2959 talimat gayrimenkulun açik artirma ilan



Yüklə 25,84 Kb.
tarix21.08.2018
ölçüsü25,84 Kb.
#73528

T.C

KARTAL


3, İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya NO: 2011/2959 TALİMAT

GAYRİMENKULUN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Kartal ilçesi, Soğanlık Mahallesi 240 pafta, 2943 ada, 8 parsel sayılı, 2600 m2 yüzölçümlü gayrimenkul üzerine kurulu bahçeli kargir apartmanın kat mülkiyeti olan A Blok. 2.Kat 9 bağımsız bölüm nolu dairenin tamamı satılarak paraya çevrilecektir.

İMAR DURUMU: Kartal Belediye Başkanlığının İmar Şehircilik Müdürlüğünün. 21.07.2011 tarh ve M34.6KAR.0.17.01-2011/9575-5772 sayılı imar durumu yazısında: Kartal, Soğanlık Uğur Mumcu Mah, 240 pafta, 2943 ada, 8 parsel sayılı yer. 1/1000 ölçekli, 21.03.1984 T.T.'İİ Soğanlık 2 nolu G.Ö.B. planı kapsamında "A" lejantında 10 kat 30 ünitelik blok yapılanma şartlarına Konut alanında kalmakta' olduğu belirtilmiştir,

GAYRİMENKULUN EVSAFI: Satışa konu gayrimenkul İstanbul ili Kartal ilçesi, Uğur Mumcu Mahallesi. Akasya Sokağına cepheli bu sokaktan 9 kapı numarası alan. İki bloktan oluşan Mavi Kent Sitesi olarak bilinen, bahçeli açık otoparklı, betonarme karkas sisteminde yapılmış, on kattı A Blok Apartmanın. 2. kat 9 numaralı dairesidir. Söz konusu dairenin yerinde incelenmesinde daireye, girişte hol, hole açılan balkonlu salon, mutlak ile bir koridorla üç yatak odası tuvalet ve banyo mahallerinden ibarettir. Yerler holde mutfakta ve ıslak zeminlerde karo seramik kaplama olup, salon ve odalarda yer döşemesi laminant kaplamalıdır. Mutfakta tezgâh alt ve üst dolapları, banyoda lavabo, klozet ve küvet vardır. Daire takriben 110.00 m2 alanlıdır. Sina vasat malzeme ve işçilikle İnşa edilmiş olup. binada su, elektrik, asansör (çift asansöri ve kalorifer tesisatları bulunmaktadır, İsınma sistemi doğalgaz kombidir. Bina her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmakta olup, ulaşımı kolay bir konumdadır.

(YÜZOTUZBEŞBİNTÜRKLİRASI) Bulunduğu semt, semt içindeki yeri, imar durumu inşa tarzı, halihazır vaziyeti civardaki daire alım satım rayiçleri kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi binanın yıpranma payı kıymetine etki eden tüm hususlar ite günün iktisadi koşulları da göz önünde bulundurularak dairenin toplam bedelinin 135.000,00 (YÜZOTUZBEŞBİNTÜRKLİRASI) olduğu bilirkişi tarafından belirlenmiştir,

SATIŞ ŞARTLARI:

1, Satışa konu taşınmazın BİRİNCİ SATIŞI 27.04.2012 GÜNÜ SAAT 14:30’den 14:50’ye kadar Kartal 3.İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile Taşınmazın 2. SATIŞININ 07.05.2012 günü aynı yerde, aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20/si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 20 günü geçmemek üzere mehil verilebliir. Tellaliye resmi, ihale pulu, tapu harcı, KDV'si ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve


masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lâzımdır. Aksi

takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır,



  1. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsildi mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

  2. Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

  3. İşbu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebliğ yerine kaimdir,

  4. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/2959TALİMATsayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 07.03.2012

(İc İf.K.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dâhildir.



BN:15550

www.bik.gov.tr
Yüklə 25,84 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin