Strut african Masculul are penaj negru,cu penele aripilor si cozii albe;femela cafeniu-deschis,de culoarea nisipului

Sizin üçün oyun:

Google Play'də əldə edin


Yüklə 446 b.
tarix28.07.2018
ölçüsü446 b.



Strut african



Masculul are penaj negru,cu penele aripilor si cozii albe;femela cafeniu-deschis,de culoarea nisipului.



Corpul robust,aripi bine dezvoltate, lipsite de putere; Masculul are 275cm,150 kg(cea mai mare pasare terestra) Pasul are 5 m,atinge 70 km/ora.



Penele nu au duritate;picioare foarte puternice coapse golase;terminate cu 2 degete(adaptare la fuga pe sol nisipos).



Cap mic,ochi bine dezvoltati cu cioc puternic. Se odihneste stand culcat pe pamant,cu gatul intins ,lipit de sol,atent insa la tot ce se intampla.



Traiesc in carduri. Hrana vegetala;cu insecte si vertebrate mici cand este pui. Crescut si in stare semidomestica,pasare sociabila usor de dresat



  • poate avea 2kg,puii ies din ou dupa 42 zile;

  • Ouale sunt clocite de ambii parinti.

  • Devin maturi la 4 ani.



NANDU sau STRUT –AMERICAN Talie mica-170 cm,masculul ajunge la 35 kg,picioarele au copse acoperite de pene;





Masculii fac cuib in in iarba,femela depune 12-18 oua ;incubatia dureaza 35 zile;



CASUARUL raspandit in nordul Australiei si al insulei Noii Guinee.Are capul acoperit cu un puternic coif cornos(il apara de crengile din padure),corpul puternic,indesat,gat golas anterior,acoperit cu ciucuri cornosi.



Picioarele scurte,,puternice,terminate cu 3 degete;degetul din mijloc folosit drept “arma” datorita unghiilor lungi si taioase;



Traieste izolat numai in perioada reproducerii sta in grupuri;



Femela depune 3-6 oua;clocitul dureaza 50 zile,



Se hranesc cu fructe.In fuga ating 50km/ora;bune inotatoare.



EMU-pasare de stepa si de desert gat acoperit cu pene,;atinge 200cm;penaj cafeniu;degetele picioarelor au 3 degete;



Pot atinge 70 km/ora;puii crescuti de mascul .se hranesc cu vegetale;puii cu reptile mici si rozatoare. Pasare sociabila; traieste in carduri;



KIWI



De mărimea puilor de găină, păsările kiwi sunt aproape oarbe. Ele trăiesc în vizuini săpate în pământul umed îşi depun ouăle de dimensiuni uriaşe câte unul sau două pe an, cântărind până la 450 grame, ceea ce reprezintă aproximativ 25% din greutatea femelei. Raportate la proporţiile păsării, ouăle sunt cele mai mari ouă ale vreuneia dintre specii.



Pasărea naţională şi simbolul Noii Zeelande. Fiind păsări de noapte, păsările kiwi nu pot fi întâlnite la fiecare pas. Acestea sunt creaturi stranii. numele acestor păsări, se datoreaza ţipătului ascuţit, care pare a spune „kee-wee“.




Dostları ilə paylaş:
Orklarla döyüş:

Google Play'də əldə edin


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə