Projekttid: 2005 -30 2007



Yüklə 10,73 Kb.
tarix18.01.2018
ölçüsü10,73 Kb.
#38722

Byplan 2005
Projekttid: 1.9.2005 -30.6.2007
Projektets uppstart skedde på konferensen Superveckoslutet på Solf Gästgiveri
9-11.9. 2005 som Kompetenscirkeln och Svenska Studiecentralen ordnade. Meningen var att det skulle vara ett kort projekt, där man skulle hjälpa många byar att komma igång med att förverkliga en byplan eller förnya en befintlig plan. En projektledare anställdes, Eva Nordling, som placerades vid LUK:ens kontor i Kronoby folkhögskola.

Styrelsemedlem Bjarne Blomfeldt, Katarina Westerlund sekr. och Ulf
Grindgärds ordförande i SÖB

Nu visade det sig att det är en mer långdragen process att skriva byplaner. Materialinsamlingen tar lång tid och att ordna möten med bybor kräver tid.
Under oktober 2005 ordnades gemensamma infomöten med infrastrukturprojektet VERTTI som byaombudet Katarina Westerlund hade. Informationsmöten ordnades i alla delar av Österbotten samt Kyrolandet. Projektledaren började resa runt till byarna som ville skriva byplaner och handleda arbetet och visa metoder för att göra SWOT analyser osv.
Den 18-20 november 2005 ordnade SÖB Bykonferens II för föreningsmedlemmar med intresse för byplaner. Konferensen förlades i Västerbotten. I Umeå gjordes besök hos den Västerbottniska motsvarigheten till SÖB, Kontaktnätet för lokala utvecklingsgrupper. Andra platser som besöktes var byaföreningen i Rödåsel samt Vindeln & Lycksele.

RG I från Vasa till Umeå. Ulf Grindgärds hälsar deltagarna välkomna på konferensen



Evas anställning var 8 månader. SÖB beslöt att förlänga projektet, men det skulle nu gå endast på 30% fart och utan någon särskild projektledare. Byaombudet ska sköta handledningen och informationen med byarna.

Nu inleds ett närmare samarbete med Kompetenscirkelns interreg projekt, som handlar om att överföra metoden för att göra byplaner till Västerbotten bla. Detta projekt leds av Anna-Lena af Hällström.
En gemensam konferens ordnas med Kompetenscirkeln, Kryssningskonferens
2-4.2.2007, under vilken behandlades ordförandeskap i föreningar och olika metoder lärdes ut samt hur man göra upp byplaner.

Metodcenters Marina Lindell höll föredrag om bla ledarskap

Ytterligare en större konferens ordnades tillsammans med Kompetenscirkeln. Den förlades till Västerbotten. Umeå Curomed i Håkmark 24-25.2. 2007. Här kördes en parallell utbildning i Byplanering och Föreningskompassen. Peter Backa och Katarina Westerlund basade över utbildningen inom byplaneringsdelen.

Anna-Lena af Hällström, Österbottnisk projektledare, Marie Jonsson Västerbottnisk projektledare i Interreg projektet samt Katarina Westerlund, SÖB

I april 2007 gjordes en sista ändring i projektplanen och budgeten.

Byaombudet blev inbjuden att delta i en konferens i Oregon USA 27-28.4 av Halfways borgmästare Gordon Kaesemeyer. Ford Family Foundation Institutet drar utbildning i ledarskap, en fortgående utbildning, där byplanering ingår.



Ford Family Foundation, Baker City. Leadership training, effektive organization.

52 st deltagare från hela Baker County.





Grupparbete, här har gruppen enats om att jobbade kring en ”påhittad verksamhet” som skulle föra budskapet om ”The fuzzy rubberball” runt världen.

Till sist färdigställs ett informations- och frågeformulär över hela ”Byplan 2005” projektet.
Projektet avslutas 30.6.2007.
Yüklə 10,73 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin