Ulm, iulie 2015 – „Este de bun augur faptul că am putut să ne începem activitatea de ziua naşterii lui Nelson Mandela“, a declarat Ernst Prost, întemeietorul fundaţiei ernst prost foundation for africaYüklə 7,81 Kb.
tarix12.11.2017
ölçüsü7,81 Kb.
#31495

Ernst Prost Foundation for Africa îşi începe activitatea
Fundaţia ajută din Germania copiii din Africa
Ulm, iulie 2015 – „Este de bun augur faptul că am putut să ne începem activitatea de ziua naşterii lui Nelson Mandela“, a declarat Ernst Prost, întemeietorul fundaţiei ERNST PROST FOUNDATION FOR AFRICA. „Vom avea grijă în mod activ ca ajutorul nostru să ajungă în Africa.“ Pentru acest ajutor, Ernst Prost şi-a finanţat fundaţia cu o jumătate de milion de euro din fondul său privat.

Momentul declanşator pentru înfiinţarea fundaţiei l-a constituit vizita în Africa de Sus, unde Ernst Prost a inaugurat o grădiniţă în cartierul sărac. „Aşa de multă suferinţă, nefericire, sărăcie şi aşa de multă disperare, aşa cum am văzut acolo, pot fi combătute numai dacă se iau măsuri concrete împotriva acestora.“


Ernst Prost nu poate accepta argumentul că nefericirea din Africa nu se poate rezolva printr-o singură fundaţie. „Dacă problemele par copleşitoare, atunci acesta este un motiv de a le aborda corect, în loc de a fugi de acestea. Bineînţeles că nu putem face să dispară toate greutăţile unui întreg continent. Însă dacă putem ajuta câţiva copiii să-şi clădească un viitor, am câştigat deja multe.“
A ne susţine unul pe celălalt, asta se află în spatele „Ubuntu“. Ubuntu este Bantu şi descrie omenirea, iubirea aproapelui şi spiritul comunităţii. Ubuntu înseamnă însă că omul ca individ este doar o parte a unui întreg mai mare. Ubuntu descrie legătura universală a împărţirii, care conectează tot ceea ce este omenesc.
Pentru ca un număr cât mai mare de copiii să beneficieze de ajutor, veniturile fundaţiei sunt folosite în întregime pentru copiii din Africa. „Nu dorim să cheltuim bani pentru administraţie şi birocraţie. Fiecare euro trebuie să ajungă la copii“, a declarat Ernst Prost. Administrarea fundaţiei se realizează pe bază de voluntariat.
Sediul fundaţiei este în Germania. La alegerea proiectelor umanitare, aceasta colaborează în mod strâns cu organizaţiile umanitare germane, ca de exemplu Joint Aid Management, care are drept obiectiv combaterea foametei în rândul elevilor africani. Ernst Prost: „Dorim să contribuim la oferirea unei perspective de viitor copiilor săraci, pentru ca aceştia ulterior să se poată descurca singuri în viaţă.“
Este a doua fundaţie a lui Ernst Prost. Fundaţia Ernst Prost a fost înfiinţată acum cinci ani şi ajută persoanele aflate în situaţii dificile fără vina lor din Germania.

Alte informaţii veţi primi la:

LIQUI MOLY GmbH

Peter Szarafinski

Jerg-Wieland-Str. 4

89081 Ulm-Lehr

Germany


Tel.: +49 7 31/14 20 189

Fax: +49 7 31/14 20 82Peter.Szarafinski@liqui-moly.de


Yüklə 7,81 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin