

  • Kişisel Harcamalar


c:\users\pinar\desktop\2015_bchf_19.jpg http://www.exploringmacedonia.com/content/images/ohrid%20lake/large/ohrid%20svnaum%20h.jpg http://www.tuncallartur.com/urun_resimleri/balkan4.jpg http://sehitlikturu.gen.tr/wp-content/uploads/2015/04/selanik-turu.jpg

FOLKLOR FESTİVALİ ST. NAUM MANASTIRI ASKERİ İDADİ ATATÜRK’ÜN EVİ
Yüklə 34,12 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin