6. Explicaţii privind votul Propositions de résolution: Création en Italie d'une base d'empreintes digitales dédiée aux RomsYüklə 6,02 Kb.
tarix04.09.2018
ölçüsü6,02 Kb.
#76481

 6. Explicaţii privind votul

- Propositions de résolution: Création en Italie d'une base d'empreintes digitales dédiée aux Roms (B6-0348/2008 )

B6-0348/2008 - PROPUNERE DE REZOLUŢIE referitoare la recensământul persoanelor de etnie rromă din Italia pe criteriul apartenenţei etnice

http://www.europarl.europa.eu/img/struct/functional/arrow_summary.gif  Monica Maria Iacob-Ridzi (PPE-DE ), în scris . − Am votat în favoarea acestei rezoluţii şi salut faptul că Parlamentul European ia atitudine împotriva acestei acţiuni discriminatorii şi ilegale din punctul de vedere al legislaţiei europene a drepturilor omului.

Atrag atenţia însă asupra faptului că o simplă rezoluţie nu rezolvă problema de fond, întrucât acest act legislativ are caracter neobligatoriu. De aceea, consider că trebuie să solicităm Comisiei Europene să ia măsuri împotriva Italiei pentru a o determina să renunţe la politica discriminatorie pe care o conduce împotriva populaţiei de etnie romă.Măsura amprentării nu este în conformitate cu legislaţia europeană şi cu niciun alt act care garantează drepturile omului în Europa. Există la nivel comunitar directiva 380 din 28 aprilie 2008, care prevede obligaţia de a preleva amprentele pentru cetăţenii din state terţe, începând de la vârsta de şase ani. Subliniez însă faptul că vorbim despre state terţe, care nu aparţin spaţiului Uniunii Europene. În plus, directiva 2004/38/CE garantează libera circulaţie a cetăţenilor care au cetăţenia unui stat membru, deci nicidecum etnia nu poate constitui baza unei măsuri legislative.

Yüklə 6,02 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə