Trei exemple de oameni care au fost religiosi dar nu spirituali

Sizin üçün oyun:

Google Play'də əldə edin


Yüklə 8.53 Kb.
tarix25.10.2017
ölçüsü8.53 Kb.

 Trei exemple de oameni care au fost religiosi dar nu spirituali
                         - Zac Poonen

Iuda vorbeste in espistola lui despre trei oameni care au fost religiosi, dar nu si spirituali – Cain, Balaam si Core (Iuda 11). Sa privim la vietile lor unul cate unu.

1.CAIN

Cain nu era un om evlavios. Era un om foarte religios care credea in aducerea de jertfe lui Dumnezeu (Gen 4:3). Si Abel aducea jertfe lui Dumnezeu. Insa diferenta dintre cele doua jertfe si dintre Cain si Abel era diferenta dintre iad si rai, diferenta dintre religiozitate si spiritualitate. Cain si Abel simbolizeaza doua cai pe care oamenii au pasit – calea religiozitatii si calea spiritualitatii. Cain este tiparul celor care ofera lucruri externe lui Dumnezeu – bani, servicii, timp etc. Abel, pe de alta parte, s-a adus in mod simbolic pe el insusi pe altar cand a ucis mielul si l-a pus pe altar.

Oamenii religiosi pot da daruri, se pot ruga si pot face multe lucrari bune – dar nu inteleg ce inseamna sa se ofere pe ei insisi. Poate ca dau zeciuiala cu exactitate, dar nu isi rastignesc firea in momente de ispita. Aceasta este diferenta dintre Vechiul si Noul Legamant. Poti intra in vechiul legamant fara sa crucifici firea. Isus nu a venit sa ofere zeciuiala, ci sa Se aduca pe Sine Insusi ca o jertfa placuta si acceptabila inaintea lui Dumnezeu. Cain si Abel simbolizeaza caile lata si ingusta de a ne apropia de Dumnezeu – calea religiozitatii si calea adevaratei spiritualitati. Poti fi un slujitor fara sa mori fata de tine insuti. Dar nu poti fi fiu fara sa o faci.

Dummnezeu a raspuns sacrificiului lui Abel cu foc din cer. Dar nu a cazut nimic pe jertfa lui Cain. Cand cineva moare fata de sine insusi in fiecare zi va cadea foc din cer peste viata si lucrarea lui.Acesta este adevaratul botez al Duhului Sfant si focul pe care Ioan Botezatorul aspus ca Isus il va da celor ale caror radacini le-a curatit mai intai. Pe de alta parte, un frate care doar face ce trebuie in exterior poate avea o viata buna, dar focul si ungerea din cer vor lipsi din viata lui. “Botezul” contrafacut de Satan care gadila emotiile (un lucru in care multi gasesc placere astazi) este gunoi fara valoare comparat cu botezul adevarat al Duhului Sfant si cu foc pe care Isus il trimite asupra ucenicilor Sai care aleg calea crucii.

2.BALAAM

Balaam este un alt om religios. A fost un predicator care a vrut sa-L slujeasca pe Dumnezeu, dar care era interesant si in a face bani si a intalni oameni importanti din lume (Num 22). A cautat onoare si castig financiar personal in numele Domnului. Exista multi, multi profeti falsi astazi, ca Balaam. Doctrina lor este fundamental corecta, conform literii cuvantului. Dar credinciosii care nu pot discerne nu pot recunoaste ca acestia sunt motivate de duhul lui Balaam (dragostea de bani si de onoare). Acestia sunt cei despre care Pavel a spus in Filipeni 2:21 ca umbla dupa propriile interese. Existau oameni in biserica din Pergam care traiau dupa aceasta doctrina a lui Balaam (Apocalipsa 2:14). Nu exista nici o diferenta intre a cauta onoare si a umbla dupa bani in biserica. Amandoua sunt doar variante ale aceluiasi duh al lui Balaam.

3.CORE

Core a fost un alt om religios. Era din tribul preotesc al lui Levi (Num 16). Dar a fost nemultumit cu lucrarea incredintata lui de catre Domnul. A vrut sa fie mai proeminent, ca Moise. Aceasta pofta (imbracata in straie religioase) a fost ceea ce i-a adus distrugere in final. El si co-rebelii lui, Datan si Abiram si familiile lor sunt singurele despre care ni se spune in Biblie ca au mers in iad de vii (Num. 16:32,33). Asa de serios a luat Dummnezeu acest pacat de rebeliune impotriva autoritatii pe care El Insusi o instituise asupra poporului Sau.
Majoritatea diaconilor, predicatorilor si pastorilor se auto numesc in functie. Rebeliunea impotriva lor poate nu e serioasa. Uneori e chiar necesara! Dar sa te rascoli impotriva unuia numit in functie de Dumnezeu va aduce judecata aspra a lui Dumnezeu asupra celui care se rascoala. Un om spiritual nici n-ar visa sa faca asa ceva. Dar oamenii religiosi o vor face. Asa este prostia spirituala care insoteste religiozitatea.

Core ii reprezinta pe aceia care sunt intr-o competitie nesanatoasa cu altii din biserica. Cand ti se pare greu sa lauzi sau sa apreciezi un frate temator de Dumnezeu, aceasta este un semnal care ai ceva din duhul lui Core in tine. Cand il critici esti plin de duhul lui Core. Daca ii asculti pe altii criticandu-l, esti ca cei 250 de rebeli care i s-au alaturat lui Core si care au fost la randul lor judecati de Dumnezeu.

Nu putem deveni niciodata spirituali daca nu discernem intre religiozitate si spiritualitate. Aceasta este ceea ce ne trebuie acum!

Dostları ilə paylaş:
Orklarla döyüş:

Google Play'də əldə edin


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə