Program de finanţare pentru şcoli



Yüklə 6,3 Kb.
tarix08.01.2019
ölçüsü6,3 Kb.
#92105

Program de finanţare pentru şcoli

“Programul de granturi pentru dezvoltare şcolară” se adreseză unităţilor şcolare cu personalitate juridică şi care îndeplinesc o condiţie esenţială: au un Plan de Dezvoltare Şcolară avizat de Consiliul de Administraţie al şcolii. Şcolile pot obţine prin acest program de finanţare aproximativ 10.000 Euro (echivalent în lei) pentru activităţi de:



  • dezvoltare a resurselor umane – a cadrelor didactice,

  • dotarea şcolilor cu tehnologii moderne de predare-învăţare, carte şcolară, materiale didactice, echipamente pentru ateliere şcolare,

  • activităţi extracurriculare care vin în sprijinul procesului de învăţare,

  • dezvoltare servicii educaţionale pentru integrarea pe piaţa muncii a tinerilor şi crearea de ateliere protejate pentru tinerii cu deficienţe sau pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie socială.

Termenul limită pentru trimiterea formularelor de aplicaţie este 30 martie 2007.

Şcolile care doresc să aplice la acest program de finanţare trebuie să ştie că:

- o precondiţie esenţiala este existenţa Planului de Dezvoltare Şcolar, avizat de Consiliul de Administraţie

- este necesară numirea unei echipe de proiect care să răspundă de elaborarea şi implementarea proiectului

- echipa de proiect trebuie să citească cu atenţie Ghidul Aplicantului

- echipa de proiect, împreună cu Consiliul de Administraţie, identifică tema proiectului

- în cazul în care echipa de proiect are nevoie de asistenţă în elaborarea propunerii de proiect, se poate adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj

- după completarea Formularului de aplicaţie, acesta se depune la Inspectoratul Şcolar Judeţean, împreună cu Planul de Dezvoltare al Şcolii, Declaraţiile de Parteneriat şi Chestionarul de Mediu

- proiectul trebuie să fie aprobat de Consiliul de Administraţie al şcolii, avizat de Primar şi semnat de Directorul şcolii.

Odată proiectul depus, acesta trece printr-o fază de evaluare administrativă la nivel local, care verifică îndeplinirea criteriilor de eligibilitate ale aplicantului şi proiectului, precum şi existenţa tuturor documentelor.



Următoarea etapă este evaluarea tehnică şi financiară a proiectelor; această evaluare are loc la nivel regional, însă proiectele dintr-o regiune sunt evaluate de o Comisie regională dintr-o altă regiune. Aceste Comisii regionale vor întocmi lista proiectelor propuse spre a fi finanţate, listă care va fi apoi trimisă spre evaluare şi aprobare Comisiei naţionale de evaluare, înfiinţată la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Această Comisie Naţională va decide asupra listei finale a proiectelor finanţate.
Ramona Butcovan, consilier

Serviciul de Integrare Europeană, Strategii de dezvoltare, Mediu
Yüklə 6,3 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin