2016 yaz (bari kalkiş) programi kara turlari katakolon (Yunanistan) kat01 olympiya ve alişveriŞ



Yüklə 22,05 Kb.
tarix01.11.2017
ölçüsü22,05 Kb.
#25695



MSC MAGNIFICA

2016 YAZ (BARI KALKIŞ) PROGRAMI KARA TURLARI
KATAKOLON (Yunanistan)

KAT01 - OLYMPİYA VE ALIŞVERİŞ (Yaklaşık 4 saat)

Limandan ayrılarak 19.yy da, Almanlar tarafından kazılmasına başlanan ve halen büyük bir kısmı toprak altında olan Olimpiya antik kentini ziyaret etmek üzere yola çıkıyoruz. Efsaneye göre Yunan tanrıların kralı Zeus’un isteği üzerine inşa edilmiştir. Zeus tapınağı kalıntılarını, gimnazyumu, hipodromu ve 40.000 izleyici kapasiteli stadyumu keyifle gezeceksiniz. Tur sona ermeden, alışveriş için serbest zamanınız olacak.



Yetişkin : 59 € Çocuk : 42 €

MİKANOS (Yunanistan)

MYK06 – YÜRÜYEREK MİKONOS KEŞFİ (Yaklaşık. 2 saat)

Kiklad Adaları’ndan biri olan Mikonos, 1950 yılından beri oldukça popular bir tatil destinasyonu olmuştur, geleneksel Yunan misafirperverliğinin yanında muhteşem plajları, manzaraları, canlı gece hayatı ve beyaz evleriyle ünlüdür. Adayı bu kadar cazibeli kılan özellikler bu yürüyüş turunda ortaya çıkmaktadır, kasabanın az görülen yerlerini, gizli kalmış cevherlerini, dar sokaklarını ve gözlerden uzak duvarlarla çevrili bahçelerini keşfedebilirsiniz. Buna ek olarak, Mikonos’un planı size karışık gelebilir. Bunun nedeni korsanlar tarafından yapılan istilaları bertaraf etmek içindir, kasaba şu anda bile içinde yaşayanların kafasını karıştırmaya devam etmektedir. Adanın özelliklerinden biride çok sayıda yel değirmenine sahip olmasıdır, geçmiş zamanlarda buğdayı öğüterek ekmek haline getirip adayı bu şekilde beslemişlerdir. Burada fotoğraf çekme fırsatını bulacaksınız. Mikonos keşfi gemiye dönüşünüz ile son bulacaktır. Önemli not: Bu tur yürüyüş problemleri yaşayan ve tekerlekli sandalye kullanan misafirlerimiz için uygun değildir. Geminin limandan uzakta bulunduğu durumlarda, misafirlerin eski limana ulaşımı shuttle otobüsleri ile sağlanacaktır; turun süresi otobüs transferi ile toplamda 3 saat olacaktır.



Yetişkin : 42€ Çocuk : 32€

PİRE (Yunanistan)
PIR02 - PLAKA, ACROPOLIS & ARKEOLOJİ MÜZESİ  (Yaklaşık 6 saat)

Atina’dan yalnızca kısa bir mesafede yer alan Pire, Yunan başkentini, Attika bölgesinde yer alan ve şehrin 150 metre üzerinde kayalık bir tepede bulunan dünyaca ünlü Akropolisi ziyaret etmek için mükemmel bir başlangıç noktasıdır. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan bu yer, sadece arkeolojik kalıntılara ev sahipliği yapmakla kalmayıp, M.Ö. 447 – 432 yılları arasında inşa edilen ve Atina’nın sembolü olan muhteşem Parthenon’un da bulunduğu yerdir. Parthenon tapınağı aslen Yunan tanrıçası Athena’ya adanmış olup, M.S. 5.yüzyılda Kutsal Bakire Meryem’in onuruna bir Hristiyan kilisesine dönüştürülmüş, sonrasında ise 15.yüzyılda bir minaret eklenerek cami haline getirilmiştir. Bugün Parthenon tarihi Yunanistan’ın sembolü ve modern demokrasinin doğum yeri olarak kabul edilmektedir. Sizi daha az yürütmek için, otobüs ile rahat bir şekilde bu tarihi şehrin görülebilecek bütün önemli yerlerini panoramik olarak görmüş olacaksınız. Ulusal Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ederek rakip tanımayan eşsiz tarihi eşyaları görebilecek, sonrasında Plaka bölgesi olarak adlandırılan Atina’nın titizlikle restore edilen eski yapılarını göreceksiniz.  Eski yapılar Neoklasik tarzda inşa edilmiş olup, dar yolları ve arkeolojik kalıntıları bölgeyi karakterize ederek size eski bir dünyada bulunduğunuz hissini vermektedir. Turunuz Pire’ye ve gemiye dönüşünüzle son bulacaktır. Önemli not: Tur uzun ve düzgün olmayan zeminlerde yürüyüş içerdiğinden yürüyüş problemleri yaşayan ve tekerlekli sandalye kullanan misafirler için uygun değildir. Belirtilen tarihlerde bu tur mevcut değildir : 11.10.2016 + 23.10.2016 (MSC Opera).



Yetişkin : 75 € Çocuk : 55€

DUBROVNİK (Hırvatistan)

DUB02 – KONAVLE GELENEKLERİ VE DUBROVNİK (yaklaşık 4,5 saat)

Konavle Vadisine yapacağımız otobüs yolculuğu sırasında, Adriyatik Denizi ve geleneksel köylerin güzelliklerini görme fırsatınız olacak. Küçük etnolojik bir kolleksiyonu da görebileceğimiz Novakoviç Ailesi’nin köy evine konuk olacağız. Burada doğada yürüyebilecek, hayvanları sevebilecek veya ağaçlardan meyve toplayarak, doğal güzelliklerin zevkine varma imkanınız olacak. Daha sonra geleneksel Dalmaçya kıyafetleri içindeki halk dansçılarının Dalmaçyalı müzisyenler ve şarkıları eşliğindeki gösterilerini izleyeceğiz. Yerel likör ve şarapları, füme jambon, ev yapımı ekmek ve peynirleri tadabileceksiniz. Dubrovnik’e dönüşte, eski şehir merkezinde yapacağımız rehberli kısa bir yürüyüşten sonra gezimiz son bulacaktır.



Not: Eski şehirden gemiye dönüşünüzde, park alanında uzun kuyruklar olabilir.

Yetişkin : 59 € Çocuk : 42 €

VENEDİK (İTALYA)
Rehberli Gondol & Yürüyüş Turu(yaklaşık 6 saat)
Turunuz öncelikle sizi gemiden bir bot transferiyle Piazza San Marco’nun yakınlarında bulunan Cornoldi bölgesine getirecektir. Rehberinizle birlikte Cornoldi bölgesinden yürüyüş turumuza başlayacağız. Rehber sizi kısa bir yürüyüş turuyla Gondola bineceğiniz bölgeye getirecektir. Burada yaklaşık yarım saatlik bir gondola gezintisi yapacaksınız. Gondola gezintisinden sonra rehberiniz sizlere San Marco Meydanı’ndan Rialto köprüsüne kadar eşlik edecek ve sonrasında alışveriş yapabilmeniz, café’de oturup birşeyler içebilmeniz ve kendi başınıza Venedik’te yürüyüş yapabilmeniz için bir serbest zaman verecektir. Serbest zamandan sonra tekrar Cornoldi bölgesine dönecek ve orada sizi bekleyen transfer botuna binerek tekrar gemiye geri döneceksiniz.

Önemli not: Gondollar maksimum 6 kişiliktir.
Yetişkin : 78 € Çocuk : 55 €
Rehberli Yürüyüş Turu (yaklaşık 6 saat)
Turunuz öncelikle sizi gemiden bir bot transferiyle Piazza San Marco’nun yakınlarında bulunan Cornoldi bölgesine getirecektir. Rehberinizle birlikte Cornoldi bölgesinden yürüyüş turumuza başlayacağız. Rehberiniz sonrasında sizlere San Marco Meydanı’ndan Rialto köprüsüne kadar eşlik edecek ve alışveriş yapabilmeniz, café’de oturup birşeyler içebilmeniz ve kendi başınıza Venedik’te yürüyüş yapabilmeniz için Rialto köprüsünde bir serbest zaman verecektir. Serbest zamandan sonra tekrar Cornoldi bölgesine dönecek ve orada sizi bekleyen transfer botuna binerek tekrar gemiye geri döneceksiniz.
Yetişkin : 50 € Çocuk : 35 €


NOT : YUKARIDA BELİRTİLEN KARA TURLARININ HERHANGİ BİRİNDE KATILIMCI SAYISI 12 - 29 KİŞİ ARASI OLMASI DURUMUNDA İKİNCİ BİR DİL İLE BERABER TÜRKÇE ANLATIMLI TUR ORGANİZE EDİLECEKTİR. KATILIMCI SAYISININ 30 VE ÜSTÜ OLMASI DURUMUNDA SADECE TÜRKÇE ANLATIMLI ÖZEL TUR DÜZENLENECEKTİR. KATILIMCI SAYISININ 12 KİŞİ ALTINDA KALMASI DURUMUNDA İSE TÜRKÇE REHBERLİK VE TÜRKÇE ANLATIM HİZMETİ VERİLMEYECEKTİR.

YUKARIDA BELİRTİLEN TUR İÇERİK VE FİYATLARI BİLGİLENDİRME AMACI İLE HAZIRLANMIŞ OLUP, İÇERİK VE FİYATLARININ SON TEYİDİ GEMİDE ALINMALIDIR.
TUR İSİMLERİNDE "(TURK)" İBARESİ İLE BELİRTİLMİŞ OLAN KARA TURLARI, TÜRK YOLCULARI İÇİN DEĞİŞTİRİLMİŞ OLUP KATILIMCI SAYISININ EN AZ 30 KİŞİ OLMASI DURUMUNDA "ÖZEL OTOBÜS İLE" DÜZENLENECEKTİR. KATILIMCI SAYISININ 30 KİŞİDEN AZ OLMASI DURUMUNDA REHBERİMİZ GEMİDEKİ ALTERNATİF TURLARI ÖNERECEKTİR
Yüklə 22,05 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin