Acta de la sessió plenària ordinària de 21 de gener de 2016



Yüklə 134,38 Kb.
səhifə1/2
tarix30.01.2018
ölçüsü134,38 Kb.
#42094
  1   2




ACTA DE LA SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE 21 DE GENER DE 2016

Assistents: Sr. Daniel Vendrell Domínguez, Sra. Marta Casas Comas, Sra. Carme Zaragoza Otón, Sr. Pere Sarrà Martínez, Sr. Jordi Ramas Hinojosa, Sr. Jaume Trias Cambra, Sr. Jordi Calpe Carbonell, Sra. Bastanist Cucurella Jorba, Sra. Gemma Fabrés Casals, Sr. Héctor Castells López i Sra. Nativitat Escala Salvo.


Absents: Cap.
A la Sala d’Actes de la Casa Consistorial, a 21 de gener de 2016, es reuneix l’Ajuntament en sessió plenària ordinària, en primera convocatòria, sota la presidència del Sr. Daniel Vendrell Domínguez, alcalde-president, amb l’assistència dels regidors abans esmentats, assistits per la secretaria interventora de la corporació, la Sra. M. Alba Arrufat Vilaginés, que dóna fe de l’acte.
Essent les dinou hores i trenta minuts, el Sr. Alcalde-president declara oberta la sessió ordinària donant pas al primer punt de l’ordre del dia:

1.- APROVACIÓ DE LA MINUTA D'ACTA DE LA SESSIÓ PLENÀRIA DE 17 I 24 DE NOVEMBRE I 3 DE DESEMBRE DE 2015.
El Sr. Calpe pren la paraula fent referència a l’acta del dia 3 de desembre de 2015 a la pàgina 10, en una de les intervencions que feia, quan parlava del que havia significat els punts famosos que va posar per parlar. Demana a la Sra. secretària que li deixi las actes. Es refereix a les paraules que va dir quan va parlar de que a la taula de Govern qui mana no està assegut en aquesta taula, sinó està assegut al fons de la sala. Diu que no queda reflectit amb aquestes paraules a l’acta. Demana que es modifiqui recollint exactament el que es va dir. Demana que amb la dinàmica nova de les convocatòries que es fa servir per via telemàtica i en la redacció de les actes, que suposa que el Govern està d’acord que es difícil de seguir, perquè son unes actes que queden espesses, si s’han de llegir per pantalla és més difícil de poder fer un seguiment acurat de la transcripció. Demana que quan estigui l’acta redactada es pugui avançar en un correu electrònic, no cal notificació, per poder fer una lectura acta per acta, sense haver d’esperar als dos mesos per poder tenir-les.
La Sra. secretària li pregunta que si no ho ha entès malament volen que s’enviïn abans les actes.
El Sr. Calpe li respon que si potser se l’enviïn un cop redactades per poder fer una lectura del que hi ha. Si no quan es pugui però en format paper doncs llegir aquestes actes amb molt contingut i un redactat espès, per pantalla encara és més difícil de seguir.
El Sr. alcalde respon que el Govern havia pensat enviar a cada grup municipal un joc d’actes.
El Sr. Calpe diu que no coincideixen. Que la lectura la fa cadascú per separat. Demana un joc per cadascú.
La Sra. secretària respon que la feina s’ha duplicat. Si s’ha de fer en paper, via telemàtica, demana que tothom aclareixi com és vol fer.
El Sr. Calpe respon que si la convocatòria del Ple es fa via telemàtica, amb l’ordre del Ple, els punts de l’ordre del dia, a efectes de notificació és millor que no està pendent que un funcionari vingui a casa per poder comunicar-ho, diu que ja li està bé que se li comuniqui així. Demana que igual que és deixa l’expedient per poder consultar és deixi tot complert. Ja el vindrà a buscar.
La Sra. secretària diu per resumir que el que creu que es demana per l’oposoció es disposar de la convocatòria via telemàtica i fotocòpies de les actes deixades als armaris de cada grup municipal, i pregunta si l’equip de Govern hi està d’acord.
El Sr. alcalde diu que sí.
La Sra. Escala vol fer una correcció de transcripció de l’acta del dia 3 de desembre a la pàgina 10 ha de posar 55.000€ i posa 550.000€. Sobra un 5. Demana que es rectifiqui.
Procedeixen a votar les actes amb les esmenes quedant aprovades amb 11 vots a favor (5 SI-CP, 4 ERC-AM, 1 MCH, 1 CIU), cap abstenció i cap vot en contra.

2.- CANVI DE REPRESENTANT MUNICIPAL DEL CONSORCI PER A LA CONSTRUCCIÓ DE LA QUARTA PLANTA DE TRACTAMENT INTEGRAL DE RESIDUS MUNICIPALS ECOPARC-4.
La senyora Secretaria dóna lectura a la segona proposta de l'Ordre del dia.
“Atès que en el dia 3 de juliol de 2015 es va constituir un nou Ajuntament, sorgit de les eleccions locals del dia 24 de maig de 2015.
Havent-se celebrat la sessió constitutiva de l’Ajuntament el darrer 3 de juliol de 2015, es va procedir a definir, de conformitat amb l’article 38 del Real Decret 2568/1986, de 28 de novembre i article 98 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril.
Atès que es va aprovar en el Ple municipal de data 21 de juliol de 2015 el nomenament dels representants d’aquest Ajuntament en els diferents òrgans col·legiats on han d’estar representats d’acord amb la seva legislació específica i si s’escau, els seus estatuts reguladors.
Atès que es va aprovar la designació dels representants municipals al Consorci per a la construcció i explotació de la quarta planta de tractament integral de residus municipals ECOPARC-4 amb els següents representants:
-Al Consell General: Sr. Daniel Vendrell Domínguez

-A la Junta de Govern: Sr. Jordi Ramas Hinojosa

Sr. Jaume Trias Cambra
Atès que s’ha vist necessari realitzar canvis ens els representants.
En base a tot l’exposat i en virtut de les atribucions que tinc conferides, proposo al Ple l’adopció dels següents:
ACORDS
Primer.- Designar que els representants municipals al Consorci per a la construcció i explotació de la quarta planta de tractament integral de residus municipals ECOPARC-4 seran, a partir d`ara, els següents:
-Al Consell General: Sr. Daniel Vendrell Domínguez

-A la Junta de Govern: Sr. Pere Sarrà Martínez

Sr. Jaume Trias Cambra
Segon.- Notificar aquest acord als regidors nomenats representants d’aquest Ajuntament i donar trasllat d’aquest acord als efectes legals oportuns a l’entitat esmentada.”
El Sr. Sarrà pren la paraula explicant que és canviar al Sr. Ramas per ell per una qüestió d’horaris.Quan és fan les reunions, el Sr. Sarrà té més facilitat per anar que no el Sr. Ramas.
El Sr. Calpe entén que és una decisió de l’equip de Govern el tema dels horaris. Sí que li sembla bé que l’Ajuntament estigui representat. Diu que seria més raonable que la representació l’ostentés el responsable de medi ambient. Al ser una decisió del Govern el Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal s’abstindrà.
La Sra. Escala diu que li ha sorprès que sent el regidor de medi ambient el que fa el canvi, no ho troba adient. No sap quina és la situació laboral del Sr. Ramas però té dret a demanar les hores que siguin necessàries en la seva feina per l’exercici de les seves funcions. Estipulat en un topall té compatibilitat per fer-ho. Més amb l’Ecoparc i un Abocador que el representant fos el regidor de medi ambient. Si el Govern diu que no li va bé pels horaris no veu la compatibilitat tan clara. Que ho justifiqui.
El Sr. alcalde respon que totes les reunions prèvies que es fan a la Junta de Govern i al Consell, el Sr. Ramas assisteix. Moltes vegades, i ho saben tots, posen la reunió avui a les 10. Ens truquen que la canvien a les 12, fent-ho una mica més complicat.
El Sr. Ramas explica que a vegades coincideix que li posen una reunió d’un dia per l’altre a una hora i resulta que té una altre reunió a la mateixa hora al seu lloc de treball, sent impossible anular la reunió de la feina. És més viable ara per ara enviar al Sr. Sarrà que no que hi vagi ell.
Procedeixen a votar la proposta quedant aprovada amb 6 vots a favor (5 SI-CP, 1 MCH), 5 abstencions (4 ERC-AM, 1 CIU) i cap vot en contra.
3.- APROVAR INICIALMENT EL PROJECTE D’OBRA MUNICIPAL ORDINÀRIA TITULAT “DESVIAMENT DEL CARRER ESPARREGUERA”.
La senyora Secretària dóna lectura a la tercera proposta de l'Ordre del dia.
“Vist el projecte d’obra ordinària titulat “Desviament del carrer Esparreguera” de la Urbanització de Can Fosalba, redactat per l’arquitecte Sr. David Martí Aguiar.

Examinat l’informe emès pels serveis tècnics municipals que en la seva part suficient diu:

“A 09 de novembre de 2015, l'arquitecte David Martí Aguiar, amb núm. de col·legiat: 22.388-3, entra a l'Ajuntament el PROJECTE CONSTRUCTIU PER AL DESVIAMENT DEL CARRER ESPARREGUERA A LA URBANITZACIÓ CAN FOSALBA.
ANÀLISI DEL PROJECTE:


  1. El projecte es composa de:

MEMÒRIA.


Memòria justificativa i descriptiva.

Memòria constructiva.

Annex memòria. Plànol d'afectació.

ESTUDI DE SEGURETAT I SALUT.

Memòria.

Plec de condicions.

Pressupost.

Plànols.
PLEC DE CONDICIONS.

Normativa urbanística.

Plec de condicions particulars.

PRESSUPOST.

Amidaments.

Justificació de preus.

Quadre de preus I

Quadre de preus II

Pressupost

PLÀNOLS.

Situació i emplaçament

Topografia actual i modificada

Planta general i de definició geomètrica

Serveis i Senyalització

Perfil longitudinal

Perfils transversals

Detalls constructius




  1. La memòria del projecte descriu les obres a realitzar per adequar un vial de calçada única en doble sentit, amb carrils de 2,30m i dos vorals de 0,30, configurant una calçada de 5,20m d'ample total per la que hi passaran soterrats els serveis existents en l'antic traçat.




  • Preveu les mesures correctores per minimitzar-ne l'impacte a nivell paisatgístic atès que els moviments de terres són molt petits i es planteja l'enjardinament de les parts de terrenys nues.

  • Justifica el compliment de la normativa urbanística municipal i la implantació o modificació del seu traçat justifica l'interès públic de l'actuació, necessària per garantir l'accés a diverses finques.

  • Preveu un pressupost d'execució per contracte per a l'execució de les obres, de 39.492,84€ IVA inclòs.




  1. L'annex 3 de la memòria corresponent als béns afectats, delimita el polígon d'afectació del desviament a executar, sobre una porció de finca a expropiar de 800,00m² sobre la finca rústica de l'Heredat de Can cardús Nou i Vell amb la descripció:

"Finca de forma irregular situada al Municipi dels Hostalets de Pierola, destinada a conreu de secà (vinya) en tota la seva extensió, de superfície vuit-cents metres quadrats (800,00m²). Limita al nord-est amb la resta de la finca matriu de la que procedeix, i al sud, oest i nord amb el camí d'Esparreguera de la urbanització Can Fosalba.


Referència cadastral: 08161A012001360000XF (part corresponent a Els Hostalets de Pierola).

Immatricula registral: Registre de la propietat núm. 2 d'Igualada, tom 1450, llibre 40, Foli 54, Finca registral 1181.

Titular: AGUEDA GARRIGA-NOGUES DE CAMPS

NIF: 46109282D

Domicili fiscal: /.../

Dret que s'expropia: Ple domini.

Superfície cadastral de la finca: 163.538,00m²

Superfície registral de la finca: 162.405,00m²

Superfície a expropiar: 800,00m²

No hi ha edificacions existents ni béns indemnitzables.

Càrregues: Gravada la totalitat de la finca amb una hipoteca unilateral a favor de AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA, a nom d’ ÀGUEDA GARRIGA-NOGUÉS DE CAMPS, per un import de 35.920,16€.

Es valora la porció de finca a expropiar en 4.904,67€ i la indemnització per l'ocupació temporal de la finca en 2.298,02€.


INFORME:


  1. La documentació que forma el PROJECTE CONSTRUCTIU PER AL DESVIAMENT DEL CARRER ESPARREGUERA:




  • Detalla adequadament les obres necessàries per al desviament del camí definint totes les partides composen l'obra.

  • Delimita l'àmbit de l'afectació de la finca rústica situada fora del límit del Pla Especial de Can Fosalba, ocupada pel desviament i la valora econòmicament a efectes d'expropiació.

  • Dóna compliment a les consideracions realitzades en l'anàlisi ambiental del projecte realitzades per l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, pel que fa a la proposta de plantació de plantes arbustives autòctones a les zones nues.

Pel que s’informa favorablement a l’aprovació del projecte. “

Atès que l’execució del projecte requereix l’expropiació forçosa dels béns i drets que consten en la relació detallada incorporada al projecte, per la qual cosa la competència per a la seva aprovació correspon al Ple municipal, a tenor de l’article 38 del ROAS,

Atès que el procediment d’aprovació dels projectes d’obres locals –especialment quan aquests porten aparellada l’expropiació forçosa de béns i drets– requereix la seva aprovació inicial, la submissió a informació pública per un període mínim de trenta dies i l’aprovació definitiva, segons l’article 37 del ROAS, i s’afegeixen, en el present supòsit, de forma cumulativa, els tràmits derivats de l’expropiació en curs, un dels quals s’ha de traduir en la notificació individual dels acords que s’adoptin a les persones directament afectades que apareixen identificades en la relació detallada de béns i drets a expropiar;

Atès que el projecte esmentat conté, tal com determina l’article 31 del ROAS, una relació detallada i valorada dels béns i drets que s’han d’expropiar, amb identificació dels titulars;

Es proposa al Ple l’adopció dels següents A C O R D S:

ACORDS:

PRIMER.- APROVAR INICIALMENT el projecte d’obra municipal ordinària titulat “Desviament del carrer Esparreguera”, redactat per l’arquitecte Sr. David Martí Aguiar, amb un pressupost de contracta de TRENTA-NOU MIL QUATRE-CENTS NORANTA-DOS EUROS AMB VUITANTA-QUATRE CÈNTIMS (39.492,84 EUR), queda aprovada, alhora, en unitat d’acte i de forma inicial, la relació detallada de béns i drets que s’expropien i s’ocupen per a l’execució del projecte esmentat, relació que figura com a annex als presents acords i que conté les dades a què fa referència l’article 31 del ROAS, una de les quals consisteix en la valoració individualitzada dels béns i drets objecte d’expropiació i indemnització de l’ocupació temporal.

SEGON.- DECLARAR la utilitat pública de l’execució del projecte d’obra municipal ordinària abans indicat, així com la necessitat d’ocupació dels béns i drets que apareixen identificats en la relació detallada a què fa referència l’apartat anterior a efectes d’expropiació i ocupació.

TERCER.- SOTMETRE el projecte esmentat –inclosa la relació detallada de béns i drets que s’expropien i ocupen que en forma part– a informació pública, per un període de trenta dies hàbils comptadors des de l’endemà de la darrera publicació de l’Anunci corresponent en el Butlletí Oficial de la Província, en el diari “Regió 7” i en el tauler d’edictes de la casa consistorial, als efectes d’al·legacions i reclamacions sobre el projecte; i a efectes, alhora, de corregir possibles errors en la relació de béns i drets que s’expropien i, per últim, amb la finalitat afegida de poder al·legar, si s’escau, el que es consideri pertinent sobre la procedència de l’ocupació o disposició dels béns o drets esmentats o del seu estat material o legal.

QUART.- NOTIFICAR personalment els presents acords a tots els titulars de béns i drets a expropiar que consten en la corresponent relació, fent, alhora, els advertiments i oferiments que es desprenen dels articles 19 de la Llei d’expropiació forçosa (en endavant, LEF) i 18 del seu Reglament (en endavant, REF).

ANNEX


Relació detallada dels béns i drets que s’expropien:

La delimitació del polígon d’afectació queda determinat gràficament en els plànols de projecte i que queda definit amb la següent relació dels vèrtex del polígon d’afectació, referits en coordenades UTM:


1 X=401904.632 Y=4599096.836

2 X=401906.432 Y=4599092.846

3 X=401908.755 Y=4599089.148

4 X=401911.563 Y=4599085.800

5 X=401912.333 Y=4599085.027

6 X=401915.199 Y=4599081.964

7 X=401918.531 Y=4599077.473

8 X=401921.251 Y=4599072.588

9 X=401923.053 Y=4599068.172

10 X=401923.292 Y=4599067.475

11 X=401940.104 Y=4599018.532

12 X=401941.149 Y=4599015.850

13 X=401943.173 Y=4599011.912

14 X=401945.671 Y=4599008.257

15 X=401948.605 Y=4599004.942

16 X=401949.273 Y=4599004.294

17 X=401947.924 Y=4599002.872

18 X=401934.570 Y=4599013.916

19 X=401932.194 Y=4599017.205

20 X=401928.789 Y=4599021.910

21 X=401925.810 Y=4599028.014

22 X=401923.747 Y=4599036.377

23 X=401920.878 Y=4599045.548

24 X=401917.447 Y=4599055.948

25 X=401914.647 Y=4599062.792

26 X=401909.823 Y=4599073.926

27 X=401907.890 Y=4599078.778

28 X=401906.129 Y=4599084.854

29 X=401903.906 Y=4599091.681

30 X=401902.327 Y=4599095.977

Nom finca: Heretat Can Cardús Nou i Vell

Naturalesa jurídica de la finca: Rústica

Descripció de la part afectada: Finca de forma irregular situada al municipi dels Hostalets de Pierola, destinada al conreu de secà (vinya) en tota la seva extensió, de superfície vuit-cents metres quadrats (800 m2). Limita a nord-est amb la resta de matriu de la que procedeix, i al sud, oest i nord amb el camí d'Esparreguera de la urbanització Can Fosalba.

Ubicació: Al camí d'Esparreguera de la urbanització Can Fosalba, en front de la parcel·la 133 de l'esmentada urbanització. L’àrea afectada es troba íntegrament dins el terme municipal dels Hostalets de Pierola.

Referència cadastral: 08161A012001360000XF (part corresponent als Hostalets de Pierola)

Immatriculació registral: Registre de la Propietat nº 2 d’Igualada, tom 1450, Llibre 40, Foli 54, Finca registral 1181

Titular/s: AGUEDA GARRIGA-NOGUES DE CAMPS

NIF: 46109282D

Domicili fiscal: /.../

Dret que s'expropia: Ple domini

Superfície cadastral de la

finca: 163.538 m2

Superfície registral

de la finca (part corresponent

als Hostalets de Pierola): 162.405 m2

Superfície a expropiar: 800 m2

Edificacions existents: No n’hi ha

Altres béns indemnitzables: No n’hi ha

Càrregues: Gravada la totalitat de la finca amb una hipoteca unilateral a favor de AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA, a nom de ÀGUEDA GARRIGA-NOGUÉS CAMPS, per un import de 35.920,16€.

Valoració del bé a expropiar: #4.904,67€# (QUATRE-MIL NOU-CENTS QUATRE EUROS AMB SEIXANTA-SET CÈNTIMS) més premi d’afecció.

Indemnització per ocupació

temporal realitzada #2.298,02€# (DOS-MIL DOS-CENTS NORANTA-VUIT EUROS AMB DOS CÈNTIMS) més una indemnització diària a partir de 10 de març de 2015 de 0,11 euros.


Destinació o afectació dels béns i drets: camí urbanització Can Fosalba”.
El Sr. Sarrà pren la paraula explicant que s’aproven tres projectes. Primer un projecte per arreglar l’esvoranc que es va produir en Can Fosalba. Segon l’expropiació dels terrenys per on passarà. Tercer fixar un preu pels temps que s’ha fet servir el pas. S’ha intentat negociar però no ha estat possible. L’última proposta que es tenia per ocupació era de molts diners diaris. Fa molts temps que s’està treballant. S’ha retardat perquè Urbanisme cada vegada s’ha anat equivocant amb l’informe. Primer que el sòl que es volia ocupar no era competència de l’Ajuntament. Que pertanyia a l’Ajuntament d’Esparreguera i s’havia de tramitar allà. No és cert. És terme municipal dels Hostalets de Pierola. Segon, que no s’havia de tramitar per la Llei del sòl, per l’article 48 perquè era casc urbà i les competències eren municipals. Entre que triguen set o vuit mesos en informar, amb totes les rectificacions ha passat molt de temps. Aquesta és l’única solució. L’Ajuntament és conscient que arribarà a un preu que marcarà el jutjat. I després faran. Fer un mur s’ha descartat d’entrada pel preu econòmic. S’han fet estudis geològics. La terra té pendent cap dins de la parcel·la on es va fer l’esvoranc. Per fer un mur de contenció de 10 o 15 metres d’alçada s’anava al voltant de 120.000€. Es va desestimar.
El Sr. Calpe diu que tenia el dubte si el tema de l’expropiació era pactat. El Sr. Sarrà ja ha donat les explicacions. Pregunta que pel que fa al tema del propietari s’entén que no assumeix cap responsabilitat per la incidència. Li sembla recordar que va ser a l’any 2008, els primers informes que es van fer, la responsabilitat de com es trobava allò, era responsabilitat del propietari restituir-ho o reparar-ho. Pregunta el Sr. Calpe que si es fa així, el propietari assumirà o no cap responsabilitat.
El Sr. Sarrà respon que la parcel·la queda afectada per l’obra que s’ha de fer. El propietari diu que ja va signar dos convenis i que es van fer dues actuacions allà amb l’Ajuntament, pagades a mitges. El propietari va venir amb el seu advocat dient que havia fet l’esvoranc. Que donava la parcel·la. L’Ajuntament va respondre que se la quedava. Quan el Sr. Sarrà va enviar a valorar que costava fer aquell mur, diu que podien ser 120.000€, o més quantitat. Es parla d’obra faraònica. Si el propietari volgués menys diners potser l’Ajuntament se la podria quedar i vendre-la. Però com està avui en dia tot, vendre un solar per 120.000€ diu el Sr. Sarrà que ho troba exagerat. La proposta del propietari va ser que si costava aquests diners li donava a l’Ajuntament. L’Ajuntament no ho ha acceptat.
El Sr. Calpe pregunta si el que fa ara l’Ajuntament es tirar endavant la proposta, fer el projecte, fer l’expropiació perquè és evident que s’ha de buscar una solució.
El Sr. Sarrà respon que es passar per on es passa ara.
El Sr. Calpe respon que sí. Que arreglar-ho i fer-ho ben fet. Pregunta si l’esvoranc segueix quedant allà.
El Sr. Sarrà respon que sí.
El Sr. Calpe pregunta si hi ha alguna previsió d’arreglar-ho algun dia.
El Sr. Sarrà respon que el dia que alguna persona compri aquell solar haurà de restituir el carrer. Quedarà afectat al Registre de la Propietat.
El Sr. Calpe pregunta que si quedarà afectada la parcel·la per aquest tema i s’haurà d’assumir.
El Sr. Sarrà respon que sí. Que no s’afectarà per una quantitat sinó per una obra. No sap com fer-ho. Per una quantitat és fàcil que quedi afectada en el Registre de la Propietat. Per una obra no ho sap. Poder l’Ajuntament haurà de portar uns pressupostos. Portar ara un pressupost per un import de 120.000€ si es fa d’aquí a uns deu anys, no sap quan valdrà. S’ha de mirar aquest tema però sí que la parcel·la quedarà afectada.
El Sr. Calpe diu que pels anys que porta, el volum i la envergadura d’aquest tema troba bé que s’intenti buscar una solució en aquest sentit. Però pels dubtes exposats i els dubtes que veu que té el Grup de Govern, el Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya- Acord Municipal s’abstindrà.
La Sra. Escala intervé dient que no li queda clar que sent un projecte, fins que s’aprovi, passi per Urbanisme i torni a l’Ajuntament, pot passar un temps. Li queden dos dubtes un cop ha vist tot l’expedient. Un és que si no es feia una demanda paral·lela a la propietat, és a dir, fer l’acte per anar avançat l’Ajuntament, però paral·lelament fer la demanda al particular perquè tenia l’obligació de restituir-lo. Encara que sigui de viva veu esta bé que es faci la demanda legal perquè quedi afectada la finca. Si així està tramitat, per aquesta banda, el dubte s’ha aclarit. Per altra banda li quedaven dubtes del tema de l’expropiació perquè en el pressupost inicial fet per l’arquitecte calcula les dues opcions. Diu que el desviament són uns 59.200€ segons els números de l’arquitecte i refer fer l’esvoranc 140.000€. Per criteri econòmic i àgil la Sra. Escala entén que s’hagi pres aquesta mesura. A l’expedient s’inclou un pressupost de contrata quan el valor real és més. No només el preu de la contrata, sinó a més el preu que pugui sortir de l’expropiació. Diu la Sra. Escala que hauria d’estar tot recollit.
El Sr. Sarrà respon que sí que ho posa.
La Sra. Escala diu que a l’expedient sí que ho posa, per això, en l’acord de Ple també.
El Sr. Sarrà respon que en els tres preus estan especificats. El preu de l’obra, el preu de l’expropiació i el preu d’ocupació.
La Sra. Escala diu que si és així s’ha despistat. Pregunta que és una valoració que ha fet l’Ajuntament però després el preu de l’expropiació surt més elevat.
El Sr. Sarrà li respon que l’expropiació l’Ajuntament fixa un preu. El propietari, suposa el Sr. Sarrà, que respondrà que aquest preu no li està bé. S’anirà al Jutjat que dirà quin és el preu final. S’haurà d’acceptar el preu que digui.
La Sra. Escala pregunta que si mai s’arribarà als 140.000€ de l’altra opció.
El Sr. Sarrà respon que està clar que no doncs el preu que s’ha posat considera que són altíssims.
La Sra. Escala diu que per anar desencallant l’obra, sent un tema que ha anat revisant cada vegada que l’Ajuntament ha anat fent gestions, ha demanat informes estant al cas, per tancar el tema, donant-li agilitat entenent que la proposta definitiva serà la que doni Urbanisme, que serà la que marcarà com queda definitivament, el Grup de Convergència i Unió donarà el seu suport.
El Sr. Sarrà diu que el projecte s’haurà d’enviar per a la seva aprovació però que pensi la Sra. Escala que queda condicionat a la propietat del terreny. Va tot lligat. S’ha de fer tot junt.
Procedeixen a votar quedant aprovada amb 7 vots a favor (5 SI-CP, 1 MCH, 1 CIU), 4 abstencions ( 4 ERC-AM) i cap vot en contra.

4.- MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ A FAVOR DE LA CREACIÓ D’UN AJUT ECONÒMIC PELS CIUTADANS DEL MUNICIPI AMB ALGUN GRAU DE DEPENDÈNCIA ACREDITAT.
La Sra. Escala llegeix literalment la moció que diu:

“Atesa que l’Ajuntament d’Els Hostalets de Pierola reconeix el Dret Universal de les persones a la promoció de l’autonomia personal i conseqüentment a l’atenció a les persones en situació de dependència.


Atès que des de la seva aprovació, fins avui, l’aplicació de la Llei 39/2006 anomenada Llei de Dependència, no ha estat gens satisfactòria ben al contrari, les diferents retallades que han sofert han desvirtuat totalment l’objectiu inicial de la Llei.
Atès que la Llei de Règim Local de Catalunya permet als Ajuntaments exercir activitats complementàries de les pròpies d’altres administracions públiques.
Atesa la situació econòmica i financera de l’Ajuntament d’Els Hostalets de Pierola afavorida pels ingressos extraordinaris de l’Abocador i de l’Ecoparc previstos en els pressupostos 2016.
Atès que la sotasignant regidora d’aquest Ajuntament considera que es segueixen els principis de transparència, concurrència, igualtat i no discriminació, en tots els ajuts i subvencions que atorga l’Ajuntament i per tant també en aquest cas.
PROPOSA :

Yüklə 134,38 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin