Acta de la sessió plenària extraordinària de 30 de gener de 2015



Yüklə 78,55 Kb.
tarix30.10.2017
ölçüsü78,55 Kb.
#21930




ACTA DE LA SESSIÓ PLENÀRIA EXTRAORDINÀRIA DE 30 DE GENER DE 2015

Assistents: Sr. Daniel Vendrell Domínguez, Sra. Marta Casas Comas, Sr. Pere Barbado Mariscal, Sr. Joaquim Insa Farré, Sr. Jaume Trias Cambra, Sr. Pere Sarrà Martínez, Sr. Jordi Calpe Carbonell, Sra. Núria Árboles Ortiz i Sra. Natividad Escala Salvo.



Absents: Sra. Gemma Fabrés Casals, Sr. Diego Mancardi.
A la Sala d’Actes de la Casa Consistorial, a 30 de gener de 2015, es reuneix l’Ajuntament en sessió plenària extraordinària, en primera convocatòria, sota la presidència del Sr. Daniel Vendrell Domínguez, alcalde-president, amb l’assistència dels regidors abans esmentats, assistits pel secretari accidental de la corporació, el Sr. Jordi Gasulla Sabaté, que dóna fe de l’acte.
Essent les tretze hores, el Sr. Alcalde-president declara oberta la sessió extraordinària donant pas al primer punt de l’ordre del dia:

1.- APROVACIÓ PROVISIONAL DE LA MODIFICACIÓ PUNTUAL DE LES NORMES SUBSIDIÀRIES DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC DEL MUNICIPI EN L'ÀMBIT DE L'ECOPARC 4 I DIPÒSIT DE CAN MATA-.
El senyor Secretari dóna lectura a la primera proposta de l'Ordre del dia:
"Que El Govern de Catalunya, en atenció a la necessitat de completar el desplegament de la construcció de plantes de tractament de la fracció resta, en atenció tanmateix d’enfortir la recollida selectiva de residus com a millor opció per obtenir fraccions pel reciclatge i tractar al màxim totes les fraccions de residus inclosa la fracció resta, per, d’aquesta manera només destinar a deposició final un rebuig tractat i estabilitzat, amb la conseqüència directa d’un millor nivell de protecció del medi ambient, la valorització dels residus i la regeneració dels espais degradats, està disposada a la construcció de forma ordenada dels anomenats Centres Integrals de Tractaments de Residus o Ecoparcs.
Que l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, fidel sempre a la seva política de preservar, millorar i mantenir en les millors condicions possibles el medi ambient, i tanmateix en interès a millorar les condiciones de vida dels ciutadans del Municipi, te interès en acollir les activitats a desenvolupar pel Govern de la Generalitat, i en concret l’anomenat Centre Integral de Tractament de Residus, per ser aquest d’acord de l'interès general i del Municipi.
Que la Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus, va promoure un concurs de gestió, mitjançant concessió d’obra pública, d’un Centre de Tractament Integral de Residus, el qual concurs va ser aprovat pel Consell Metropolità en data 23.06.05, el qual va ser adjudicat a la mercantil CESPA.
Paral·lelament, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va tramitar una modificació puntual de planejament general per tal d’ampliar el sistema general Clau D i millorar el sistema d’abocador que va ser aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de 2 de març de 2006
Tanmateix, i mitjançant Sentència núm. 615 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de 13 de juliol de 2010, s´ha anul·lat en primera instància la modificació puntual esmentada, per no incorporar suficientment l’avaluació ambiental de plans i programes. Però aquesta sentència no és ferma compte tingut que ha esta impugnada en cassació davant el Tribunal Suprem, que l’ha admès a tràmit.
En qualsevol cas, la present modificació puntual es sotmet a aquesta modalitat d’avaluació mediambiental que en síntesi té per fi, en fase planejament, avaluar els vectors ambientals concurrents en el sector proposat garantint-se d’aquesta manera que l’opció d’emplaçament finalment escollida és, des de tots els punts de vista, la idònia.
A tal efecte, en data de 10 de febrer de 2012 es va presentar per part de CESPA GR, S.A. l’Avanç de la modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament juntament amb l’informe de sostenibilitat ambiental preliminar.

En data 14 de març de 2012, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola sol.licità al Departament de Territori i Sostenibilitat el document de referència sobre l’avanç de la present modificació i l’informe de sostenibilitat ambiental preliminar, el qual s’ha emès per l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona en data 5 de juny de 2012 i traslladat a l’Ajuntament en data 13 de juliol de 2012, que conclou envers a les tres alternatives plantejades que “malgrat les tres alternatives plantejades són tècnicament viables,i amb efectes ambientals en general equivalents, és l’alternativa 1 la que dóna una millor resposta als objectius definits.


Per altra banda, el document de referència puntualitza les qüestions ambientals sobre les que cal aprofundir, tasca que s’incorpora en l’informe de sostenibilitat ambiental que forma part d’aquest document.
En data de 7 de gener de 2013, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va rebre l’informe urbanístic i territorial per part dels Serveis Territorials de la Catalunya Central del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Generalitat de Catalunya.
En data 14 de maig de 2013 s´ha presentat per part de CESPA GR, S.A. el document redactat pels Srs. David Sarri i Mata i Ignasi Grau i Roca, objecte d’aprovació inicial que inclou: Memòria descriptiva i justificativa, normativa, avaluació econòmica i financera, pla d’etapes, plànols, informe de sostenibilitat ambiental i l’estudi d’avaluació de la mobilitat generada. Aquest document va ser objecte d’aprovació inicial en el Ple de 27 de setembre de 2013.
L’expedient va ser objecte d’informació pública pel termini de 45 dies hàbils amb sengles publicacions al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 23 d’octubre de 2013, al Bulletí Oficial de la Província de Barcelona de 18 d’octubre de 2013 i al Diari la Veu de l’Anoia de 18 d’octubre de 2013 i al taulell d’anuncis de l’Ajuntament, sense que s’hagin presentat cap reclamació ni al·legació.
Simultàniament s’han sol·licitat els informes preceptius als organismes competents per raó de les competències sectorials, consultes a les administracions públiques afectades i públic interessat, així com audiència a l’Ajuntament de Masquefa
- Agència de Residus de Catalunya

- Agència Catalana de l’Aigua

-DEPANA-Lliga per a la defensa del patrimoni natural

-Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona

-Consorci Ecoparc 4

-Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

-Direcció General de Qualitat Ambiental

-Institut Geològic de Catalunya

-Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d’Infraestructures Viàries i Mobilitat

-Xads-Xarxa pel Desenvolupament sostenible de l’Anoia (notificació edictal)

-Departament de Cultura. Serveis Territorials a la Catalunya Central

-Direcció General de Protecció Civil

-Servei per a la prevenció de la contaminació acústica i lluminosa

-Institut Català de Paleontologia

-Secretaria d’Infraestructures i Mobilitat

-Serveis Territorials de Carreteres de la Generalitat de Catalunya


Transcorregut el termini d’informació pública i audiència al públic interessat s’han rebut els següents informes:
-Agència de Residus de Catalunya 20/12/2013

-Agència Catalana de l’Aigua 11/04/2014

-Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona 14/05/2014

-Consorci Ecoparc 4 06/03/2014

-Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural 11/03/2014

-Direcció General de Qualitat Ambiental 21/02/2014

-Institut Geològic de Catalunya 27/01/2014

-Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d’Infraestructures Viàries i Mobilitat 04/12/2013

-Departament de Cultura. Serveis Territorials a la Catalunya Central 13/05/2014

-Servei per a la prevenció de la contaminació acústica i lluminosa 21/02/2014

-Serveis Territorials de Carreteres de la Generalitat de Catalunya 21/11/2014
A data 3 de juliol de 2014, i en compliment de l’article 86 bis del Decret legislatiu 1/2010, de 3 d’agost modificat per la Llei 3/2012, es tramet a l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental la proposta de memòria ambiental juntament amb el document que ha de ser objecte d’aprovació provisional a fi i efecte que s’emeti la resolució de l’òrgan ambiental i l’emissió de l’informe urbanístic i territorial.
Per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central s’emet informe sobre l’esmentada modificació en data 2 d’octubre de 2014 amb les següents observacions:


    1. Cal eliminar el concepte de coeficient d’edificabilitat que consta en l’article 13 de la normativa i en alguns apartats de la memòria, ja que no és propi d’un sòl no urbanitzable

    2. Cal establir la normativa urbanística que per al desenvolupament i regulació de tot aquest àmbit caldrà la tramitació d’un Pla Especial Urbanístic

Paral·lelament, en data 17 de setembre de 2014, la Direcció General de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya emet resolució sobre la memòria ambiental de la modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament a l’àmbit de l’ECOPARC 4 i el Dipòsit controlat de Can Mata, al terme municipal dels Hostalets de Pierola.


En data 26 de gener de 2015 (R.Entrades núm. 2015/98), la raó social CESPA GESTIÓN DE RESIDUOS, S.A. presenta el document complert per a la seva aprovació provisional.
Estudiat l’esmentat document per part dels serveis tècnics municipals, en sengles informes tècnics que es reprodueixen en la seva part suficient seguidament:
1.- Informe de l’Arquitecta tècnic municipal
ANTECEDENTS:


  1. A 14 de maig de 2013, CESPA GESTIÓN DE RESIDIUOS S.A, presenta la documentació corresponent a la MODIFICACIÓ DE LES NORMES SUBISIDIÀRIES DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC MUNICIPAL D’HOSTALETS DE PIEROLA EN L’ÀMBIT DE L’ECOPARC 4 I DIPÒSIT CONTROLAT DE CAN MATA, per tal de donar compliment a la sentència núm. 615, de 13 de juliol de 2010, de la Secció Tercera de la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la la “modificació puntual de les NNSS de planejament urbanístic municipal: millora del sistema d’abocador de Can Mata, per tal d’adequar el seu ús al tractament de residus”, aprovada definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, en sessió celebrada el 2 de març de 2006, per no incorporar una avaluació ambiental de plans i programes o avaluació ambiental estratègica amb els requisits exigits.




  1. La modificació plantejada parteix dels antecedents de:




  • La “modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament a l’àmbit de Can Mata”, aprovada per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona a 16 de gener de 2002, que té per àmbit la zona consolidada per l’activitat de dipòsit controlat, i un altra que no, i conté la proposta d’ordenació de qualificar, per raó d’interès social i utilitat pública, tot l’àmbit com a sistema d’instal·lacions o serveis tècnics (dipòsit controlat).




  • La “modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament urbanístic municipal: millora del sistema d’abocador de Can Mata, per tal d’adequar el seu ús al tractament de residus”, aprovada definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona a 2 de març de 2006, amb l’objecte principal de qualificar l’àmbit com a sistema de tractament de residus, clau D.




  • La sentència núm. 615, de 13 de juliol de 2010, de la Secció Tercera de la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la en primera instància la “modificació puntual de les NNSS de planejament urbanístic municipal: millora del sistema d’abocador de Can Mata, per tal d’adequar el seu ús al tractament de residus”, aprovada definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, en sessió celebrada el 2 de març de 2006, per no incorporar una avaluació ambiental de plans i programes o avaluació ambiental estratègica amb els requisits exigits.

Pel que en queda justificada la seva oportunitat i conveniència amb relació als interessos públics i privats concurrents, segons l’article 97.1 del Decret legislatiu 1/2010 de 3 d’agost, pel que s’aprova el text Refòs de llei d’urbanisme de Catalunya al seu punt primer.




  1. La documentació conté les determinacions adequades a la seva finalitat especifica donant compliment al que estableix l’article 118 del Reglament de la llei d’Urbanisme.

Es mantenen les determinacions de la “modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament urbanístic municipal: millora del sistema d’abocador de Can Mata, per tal d’adequar el seu ús al tractament de residus”, aprovada definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona a 2 de març de 2006 i únicament en concreta uns subàmbits dintre de la clau D Sistema de tractament i dipòsit de residus, que queden definits i concretats pel que fa al seu abast, usos i paràmetres edificatoris tant en la memòria com en la documentació gràfica.



Es defineix una edificabilitat màxima de tot l’àmbit que es concreta en cada un dels subàmbits establint un sostre màxim en cada un d’ells que no es supera en cap dels casos amb l’edificabilitat existent actualment.


  1. A setembre de 2013 els serveis tècnics municipals informen favorablement a l’aprovació inicial de la “MODIFICACIÓ DE LES NORMES SUBISIDIÀRIES DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC MUNICIPAL D’HOSTALETS DE PIEROLA EN L’ÀMBIT DE L’ECOPARC 4 I DIPÒSIT CONTROLAT DE CAN MATA” què és aprovat pel Ple de la Corporació a 27 de setembre de 2013, posterior exposició pública pel termini de 45 dies, i es sol·liciten els informes sectorials preceptius.

Posteriorment es redacta la memòria ambiental què és valorada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Altrament, es remet el document objecte d'aprovació provisional a la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central, què en sessió de 2 d'octubre de 2014 aprova, entre d'altres, l'emissió del informe sobre la “MODIFICACIÓ DE LES NORMES SUBISIDIÀRIES DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC MUNICIPAL D’HOSTALETS DE PIEROLA EN L’ÀMBIT DE L’ECOPARC 4 I DIPÒSIT CONTROLAT DE CAN MATA”, amb les observacions a tenir en consideració en l'acord d'aprovació subsegüent:
1.1. Cal eliminar el concepte de coeficient d'edificabilitat que consta en l'article 13 de la normativa i en alguns apartats de la memòria, ja que no és propi d'un sòl no urbanitzable.
1.2. Cal establir en la normativa urbanística que per al desenvolupament i regulació de tot aquest àmbit caldrà la tramitació d'un pla especial urbanístic.
També s'indica en l'esmentat acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central que "aquest informe s'emet sense prejudici de la resolució que pugui adoptar-se definitivament quan s'elevi l'expedient a l'organisme competent".
INFORME:


  1. La documentació objecte d'aprovació provisional presentada per CESPA GESTION DE RESIDUOS S.A, compleix les determinacions referents a les observacions del informe del Departament de Territori i Sostenibilitat pel que fa a l'eliminació del concepte d'edificabilitat (punt 1.1. del informe de la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central).




  1. En relació a la concreció de la tramitació del Pla Especial Urbanístic, per al desenvolupament i regulació de tot l'àmbit, s'ha considerat per part de CESPA GESTION DE RESIDUOS S.A, l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola i la pròpia Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central, que sembla innecessari la tramitació del Pla Especial atès que en les normes subsidiàries proposades (planejament general) es concreta i especifica allò que es permet fer dins l'àmbit del planejament urbanístic, sense la necessitat de desenvolupar-ho mitjançant un altre instrument de planejament urbanístic, com és la figura del Pla Especial.

Per altra banda aquesta observació exigeix una càrrega administrativa innecessària ja que l'àmbit es troba gairebé desenvolupat i no resol la situació actual del sostre existent, que compta amb llicències urbanístiques vigents.


És un principi bàsic de l'ordenació urbanística el respecte de la jerarquia normativa, segons el qual, el planejament de rang inferior no pot contradir allò que disposa el planejament de rang superior.
En aquest sentit, la proposta de l'article 9 de la normativa amb el redactat:
"El desenvolupament i la regulació del sostre edificable pendent de consolidar es realitzarà mitjançant un Pla Especial urbanístic, llevat de les ampliacions menors de les edificacions existents, fins a un màxim de 280,00m² de sostre que es tramitaran mitjançant el procediment previst en l'article 48 de la Llei d'Urbanisme catalana".
s'ajusta més a la realitat física de l'actuació, i manté les garanties pel que fa a la complexitat del terreny i la vulnerabilitat ambiental dels espais fluvials connectors i d'interfase amb els espais del voltant, ja avaluades en l'informe de sostenibilitat ambiental.
No obstant això, es fa constar que en la següent fase, d'aprovació definitiva, sigui la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central, qui, en el seu cas, concreti de forma clara, les observacions del informe emès a 02 d'octubre de 2014, no només pel que fa a l'edificabilitat pendent amb la redacció proposada en l'aprovació provisional (article 9), sinó també pel que fa a la ubicació concreta del desenvolupament dels usos pendents de consolidar mitjançant un o varis projectes d'actuació específica en sòl no urbanitzable, o bé entengui l'observació com a no exigible.


  1. Per tot l’exposat, s’informa favorablement a l’aprovació provisional de la “MODIFICACIÓ DE LES NORMES SUBISIDIÀRIES DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC MUNICIPAL D’HOSTALETS DE PIEROLA EN L’ÀMBIT DE L’ECOPARC 4 I DIPÒSIT CONTROLAT DE CAN MATA”, amb el benentès que en tant en quan, ens trobem davant d'un acte de tràmit, sigui la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central, en ocasió de l'aprovació definitiva qui, en el seu cas, concreti clarament les observacions realitzades per la Comissió Territorial a 02 d'octubre de 2014, pel que fa al desenvolupament del sostre i la Concreció dels usos pendents de consolidar. “

2.- Examinat l’informe emès per la Tècnica de Medi Ambient que en la seva part suficient diu:


“Havent examinat l'informe-proposta de resolució sobre la memòria de la ambiental de la modificació puntual de les normes subsidiàries de plantejament a l'àmbit de l'ECOPARC 4 i el Dipòsit Controlat de Can Mata, al Terme Municipal dels Hostalets de Pierola,
INFORMO
PRIMER. - FAVORABLEMENT la incorporació les següents consideracions, fetes en l'apartat de valoració de la memòria ambiental:

a) Correcció de la superfície de l'àmbit d'actuació de l'apartat 2.

b) S'ha completat l'apartat 4 de la memòria ambiental amb la valoració de l'ISA.

SEGON.- FAVORABLEMENT la incorporació de les aportacions formulades per l'informe - favorable - de l'Agència de Residus de Catalunya de 9 de desembre de 2014.”

3.- Examinat l’informe emès per la secretaria-intervenció que en la seva part suficient diu:
“La Sentència núm. 615 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de 13 de juliol de 2010, ha anul·lat en primera instància la modificació puntual de planejament general promoguda per aquest Ajuntament per tal d’ampliar el sistema general Clau D i millorar el sistema d’abocador que va ser aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de 2 de març de 2006 i publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya en data 9 de novembre de 2006 per no incorporar suficientment l’avaluació ambiental de plans i programes. Tanmateix aquesta sentència no és ferma ja que ha estat impugnada en cassació davant el Tribunal Suprem, que l’ha admès a tràmit.
A resultes d’aquesta sentència judicial en primera instància, es presentà per part de CESPA, GR., S.A a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola una proposta de modificació puntual de planejament general que en síntesi té per fi, en fase planejament, avaluar els vectors ambientals concurrents en el sector proposat garantint-se d’aquesta manera que l’opció d’emplaçament finalment escollida és, des de tots els punts de vista, la idònia.

A tal efecte, en data de 10 de febrer de 2012 es va presentar per part de CESPA GR, S.A. l’Avanç de la modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament juntament amb l’informe de sostenibilitat ambiental preliminar.

En data 14 de març de 2012, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola sol·licità al Departament de Territori i Sostenibilitat el document de referència sobre l’avanç de la present modificació i l’informe de sostenibilitat ambiental preliminar, el qual s’ha emès per l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona en data 5 de juny de 2012 i traslladat a l’Ajuntament en data 13 de juliol de 2012, que conclou envers a les tres alternatives plantejades que “malgrat les tres alternatives plantejades són tècnicament viables,i amb efectes ambientals en general equivalents, és l’alternativa 1 la que dóna una millor resposta als objectius definits”.
Per altra banda, el document de referència puntualitza les qüestions ambientals sobre les que cal aprofundir, tasca que s’incorpora en l’informe de sostenibilitat ambiental que forma part d’aquest document.
En data de 7 de gener de 2013, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va rebre l’informe urbanístic i territorial per part dels Serveis Territorials de la Catalunya Central del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Generalitat de Catalunya.
En data 14 de maig de 2013 es va presentar per part de CESPA GR, S.A. el document redactat pels srs. David Sarri i Mata i Ignasi Grau i Roca de modificació puntual objecte d’aprovació inicial que inclou: Memòria descriptiva i justificativa, normativa, avaluació econòmica i financera, pla d’etapes, plànols, informe de sostenibilitat ambiental i l’estudi d’avaluació de la mobilitat generada.

Fonaments de dret

Decret legislatiu 1/2010, de 3 d’agost, modificat per la Llei 3/2012, de 22 de febrer

Llei 6/2009, de 28 d’abril, d’avaluació ambiental de plans i programes

Decret 305/2006, de 18 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei d’Urbanisme

Decret 344/2006, de 19 de setembre, de regulació dels estudis d’avaluació de la mobilitat generada.

L’article 118.4 del Decret 305/2006, determina que les modificacions dels plans urbanístics han d’estar integrades per la documentació adequada a la finalitat, contingut i abast de la modificació. En tot cas, ha d’incorporar l’informe ambiental corresponent a les modificacions de plans urbanístics que es sotmeten a avaluació ambiental o aquelles altres que tinguin una repercussió ambiental i, en ocasió de l’aprovació provisional han d’incorporar la memòria ambiental com succeeix en aquest cas prèviament valorada per l’òrgan ambiental corresponent. També han d’incorporar un estudi d’avaluació de la mobilitat generada, en els casos que així s’estableixi a la legislació vigent.

En relació a la tramitació de l’expedient, al tractar-se d´una modificació de planejament general l’article 96 del Decret legislatiu 1/2010, de 3 d’agost, modificat per la Llei 3/2012, del 22 de febrer, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei d’Urbanisme, en endavant, TRLUC, prescriu que la modificació de qualsevol dels elements d’una figura de planejament urbanístic se subjecta a les mateixes disposicions que en regeixen la seva formació


En conseqüència, caldrà seguir tramitant la modificació esmentada, la qual, tal com queda acreditat en l’expedient s’ha sotmès a aprovació inicial pel Ple de la Corporació el 27 de setembre de 2013, exposició pública de 45 dies hàbils amb sengles anuncis al BOP, Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la Veu de l’Anoia i al taulell d’anuncis de l’Ajuntament, sol·licitud d’informes als organismes sectorials que per raó de la matèria resultin afectats i, en definitiva procedir al tràmit tal com disposen els articles 85, 86 bis i demés concordants del TRLUC i els articles 115, 117, 118 i concordants del Decret 305/2006, de 18 de juliol que correspon a la tramitació del planejament general sotmesa a avaluació ambiental:

-Aprovació provisional pel Ple de l’Ajuntament, amb quòrum de majoria absoluta, (Article 114.3 lletra k) del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya)

-Aprovació definitiva, en el seu cas, de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central així com presa en consideració de l’informe de sostenibilitat ambiental i de la memòria ambiental del pla.”

Atès que d’acord amb allò estipulat a l’article 96 del Text refós del Decret legislatiu 1/2010, de 3 d’agost, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei d’Urbanisme, modificat per la Llei 3/2012, de 22 de febrer, la modificació de qualsevol dels elements d’una figura del planejament urbanístic se subjecta a les mateixes disposicions que en regeixen la formació


Atès el que disposen els articles 85 i demés concordants del TRLUC i els articles 117, 118 i concordants del Decret 305/2006, de 18 de juliol
Examinat els articles 23 i següents de la Llei 6/2009, de 28 d’abril d’avaluació ambiental de plans i programes
En ús de les atribucions legalment conferides al Ple Municipal, en virtut de l’article 52.2 lletra c) del Decret legislatiu 2/2002, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya
És per tot això, que es proposa al Ple l’adopció dels següents acords


PRIMER. -- DETERMINAR que les esmenes introduïdes a l’expedient no comporten en cap cas canvis substancials perquè ni canvien criteris respecte a l’estructura general o al model d’ordenació del territori ni adopten nous criteris respecte a la classificació del sòl.
SEGON. – APROVAR PROVISIONALMENT l’expedient de modificació puntual de planejament general formada pels Srs. David Sarri Mata i Ignasi Grau Roca denominada “Modificació de les Normes Subsidiàries de planejament urbanístic municipal dels Hostalets de Pierola en l’àmbit de l’Ecoparc 4 i Dipòsit controlat de Can Mata consistent en:
Volum I:

-Memòria descriptiva i justificativa

-Normativa

-Avaluació econòmica i financera

-Pla d’Etapes

-Plànols


Volum II:

-Informe de sostenibilitat ambiental

-Estudi d’avaluació de la mobilitat generada

-Memòria ambiental



TERCER. – TRAMETRE per duplicat exemplar en paper i en suport informàtic l’expedient a la Comissió Territorial d’ Urbanisme de la Catalunya Central per a la seva aprovació definitiva, si s’escau, i en el seu cas, publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
QUART. – NOTIFICAR els presents acords a CESPA, GESTIÓN DE RESIDUOS, S.A. indicant-los que contra aquest acte, que és de tràmit, no és susceptible de recurs".
El Sr. Sarrà pren la paraula explicant que és un pur tràmit havent fet l'aprovació inicial sense que hagin hagut al·legacions ni reclamacions. Arriba la resolució d'Urbanisme amb una sèrie de suggeriments, esmenes que s'han d'incloure. S'inclou tot el que se'ls diu enviant-lo a Medi ambient i a la resta, inclòs l'ICP i s'ha de procedir a l'aprovació provisional. La resolució inicial d'Urbanisme fa dues consideracions. La primera que passa a llegir textualment que diu: "Cal eliminar el concepte de coeficient d'edificabilitat que consta en l'article 13 de la normativa i en alguns apartats de la memòria ja que no és propi d'un sòl no urbanitzable". Diu el Sr. Sarrà que, en aquest sentit, estan completament d'acord i es procedeix a treure. En sòl no urbanitzable no s'ha de marcar normativa edificable sinó que, en cada cas, s'ha d'anar demanant la que correspongui. I el segon punt llegeix literalment: "Cal establir en la normativa urbanística que pel desenvolupament i reordenació de tot aquest àmbit caldrà la tramitació d'un Pla Especial Urbanístic". Després d’haver fet vàries reunions amb Urbanisme es va considerar que era excessiu perquè un Pla Especial inclou moltes coses que s'estan demanant ja, com mediambientals, regulacions entre d'altres. Es va consensuar i l'informe del tècnic ho diu, de canviar aquest apartat pel següent, i llegeix literalment: "El desenvolupament i la regulació del sostre edificable pendent de consolidar és realitzarà mitjançant un Pla Especial Urbanístic llevat de les ampliacions menors de les edificacions existents fins al màxim de 280m de sostre que es tramitaran mitjançant el procediment previst en l'article 48 de la Llei d'Urbanisme Català". Continua la seva explicació dient que això, després de discutir amb ell moltes vegades que si només s'havia d'ampliar 280 metres perquè fer un Pla Especial, que s'ha de demanar una sèrie d'informes que ja estan demanats. Per tant, van arribar a un acord, doncs uns demanaven 250 metres, altres 300 metres, Urbanisme ha marcat la xifra en 280 metres. Fins a 280 metres es farà per la Llei del sòl i a partir d'aquí un Pla Urbanístic. Per tot això, el Govern proposa l'aprovació provisional.
El Sr. Calpe diu que el punt que el Sr. Sarrà acaba d'explicar era el dubte que tenien doncs veien que en la part expositiva la Comissió d'Urbanisme demana una cosa i després la mateixa Comissió semblava recomanar que no és fes. Era una pregunta que volien fer i ha quedat aclarida. El Grup d'Esquerra Republicana de Catalunya lamenta de nou que una empresa o empreses relacionades amb la gestió de residus, o en l'àmbit urbanístic que afecta a la gestió de residus, s'hagi de passar per un Ple extraordinari. Al setembre de l'any 2013 ja va passar. Recorda que era un mes de Ple ordinari i es va haver de fer un Ple extraordinari per fer-ho. El gener és un mes de Ple ordinari i s'ha fet un Ple extraordinari per fer això. Diu el Sr. Calpe, que no es fa cap favor perquè sent una cosa motivada per un tema d’un recurs, que l'Ecoparc ja funciona i creu que no hi ha cap persona, estrictament parlant, que estigui en contra de l'Ecoparc. Li sembla que és fer les coses amb poca transparència en aquest sentit. En el mes de gener s'hauran fet tres Plens en total. Si es compte que a l'any són sis Plens ordinaris i que es podrien fer tres o quatre Plens extraordinaris, perquè hi ha coses puntuals que no quadren amb les dates del ordinaris, en un mes s'hauran fet un terç dels Plens que s'haurien de fer en tot un any. Li sembla excessiu aquesta dinàmica. El vot del Grup d'Esquerra Republicana de Catalunya serà contrari perquè en aquest tema sempre ha sigut contrari pel mateix motiu. No és perquè estigui en contra de la instal·lació de l'Ecoparc en sí, doncs és una instal·lació que esta funcionant, però que des del primer dia quan es va iniciar l'any 2005, tenen recursos i al·legacions que van presentar i han considerat que hi ha un excés d'hectàrea requalificada. Sempre han dit que si a l'Ecoparc se'n feia falta onze, es fessin onze i no cinquanta-cinc. Mantenen la línia del vot des del primer dia, avisant de l'excés d'hectàrea, que seria utilitzada probablement per fer més abocador. I el temps, malauradament, els ha donat la raó. Una part d'aquestes, amb posterioritat i creu recordar que són quatre hectàrees, s'han agafat en una de les ampliacions per utilitzar-ho com abocador. Per aquest motiu el Grup d'Esquerra Republicana de Catalunya votarà en contra.
La Sra. Escala intervé dient que el seu Grup entén que com és la tramitació d'un expedient de qualificació urbanística, era el pas següent que tocava, una vegada aprovat pel Ple de l'any 2013, la posició del Grup de Convergència i Unió serà mantenir el mateix criteri que van manifestar en el Ple i que, resumint, són que tot i que és una instal·lació que ja funciona, que no ha parat mai la seva activitat, i perquè aquest tràmit tiri endavant la concessió de la llicència cal aprovar la modificació puntual de les normes subsidiàries. El Grup de Convergència i Unió no ha estat mai a favor de la política de no fer modificacions de les normes. Entén que el Govern ha deixat passar durant aquests any l'oportunitat de tirar endavant el Pla d'Ordenació Urbanístic, que entre d'altres, recollís aquesta requalificació. Un Pla que per la seva redacció requereix d'un procés de participació ciutadana. Tot i que l'Ajuntament té la capacitat decisòria, hagués donat l'oportunitat a tota la ciutadania en general, a que manifestés la seva opinió i sobre tot respecte d'una instal·lació que presta els serveis supramunicipals i que ningú vol al seu municipi. Veu en l'expedient del Ple que en la cronologia hi ha vuit accions entre les dates del 27 de setembre de 2013 a l'octubre del 2014, que es quan es torna a remetre la proposta de la Comissió Territorial d'Urbanisme. Tot i que el regidor ho ha aclarit, el fer aquestes recomanacions, destaca la Sra. Escala, que la recomanació que aquest òrgan fa, és la tramitació d'un Pla Especial Urbanístic per regularitzar la diversitat d’usos donada la complexitat del terreny i la vulnerabilitat ambiental dels espais fluvials i d'interfase amb els espais al voltant. Per tant, a la recomanació que deia la Comissió d'Urbanisme, va en la línia del criteri del Grup de Convergència i Unió. Donat que el procediment passa, una altra vegada, per passar aquesta proposta pel Ple, i una vegada aprovada pel Ple, ha de passar l'aprovació definitiva per la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central, la Sra. Escala diu que tenen dubtes al respecte sobre l'aprovació per part d'aquest Organisme, per no seguir el Govern les seves recomanacions, generant-li una gran incertesa a la resolució, de la cassació davant del Tribunal Suprem per la impugnació de la sentència de l'any 2000, en cas de que aquesta, sigui contrària a la desitjada. Un comentari que, per cert, va manifestar el regidor en la seva intervenció del Ple de l'any 2013. Davant de totes aquestes incerteses, el vot del Grup de Convergència i Unió mantindrà la línia de l'altre Ple anterior, votant en contra.
El Sr. Barbado explica que el que el Ple es faci avui no era la intenció del Govern. Volien haver aprofitat el primer Ple extraordinari que es va fer a principis de mes de gener. Però tot s'ha endarrerit. L'últim escrit de CESPA amb el document complet és del dia 26 de gener, cosa impossible de fer, tot i que creu que encara s'ha anat prou ràpid, doncs no volien tenir el tema sobre la taula massa temps. Perquè hi ha un tema que el Govern considera massa important, com saben, els regidors de l'oposició quan estaven al Govern, ho van patir també, quan van començar a haver problemes amb aquest expedient, tots saben perfectament, que la Generalitat de Catalunya, l'Entitat Metropolitana, tothom, va buscar una mica que el culpable, entre cometes, era l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola, perquè semblava que no havien fet bé el tràmit. L'Ajuntament, després d'analitzar-ho amb tranquil·litat, van veure que òbviament, el culpable de que la situació els hagi portat a dia d'avui, és la Generalitat de Catalunya sense cap mena de dubte. Perquè si l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola hagués deixat de portar algun document a la Generalitat de Catalunya, no sap el Sr. Barbado perquè van donar la llicència. I si van donar la llicència amb tots els papers, està clar què qui ho va perdre van ser ells, no l'Ajuntament. El Govern creu que van actuar en tot moment correctament. Per tant, que han fet ara? Que la Generalitat diu blanc, negre, gris perquè els informes han anat arribant sense ordre ni concert? La idea bàsica, com ha intentat comentar el regidor, és que la Generalitat de Catalunya és la pròpia institució que no té massa clar que havia de fer. El que ha fet el Govern és dir-li que ho aproven sempre amb el que la Generalitat diu. Que és blanc? Serà blanc. Que diu negre? Serà negre. L'Ajuntament no discutirà perquè, com bé saben, el que digui l'Ajuntament, la Generalitat pot decidir el que cregui oportú i el Govern no entrarà en cap guerra, perquè ja n’han tingut prou. L'Ajuntament el que vol es treure aquest expedient de sobre i que la Generalitat decideixi, sigui article 48, article 49... El que digui la Generalitat. A més quan la Generalitat decideixi, l'Ajuntament podrà reclamar cosa que ara no poden fer. Per altra banda, el que comentava la Sra. Escala de fer les normes subsidiàries o fer el Planejament Urbanístic General, diu el Sr. Barbado, que ja ho va comentar l'última vegada, però el Govern ha començat fent la modificació de normes.

Procedeixen a votar quedant aprovada amb 6 vots a favor (5 PSC, 1 MCH), 3 vots en contra (2 ERC, 1 CIU) i cap abstenció.


I essent les tretze hores i quinze minuts del migdia i no havent-hi cap més assumpte a tractar, el Sr. Alcalde aixeca la sessió. Dono fe,



L’Alcalde El Secretari Accidental


Yüklə 78,55 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin