2011 yili cezaevi raporu iÇİndekiler



Yüklə 1,06 Mb.
səhifə1/16
tarix17.11.2018
ölçüsü1,06 Mb.
#83141
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   16

İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ DOĞU ve GÜNEYDOĞU BÖLGESİ

2011 YILI CEZAEVİ RAPORU




İNSAN HAKLARI DERNEĞİ

DİYARBAKIR ŞUBESİ

DOĞU ve GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2011 YILI

CEZAEVİ RAPORU

İÇİNDEKİLER


  • Genel Değerlendirme -----------------------------------------------------------------------: 3




Hükmen Tutuklu Ve Tutuklu Mevcudunun Suç Grubuna Göre Dağılım Cetveli ---: 5


  • 2011 Yılı Cezaevlerinde Yaşanan Hak İhlalleri İstatistiği ----------------------------: 6




  • 2011 Yılı Cezaevlerinde Yaşanan Hak İhlalleri Ayrıntılı Veriler --------------------: 7




  • Cezaevlerinde Ölen ve Yaralananlar------------------------------------: 7

  • Cezaevlerinde İşkence ----------------------------------------------------: 10

  • Sevk Uygulamaları --------------------------------------------------------: 18

  • Sağlık Hakkı İhlali --------------------------------------------------------: 34

  • Aile Görüşü Engellenenler -----------------------------------------------: 69

  • Avukat Görüşü Engellenenler -------------------------------------------: 71

  • Tecrit ve İzolasyon --------------------------------------------------------: 72

  • Haberleşme v.b Hakları Engellenenler ---------------------------------: 79

  • Disiplin Cezası Verilenler ------------------------------------------------: 87

  • Cezaevlerinde Anadil Yasağı --------------------------------------------: 92

  • Cezaevlerinden Diğer Başvurular ve İhlaller --------------------------: 94




  • İHD Bafra, Giresun, Trabzon, Kalkandere ve Erzurum Cezaevleri Hak ihlalleri

Araştırma & İnceleme Heyet Raporu -----------------------------------------------------: 97


  • Giriş --------------------------------------------------------------------------: 98

  • Yapılan Görüşmeler -------------------------------------------------------: 99

  • Heyetin Rize-Kalkandere Cezaevi’nde Yaşadıkları ------------------: 102

  • Sonuç ------------------------------------------------------------------------: 103

  • Heyetin Önerileri-----------------------------------------------------------: 104

  • Heyetin Rize-Kalkandere Cezaevi Hakkındaki Kanaati -------------: 105




  • 2011 Yılı Hasta Mahpuslar Listesi -------------------------------------------------------: 106




  • Liste-1 -----------------------------------------------------------------------: 106

  • Liste-2 -----------------------------------------------------------------------: 116

  • Liste-3 -----------------------------------------------------------------------: 120



GENEL DEĞERLENDİRME
Bu raporu ülkemizin kanayan yarası haline gelen cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek, bu konuda kamuoyu duyarlılığı yaratmak ve yetkilileri yaşanan ihlallere konusunda bilgilendirerek görevlerini yerine getirmeyi sağlamak amacıyla hazırladık. Raporumuzda, 2011 yılı içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini konu aldık. Çeşitli başlıklar altında topladığımız bu ihlalleri, öncelikle derneğimize yapılan başvurular, gazete, ajans, televizyon ve internet haber portallarından elde ettiğimiz veriler ışığında hazırladık. Raporda ihlallere ilişkin ayrıntılı veriler bulacağınız gibi, bu verilerden oluşan bilanço rakamlarına da yer vererek, bir istatistiki veri oluşturduk. Yıl içerisinde yaşanan ihlallerin yanı sıra cezaevlerinin durumu konusunda bizlere bir fikir verebilecek olan Adalet Bakanlığı’nın cezaevlerine ilişkin açıkladığı son sayısal veriler de raporda yer alan bilgiler arasında. Ayrıca Derneğimiz tarafından oluşturulan bir heyetle cezaevlerinde yapılan bazı incelemeler ve tespitler ile 2011 yılında tespit ettiğimiz hasta mahpusların listesi de raporun içerisinde yer almaktadır.
Bilindiği üzere cezaevleri ülkemizde hak ihlallerinin yaşandığı en önemli mekanlar arasında yer almaktadır. Birçok kez yaptığımız açıklamalarla dikkat çektiğimiz, kimi zaman ise özel heyetler oluşturarak gezdiğimiz cezaevlerinde ne tür hukuk dışı uygulamalar ve hak ihlalleri yaşandığı aslında kamuoyunun da bilgisi dahilindedir. Bunu sadece bizler ve duyarlı kamuoyu bilmiyor, ayrıca yetkililer de biliyor. Nitekim derneğimize yapılan başvurular veya yaptığımız incelemeler sonucu tespit ettiğimiz hak ihlallerini her fırsatta devletin ilgili birimlerine bildirmekteyiz. Ancak başta Adalet Bakanlığı olmak üzere devlet kurumları adeta bu sorunlar karşısında kulaklarını tıkayarak, yaşanan ihlallere göz yummaktadırlar. Son örneğini Pozantı’da gördük ve yakından tanıklık ettik. Pozantı’da yaşanan insanlık dışı uygulamalar, derneğimiz vasıtasıyla iki yıl boyunca sürekli olarak Adalet Bakanlığı’na bildirilmesine rağmen, yaşanan sorunların giderilmesine ilişkin en ufak bir girişim yapılmamıştır. Bu durum da başta Adalet Bakanlığı olmak üzere devletin ilgili kurumlarının işlenen bu suçlara ve hak ihlallerine birinci dereceden ortak olduğunu göstermektedir.
Bu gerçeği cezaevlerindeki ağır hasta mahpuslar ve cezaevlerinde yaşanan ölümlerle ilgili yetkililerin takındığı tavırdan daha net görebilmekteyiz. İHD olarak, yıllardır hiç bıkmadan her platformda dile getirdiğimiz cezaevlerindeki ağır hasta mahpusların durumu ne yazık ki 2011 yılında da değişmemiştir. Yapılan tüm başvurulara rağmen ne Adalet Bakanlığı, ne de af yetkisine sahip Cumhurbaşkanı feryatlarımızı dikkate almadı. Bunun sonucunda da 2011 yılında peşi sıra ölüm haberlerini duyar hale geldik. Antalya’da cezaevinde yatan Gülay Çetin, Midyat Cezaevi’nde Şehmus Yalçın, Adana Kürkçüler Cezaevi’nde Latif Bodur ve son olarak Erzurum Cezaevi’nde Mehmet Aras, hastalıklarına ve cezaevi koşullarına daha fazla dayanamayarak yaşama veda ettiler.

Hazırladığımız raporda yer alan verilere göre, devletin ihmali ve hastalıkları nedeniyle bölge cezaevlerinde 13 kişi yaşamını yitirdi. Eğer böyle devam ederse ve bu gidişata müdahale edilmezse bu ölümler içinde bulunduğumuz yılda da devam edecektir. Çünkü İnsan Hakları Derneği olarak yaptığımız araştırmalar sonucu cezaevlerinde halen 256 ağır hasta bulunmaktadır. Bunlardan 106’sı ise ölümcül hastalıkları nedeniyle ölüm sınırındadır. Verdiğimiz bu rakamların dışında cezaevlerinde binlerce mahpus tedavi olanaklarından yeterince yararlanamamaktadır. Bu rakamları bir kez daha kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine sunuyoruz. Cezaevlerinde ölümcül veya yakın bakım gerektiren hasta tutuklu ve hükümlülerin derhal salıverilmeleri gerekmektedir. Aksi durumda ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler çerçevesinde bu sürecin gereklerini yerine getirmeyen kurumlar, insanlık suçu işlemiş sayılacaklardır.


Açıkladığımız bilanço rakamlarından da anlaşılacağı üzere ağır hasta mahpuslar ve ölümler dışında da cezaevlerinde büyük sorunlar ve hak ihlalleri yaşanmaktadır. Bu durumu bizzat cezaevlerinde yerinde tespit etmemizin yanında, derneğimize cezaevlerinden yapılan başvurulardaki artış da, yaşanan ihlallerin açık göstergesidir. Nitekim 2011 yılında cezaevlerindeki işkence vakaları başta olmak üzere, uygulanan sevk ve sürgünler, tecrit ve izolasyon, disiplin cezaları, haberleşme hakkının engellenmesi ve çeşitli hak gaspları, artık cezaevlerinin gerçek anlamda gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Son 3 yıl içerisinde siyasi operasyonlar sonucu binlerce kişinin tutuklanmasından kaynaklı cezaevlerindeki doluluk oranı, bu yapılardaki yaşamı adeta işkenceye çevirmiştir. Adalet Bakanlığı’nın cezaevlerindeki bu sorunlara karşı kayıtsızlığı ise, artık kabul edilemeyecek bir boyut kazanmıştır.

Pozantı Cezaevi’nde işkence ve cinsel istismara maruz kalan çocuklar ve aynı durumda bulunan diğer TMK mağduru çocuklar, başka cezaevlerine sevk edileceklerine bir an önce serbest bırakılmalıdır. “Taş attı” diye, “gösterilere” katıldı diye tutuklanan çocukların hak ettiği cezaevine atılıp işkenceye maruz bırakılmak değildir. Onların yeri, ailelerinin yanıdır, okullarıdır, oyun oynadıkları arkadaşlarının yanıdır. Bu nedenle cezaevlerinde siyasi nedenlerle bulunan tüm çocukların bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.
Ülkemizdeki cezaevlerinin sorunları ve mahpusların maruz kaldığı hak ihlallerinden söz ederken, değinilmesi gereken en önemli konuların başında İmralı Cezaevi’nde yaşanan tecrit uygulamasıdır. Uzun yıllar bu cezaevinde tek başına kalan ve kaldığı 13 yıl boyunca sürekli olarak çeşitli hak ihlalleriyle karşı karşıya bırakılan Abdullah Öcalan, 2011 yılında başlayan ve halen devam eden eşi benzeri görülmemiş ağırlaştırılmış bir tecrit uygulamasına maruz bırakılmıştır. Kamuoyunun tüm tepkisine rağmen bu tecrit uygulaması gün geçtikçe daha da derinleştirilmeye çalışılıyor. Bu durum başta insanın temel hakları olmak üzere, uluslararası sözleşmelere ve temel hukuka aykırı bir durumdur. Kürt sorunun çözümü konusunda en önemli aktörlerden biri olan Sayın Öcalan’a yönelik bu tecrit politikası, Kürt sorununu içinden daha da çıkılmaz bir hale getirmektedir. Bugün Kürt kamuoyunun büyük bir bölümü, uygulanan bu tecrit ve izolasyon nedeniyle büyük bir kaygı içerisindedir. Bu kaygılarını dile getiren birçok çevre, gerek dışarıda olsun, gerekse cezaevlerinde olsun açlık grevleri gerçekleştirerek, bu hukuksuzlukları protesto etmektedir. Öcalan’a uygulanan bu tecrit politikasına bir an önce son verilmesi gerektiğini belirtiyor, içinde bulunduğumuz yılın barış ve huzur içinde geçirilmesi için Öcalan’ın üzerine düşen rolü oynamasına engel olunmaması gerektiğini ısrarla vurguluyoruz.
2011 yılı Cezaevleri Raporu’nda da görüldüğü üzere cezaevlerindeki durum içler acısı bir tabloyu bizlere göstermektedir. Bu tablonun değişmesi ve daha yaşanılır bir hal alması demokratik ülkelerin vazgeçilmez şartlarındandır. Bu nedenle cezaevlerinde insan haklarının korunması ve yaşama geçirilmesi için tüm kesimleri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Ayrıca cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin tüm kamuoyunu da duyarlı olmaya ve yaşanan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmamaya çağırıyoruz.

29.02.2012 Tarihi İtibarıyla Tüm Ceza İnfaz Kurumlarında Bulunan

Hükümlü, Hükmen Tutuklu Ve Tutuklu Mevcudunun Suç Grubuna Göre Dağılım Cetveli


SUÇ GURUBU

TUTUKLU

HÜKMEN TUTUKLU

HÜKÜMLÜ

TOPLAM

ADLİ

30.485

17.702

70.058

118.245

SİYASİ

4.506

472

3.796

8.774

ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜ MENSUBU

1.262

396

515

2.173

SUÇ GURUBU BİLİNMEYEN

394

39

992

1.425

GENEL TOPLAM

36.647

18.609

75.361

130.617




 

29.02.2012 TARİHİ İTİBARIYLA TÜM CEZA İNFAZ KURUMLARINDA BULUNAN HÜKÜMLÜ, HÜKMEN TUTUKLU VE TUTUKLU MEVCUDUNUN CEZA İNFAZ KURUMU STATÜLERİNE GÖRE DAĞILIM

 

CEZA İNFAZ KURUMU STATÜSÜ

TUTUKLU

HÜKMEN TUTUKLU

HÜKÜMLÜ

TOPLAM

E

K

Ç

E

K

Ç

E

K

Ç

KAPALI CEZA İNFAZ KURUMLARI

32.981

1.763

1.517

17.766

646

153

57.033

1.965

79

113.903

AÇIK CEZA İNFAZ KURUMLARI

-

-

-

-

-

-

15.785

369

-

16.154

ÇOCUK CEZA İNFAZ KURUMLARI

-

-

386

-

-

44

-

-

130

560

GENEL TOPLAM

32.981

1.763

1.903

17.766

646

197

72.818

2.334

209

130.617

E : Erkek, K : Kadın, Ç : Çoçuk




 




1) 29.02.2012 tarihi itibariyla ceza infaz kurumlarında 123.565 Erkek, 4.743 Kadın, 2.309 Çocuk bulunmaktadır.

31/01/2012 TARİHİ İTİBARIYLA

131.317

2) 1-31 Ocak 2012 dönemi içinde mevcut 700 kişi azalmıştır.

31/12/2011 TARİHİ İTİBARIYLA

128.604

3) 28.02.2011 tarihi itibariyle ceza infaz kurumlarında mevcut 123.329'dur.

30/11/2011 TARİHİ İTİBARIYLA

127.831

4) Şubat 2011-2012 dönemi içinde mevcut 7.288 kişi artmıştır.

31/10/2011 TARİHİ İTİBARIYLA

127.074

5) Tüm ceza infaz kurumlarında kapasite eksiği 8.234'tür. Açık ceza infaz kurumlarında kapasite eksiği 943,

30/09/2011 TARİHİ İTİBARIYLA

126.657

Kapalı ceza infaz kurumlarında kapasite fazlası 9.177'dir.

31/08/2011 TARİHİ İTİBARIYLA

124.589

6) Ocak ayına göre tutuklu sayısında 221 azalma, hükmen tutuklu sayısında 69 artma,

31/07/2011 TARİHİ İTİBARIYLA

124.577

hükümlü sayısında 548 azalma olduğu görülmektedir.

31/06/2011 TARİHİ İTİBARIYLA

125.235

7) İstatistiki bilgi UYAP veri tabanından 29.02.2012 tarihi itibarıyla Kurum Mevcutları Raporundan derlenmiştir.

31/05/2011 TARİHİ İTİBARIYLA

125.031

8) 451 adet misafir tutuklu, hükmen tutuklu ve hükümlü toplam mevcut olan 130.617 kişiye dahildir.




2011 YILI

CEZAEVLERİNDE YAŞANAN HAK İHLALİ İSTATİSTİĞİ



CEZAEVLERİNDE ÖLEN ve YARALANANLAR

13 ölü

4 yaralı

Cezaevlerinde İşkence

147

Sevk Uygulamaları

599

Sağlık Hakkı İhlali

133

Aile Görüşü Engellenenler

37

Avukat Görüşü Engellenenler

1

Tecrit ve İzolasyon

70

Haberleşme v.b. Hakları Engellenenler

96

Disiplin Cezası Verilenler

319

Cezaevlerinde Anadille Konuşma Yasağı

8

Cezaevlerinde Diğer İhlaller ve Başvurular

11

TOPLAM

1438


2011 YILI

CEZAEVLERİNDE YAŞANAN HAK İHLALİ AYRINTILI VERİLER

CEZAEVLERİNDE ÖLEN ve YARALANANLAR

*Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Murat Aktaş isimli tutuklunun, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat'ı protesto etmek amacıyla bedenini ateşe verdiği bildirildi. Cezaevi yetkilileri tarafından Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aktaş'ın yapılan tedavinin ardından yeniden cezaevine götürüldüğü ve durumunun iyi olduğu belirtildi.  (16.02.2011/DİHA)

*Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde PKK davasından tutuklu bulunan Ferit Orak’ın kendisini yaktığı iddia edildi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Orak'ın durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Olayın duyulması üzerine hastaneye giden Tuhad-Der yetkileri, askeri yetkililerin Orak ile görüşmelerine izin vermediklerini belirterek, Orak'ın bugün öğle saatlerinde bulunduğu koğuşta kendisini yaktığının iddia edildiğini aktardı. Alınan bilgiye göre, Orak'ın vücudunun yüzde 35 oranında yandığı kaydedildi. (28.03.2011/DİHA)
*BİNGÖL'deki M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tek kişilik bir odada kalan hükümlü T.A., henüz belirlenemeyen bir nedenle kendini yaktı. Adli suçtan hükümlü olan T.A., hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. T.A., önceki gece kaldığı odada henüz belirlenemeyen bir nedenle yatağını tutuşturdu. Olayı gören görevliler, yangına müdahale ederek vücudunun çeşitli yerlerinden yanan T.A.'yı Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan T.A.'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi (05.05.2011/Diyarbakır Söz)
*Elazığ E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan A.K.’nin (26) kaldığı koğuşta 11 Mayıs 2011’de bileklerini kestikten sonra ayakkabı bağıyla kendisini astığı iddia edildi. (12.05.2011/Vatan / Haber Ayrıntı)
*Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden bulunan kapalı cezaevinde saat 17.40'ta silah sesleri gelmeye başladı. Ardından cezaevi etrafı askerler tarafından kuşatılırken, 1 tutuklunun başına aldığı kurşunla ağır yaralandığı ve bir askerin de kolundan yaralandığı bildirildi. Yaralılar cezaevine gelen ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. (21.05.2011/DİHA)

*Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde önceki gün Silopi Kapalı Cezaevi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan evli ve 4 çocuk babası PKK'li hükümlü Bedri Ürün'ün hayati tehlikesi devam ediyor. Konuya ilişkin bilgi aldığımız Ürün'ün ağabeyi Kadir Ürün, kardeşinin dün öğleden sonra ikinci bir ameliyat geçirdiğini belirtti. Kadir Ürün, ayrıca cezaevinde meydana gelen olay ile ilgili yetkililerin hala kendilerine bir açıklama yapmadığını ve hastaneyi hiçbir yetkilinin ziyaret etmediğini kaydetti. (23.05.2011/DİHA)


*22 Aralık 2008 tarihinde Ağrı'da katıldığı bir mitingte slogan attığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve "Örgüt üyesi olduğu" iddiasıyla tutuklanan Ağrı'lı Rahmi Özen'in cenazesi cezasının infazına 7 ay kala Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kendisini yaktığı iddiasıyla ailesine teslim edildi. Muş Cezaevi'nden Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen ve 12 gün önce bedenini ateşe verdiği iddia edilen Rahmi Özen'in cenazesi, Ağrı'dan gelen ailesi tarafından Ankara'daki Keçiören Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, Van'a oradan da Ağrı'ya götürülecek. Aileye cenaze teslim edildikten sonra verilen ölüm raporunda, ölüm nedeninin belirtilmemesi dikkat çekerken, yapılan otopsi sonucunda alınan tutanakları görmek ve alternatif bir otopsi raporu için İHD gerekli başvurularda bulunacak. (03.08.2011/DİHA)
*Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde dün akşam saatlerinde rahatsızlanan Şeyhmus Yalçın adlı tutuklu yaşamını yitirdi. 18 yıldır cezaevinde olan ve PKK davasından müebbet hapis cezası alan Yalçın'ın cenazesinin otopsi yapılması için Mardin Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan otopsi sonucunda Yalçın'ın beyin kanaması geçirdiği iddia edildi. Yalçın'ın cenazesinin hastaneden alınmasından sonra Nusaybin'in Koçer (Kurike) Köyü'nde defnedileceği bildirildi. (07.08.2011/DİHA / Evrensel / Taraf)
*Ankara Etimesgut’ta 4 yıl önce Askerlik yaparken, saçkıran olacağı endişesiyle miğfer giymek istemediği için hakkında askeri mahkemede dava açılan Mehmet Sait Platin, askerliğini tamamladıktan sonra bu davadan 75 gün hapis cezası aldı. Cezanın infazı için Batman M Tipi Cezaevi’nde yatan Mehmet Sait Platin’in, salıverilmesine 5 gün kala, koğuşta nevresimle kendini asarak yaşamına son verdiği ailesine bildirildi. Dün cenazesi ailesine teslim edilen Mehmet Sait Platin, aynı gün Batman Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Aile yasa boğulurken, baba 51 yaşındaki Ramazan Platin, oğlunun intihar etmiş olabileceğine ihtimal vermediğini söyledi. (05.09.2011/DHA)
*Cezaevi aracında çıkan yangında 5 tutuklu feci şekilde yanarak can verdi. Tutukluların Van'dan İstanbul'a nakledildikleri belirtildi. Alınan bilgilere göre olay, Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi ile Sivas'a bağlı Gürün İlçe yolu arasında, sabahın erken saatlerinde meydana geldi. Van'dan İstanbul'a tutuklu ve hükümlü sevkiyatı yapan cezaevi aracının motor kısmında yangın çıktığı iddia edildi. Çıkan yangında tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu bölümün kapısının açılmadığı ve içeride bulunan Medeni Demir, Akif Kırınlı, İsmet Evim, Sinan Aşka ve Abdulseddar Ölmez adlı tutuklu ya da hükümlüler feci şekilde yanarak can verdi. Cezaevi aracında bulunan askerlerin ise sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. (16.09.2011/DİHA / DHA)
*Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Alisofu köyünde eşini döverek öldüren bir kişi, tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar etti. 9 Eylül 2011 günü Sarıkamış ilçesi Alisofu köyünde ikamet eden M.Ç. (74) ile eşi H.Ç. (65) arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıkmış ve tartışmanın büyümesi üzerine H.Ç. kafasına aldığı tekme ve yumruk darbeleri sonucunda hayatını kaybetmişti. M.Ç. ise olayın ardından Sarıkamış İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek teslim olmuştu. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Selim Cezaevi'ne konulan M.Ç. tutuklu bulunduğu cezaevinde kendini asarak intihar etti. (19.09.2011/KentHaber)
Yüklə 1,06 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   16




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin