Årsberetning 2012/2013



Yüklə 10,44 Kb.
tarix11.09.2018
ölçüsü10,44 Kb.
#80635

Årsberetning 2012/2013

Efter lov om menighedsråd skal der en gang om året aflægges beretning for det forgangne år, og dette i forbindelse med et møde med deltagelse af hele menigheden (eller dele deraf), og vi har derfor valgt at henlægge dette til sommergudstjenesten.

Det har på mange måder været et valgår, og start på ny epoke. Nyt menighedsråd, ny præst, ny biskop, og snart også ny provst, så for os har det været folkekirken i forandring.

Afslutningen i det tidligere råd bød på arbejdet med at få præstegården og omgivelserne klargjort og få valgt ny præst. Det var en spændende proces og opgave, som førte til at vi enstemmigt valgte Adam Boas, blandt 16 ansøgere. Velkommen til Adam og din familie, vi glæder os rigtig meget til samarbejdet.

Afskedsgudstjeneste 21. oktober for Svend Jacobsen og efterfølgende reception i telt i præstegårdshaven, med taler og sang, satte et flot punktum for 31 års præstegerning i Haarby sogn. En tid der er fløjet afsted, hvor Svend og Anse har været en naturlig del kirkelivet, og hvor det er en glæde af de stadig er her.

11. november var der indsættelse, med en ligeså velbesøgt og flot gudstjeneste og efterfølgende reception i våbenhus.

Menighedsrådsvalget var aftalevalg og 1. søndag i advent tiltrådte det nye menighedsråd, med 5 nye medlemmer og genvalg til 3. Tak til Hans Lundgaard, Lene Jeppesen Larsen, Bjarne Rasmussen, Hanne Hausmann og Birgit Thomsen for mange års veludført arbejde i menighedsrådet, de 2 sidstnævnte står dog stadig til disposition, idet de er valgt som suppleanter til menighedsrådet. Velkommen til Aksel Aaquist, Anni Brejnholt, Finn Skonberg, Ole Grønlund-Petersen og Inga Andreasen som nye medlemmer. Vi 3 som er genvalgt er Alis Rasmussen, Hanne Ploug-Sørensen og undertegnede. Jeg er genvalgt som formand og er desuden med i kirkebladsudvalget, Alis Rasmussen er kasserer, næstformand og med i aktivitetsudvalget, Anni Brejnholt er sekretær, med i aktivitetsudvalget og kirkebladsudvalget, Aksel Aaquist er med i aktivitetsudvalget og it-og hjemmesideansvarlig, Inga Andreasen er sammen med Finn Skonberg kontaktperson og medlem af aktivitetsudvalget, Finn Skonberg er desuden i kirke og kirkegårdsudvalget, samt udvalget for Løgismose kapel, Ole Grønlund er også i kirke og kirkegårdsudvalget samt præstegårdsudvalget, og Hanne Ploug Sørensen er i aktivitetsudvalg og kirkebladsredaktion. Vores præst Adam er født medlem af rådet og deltager også i aktivitetsudvalg og kirkebladsredaktion.

Vi har brugt – og bruger, tid på at diskutere hvordan vi skal løse vores opgave, som er defineret som at virke for gode vilkår for evangeliets forkyndelse.

Der er startet minikonfirmander i dette forår, hvor elever fra 3. klasse har deltaget i undervisning i kirke- og kristendom, tilrettelagt for denne aldersgruppe. Børnene har deltaget med stor entusiasme i undervisningen, som er varetaget af Adam Boas og Lydia Zachariassen. Medlemmer af menighedsrådet har på skift hjulpet med praktiske opgaver. Dette vil fremover være et tilbud til børnene på 3, klassetrin og vil være et forløb strækkende sig over 6 uger i enten efterårs- ell. Forårssemesteret, med afslutningsgudstjeneste. Timerne vil være umiddelbart efter den ordinære skoledag.

Der er planer om kirke- og kristendomsundervisning for voksne i efteråret, et kursus som er tænkt som en introduktion til området, men også hvor der er mulighed for en debat omkring centrale emner med relation til kristendommen. Det vil strække sig over 3 aftener i efteråret.

Der vil fortsat være kirkekaffe i forbindelse med enkelte gudstjenester, og som noget nyt vil vi afholde kirkefrokost.1. gang i forbindelse med den kommende høstgudstjeneste i september. Det er muligt takket være samarbejde med Haarby Efterskole.

Der er investeret tid, kræfter og lidt penge i en ny hjemmeside. Domænenavnet er uændret Haarby-kirke.dk, design, muligheder og opdatering er væsentligt forbedret. Den nye hjemmeside er netop lanceret og vi glæder os til at den kan bruges. Kirkebladet fortsætter i stort set uændret design og omfang som hidtil med udgivelse 4 gange om året.

Gustjenesterne i Løgismose kapel fortsætter med tjenester 1 gang om måneden. Vi opfordrer til at bruge kapellet, det er en unik mulighed for at kombinere kirkegang med slotsomgivelser. Barnedåb vil også kunne foretages i kapellet. Leif Munk Hansen, har nu overtaget organisthvervet i kapellet, det frigiver ressourcer til Lydia, som derved får mulighed for at deltage i minikonfirmandundervisningen.

Vi er med i provstiets salmemaraton, og 8. januar var det Haarby kirke som lagde rammer til ”løbet”, hvor et talstærkt og veloplagt publikum fik en ligeså veloplagt gennemgang af salmerne til Hellig3konger tiden.

Der har været julekoncerter i kirken med kor Cecilia og musikskolen, der har været koncert med syngedrengene fra Assens, og sidst forårskoncert.

På kirkegården har den lange vinter forsinket forårsarbejdet, der nu er ved at være indhentet. Der er fældet flere store asketræer på kirkegården, pga. sygdom i træerne. Stendiget er nu færdigrepareret.

Af større anlægsopgaver venter nu en udbedring af taget på våbenhuset.

På personalefronten tager vi afsked med vores mangeårige sekretær Elin Andersen, der vælger at gå på pension. Elin har i 16 år stået for kirkebogsføring og attestudskrivelse. Som afløser har vi valgt at samarbejde med Assens sogn, der også skulle nybesætte kordegnestillingen. Som ny kordegn er valgt Lars Johansen. Mange opgaver skal løses elektronisk, og det vil nu kunne klares dagligt fra kontoret i Assens, kombineret med at Lars Johansen også kan træffes her ugentligt i Haarby. Stor tak til Elin for veludført arbejde, og velkommen til Lars.

Denne friluftsgudstjeneste hvor vi i år er velsignet med sommervejr, er faktisk sognets 2. friluftsgudstjeneste i år. 2. pinsedag var vi inviteret til den store fællesgudstjeneste sammen med Dreslette, Helnæs, Sønderby og Kærum sogne, og som blev afholdt i præstegårdshaven i Dreslette. Dette var en forlængelse af det samarbejde sognene imellem. Der er indført bistandsforpligtelse til Haarby sogn, således at sognepræsterne i Dreslette og Flemløse skal aflaste i fornødent omfang med begravelser/bisættelser og enkelte gudstjenester. Vi ser frem til et godt samarbejde med de øvrige sogne, med de muligheder der kan åbne sig for alle parter.

Jeg nævnte i starten at vi havde fået ny biskop. Menighedsrådet deltog i valgmøder og i selve valget, der overbevisende blev vundet af Tine Lindhardt, som blev indsat 4. november. Tine Lindhardt lægger op til en åben stil og dialog med præster og menighedsråd. Hun vil på skift besøge samtlige provstier, og kommer til Assens provsti lørdag d. 9. november, hvor vi vil kunne træffe hende. Når Assens provsti ligger relativt sent i hendes møderække hænger det sammen med, at der nu søges ny provst. Her har vi ingen stemmeret, provsteembedet skal knyttes til Assens sogn, og det er således Assens menighedsråd, der sammen med biskop skal vælge den nye provst. Vi vil selvfølgelig byde den nye provst velkommen og glæde os til samarbejdet.



Til sidst vil jeg takke vores dygtige personale og præst for dygtigt og veludført tjeneste i og omkring kirken, ved de mange højmesser, bryllupper og begravelser, dåb og konfirmation, som vor kirke danner en smuk ramme omkring.

Sidst men ikke mindst vil jeg takke mine kolleger i menighedsrådet for et godt og inspirerende samarbejde, og et dejligt arbejdsklima, hvor nye og gamle ideer og tanker drøftes og omsættes til handling, som vil være til gavn for Haarby sogn i de kommende år.
Yüklə 10,44 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin