Premiile cfa, ediția a iii-a

Sizin üçün oyun:

Google Play'də əldə edin


Yüklə 13.4 Kb.
tarix03.01.2018
ölçüsü13.4 Kb.

Premiile CFA, ediția a III-a

Concurs IT
« Realizați un program permițând criptarea/decriptarea textelor scrise în limba franceză si codate in Largonji »


ACADEMY+PLUS a ajuns la a 3-a generație de pasionați de informatică care au demonstrat în Piscine că au potențial pentru a deveni programatori ai viitorului. Dacă vrei să afli ce înseamnă pasiunea pentru cod și să demonstrezi că vrei să pășești într-o astfel de lume, hai să te vedem la competiția lansată de Cluburile Francofone de Afaceri!
1. PROVOCARE

Din ce în ce mai mulți tineri se joacă, însă sunt foarte puțini cei care depun efort și caută informații să afle cum sunt create aceste jocuri.

Vreți să ne arătați ca puteți trece de partea creatorilor? Realizați un program capabil să cripteze/decripteze texte scrise în limba franceza si codate după regulile similare cu Largonji definite mai jos. Puteți folosi orice limbaj de programare doriți.

Reguli de criptare :- daca cuvântul începe cu o consoană, aceasta se înlocuiește cu „L”, iar consoana înlocuită se adaugă la sfârșitul cuvântului urmata de o vocală (vom considera „i” by default, dar asta nu este o limitare);

- dacă cuvântul începe cu o vocală sau consoana „L”, următoarea consoană a cuvântului se va inlocui cu „L”, iar consoana înlocuită se adaugă la sfârșitul cuvântului urmata de o vocală („i”).

Exemple : béton => létonbi, larme =>lalmeri, auteur =>lauleurti, eau => leau, l’abstrait => l’alstraitbi


2. DE CE V-AM LANSAT ACEASTĂ PROVOCARE?

a. Să descoperiți limba franceză prin intermediul informaticii.

b. Să descoperiți, cu ajutorul mediului digital, beneficiile muncii în echipă.
3. CUM SĂ FIE ECHIPELE?

Proiectul va fi realizat în echipe de minim 2 - maxim 4 elevi, coordonați de un profesor de informatică/TIC, cu posibilitatea de a avea ca și colaborator un profesor de franceză.


4. CARE SUNT CRITERIILE NOASTRE DE JURIZARE?

Eficacitatea programului, respectarea regulilor impuse, complexitatea programului care implementează funcționalitatea de criptare/decriptare (ex: puteți să nu vă limitați la vocala „i”, puteți detecta această vocală, puteți integra această funcționalitate într-un chat, etc.), interfața vizuală, ușurința de folosire a interfeței.


5. CE TREBUIE SĂ CONȚINĂ SOLUTIA PROPUSĂ?

Modalitate de trimitere : un dosar zip încărcat pe platforma www.premiilecfa.ro și conținând  1. Documentul de prezentare al programului:

  1. Denumirea platformei pe care s-a realizat proiectul și linkul către aplicație.

  2. Conținut : maxim 10 pagini în limba franceză, în care să descrieți proiectul realizat, cui i se adresează, funcționalitatea fiecărei pagini și un print screen cu aceasta – imaginea nu trebuie să depășească 1⁄4 din spațiul utilizat al foii, încadrată în text. Fontul să fie de 12pt, cu spațierea de 1,5.

  1. Fișierele sursă ale programului cât și programul compilat.

  2. Având în vedere că puteți folosi orice limbaj de programare și orice platformă, vă rugăm să trimiteți și un scurt ghid despre cum putem porni programele voastre.


Concurs propus de către


Dostları ilə paylaş:
Orklarla döyüş:

Google Play'də əldə edin


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə